Gönderen Konu: Yeni Corolla LPG Montajı ve Kullanım  (Okunma sayısı 7267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla LPG Montajı ve Kullanım
« Yanıtla #40 : Aralık 16, 2013, 22:27:35 »
35 kr zor en az 40 kr yakar. Bu da ucuz değil bence 35 bile pahalı. Tabi ki araçlar az yakıyor ama benzin çok cep yakıyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2013, 22:17:24
120 ile 160 Tl arası daha az yakar. Ben eski aracımı 6 sene tüplü kullandım hiç bir masraf etmedim. Siz altı yılda ortalama 10 000 tl az ödersiniz. Ben öyle yaptım. Karar tabi sizin. Herkes sorun yaşamayacak diye bişey yok tabi. Ben şimdikine de taktırdım. BRC canavar gibi. Tavsiye ederim.
Altı yılda 10.00 tl mi?Ben size hemen hesabını yapayım.Sadece şehir içinde kullanılan bir araç km de 0,40 kr dan yılda 10.000 km yapsa 4000 tl öder.Lpg en iyi ihtimalle 0,28 kr dan 2800 tl yapar.Lpg nin yanındaki benzini hiç hesaplamadım.Aradaki fark 1200 tl yıllık.6 yıl için toplamda 7200 tl. 2000 tl montaj ücretini düşün.5200 tl .Bu hesap çok iyimser bir tablo.Gerçek bundan daha da az.10000 tl nasıl hesapladınız siz?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 16, 2013, 22:27:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 16, 2013, 23:31:08 »
Bu tüketim değerleri neden abartı geldi size anlamıyorum? Ben de imzamdaki araçla istanbul ş.içi dur kalk trafikte hiç 8.5 üstünü görmedim..ort hız 26/27 km.. Üstelik bu eşimin tüketim rakamları..
Hem yazın hem de aracı ben kullandığımda bu rakamı çok rahat 8'e düşürebiliyorum..Hatta ortalama hız biraz daha yukarda olursa 7li rakamları görüyorum...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 15, 2014, 18:31:23 »
2013 corolla 16 advence aldım...araç 200 km de daha...biraz binip lpg takrıtmayı düşünüyorum...şehir içinde ve şehir dışında ne kadar yakar şu an...kullanan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 15, 2014, 20:06:54 »
2013 corolla 16 advence aldım...araç 200 km de daha...biraz binip lpg takrıtmayı düşünüyorum...şehir içinde ve şehir dışında ne kadar yakar şu an...kullanan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim..

Yılda kaç km yapacaksanız? yılda 10-15bin km yapacaksanız LPG düşünmeyin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ocak 15, 2014, 20:38:18 »
Bence lpg hiç düşünmeyin valvematic motor ekonomiktir dilinden anlayana tabiki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 15, 2014, 21:58:05 »
 Arkadaşlar lpg li arabalara karşı değilim ancak son zamlardan (hem lpg ye hemde lpg kitlerine) hesabı iyi yapmak gerekir çünkü bir kaç yıllık benzin parasını peşin verip sonra araba lpg de az yakıyor demenin de bir anlamı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 15, 2014, 22:14:24 »
Arkadaşlar lpg li arabalara karşı değilim ancak son zamlardan (hem lpg ye hemde lpg kitlerine) hesabı iyi yapmak gerekir çünkü bir kaç yıllık benzin parasını peşin verip sonra araba lpg de az yakıyor demenin de bir anlamı yok.
normal c sınıflarına göre 5 10 bin fazla verip arabam sorunsuz demenin anlamı cok mu ?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 15, 2014, 23:28:46 »
siz 2000 lik benzini kac yil kullaniyorsunyz.lpg kiti takildiktan sonea kalitesine gire10bin-20 bin kmleri arasinda amorti eder..o yuzden bir araci alip lpg kiti taktirip 10 bin km sonra satmak zarardir.ancak siz lpg kitini kullandiginuz surece oda lpg nin fiyatindan dollayi % 30-40  ekonomi saglar.yoksa benzin le lpg ninfiyati ayni olsa tuplu arabaya kim biner.ama yilda 5000tapan buri bence de lpgkullanmasin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 16, 2014, 00:31:44 »
Uzun zaman once lpg benzine gore %80 karli idi 5 yil once %40 oldu son zama kadar %33 idi su anda %25-28 arasinda.  buna gore hesaplayin iste. Lpg ci biri olarak artik lpg nin cokta avantajli oldugunu dusunmuyorum.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 16, 2014, 04:18:07 »
suyla çalışan araba yapsalar suya vergi koyarlar.. konu yakıtın nerden nasıl kaça geldiği değil.. siyasi liderlerimizin doyumsuzluğudur.. ne taktırırsak taktıralım bizim milletçe 2.0 araçlarda klima konforu ile yaşamaya hakkımız yok..
şuan en sonki kaz... pardon zamlardan sonra 28 krş yakıyor mmt şanzıman.. allah bilir benzinde ne yakacağım..
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 16, 2014, 10:28:10 »
LPG nin neresi ucuz anlayamadım en az ödenen miktar arka bagaj kısıtlanması 1500 lira + sekman + conta + buji+ bobin+ arabanın güç kaybı lpg kaynaklı sorunlar vs vs bu masrafları da eklediğiniz zaman lpg sizce mantıklı mı toyota yada diğer markalar bu arabaları üretirken nasıl olsa lpg  takacaklar diye mi üretiyor acaba yoksa sadece benzin ve dizele göre mi üretiyor
bence lpg ye harcanan parayı ben olsam yaptırmam mantıklı gelmiyor lpg li araç kullandım ama bir daha tövbe ettim
arkadaşlar lpgnin öyle çok büyük bir avantajı yok benzine dizele göre
geçen  yaz memleketim olan bitlise iki toyota olarak çıktık diğer toyota lpg li mmt benim düz 5 vites benzinli aracım lpg li araç 1700 km 380 tl yakıt tüketti benim 1850 km yolda 480 lira herşey 100 tl için mi bence lpg çok gereksiz taktırmayı düşünen arkadaşlara  tavsiyem taktırmayın o lpg yi.
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 16, 2014, 13:40:18 »
 Şimdi birkaç arkadaş fazla yüklenmiş bana tekrar cevap vereyim ben lpg taktırmayın yada lpg ye karşıyım demedim kendimde yıllarca kullandım ancak yeni arabama taktırıp taktırmama konusunda kararsızım çünkü ilk arabama lpg taktırıken benzin 3,30tl idi lpg 1,15tl idi lpg kiti 800tl şimdi ki oranlar benzin 4,95tl lpg 3,30tl lpg kiti en ucuzu 1200 tl .kendini amorti etme süresi uzuyor onun için iyi hesaplayın dedim yıllık 10000km yapıyorsan harcadığın benzim ruhsata işletme lpg kiti gibi maliyetler zaten 1500-2000 tl arası tutuyor sen iki senelik benzin parasını peşin verip iki sene daha kullansan bile 1200-1500 tl kara geçiyorsun dört senede, arabanı beş yılda değiştireceksen değermi diye düşünün bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 16, 2014, 19:58:30 »
herkes cebine gore ne yaoacagini iyi bilir.ben 2.88 den lpg aliyorum.4.95 e benzin almam..100 tllik lpg ile 350 km sehir ici.ortalam lpg de 0.28 tl.arabanin s.ici yol bilgisayari 12 lt gosteriyor , en iyi 11 yaksin ..buda 350 kmde 36 lt ×4.95=178 tl.Buda km 0,509 tl eder.Buda 0.20 tl fark eder.simdi ben  hergün 36 km yapiyorum.36 km 0,20 tl fark 7.20 tl ediyor.21 is gunu gittiğim zaman ortalama 147 -150 civari.hadi bunun 50 tl sini bir ayda lpg ye gecerken tukettigi benzin.aylik 100 lira kalsin.senede 1200 tl kabaca minumum daha az oderim.
Yok senede 5000  yapiyirsaniz arabanizin sagini solunu deldirmeyin.2005 den bu yana lpg coroll a hb ve verso kullandım. 130 bin kmdir arac kullaniyorum.simdiye kadar lpg ile tek sıkıntı yasamadim.10 bin km filtresini baglantilarini ayarlarini yaptırım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 16, 2014, 21:11:49 »
Herkesin kendi kararı ,artık bu devirde böyle bir ikileme bile girmek abes çünkü bu forumda bile neredeyse herkes bir dönem lpg li araç kulanmış.Ama şehir içi 12 lt benzin yakan bir araca da o kadar para vermezdim herhalde.O nasıl bir değer öyle.Eski nesil motorlar bile o kadar yakmıyor.60-70 bin liralar verip araç alıp lpg hesabı yapmak bana biraz garip geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 100
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 17, 2014, 19:43:42 »
Herkese İyi Akşamlar,
ben Van'dan Şinasi SEVEN, 33 yaşındayım. Bugün yeni corollama landirenzo marka LPG taktırdım. En uygun tüp kullanma yolları hakkında siz tecrübeli dostların görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...

şinasi hocam bende landirenzo taktırmayı düşünüyorum...corolla 2013 model aracım var...şehir içi ve dışında ne kadar tüketiyorsunuz lpg de acaba...bilgilendiriseniz sevinirim...benzindeyken ne kadar yakıyordu ayrıca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 61000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 20, 2014, 00:00:28 »
Arkadaşlar merhaba:
2008 Corolla Elegant M/M aracıma 53.000km de 4 ay önce LOVATO marka OBD siz lpg taktırdım. Montaj yaptıracak arkadaşlara yol göstersin diye yazıyorum. Şehir içi 28krş yakıt tüketimim var kış günü için çok normal geliyor. LPG nin litresi 2.95TL den alıyorum. Aracım şu an 58.000km yi geçti. 5000-5500 km dir hiçbir sorunla karşılaşmadım. Öyle güç kaybı anlaşılır türden değil. Önceki aracım dizel di. Boşuna gürültü çekmişim diyebilirim. Şu an en ideali LPG diyebilirim. Bu arabaya benzinde asla binilmez bence... Taktırmayı düşünen arkadaşlara LOVATO da bir alternatif olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 20, 2014, 00:12:45 »
iki taraf da LPG'yi çok gözünde büyütüyor bence...
öyle aman aman bir tasarruf yok ortada, tamam ama vay efendim motora zararıymış falanmış filanmış ekonomik değilmiş... bunlar anca avuntudur benim gözümde...
LPG gerçekten de tasarruf sağlar, özellikle şehir içi kullanımda litre tüketimleri daha çok olduğundan fark daha çok hissediliyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...