Gönderen Konu: Yağ satın alabileceğim site tavsiyesi  (Okunma sayısı 7109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ satın alabileceğim site tavsiyesi
« Yanıtla #60 : Ekim 23, 2013, 19:33:35 »
arkadaşlar bu akşam gevezeliğim üstümde, siz kardeşlerime, evlatlarıma hasbel kader edindiğim tecrübelerimi aktarıyorum, Ahmet Güve kardeşimin soruyla karışık belirttiği gibi ve Ertan Kara kardeşimin altını çizdiği hususlara bir şey de ben ilave edeyim, araba yağ eksiltmiyorsa kullandığınız viskozite doğrudur, eksiltme başladıysa 10 binde yarım kiloyu geçerse hemen üst viskoziteye geçmek en doğrusudur. birde arabayı zor koşullarda kullanıyorsanız bir üst viskozite daima tercih edilmeli.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 23, 2013, 19:33:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 23, 2013, 20:19:38 »
Yağ ömrü konusunda bir yorum yapayım,

Şişe açılmadığı takdirde minimum 5 yıldır, sentetiklerde daha fazladır. 1-2 yıl önceki üretimlerde herhangi bir sorun olmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 23, 2013, 20:44:28 »

...bu hususun en güzel klavuzu mobil1 yağlarının taşıdığı isimler. mobil1 0w40 newlife (yeni hayat yani bebek motor için), mobil1 5w50 peaklife (motorun en üst durumda olduğu dönem), mobil1 10w60 extended life( motorun son döneminde yeniden kazandırılan ömür) bu isimler forumdaşlarımıza gerekli fikri vermiştir umarım. sevgiyle kal.

Atilla amca verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. Mobil 1 in yağlarının taşıdığı isimlerden bahsetmişsin. Ben de sizden fikir isteyeceğim. Gerçi yukarda birkaç arkadaşımıza fikir vermişsin yağ hakkında ama "sence"  120.000 - 130.000 km arasındaki bir araca hangi yağı koymalıyız ? Yani yukarıda Mobil 1 in kategorize ettiği hangi yağ uygun düşer ?

Gerçi birçok etmen var tabiki viskozite konusunda. Gerek ısı şartları ve diğer durumlar.

Kendimden örnek vermem gerekirse bundan önceki yağ değişimimde 120.000 km deki 1.6 aracıma Mobil 1 New Life 0w40 koymuştum. Bana biraz eksiltme yaptı gibi geldi. Bu da ek bilgi olsun istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ekim 23, 2013, 20:47:50 »
Kendimden örnek vermem gerekirse bundan önceki yağ değişimimde 120.000 km deki 1.6 aracıma Mobil 1 New Life 0w40 koymuştum. Bana biraz eksiltme yaptı gibi geldi. Bu da ek bilgi olsun istedim.
Eğer eksiltme miktarı 200-300 ml ile sınırlı kalıyorsa bence sorun yok, 10000 km boyunca bu civarlarda( maksimum olarak) yağ eksilten motor sağlıklıdır. Bu miktarın üzerinde ise 0w40 yerine bir üst değere 5w40 a geçebilirsiniz. Kış dönemine geçtiğimiz için yağın ilk rakamını artırmak daha mantıklıdır eksiltme şikayeti için.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ekim 23, 2013, 21:04:39 »
Eğer eksiltme miktarı 200-300 ml ile sınırlı kalıyorsa bence sorun yok, 10000 km boyunca bu civarlarda( maksimum olarak) yağ eksilten motor sağlıklıdır. Bu miktarın üzerinde ise 0w40 yerine bir üst değere 5w40 a geçebilirsiniz. Kış dönemine geçtiğimiz için yağın ilk rakamını artırmak daha mantıklıdır eksiltme şikayeti için.

Ertan kardeşim ekleme yapmadım üstüne sonrasında, o sebepten bilemiyorum. Emin olmamakla birlikte yarım litre eksiltme yapmıştır gibi bir izlenim yarattı bende. Çubukta azalma görülüyordu. Yeni yağ değişimimde 5w-40 koyduk. İlerleyen zamanlarda eksiltme yapacak mı, yaparsa ne kadar yapacak kontrol edeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ekim 23, 2013, 21:10:17 »
Ertan kardeşim ekleme yapmadım üstüne sonrasında, o sebepten bilemiyorum. Emin olmamakla birlikte yarım litre eksiltme yapmıştır gibi bir izlenim yarattı bende. Çubukta azalma görülüyordu. Yeni yağ değişimimde 5w-40 koyduk. İlerleyen zamanlarda eksiltme yapacak mı, yaparsa ne kadar yapacak kontrol edeceğim
Anladım, eksiltme miktarı belirttiğim aralıkta olsada çubukta görülür. Dolayısıyla o aralığı bilmek önemli. Bir dahaki değişimde boşalttığınız yağı ölçün koyduğunuz orandan 0.5 litre üzerinde eksik ise (filtre 200 ml civarı yağ alıyor dolayısıyla bunuda göz önünde bulundurun 0.5 litre filtredeki yağ hariç değerdir) o zaman eksiltme var denilebilir. Birde sık sık yağ türünü değişmekte sağlıklı olmuyor, sonuçta hiçbir zaman yağın tamamı boşalmıyor içeride kalan yağ ile karıştığı için yine bir miktar eksilme olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ekim 23, 2013, 21:19:04 »
Atilla amca verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. Mobil 1 in yağlarının taşıdığı isimlerden bahsetmişsin. Ben de sizden fikir isteyeceğim. Gerçi yukarda birkaç arkadaşımıza fikir vermişsin yağ hakkında ama "sence"  120.000 - 130.000 km arasındaki bir araca hangi yağı koymalıyız ? Yani yukarıda Mobil 1 in kategorize ettiği hangi yağ uygun düşer ?

Gerçi birçok etmen var tabiki viskozite konusunda. Gerek ısı şartları ve diğer durumlar.

0w40 ın yaz kış diye bir ayrımı yok çünkü bu yağ mobilin en kaliteli full sentetiği, motor soğukken çok ince olduğundan biraz eksiltme yapması normal eğer eksiltme fazlaysa yağ seviyesi tırtırlı bölümün alt çizgisine yakınsa 5w40 castrol edge kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ekim 23, 2013, 21:39:18 »
Son değişimde söylediğin gibi Castrol Edge kullandım Atilla amca. Süreci yakından takip edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 23, 2013, 23:24:24 »
kıymetli Ahmet kardeşim mesajlarını ve verdiğin teknik bilgileri zevkle okuyorum. gerçekten bilerek yorumlar yapıyorsun.
 çok güzel bir noktaya temas ettin, aşınmayla alışmanın optimum noktası bu kadar güzel belirtilemezdi. yani 100-150 binde alışma( piston, sekma ve silindirlerdeki sıkılığın bitmesi) döneminin en üst noktası oluyor daha sonrada artık aşınmalar arttığından kompresyon kaçakları başlıyor ve artarak devam ediyor, işte bu aşınma döneminin başında bir üst viskoziteye geçersek aşınmayı durduruyoruz daha kalın yağ silindirde yağın yapığı film tabakasını arttırdığından aşınma süreci minimum oluyor bunları seninde bildiğin bir gerçek ama beni konuşturmak istiyorsun.
bu hususun en güzel klavuzu mobil1 yağlarının taşıdığı isimler. mobil1 0w40 newlife (yeni hayat yani bebek motor için), mobil1 5w50 peaklife (motorun en üst durumda olduğu dönem), mobil1 10w60 extended life( motorun son döneminde yeniden kazandırılan ömür) bu isimler forumdaşlarımıza gerekli fikri vermiştir umarım. sevgiyle kal.

Atilla abim

Eğer sizi konuşturarak yordu isem özür dilerim.
Sizden hem yarım bilgilerimi kontrol etmek ayrıca bu sırada diğer arkadaşlarında bu bilgileri öğrenmesini düşünmüştüm.

Mekanik konusunda bilgim biraz olsada yağlara karşı nedense hiç ilgim olmamış.
Arabamada 5/30 koyarak yoluma devam ediyorum.
Asla ve asla tam sentetik yağ koymam. Nedeni kesinlikle kötü oldugu değil.
Nedenide motor üzerindeki yağ sızdırmazlık elemanları nasıl yağ ile doydu ise o yağ ile devam edilmeli.
Benim arabama önceki sahibi 10/40 yarı sentetik koymuş ve salmastralar bu yağ ile doymuş. Bende böyle devam edecegim.

Çok istiyorsan yağ değiştirilemezmi?
Evet değişir ama kimyası bozulan salmastralarda yağ kaçırır motorum yağ kaçırmaya başladı diye dert etmemek gerek bu durumda.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ekim 23, 2013, 23:44:29 »
Ahmet abi 5-30un tam sentetik olmayanı var mı?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ekim 23, 2013, 23:46:14 »
Varmış mobil super fe serisi. :-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ekim 23, 2013, 23:49:22 »
Ahmet abi 5-30un tam sentetik olmayanı var mı?
Mobil Super Fe 5W/30 bu yağ yarı sentetik bildiğim kadarıyla. Mobil 3000 serisi tam sentetik oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Ekim 24, 2013, 00:06:35 »
Atilla abim

Eğer sizi konuşturarak yordu isem özür dilerim.
Sizden hem yarım bilgilerimi kontrol etmek ayrıca bu sırada diğer arkadaşlarında bu bilgileri öğrenmesini düşünmüştüm.

Mekanik konusunda bilgim biraz olsada yağlara karşı nedense hiç ilgim olmamış.
Arabamada 5/30 koyarak yoluma devam ediyorum.
Asla ve asla tam sentetik yağ koymam. Nedeni kesinlikle kötü oldugu değil.
Nedenide motor üzerindeki yağ sızdırmazlık elemanları nasıl yağ ile doydu ise o yağ ile devam edilmeli.
Benim arabama önceki sahibi 10/40 yarı sentetik koymuş ve salmastralar bu yağ ile doymuş. Bende böyle devam edecegim.

Çok istiyorsan yağ değiştirilemezmi?
Evet değişir ama kimyası bozulan salmastralarda yağ kaçırır motorum yağ kaçırmaya başladı diye dert etmemek gerek bu durumda.

estağfurullah Ahmet kardeşim, yormak ne demek. forumdaki ilk mesajlarıma (yağla ilgili) bakarsan benimde ful sentetiğe geçme işine karşı olduğumu ve aynı endişeleri taşıdığımı görürsün. fakat mobil1 10w60 açıklamalarını okuduktan sonra keçe ve salmastraların aksine bu yağla var olan kaçırmaları engellediğini öğrenince efsaneme mobil1 5w50 kullandım hakikaten hiçbir akıntıya rastlamadım. bizim rav4 lerdede aldığımızda 10w40 vardı ve benim arabada birkaç damla yağ oluyordu, 10w60 sonrası bütün bu akıntılar kesildi. dolayısiyle korkmadan sentetik yağ kullanabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 24, 2013, 07:20:11 »
estağfurullah Ahmet kardeşim, yormak ne demek. forumdaki ilk mesajlarıma (yağla ilgili) bakarsan benimde ful sentetiğe geçme işine karşı olduğumu ve aynı endişeleri taşıdığımı görürsün. fakat mobil1 10w60 açıklamalarını okuduktan sonra keçe ve salmastraların aksine bu yağla var olan kaçırmaları engellediğini öğrenince efsaneme mobil1 5w50 kullandım hakikaten hiçbir akıntıya rastlamadım. bizim rav4 lerdede aldığımızda 10w40 vardı ve benim arabada birkaç damla yağ oluyordu, 10w60 sonrası bütün bu akıntılar kesildi. dolayısiyle korkmadan sentetik yağ kullanabilirsin.

Demek bilgide sınır yokmuş.
Yine teşekkür ederim Atilla abi.
Bu konuyu araştıracagım kafamda en ufak soru işareti kalmamalı.

Birde tampon enjeksiyon makinalarında yeni bir yag deniyoruz markası Petro Kanada.
Adamlar çok iddalı yag degişim periyodunu 3 katına çıkarttıgını belgeli anlattılar.
Diger yag firmalarından fark olarak daha fazla proseste işleme yapıldıgını söylediler.
Bundan dolayı yagdaki imalat kirliliginin (metal tozları) daha az oldugunu belirtiyorlar.

Binek araç yaglarıda var onlarıda araştırıyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ekim 24, 2013, 09:47:39 »
Yağ işi 20 yıllık araba kullandığınızda önem kazanıyor.

Motor zarar görmesin diye yağ başlığında bir sürü şeyler yazılıyor. Aman yolda bırakmasın aman kaçak olmasın aman aracım çekişten düşmesin diye düşünmek gerekiyor.

yoksa.. araban yeniyse koy herhangi bir yağı kafana göre değiştir. sentetikmiş mineralmiş fark etmez. nasıl olsa bişey olmuyor. değiştireceğini bil yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ekim 24, 2013, 09:57:03 »
Yağ işi 20 yıllık araba kullandığınızda önem kazanıyor.

Motor zarar görmesin diye yağ başlığında bir sürü şeyler yazılıyor. Aman yolda bırakmasın aman kaçak olmasın aman aracım çekişten düşmesin diye düşünmek gerekiyor.

yoksa.. araban yeniyse koy herhangi bir yağı kafana göre değiştir. sentetikmiş mineralmiş fark etmez. nasıl olsa bişey olmuyor. değiştireceğini bil yeter.

Anıl kardeşim yağ seçimi sigara ve alkol kullanımına benzer, önceleri hiçbir zararını görmezsın ama aradan zaman geçtikçe motorun emsallerinden kötü duruma düştükçe pişmanlık dönemi başlar. bazende benim vosvosla kızılcahamamda başıma geldiği gibi piston kollarının dışarı fırladığını görürsün.
çocuklar beni geveze haline getirdiniz, Atilla amca da her lafa atlıyor diyeceksiniz!!!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #76 : Ekim 24, 2013, 12:06:55 »
Yusuf kardeşim ben 3sfe motorda 10w60 kullanıyorum oğlum da aynı yağı kullanıyor onunda arabası aynı ve inanmayacaksınız son yağla 30bin yapmış. 0w40 la 1 milyon yapılır ama 5w50 ile daha fazla yapılır. arkadaşlar kalın yağ öcü değildir eğer iyi bir yağsa motoru ince yağa nazaran çok daha iyi korur.

atilla bey 3s-fe 4a-fe motorlarda ilk çıktıklarında tam sentetik yaglar bukadar yagın olmadıgı için mineral bazlı 20/50 ler kullanıyorduk o yaglarla bile sorunsuz çalışıyordu sizin şuanki kullandıgınız yaglar tam sentetik oldugu için  zaten o motorlara ilaç gibi gelir ama yeni nesil motorlarda yag boşlugu 0,01 mm daha azdır ve özellikle vvt-i sistemleri yag basıncı ile çalıştıgı  için motor yagı hidrolik görevide görmekte eger motorda aşıntı yani yag eksiltme yoksa ince yag kullanmak özeliikle soguk ortamlarda  faydalıdır
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi