0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Büyük geçmiş olsun. Allah korumuş, benim eşimin başına gelse bir daha hayatta o araca bindiremem sizin gibi, bir de bebek var Allah bagislasin, benimki de 27 aylık. Senin halini kafamda canlandırdım da tüyler ürpertici. Anil kaç kişinin eşi motorun ikazina bakar :-) gaza basar gider. Tekrar geçmiş olsun, bu kadar yağ yakan ve sandık motor ile değiştirmeyen ve inat eden toyota çok darbe alır.
Büyük geçmiş olsun. Şok oldum doğrusu. Türkiye üretimi mi bu araç? Ben o kilometrelerde motor indiren peugeot duymuştum.
Farkinda misiniz bilmiyorum da yag eksiltmeyi cifdi anlamda buyutuyorsunuz. Bir kac kisi cikip araban eksiltmiyot tabi ordan cok sorunsuzmus gibi gozukur diyebilir ama malesef yanilmis olurlar. 1.5 ay onc bakima girdim hatta 2500 km gec girdim arac 9500kmden 12.500 km tam tamina 800 ml yag eksiltti. He birde 10000 km civarlarinda 4 litrelik olan kutunun dibinde 200 ml falan kalmisti onuda koymustum toplamda cikan yag 3litre idi bu durumda 1litre yag ekailtmis. Bu eksiltme olayi ilk sizin basiniza gelmiyor bu eksiltme olayi kronik olarak 2001 yilinda vvti motorun ilk ciktigi zaman japon muhendislerin yumusak yapida segman kullanmasindan kaynaklanmistir. Ardindan degisime cagirilip ust kapak ve segman degisimi yapip durumu cozmustur veya azaltmistir. Bazilarimiz ikinci el aldgi icin yapilmamis olabiliyor ve yapavak birsey olmuyor tabi sanayide attiranlar disinda.Bu araclarla uzun yola cikmaya korkmayin basmaktan korkmayin kullanmaktan korkmayin bagajda yag kutusuyla dolasabilirsiniz 1000-1500 veya 2000 kmlik periyotlarla kontrol edip ekleyebilirsiniz.Ayrica almanlar bmw icin yag eksilten motor saglikli motor demisler ve bmwninde belli bir 3 serisi surekli yqg eksiltir ve cozumu yoktur.
sen 10 bin km de 800 ml den bahsediyorsun senin eksilttiği yağı 1500-2000 km de eksiltiyor. büyütülecek birşey değil mi?
Allah aşkın Seçkin birininde gelip burda 1500 kmde 1 lt yağ eksiltti benim d4d dediğini duymadım herkes 7000-8000 kmde diyor. 10.000 kmye kadar arkadaşlar 1.5 litre yağ falan koyuyorlar araçlarına. Bunun çözümü serviste olamıyorsa yağ bidonu bagajda olacak yada 7000-8000 kmde bakıma girilebilir dışarıda erken bakımla yağ ekleme derdide olmaz.
şu an vizelere çalışıyorum daha dün 2 yorum gördüm sana bi ara göstercem
Tekrar merhaba herkese..Başlığı görünce eminim çoğu kişi inanamamıştır. Henüz sene başında aldığım Toyota Kaya Plaza Kocaeli'den aldığım sıfır aracımla ancak 27 bin km yapabildim.İlk önce 15-16 bin gibi Turbosu değiştirildi.Midem bulansa da ses etmedim ancak son başıma gelen olay bir faciaydı. Son olayı özetleyeyim sizeDün gece 2yaşındaki kızım ve Eşimle eve gidiyorduk..Yolda aniden büyük bir sarsıntı ve patlamalı bir gürültü geldi,duman çıkmaya başladı.Direksiyon,ve vites kitlendi zar zor sağa çektim kaputu açtım...Her taraf yağdı,piston kol çıkarmış Motor bloğunu patlatmıştı.(Tabi ben bunu anlayana kadar bir şeye vurduğumu sandım) Allah korudu 1 saat önce eşim kızımla birlikte Gebze'den İzmit'e otobandan gelmişti. Onlar varken olsa,arabayı eşim kullanıyor olsa büyük bir facia yaşayacaktım. Muhtemelen bir kamyonun altına girerlerdi.Servise çektirdim,bugün parça değişimi vs..liste yapmışlar dedim tutar ne kadar.10 -12 bin dedi,üretim hatası ,%99 Garanti karşılar emin olabilirsiniz dedi servis sorumlusu.Ben de tabiki işlem yapmayın kabul etmiyorum dedim.Düşünsene arabayı sıfır aldın 10 ay içinde yaklaşık 14 bintllik üretim hatası ki biri aracın motoru.. Hayır seneye arabayı satmaya kalksam motor işlem görmüş araç sonuçta. Toyota Türkiye,Toyota Europe ve Japonya Merkeze mail ile durumu bildirdim.Tamir istemediğimi.Bu hatanın telafisinin tamir olamayacağını ilettim. Ciddi bir kaza atlattık.Ben maddi kısmını bir yana koyarsak ben Bir daha eşime bu arabayı verebilir miyim ? Geçimini şehirler arası dolaşarak ihale kovalayarak sağlayan Ben 100 km üstüne çıkabilirmiyim,anayol dışında atıyorum bir dağ yoluna girebilir miyim ? Hiç sanmıyorum.Şu an için tek tesellim bu olayın arabayı ben kullanırken eşim ve 2 yaşındaki kızım aracın arka koltuğundayken meydana gelmesi.1 saat öncesini düşündükçe deliriyorum.Allah korusun.Dilovası rampasında eşimin başına geldiğini arabada kızımla neler yaşayabileceğini düşünüyorum da..Toyota benim için güvendi.Bundan önce Nissa Qasquai kullandım uzun yıllar.Corolla seçimim tamamen güven sebebiyleydi.Ancak an itibarı ile ben bu araca bir daha ne binerim ne eşime veririm. Ayıplı bir malı garanti kisvesi altında araç bedelinin 1/4 ü kadar değişim yapıp,bunu kabul etmemi beklemeleri tamamiyle tüketiciye saygısızlık. Motoru işlem görmüş bir sıfır araç sahibiyim, Allah'a şükür eşim ve bebeğim sağ..Tek tesellim bu. Reklamlarda çocuklarıyla babaları kullanan bir firmanın üretim hatası sebebiyle kızımı kaybedebilirdim..Ne kadar garip!Bu arada bazı arkadaşlar soracaktır ben söyleyeyim hemen.Araçta ikaz yoktu.Olay 150 metrelik mesafede gerçekleşti.Yağ ile ilgili bir uyarı geldi ben daha duramadan motor bloğu büyük gürültüyle parçalandı. Allahtan bayır çıkıyordum ve hızım düşük yol boştu.Bir de sağolsun Yunus'lar görüp hemen yardıma kotular onlar arabayla ben de büyük panik yaşayan ailemle ilgilendim.