Gönderen Konu: 2012 Corolla piston kolu çıkarma + motor bloğu kırma sorunu!  (Okunma sayısı 13340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 27000
Tekrar merhaba herkese..Başlığı görünce eminim çoğu kişi inanamamıştır. Henüz sene başında aldığım Toyota Kaya Plaza Kocaeli'den aldığım sıfır aracımla ancak 27 bin km yapabildim.İlk önce 15-16 bin gibi Turbosu değiştirildi.Midem bulansa da ses etmedim ancak son başıma gelen olay bir faciaydı. Son olayı özetleyeyim size

Dün gece 2yaşındaki kızım ve Eşimle eve gidiyorduk..Yolda aniden büyük bir sarsıntı ve patlamalı bir gürültü geldi,duman çıkmaya başladı.Direksiyon,ve vites kitlendi zar zor sağa çektim kaputu açtım...Her taraf yağdı,piston kol çıkarmış Motor bloğunu patlatmıştı.(Tabi ben bunu anlayana kadar bir şeye vurduğumu sandım) Allah korudu 1 saat önce eşim kızımla birlikte Gebze'den İzmit'e otobandan gelmişti. Onlar varken olsa,arabayı eşim kullanıyor olsa büyük bir facia yaşayacaktım. Muhtemelen bir kamyonun altına girerlerdi.

Servise çektirdim,bugün parça değişimi vs..liste yapmışlar dedim tutar ne kadar.10 -12 bin dedi,üretim hatası ,%99 Garanti karşılar emin olabilirsiniz dedi servis sorumlusu.Ben de tabiki işlem yapmayın kabul etmiyorum dedim.Düşünsene arabayı sıfır aldın 10 ay içinde yaklaşık 14 bintllik üretim hatası ki biri aracın motoru.. Hayır seneye arabayı satmaya kalksam motor işlem görmüş araç sonuçta. Toyota Türkiye,Toyota Europe ve Japonya Merkeze mail ile durumu bildirdim.Tamir istemediğimi.Bu hatanın telafisinin tamir olamayacağını ilettim. Ciddi bir kaza atlattık.Ben maddi kısmını bir yana koyarsak ben Bir daha eşime bu arabayı verebilir miyim ? Geçimini şehirler arası dolaşarak ihale kovalayarak sağlayan Ben 100 km üstüne çıkabilirmiyim,anayol dışında atıyorum bir dağ yoluna girebilir miyim ? Hiç sanmıyorum.

Şu an için tek tesellim bu olayın arabayı ben kullanırken eşim ve 2 yaşındaki kızım aracın arka koltuğundayken meydana gelmesi.1 saat öncesini düşündükçe deliriyorum.Allah korusun.Dilovası rampasında eşimin başına geldiğini arabada kızımla neler yaşayabileceğini düşünüyorum da..

Toyota benim için güvendi.Bundan önce Nissa Qasquai kullandım uzun yıllar.Corolla seçimim tamamen güven sebebiyleydi.Ancak an itibarı ile ben bu araca bir daha ne binerim ne eşime veririm. Ayıplı bir malı garanti kisvesi altında araç bedelinin 1/4 ü kadar değişim yapıp,bunu kabul etmemi beklemeleri tamamiyle tüketiciye saygısızlık. Motoru işlem görmüş bir sıfır araç sahibiyim, Allah'a şükür eşim ve bebeğim sağ..Tek tesellim bu. Reklamlarda çocuklarıyla babaları kullanan bir firmanın üretim hatası sebebiyle kızımı kaybedebilirdim..Ne kadar garip!

Bu arada bazı arkadaşlar soracaktır ben söyleyeyim hemen.Araçta ikaz yoktu.Olay 150 metrelik mesafede gerçekleşti.Yağ ile ilgili bir uyarı geldi ben daha duramadan motor bloğu büyük gürültüyle parçalandı. Allahtan bayır çıkıyordum ve hızım düşük yol boştu.Bir de sağolsun Yunus'lar görüp hemen yardıma kotular onlar arabayla ben de büyük panik yaşayan ailemle ilgilendim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Corolla piston kolu çıkarma + motor bloğu kırma sorunu!
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2013, 09:12:11 »
Geçmiş olsun Oğuzhan Bey, büyük bir sıkıntı atlatmışsınız. Umarım süreç isteğiniz doğrultusunda gelişir.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2013, 09:17:28 »
Çok teşekkür ederim.Bir de bana yakıtı nereden alıyorsunuz dediler :) Aracın deposunu rakı ile fullesem bu olmaz ,çocuk mu kandırıyorsunuz diye dönünce uzatmadılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2013, 09:20:39 »
Oğuzhan bey çok geçmiş olsun. Umarım bu sorunda yağ yakma sorunu gibi büyümez. Daha önce bir arkadaşımız daha buna benzer sorun yaşamıştı. Artık toyota denilince aklıma ilk gelen şey sorun oluyor.Bir markayı nereden nereye getirdiler yazık çok yazık. Hem toyotaya hem alıp kullanana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2013, 09:23:32 »
Abi gecmis olsun. Sizin ve ailenizin sag salim olmasi gercekten cok iyi. Ben olsam cidden o araca binemem abi sifir arac rektefiye goruyor... Hukuki yollara vs basvurmani tavsiye ederim abi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2013, 09:24:10 »
Geçmiş olsun.
Sürecin lehinize olması dileklerimizle.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2013, 09:30:32 »
Ben açıkçası aldığım bayii ile muhatap olmadım.Toyota Türkiye'ye mail,telefon ve twitterdan ulaştım.Toyota Europe ve Japonya'ya mail attım. Bilmiyorum habernizi var mı ama 2009-2011 Modellerindeki yağ yakma meselesini İzmit CHP Milletvekili Haydar Akar bu konuda meclise genelge verdi.Cumhurbaşkanlığına göndrilen dilekçe ve mailler sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bizzat Bakan Yazıcı'ya bu konu ile ilgilenmesini söylemiş ve Bakan yazıcı Eylül ayında bu konunun araştırılması için müfettiş atamış.Konu yağ yakma sorunun avrupada Motor bloğununun değiştirilerek giderilmesi.Yani Motor Bloğunun hatalı üretimi.Tabi benim başıma gelen bunun bir üstü.Resmen motor infilak etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2013, 09:38:20 »
Geçmiş olsun, okurken tüylerim ürperdi...Allah muhafaza etmiş sizleri...Hepimizin başına gelebilir, çok kötü bir durum...Hakikatten aracı satmaya kalksanız motoru işlem görmüş deyip öldüm parası veriyorlar...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2013, 10:05:21 »
Geçmiş olsun.Bu olayları herkese aktarmak lazım.Millet parasıyla puluyla rezil olmasın.Hondanın bu dizel işine yıllardır neden uzaktan yaklaştığını şimdi daha net anlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2013, 10:10:37 »
Pazartesiyi bekliyorum bana dönüş ne olacak..O na göre  bir yol çizeceğim artık ama kabul etmem tamiri o kesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2013, 10:46:28 »
Sıkıntının para olduğunu düşünmüyorum veya maddi kayıp.Allah korumuş sizi geçmiş olsun.Ben olsam almazdım o arabayı yeni bir toyotada istemezdim.Değerini verip başka markalara geçerdim.sonuçta istediği kadar sıfır olsun aklınızda acaba bu araçta da sıkıntı çıkacak mı diye bir düşünce olup ne gaza basabilirsiniz ne de ailenize teslim edebilirsiniz.Toyota artık hiç bir şekilde güven vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2013, 10:51:41 »
Geçmiş olsun sıkıntılı bir süreç inşallah hayırlısı ile istediğiniz gibi sonuçlanır
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2013, 16:53:14 »
Geçmiş olsun. Allah korumuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2013, 17:09:27 »
çok kötü bi durum çok geçmiş olsun . artık toyota alınacak bi araç değil. toyota artık  hyundai ve kiadan sonra gelecek bi marka oldu.
çok büyük geçmiş olsun.gerçekten çok üzüldüm.
ama alıntı yaptığım yorumda çok ağır bir eleştiri olmuş.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2013, 17:50:04 »
Gerçekten başlık ve olay Toyota için olmayacak bi olay gibi.. Umarım bu saçma durum en kısa zamanda lehinize sonuçlanır.

Her marka hata yapan araçlar üretebilir bu önemli değil.
Önemli olan hatasından dönüş şeklidir.

Ayrıca aracınızdaki kasko klozlarını inceleyip (1 yıl içindeki durumlarda sıfır araba klozu ) böyle bi durumda aracı perte ayırma yoluna gidip sizin zararınızı gidermeyi seçebilirsiniz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2013, 18:04:25 »
geçmiş olsun, geri kalan mala gelen zararda kolaylıklar diliyorum, benzer olarak okuduğum konular ışığında umarım ayıplı mal olarak aracınızı yenisi ile değiştirebilirsiniz çünkü forum içerisinde benze konuyla muzdarip olupta yenilgiyi kabul edenler mevcut.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2013, 19:04:08 »
Büyük geçmiş olsun :(

Bukadar kötü sonuçlanacağını düşünmemiştim. birçok kişi yağ eksilttiği için şikayet etmişti gerçi..

yinede güvenmek istiyorum. eşiniz otobanda yüksek hızla giderken uyarıları dikkate almamış olabilir mi ?

ve yağ azaldığında yokuş çıkarken yağ pompasına yağ gitmemiştir. kolay kolay olacak iş değil bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 02, 2013, 19:19:27 »
Büyük geçmiş olsun :(

Bukadar kötü sonuçlanacağını düşünmemiştim. birçok kişi yağ eksilttiği için şikayet etmişti gerçi..

yinede güvenmek istiyorum. eşiniz otobanda yüksek hızla giderken uyarıları dikkate almamış olabilir mi ?

ve yağ azaldığında yokuş çıkarken yağ pompasına yağ gitmemiştir. kolay kolay olacak iş değil bu.
Anıl bey

O uyarıyı dikkate almamam gerektiğini bizzat servis bana iletti . Uyarı verdikten sonra rahat 1000 km gider dediler.  Ondan o uyarıyı dikkate almamış olsalar bile böyle bir sorun oluşmamalı bu sorun başka bir sorun . Toyota iyice zıvanadan çıktı eski toyota ile uzaktan , yakından , karşıdan , aşağıdan , yukarıdan nereden bakarsanız bakın alakası yok . Bir arkadaşımız  hyundai ve kiadan sonra gelecek bir marka yazmış çokta haksız sayılmaz . Ben ne kia da ne hyundai da böyle bir şey duymadım . Toyota da ise son 6 ay içinde bu ikinci duyduğum vaka . Yağ yakma sorununu yazmama gerek yok . Birde bunlara ek şimdi yeni kasalarda kronik olarak gösterge arızası çıkmış . Bu mudur sorunsuzluk ?

Bunları bildiği halde gidip toyota alanlara şans diliyorum umarım sorun yaşamazlar . Bunları bilmeden gidip alanlara ise üzülüyorum insanların yıllarca biriktirdiği emeğini çalıyorlar . İnsanlar sırf sorunsuz bildiği için gidip toyotaya para veriyorlar . Toyota resmen kendi bindiği dalı kesti şu an bu sorunları özellikle yağ yakma sorununu bilmeyen petrolcü yıkamacı kalmadı . Ne zaman mazot alsam pompacı yağını kontrol edim mi diyor dikkatimi çekti ve sordum usta dedim sen yağ kontrolünü niye sadece bana soruyorsun dedim abi bunlarda yağ yakma sorunu var dedi . Bu cevaptan sonrada güleyim mi yoksa durumuma ağlayayim mi bilemedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 02, 2013, 19:26:28 »
Büyük geçmiş olsun. Allah korumuş,  benim eşimin başına gelse bir daha hayatta o araca bindiremem sizin gibi,  bir de bebek var Allah bagislasin, benimki de 27 aylık.  Senin halini kafamda canlandırdım da tüyler ürpertici.
Anil kaç kişinin eşi motorun ikazina bakar :-) gaza basar gider. Tekrar geçmiş olsun, bu kadar yağ yakan ve sandık motor ile değiştirmeyen ve inat eden toyota çok darbe alır.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 02, 2013, 19:37:44 »
Öncelikle Oğuzhan Bey geçmiş olsun.Allah korumuş.Toyota için ise yuh diyorum başka birşey de demiyorum.Bu kadar olmaz.Ben böyle bir sorunun bırakın kia veya hyundai de olduğunu hiçbir araç için duymadım.Eminim toros'un motoru bile bundan daha sağlamdır.Pes doğrusu...
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant