Gönderen Konu: Yeni Corolla LPG Montajı ve Kullanım  (Okunma sayısı 7270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla LPG Montajı ve Kullanım
« Yanıtla #20 : Aralık 15, 2013, 20:25:54 »
lpg benzın fityatından dolayı karlı.yoksa  bir anlamı yok..kalabalık yerlerdede benzınlı hayatta 8 yakmaz.10 ltreden aşagı yakmaz 1,6 lar
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 15, 2013, 20:25:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 15, 2013, 20:27:39 »
Ben Ankara'da yaşıyorum hergün işe arbamla gidip geliyorum sıkışık trafikte aracımın 8 lt den fazla yaktığını daha görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 15, 2013, 20:27:53 »
2013 Fluence kullanan arkadaşım her 100 TL lik lpg ile 50 TL de benzin alıyor.Depoyu her seferinde tam dolduruyor.Siz bu şekilde denediniz mi?
sizin arkadaşınızın lpg sisteminde bir sıkıntı olabilir o kadar benzin yakmamalı
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 15, 2013, 20:30:11 »
Şu gerçek Türkiye'de yakıt pahalı ama bizleri de gaz diye kandırıyorlar.Ucuz falan değil aynı hesap işte arızası cabası.Sanayide herkes gazcıların önünde sıra olmuş.Toyota yakıt yönünden avantajlı bir araç.Boşuna ocaktaki tüpü arabama koymam.Bu tercih meselesi ama karlı falan değil bence.2013 model raca arkadaş taktırdı.hergün elinde hesap makinesi ile dolaşıyor:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 15, 2013, 20:42:59 »
Kullanım tarzıyla çok alakalı bu yakışlar. hafta içi LPG de 8.5 litre ortalama ile gidip geldiğim şehir içinde. bir cumartesi gecesi agresif kullanım 14 litre ortalamaya çıkıyor. ayrıca 100 tl lik LPG ile 50 Liralık benzin yakan arkadaş o arabayı çok ciddi bir bakıma teste soksun yok öyle birşey. en son depomu Eylül ayında fulledim . şu an yarı çizgisinin üstünde haftalık net 250 km yol yapıyor araç.
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 15, 2013, 20:44:27 »
İsmail bey hiç lpg li araç kullandınız mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 15, 2013, 20:48:51 »
lpg li araç kısın benzını bıraz fazla yakar ama yazın çokta önemlı değğil bu.motor  geçiş ısı derecesiyle cokta oynamak ıstemıyorum.suan 100 tl lik lpg ile şehir  içi 350 km yapıyorum.oda yol bilgisayarı 10 lt reden asagı göstermıyor.ismail beyın dediği gibi araç verso hayatta 8 ltr yakmaz ş.içi ama hadı yaktı dıyelim  28ltr.*5 tl =140 tl eder.buda %40 tasarruf edr.Aşagı yukarı budur zaten.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 15, 2013, 20:55:45 »
lpg li araç kısın benzını bıraz fazla yakar ama yazın çokta önemlı değğil bu.motor  geçiş ısı derecesiyle cokta oynamak ıstemıyorum.suan 100 tl lik lpg ile şehir  içi 350 km yapıyorum.oda yol bilgisayarı 10 lt reden asagı göstermıyor.ismail beyın dediği gibi araç verso hayatta 8 ltr yakmaz ş.içi ama hadı yaktı dıyelim  28ltr.*5 tl =140 tl eder.buda %40 tasarruf edr.Aşagı yukarı budur zaten.
tuncay bey 100 tl lik LPG yi litresi ne kadardan alıyorsunuz. Ben konyada şu an ki fiyat 2.89 dan (13.12.2013) dolduruyorum 100 km ortalamam 8.8 çıkıyor ve 28 kr yakıyor. Ki siz diyorsunuz ki 10 litre den aşağı düşmüyorum. ama ortalamanız 28 kr? 100/350
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 15, 2013, 20:58:22 »
eskiden dı o kardeş lpg  2,60 ken 100tl ye doluyordu.38 ltr falan alıyordu.şimdi 116 ya mı ne doluyor.Ben kabaca hesapladım.ozamanda benzınde 4,80 di.onun için ince hesaplamalara girmedim.Zaten girsen ne olacak ki.hukumet her ay girdirdikçe girdiriyor.gecen bu sene yaz 2,20 civarlarından lpg aldım.şimdiki fiyata bak.Allah razı olsun buyuklerimizden.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 15, 2013, 21:01:40 »
en az 10 kere denedim 1.6 auris arabam var şehir içinde 8 lt hiç göremedim.fabrika verisi 9lt olan araca nasıl 8lt yaktırmayı başarıyorsunuz gerçekten merak ediyorum.10 lt altını kesinlikle görmedim.uzun yolda bir kere 5.8 lt gördüm 400 km yolun sonunda normalde 110-120 km hızla 3,5 saatte aldığım yolu 5 saatte aldım. Hanım diyordu ki bu kamyonlar ne hızlı gidiyor aslında biz çok yavaş gidiyorduk.size bir veri benzin lt fiyatı 4.80 kuruş 1200 km yol 400 tllik benzin.1500 kmlik yol lpg 2.70 kuruş ortalamadan aldım 320 liralık gaz.400 liralık gaz alsaymışım demek ki 500-600 km daha fazla yol gidecekmişim aynı araçla. hesap biraz bakkal işi oldu ancak net % 40 arkadaşlar ortalama 40 kuruş yakar benzinli bi araç lpgli bi araçta 30 kuruş desek ortalama 100.000 km de 10.000 lira para yapar.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 15, 2013, 21:01:58 »
eskiden dı o kardeş lpg  2,60 ken 100tl ye doluyordu.38 ltr falan alıyordu.şimdi 116 ya mı ne doluyor.Ben kabaca hesapladım.ozamanda benzınde 4,80 di.onun için ince hesaplamalara girmedim.Zaten girsen ne olacak ki. hukumet her ay girdirdikçe girdiriyor.gecen bu sene yaz 2,20 civarlarından lpg aldım.şimdiki fiyata bak.Allah razı olsun buyuklerimizden.
O konuda haklısınız. zamları yaptıkça bizde nasıl ekonomi yapıcaz diye motorun tüm hünerlerini kullanmaya çalışıyoruz. herşeye zam geliyor ama bizim maaşlara niye bu kadar zam gelmiyor onu anlamıyorum  8-)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2013, 21:06:26
en az 10 kere denesim 1.6 auris arabam var şehir içinde 8 lt hiç göremedim.fabrika verisi 9lt olan araca nasıl 8lt yaktırmayı başarıyorsunuz gerçekten merak ediyorum.10 lt altını kesinlikle görmedim.uzun yolda bir kere 5.8 lt gördüm 400 km yolun sonunda normalde 110-120 km hızla 3,5 saatte aldığım yolu 5 saatte aldım. Hanım diyordu ki bu kamyonlar ne hızlı gidiyor aslında biz çok yavaş gidiyorduk.size bir veri benzin lt fiyatı 4.80 kuruş 1200 km yol 400 tllik benzin.1500 kmlik yol lpg 2.70 kuruş ortalamadan aldım 320 liralık gaz.400 liralık gaz alsaymışım demek ki 500-600 km daha fazla yol gidecekmişim aynı araçla. hesap biraz bakkal işi oldu ancak net % 40 arkadaşlar ortalama 40 kuruş yakar benzinli bi araç lpgli bi araçta 30 kuruş desek ortalama 100.000 km de 10.000 lira para yapar.

Erol bey azmedin yaktırırsınız. Gaza basarken yoldan çok, anlık tüketim ekranına bakıcaksınız yalnız ;) kırmızıyı yada trafiğin duracağını anladınız fren yok cut off yani viteste kendi kendine yavaşlamayı kullacaksınız hep ve durana kadar bedava  :alkis:
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 15, 2013, 21:11:41 »
daha şehir içinden geçtim şehir içi yoğun tarfikte 8 litre gerçekten ilginç.Ben az yaktırayım diye denedim ayağım ağrıdı yol bılgısayarına bakmaktan strese girmiştim sonra dedim ki bu 7 8 litreler şehir efsanesi efendi efendi kullan arabanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 15, 2013, 21:15:09 »
2013 Fluence kullanan arkadaşım her 100 TL lik lpg ile 50 TL de benzin alıyor.Depoyu her seferinde tam dolduruyor.Siz bu şekilde denediniz mi?
o nasıl bir değerdir öyle.. valla şaka gibi bişey o.. depo delik falan olmasın.. veya depo bitene kadar kaç yüz kere stop edip çalıştırıyor.. o arkadaşın yerinde olsam muhtemelen araba almaz taksi kullanırdım..
bundan önceki aracım clio 1.4 16v tı... sürekli gebze kartal arasında kullandım (bu trafiği bilen bilir çok sıkışık olmasa da rahat da değil) arasıra lpg den benzine alıp kullandığım da oldu hiç öyle benzin yakmadı araba.. çekirdek parasıyla benzin alıyordum... depo 33lt lpg alıyordu6..7 depo lpg alınca yanına bi 50 tl benzin ekliyordum.
konu ekonomiyse lpg ile birbaşka yakıt türünü karşılaştırmıyorsunuz değilmi ???
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 15, 2013, 21:49:56 »
Şinasi bey ben de van bahçesarayda 4.5 sene çalıştım...van da benzine zam mı geldi de lpg taktırdınız:)))) ka lira ki kaçak???

Timuçin Bey
son bir kaç yıldır artık kaçak yakıt gelmiyor. Siz herhalde kaçak yakıtın çok kolay ulaşıldığı yıllarda görev yaptınız. Şu anda sadece orijinal yakıt kullanılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 15, 2013, 22:56:15 »
Benim Auris valvematic motor fabrika verisi zaten şehiriçi 8 lt.Yol bilgisayarımda gördüğüm değerleri yazdım.Arkadaşın aracı Fluence 2013 model.Değerleri kendisi test etti.Montaj yapılan yer Neziroğlu Renault servisi Ankara.Bu hafta kontrol için giiti sorun yok demişler.Lpg li araç kullandım.Ama artık asla kullanmam.Lpg işi Türkiye'de insanları kandırmaktan başka bir şey değil.Aygaz bile %30 tasarruf  derken siz nasıl %40 tasarruf ettiriyorsunuz anlamadım.% 30 tasarruf bile yalan kandırıyorlar insanları.Milyon dolar harcıyor fabrikalar yakıt ekonomosi argesi için.Ama bizim tüpçüler buldu hemen yolunu.Ben bu işe inanmıyorum hepsi bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 15, 2013, 23:39:07 »
 ismail bey benzinle araba 10 lt yakiyorsa lpg ile 12 ltr.lpg ekonomik derken lpg yi ltre olarak az yaktigi için degil fiyat farkindan dolayi.1.6 benzinli bir araba hele kışın buyuksehirde imkansız 8 ltre yapması. s.arasinda bile 3000 devirleri gecin 8 ltr asagi yakmaz.kabaca yukarda söyledim. lpg fiyat farkindan dolayi % 30_40 arasi ekonomik.baska hic bir avantaji yok.arabayi deldirip orjinalligini bozmanizda bir yana. .ama maalesef bu benzin fiyatlariyla gunluk binenler icin benzin cok masrafli..iyi lpg kiti 2.000 lirayi buluyor.bu parayida 20 bin km civarinda amorti eder.yani 20 bin yapmadan satarsa zarar.takip taktir mamak kişinin kendi takdiri.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 15, 2013, 23:48:51 »
Ben lpg nin bu kadar tasarruf yaptırdığına inanmıyorum.Bilakis zarar.Baştan zaten 2.000 tl veriyoruz.Onu amorti etmesini beklerken başka türlü arızalar falan.Ben aylık 400 tl benzine para veriyorum bana aylık 100 tl bile tasarruf ettirse taktırmam.Ankara'da avm lerde oto yıkama bile 30 tl olmuş.İş tasarruf olacaksa o zaman bu arabaya da binmem ego var zaten.Araba işi zevk işi zamanımı Şaşmaz sanayisinde niye geçireyim.Konu yeni araca lpg kiti olduğu için bunları yazdım.60.000 tl ver araba al.Haydi Şaşmaz'a bana biraz garip geliyor.O zaman 10.000 ver eski araç al.50.000 cebinde kalsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 16, 2013, 10:55:44 »
ismail bey bende sizin gibi düşünüyorum aracım 1.6cvt corolla cvt fabrika verileri ort5,6 gösteriyo yeni aldım aracı hadi diyelim ort 6-6,5 yaksın lpg yi düşünmem diyorum henüz 800 km de sakarya trafiğinde dur kalk pek olmuyor ort tüketimim kış ve az km yapmam sebebiyle 7 lt civarı kabaca 35 kuruş yakıyor bir arkadaş 10lt lerden bahsetmiş ki yeni motor lu araçlarda bu kadar yüksek değil yakıtlar....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 16, 2013, 19:36:22 »
ismail bey bende sizin gibi düşünüyorum aracım 1.6cvt corolla cvt fabrika verileri ort5,6 gösteriyo yeni aldım aracı hadi diyelim ort 6-6,5 yaksın lpg yi düşünmem diyorum henüz 800 km de sakarya trafiğinde dur kalk pek olmuyor ort tüketimim kış ve az km yapmam sebebiyle 7 lt civarı kabaca 35 kuruş yakıyor bir arkadaş 10lt lerden bahsetmiş ki yeni motor lu araçlarda bu kadar yüksek değil yakıtlar....
Ben de bunu anlatmak istemiştim.Eski teknoloji ile çalışan motorlarda benzin tüketimi yüksekti.Yeni nesil motorlar artık daha ekonomik ve çevreci.Konu da Yeni Corolla olunca lpg mantıksız bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 16, 2013, 21:54:14 »
Ben de bunu anlatmak istemiştim.Eski teknoloji ile çalışan motorlarda benzin tüketimi yüksekti.Yeni nesil motorlar artık daha ekonomik ve çevreci.Konu da Yeni Corolla olunca lpg mantıksız bence.
35 kr zor en az 40 kr yakar. Bu da ucuz değil bence 35 bile pahalı. Tabi ki araçlar az yakıyor ama benzin çok cep yakıyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2013, 22:17:24
Ben lpg nin bu kadar tasarruf yaptırdığına inanmıyorum.Bilakis zarar.Baştan zaten 2.000 tl veriyoruz.Onu amorti etmesini beklerken başka türlü arızalar falan.Ben aylık 400 tl benzine para veriyorum bana aylık 100 tl bile tasarruf ettirse taktırmam.Ankara'da avm lerde oto yıkama bile 30 tl olmuş.İş tasarruf olacaksa o zaman bu arabaya da binmem ego var zaten.Araba işi zevk işi zamanımı Şaşmaz sanayisinde niye geçireyim.Konu yeni araca lpg kiti olduğu için bunları yazdım.60.000 tl ver araba al.Haydi Şaşmaz'a bana biraz garip geliyor.O zaman 10.000 ver eski araç al.50.000 cebinde kalsın.
120 ile 160 Tl arası daha az yakar. Ben eski aracımı 6 sene tüplü kullandım hiç bir masraf etmedim. Siz altı yılda ortalama 10 000 tl az ödersiniz. Ben öyle yaptım. Karar tabi sizin. Herkes sorun yaşamayacak diye bişey yok tabi. Ben şimdikine de taktırdım. BRC canavar gibi. Tavsiye ederim.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant