0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2013 Fluence kullanan arkadaşım her 100 TL lik lpg ile 50 TL de benzin alıyor.Depoyu her seferinde tam dolduruyor.Siz bu şekilde denediniz mi?
lpg li araç kısın benzını bıraz fazla yakar ama yazın çokta önemlı değğil bu.motor geçiş ısı derecesiyle cokta oynamak ıstemıyorum.suan 100 tl lik lpg ile şehir içi 350 km yapıyorum.oda yol bilgisayarı 10 lt reden asagı göstermıyor.ismail beyın dediği gibi araç verso hayatta 8 ltr yakmaz ş.içi ama hadı yaktı dıyelim 28ltr.*5 tl =140 tl eder.buda %40 tasarruf edr.Aşagı yukarı budur zaten.
eskiden dı o kardeş lpg 2,60 ken 100tl ye doluyordu.38 ltr falan alıyordu.şimdi 116 ya mı ne doluyor.Ben kabaca hesapladım.ozamanda benzınde 4,80 di.onun için ince hesaplamalara girmedim.Zaten girsen ne olacak ki. hukumet her ay girdirdikçe girdiriyor.gecen bu sene yaz 2,20 civarlarından lpg aldım.şimdiki fiyata bak.Allah razı olsun buyuklerimizden.
en az 10 kere denesim 1.6 auris arabam var şehir içinde 8 lt hiç göremedim.fabrika verisi 9lt olan araca nasıl 8lt yaktırmayı başarıyorsunuz gerçekten merak ediyorum.10 lt altını kesinlikle görmedim.uzun yolda bir kere 5.8 lt gördüm 400 km yolun sonunda normalde 110-120 km hızla 3,5 saatte aldığım yolu 5 saatte aldım. Hanım diyordu ki bu kamyonlar ne hızlı gidiyor aslında biz çok yavaş gidiyorduk.size bir veri benzin lt fiyatı 4.80 kuruş 1200 km yol 400 tllik benzin.1500 kmlik yol lpg 2.70 kuruş ortalamadan aldım 320 liralık gaz.400 liralık gaz alsaymışım demek ki 500-600 km daha fazla yol gidecekmişim aynı araçla. hesap biraz bakkal işi oldu ancak net % 40 arkadaşlar ortalama 40 kuruş yakar benzinli bi araç lpgli bi araçta 30 kuruş desek ortalama 100.000 km de 10.000 lira para yapar.
Şinasi bey ben de van bahçesarayda 4.5 sene çalıştım...van da benzine zam mı geldi de lpg taktırdınız:)))) ka lira ki kaçak???
ismail bey bende sizin gibi düşünüyorum aracım 1.6cvt corolla cvt fabrika verileri ort5,6 gösteriyo yeni aldım aracı hadi diyelim ort 6-6,5 yaksın lpg yi düşünmem diyorum henüz 800 km de sakarya trafiğinde dur kalk pek olmuyor ort tüketimim kış ve az km yapmam sebebiyle 7 lt civarı kabaca 35 kuruş yakıyor bir arkadaş 10lt lerden bahsetmiş ki yeni motor lu araçlarda bu kadar yüksek değil yakıtlar....
Ben de bunu anlatmak istemiştim.Eski teknoloji ile çalışan motorlarda benzin tüketimi yüksekti.Yeni nesil motorlar artık daha ekonomik ve çevreci.Konu da Yeni Corolla olunca lpg mantıksız bence.
Ben lpg nin bu kadar tasarruf yaptırdığına inanmıyorum.Bilakis zarar.Baştan zaten 2.000 tl veriyoruz.Onu amorti etmesini beklerken başka türlü arızalar falan.Ben aylık 400 tl benzine para veriyorum bana aylık 100 tl bile tasarruf ettirse taktırmam.Ankara'da avm lerde oto yıkama bile 30 tl olmuş.İş tasarruf olacaksa o zaman bu arabaya da binmem ego var zaten.Araba işi zevk işi zamanımı Şaşmaz sanayisinde niye geçireyim.Konu yeni araca lpg kiti olduğu için bunları yazdım.60.000 tl ver araba al.Haydi Şaşmaz'a bana biraz garip geliyor.O zaman 10.000 ver eski araç al.50.000 cebinde kalsın.