Gönderen Konu: Araç uzun yolda uğultu sesi veya cır cır böceği gibi ses gelmesi  (Okunma sayısı 18477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Balata değiştirince çok çok dikkatli olun. Diske alışana kadar fren kuvveti 10'da 1'e mi ne düşüyor...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Balata değiştirince çok çok dikkatli olun. Diske alışana kadar fren kuvveti 10'da 1'e mi ne düşüyor...
Kesinlikle, ben geçen hem 4 balata hemde 4 diski değiştirdim. %10 u bile tutmuyordu eskisine göre. Işıklara yaklaşırken ilk defa araba kullanıyor gibi 500 m kala frenlemeye başlıyordum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arabayı çok yumuşak kullanan biriyim ışıklara yaklaşırken bile ılımlı gelirim bance sorun balatanın toz yolunun olmayışı arkadaşların tecrübelerine dayanarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Arabayı çok yumuşak kullanan biriyim ışıklara yaklaşırken bile ılımlı gelirim bance sorun balatanın toz yolunun olmayışı arkadaşların tecrübelerine dayanarak
Daha önceki modellerdede kanalsız balataya sahip olanlar vardı ve bu tarz sorunlar olmuyordu. Belki jant açıklığı bile bu tozun uzaklaşamaması için etken olarak düşünülebilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Tekin Bey bi önceki servis ustamı aradım eğer balatada ve disklerde problem varsa garanti kapsamında değişir dedi ama garantiden değişdirsek bile sorun çözülecekmi o da başka bir konu doğrusu...

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2013, 13:30:01
Ertan bey bu problem çoğalmaya başladı yeni auris ve yeni corollalarda.Toyotaya şikayetler gittikçe sorunun nereden olduğunu bulacaklardır kesinlikle geri bildirim olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Ertan bey bu problem çoğalmaya başladı yeni auris ve yeni corollalarda.Toyotaya şikayetler gittikçe sorunun nereden olduğunu bulacaklardır kesinlikle geri bildirim olacaktır.
Elbette şikayetler doğrultusunda bazı uygulamalar yapacaklardır. Hatta belki birçok araca bakım sırasında yapılacak ve yapıldığına dair bilgi verilecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Bu problemi ben ve birçok arkadaş yaşadık ve çözüldü ve defalarca açıkladık yol gösterdik üstüne test etti herkes yetmeyene bizzat kendim 2000 km test ettim ses falan yok neden hala başka yorumlar yapılıyor anlamadım :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Bu problemi ben ve birçok arkadaş yaşadık ve çözüldü ve defalarca açıkladık yol gösterdik üstüne test etti herkes yetmeyene bizzat kendim 2000 km test ettim ses falan yok neden hala başka yorumlar yapılıyor anlamadım :olu:

Sorun zaten tespit edildi gibi birşey oldu sadece ben Alper abi Ertan abi frenler konusunda bilgilendirme yaptık ki "forumun" asıl amacı budur. Ben yaptım oldu bitti diye birşey yok belki farklı birşey çıkacak her arabada aynı şey çıkmaz belirti aynı fakat çıkan sorun farklı olur sert çıkışmadan önce biraz dikkatli olalım lütfen.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Frenler hakkında bir konu açıp bilgilendirmenizi orada yapabilirsiniz.Konu başlıkları ve içeriği örtüşürse insanların buradaki paylaşım ve bildirimlerden faydalanması daha kolay olacaktır.Amaç bilgilendirmeye engel olmak değil doğru bilginin doğru yerde olması.Bilgi kirliliği insanların kafasını karıştırabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
 Tekin Bey size şahsınıza ne kadar teşekkür etsem azdır tabi farklı yorumlar olucakki birbirimize yol göstermekte zorlanmayalım. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Elbette,umarım yardımcı olabilmişizdir Kamil bey.Akhisarın neresindensiniz?Benim ikinci memleketimdir orası çok severim sık sık gelirim.7 sene kaldım orda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
 Akhisarlı değilim Antalya-Serikliyim öğretmenim burada hayatımıza devam edicez inşallah burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Hayırlısı olsun doğduğun değil doyduğun yer derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Peki arkadaşlar balatalara toz yolu açtırmasak parlatıp taşlatmasak araca zararı olurmu? ne dersiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Peki arkadaşlar balatalara toz yolu açtırmasak parlatıp taşlatmasak araca zararı olurmu? ne dersiniz...

Toz yolu actirmazsaniz toz atilamayacak yine ses yapacak
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)