Gönderen Konu: Araç uzun yolda uğultu sesi veya cır cır böceği gibi ses gelmesi  (Okunma sayısı 18483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2013 model henüz iki aylık corollam var. bu ses ilk olarak İzmir Ankara arası uzun yolda geldi pek önemsemedim daha sonra 100 km ve 120 km arası 2500 devirden sonra (araç dizel  mm bu arada ) ama sesi sürekli yapmıyor düz yolda yapıyor bir tümsekten geçince veya yükseltiden geçince kesiliyo ses sürekli değil yani bu ne olabilir Ankaradaki toyan a gittim hiç böyle bir şikayet olmadığını  kronik birşey olmadığını söylediler ama en kısa sürede fırsat bulursam tekrar servise gidicem başına böyle brşey gelen varsa paylaşalım lütfen...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Bu benimde duymadığım bir şey. Öncelikle sesin nereden geldiğini tam olarak bulmak lazım. Bunun içinde usta ile birlikte kısa bir sürüş yapılmalıdır. Benim daha önce yaşadığım ilginç bir olayı aktarmak isterim. Araç ile yolda giderken Eskişehir dönüşü otoyolda vınlama sesi duymaya başladım. Oysa araç geçen hafta genel bakımdan geçmişti. İzmit'e gelince aracı lifte kaldırdık ve gördük ki aracın teker bağlantısının oralarda nasıl dolaydıysa naylon bir poşet gördük. Poşet araç hızlanınca rüzgarda o vınlama sesini çıkarıyormuş. Biraz şaşırdık biraz ya güldük tabi.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
 Hocam ses ön sol taraftan şoför mahallinin oralardan çok duyuluyor dediğim gibi servis bile şaşırdı ama tekrar izmire gittiğimde göstericem ama tecrübelerinden yararlanmak isterim ve aynı model aracı olan arkadaşlardan bu problemi varmı öğrenmek isterim teşekkürler şimdiden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Mümkünse belirttiğiniz hızlarda müsait ve emniyetli bir yol bulun,
biraz agresif bir şekilde önce sola doğru şerit değiştirin, sonra sağa doğru.
Hatta çok daha iyisi, bu hızlarda sağ veya sola doğru alabileceğiniz uzun viraj varsa orda deneyin ve sesin kesilip kesilmediğine ve sağ veya soldan geldiğine bakın, daha doğrusu dinleyin.

Sağ doğru kesiliyorsa sol bilyayı kontrol ettirin, sola doğru kesiliyorsa sağı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
  Alper bey önceki arabam fiat marka bir arçtı servisteki tanık ustama sordum orta aks rulmanı olabilir dedi toyota servisteki formen arkadaşla bunu paylaştığımda bizim araçlarda böyle bir rulmanın olmadığını söyledi bende aks rulmansız olmaz dediğimde bizde böyle bir parça yok dedi ama sizin dediklerinizi servise gittiğimde yaptırıcam teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2013 model henüz iki aylık corollam var. bu ses ilk olarak İzmir Ankara arası uzun yolda geldi pek önemsemedim daha sonra 100 km ve 120 km arası 2500 devirden sonra (araç dizel  mm bu arada ) ama sesi sürekli yapmıyor düz yolda yapıyor bir tümsekten geçince veya yükseltiden geçince kesiliyo ses sürekli değil yani bu ne olabilir Ankaradaki toyan a gittim hiç böyle bir şikayet olmadığını  kronik birşey olmadığını söylediler ama en kısa sürede fırsat bulursam tekrar servise gidicem başına böyle brşey gelen varsa paylaşalım lütfen...
ben de yaklaşık 3 ay önce makyajlı kasa sıfır corolla aldım. yaklaşık 2000 km civarında aynı ses benim aracın sağ torpido iç kısmından gelmeye başladı.Hız 60 km'nin üstüne çıktığında ufak ufak duyulurken 110-120 km civarında zıvanadan çıkıyordu. Bir kaç kere servise gittim torpido izolasyonu diyerek çözmeye çalıştıysalar da sorun kısa bir süre sonra tekrarladı. En son daha ciddi bir çalışma yaptılar ve klima-fan motorunda bulunan bağlantı vidaları ile motor ayaklarında bulunan somunların tork değeri altında sıkıldığını geçen 2000 km'lik sürede iyice gevşeyerek ses çıkardığından bahsettiler ve onarımı bu duruma göre yaptılar. Yaklaşık 1 aydır hiç bir ses duymadım. Belki böyle bir sorun olabilir diye paylaşmak istedim. hayırlı sürüşler...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
teşekkür ederim konuyu bu şekilde servise ileticem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 3500
Merhaba benim  2 aylık Corolla advence multidirve s de uzun yolda  120 km.civarında birkaç kez sanki vida gevşerde iki  parçanın birbirine sürtmesinden gelen ses gibi rüzgardan dolayı ötme gibi ses geldi anlayamadım 1000 km bakımında servisde baktı bir şey bulamadı hayırlısı bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhaba benim  2 aylık Corolla advence multidirve s de uzun yolda  120 km.civarında birkaç kez sanki vida gevşerde iki  parçanın birbirine sürtmesinden gelen ses gibi rüzgardan dolayı ötme gibi ses geldi anlayamadım 1000 km bakımında servisde baktı bir şey bulamadı hayırlısı bakalım.
yukarıda yaptığım açıklamaya benziyor. ben bu sesten çok çektim öyle ki bir ara aracımdan bile soğumaya başlamıştım. bende 4.viteste 60-70 km 2000-2500 devir arası ile 6.vites 100-120km yine 2000-2500 km arası çok yapıyordu. hatta öyle ki ankara'ya git gel biraz da orda gezdim, yaklaşık 800km boyunca resmen çıldırttı hele benim gibi kapı gıcırtısından dahi etkileniyorsanız çok daha kötü... eğer ön konsol ya da yazdığım gibi torpido bölgesinde ise tork değerinin altında sıkılmış vidalardan kaynaklanıyor olabilir. servise sıfır araçlarda böyle bir şeyin olmasının komik olduğunu söylediğimde, çok daha farklı akla gelmeyecek şeylerle de karşılaştıklarını söylediler. hayırlı sürüşler...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Daha önce, buna benzer bir ses midir bilmem ama balatalardan kaynaklandığı sonucuna varılıp, balata taşlama ya da değiştirmeyle halledilmişti. Araçlar 2013 Yaris' ti.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
 sorun çözüldümü peki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
sorun çözüldümü peki
O araçların sorunları çözüldü değim gibi diskler değişti. Diskler ses yapıyor muş hız yapınca.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
 arkadaşlar başka düşüncesi olan varsa yayınlasın lütfen bu ne olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Balatalardan geliyor olabilir. Yeni Aurislerde buna benzer sesten şikayetçi olanlar vardı. Eğer o ses ise. Aşağıdaki linki bir inceleyin.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53465.msg732301#msg732301
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Balatalardan geliyor olabilir. Yeni Aurislerde buna benzer sesten şikayetçi olanlar vardı. Eğer o ses ise. Aşağıdaki linki bir inceleyin.

1 ay kadar önce uzun yoldan gelincede son 20-30 kmde bendede öle bir vızıltı olmuştu sol teker tarafından...sonradan kesilince önemsemedim...balata mantıklı geldi hafta sonu düzcede servise sorucam bakalım ne diyecekler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
servisler ilk defa siz geldiniz diyerek insanı dumur etmeye çalışıyor. ses aslında gelmiyor biz canımız sıkıldı diye servisin yolunu aşındırıyoruz.
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Bu konu hakkında birsürü konuşmalar olmuştu tabii aynı ses ise.Auris activeskypack ses sorunu diye forumda konuyu bulup inceleyin lütfen.Video da var aynı ses olup olmadığını anlayabilirsiniz. Balata temizleme ve kanal açılması ile sorunumuz çözülmüştü.Bizimki 2013 yeni kasa corolla. Düzce serviste yaptırmıştık biz. Sanki aynı sesten bahsediyorsunuz gibi geldi.Tekrar bastırarak söylüyorum o konuyu bulup detaylıca okuyun lütfen.link:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
 Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim daha başka duyumlar ve yaşanan tecrübeler olursa paylaşalım lütfen ilk fırsatta servise gidicem çözüm olursa yazıcam.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2013, 10:26:57
Tekin bey videoyuyu ve sesi inceledim birebir aynı ses ve benim yazdıklarımın aynısını Auris sahibi arkadaş yazmış, en yakın zamanda izmire gidersem sizin yaptırdığınız işlemi tekrarlatıcam teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Rica ederim Kamil bey ufakta olsa mide bulandıran sorunlar bunlar benim canımı sıkmıştı biraz ama çok şükür önemli birşey değilmiş ve müşteri memnuniyeti açısından toyota bu konuda benden geçer not aldı.Umarım probleminiz hallolur.İzmirde servisin bir bilgisi yoksa eğer toyota genel merkez bu konu hakkında bilgiye sahip.Onlara mail atıp servisi onların aramasını sağlayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Balatalarınız rodaj yaptınız mı acaba  ? Yoksa direk frenlere abandınız mı ? Ne olursa olsun hiç kullanılmamış veya yeni takılmış disk veya balatayı ilk 200-300 km zorlamamak gerekir. Ki zaten 0 balatalar rodajlı balataya oranla performansı azdır bizzat tecrübe ettim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)