0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ahmet hocam bir müjdeli haber de D4D'ler için versen..?
az önce servisteydim...kolu takıp denediler ama ışığın yanmadığını söylediler...ancak bir kablo aracılığı ile çalışabileceğini söylediler...ekranda olmaması da mümkün sanırım gösterge lambasının?
Erhan Bey, hangi serviste kolu taktırdınız öğrenebilir miyim? Bazılar hiç olmaz diyip sallıyor.
(cümlede eksiklik oldu sanırım...)kolu 1,6 dan çıkarıp benim araçta denediler...her türlü girişi ve kol yuvası olmasına rağmen ekranda çalışmadığını görmüşler...ancak elektriksel şemanın aynı olduğunu söylediler...abs veya airbag kablosundan ek yapılarak çalışabilirmiş diye düşündüler...
Sonuç bu;Direksiyon ile motor ECU arasındaki kablonun çekilmesi lazım.Bu şemayı görünce hatta arabanızda hız sınırlayıcı oldugunuda gördüm.Onunda kablosu çekilmesi lazım.[attach=1]Sizdem ricam;http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55578.0Buradaki check modeyi yaparak CC lambasını yanıyormu kontrol etmeniz.
Ahmet Beyserviste şu konuşuldu: sadece ecunun üzerinde kablo çekmeye bir yer var mıdır yoksa ayrı bir hat çekilerek mi bağlanacağı nı konuştular.tam net bir bilgi olmadığından bu aracın üstüne denemeyi pek sağlıklı görmediler.nasıl bir yol izleyelim sizce ?
60 numaralı pinde hiç kablo yok oradan çekilmeli.Nasıl yol izleyeceginiz konusunda hiç bir şey diyemem.Hangi ildesiniz?Neden profil bilgilerinizi güncellemiyorsunuz?
hemen güncelliyorum...fotoğrafı koyduk ama adresi güncellememişim demek ki edirnedeyim ben...ecu da 60 numaralı pinde kablo yoksa muhtemelen sorun da olmayacaktır sanırım? bu şekilde bilgi verelim mi?
A60 numaralı pinde hiç birşey yok şuanda.Ancak bunu nasıl yaparlar?Doğru/yanlış yaparlar sorumluluk kabul etmem.Sonuçta ECUya yapılan yanlış bir hareketin sonucu yanmasına neden olur.Müdahale teknikleri var. Bu teknikle hiç korkmadan ECUya girerim ama bunu yanlış uygulanmasından korktugum için paylaşmak istemiyorum.
Konuyu okudum ama active donanım araçlarla ilgili bir bilgi göremedim.Bu cruise control olayı sadece 1.33' ler için mi?Benim aracım 1.6 active mds. Benim aracımda da bu kolu alıp taksam cc çalışır mı?
Ahmet abi çokta müjdeli gelmedi bana şahsen haber,bugün servisi aradım,cc taktırmak istediğimi belirttim,takamayız dediler,aracta takılan kolla alakalı bir sorun olursa garanti desteği alamayacağımızı söylediler,anlayacağınız cc hayalim suya düştü.