Gönderen Konu: Yağ satın alabileceğim site tavsiyesi  (Okunma sayısı 7110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ satın alabileceğim site tavsiyesi
« Yanıtla #40 : Ekim 23, 2013, 13:45:52 »
Atila abi şimdi diyorsunki ; 150-200 bin km ye kadar 5w30 sonrası 0w40 veya 5w40 !!!!! bana inan...
benim araç 76000 km benim kullanacağım yağ 0w40  olucak..ne sıkıntısı olabilir ? hatta sana sorduğumda sen bu yağı tavsiye etmiştin.bende seni dinleyerek bu yağı kullanmaya karar verdim.sıkıntı olmaz dimi abi  ?
Mücahitim Engin kardeş 0w20 kullanmış onu 5w30 a ikna etmek büyük meseleyken birde yeni arabaya 5w40 veya 0w40 koy demek abesle iştigal olacaktı. kaldıki 5w30 un bir zararını görmeyecek aksine 0w20 ye göre farkını hissedecek. dediğim km ye gelince 0w40 ı kullanınca motorun ne kadar sessiz çalıştığına şahit olacak. onu alıştıra alıştıra 40 viskoziteye çıkaracağız. sen yoluna devam et kardeşim daha karlı çıkacaksın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 23, 2013, 13:45:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 23, 2013, 14:18:15 »
Atilla bey avensis 1.6 lpg;li aracımda 5W40 tam sentetic mobil 3000 kullanıyorum aracın kilometresi 164.000 de bana hangi yağı tavsiye edersiniz
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 23, 2013, 15:02:17 »
özen ticaret benimde yağ aldığım firma gayet iyiler.

Atilta abi yanlız son kullanma tarihini filan göremedim yağın üzerinde..tereddüte düştüm..kaç yıl bekleme süreleri var bu yağların sen bilirsin abi ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 23, 2013, 15:21:53 »
Atilla abi, ben de yakında 0w-20'ye geçiyorum. 5w-30 almış oldum bu seferlik (ucuzluktan :D) ama bir sonraki değişimim (stokta kalırsa tabi) 0w-20 olacak. Neden? Çünkü gereğinden "ağır" yağ kullanmanın tamamiyle gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Engin bey bizi düzenli olarak yağ seviyesi ve kalitesi hakkında bilgilendirirse bence bu yağın 1NR'ler ile tam uyumlu olup olmadığı hakkında son noktayı koyabiliriz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ekim 23, 2013, 15:27:13 »
özen ticaretten dün aldığım mobil 1 new life 0w-40 fiyatı 88,50 tl..piyasada bu yağın fiyatı 150 tlden aşağı değil. yani ben bunu neredeyse yarıfiyatına aldım..bunun sebebi nedir ? neden bukadar piyasaya göre fiyatlar düşük ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 23, 2013, 15:39:30 »
Ufuk Sönmezden almak daha mantikli geliyor bana açikcasi.
Hem guvenilir, uygun fiyatli benim için en önemlisi iyi malzeme.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #46 : Ekim 23, 2013, 16:14:56 »
Cok sağol Alper. Alıyorum bu yağı. Kitapçık illaki 0w20 kullanacaksın diyor. Servis 10w40 yeter diyor.. Yemezler.. ilk bakımda 5w30 koydurdum. Şimdi 0w20'ye dönüyorum.

Elimde 2-3 ay beklemesi sorun olmaz degil mi ?

bu nasıl servis  ben özel servisken bu araçlarda 10-40 yagı tavsiye etmiyorum ,, bir önceki bakımı serviste yaptırmış araçlar geliyor bazen koydukları yag ile araç 10,000 km yapmış resmen yanık kokuyor yazık bu motorlara lütfen sadece tam sentetik yag kullanın ben mobil satıyorum toyota türkiyeye ilk girdigi günden son bikaç yıla kadar da mobil kullanıyordu mobil şuanda piyasdaki en iyi yaglardan biri denebilir ,enos da güzel bir yag diye duydum ama hiç kullanmadım ,sanırım honda nın dolumunda bu yag kullanılıyormuş
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 23, 2013, 16:29:05 »
Ben yağ ve yağ değişimindeki sarf malzemeleri filtrelerle birlikte parcatreni adındaki internet sitesinden alıyorum. Uzun yıllardır bir sorun yaşamadım. Ucuzmudur bilmiyorum ama sonuçta ürünlerin bir rayici var. Çokta ucuzundan uzak durmakta fayda var.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 23, 2013, 17:00:45 »
Bu arada bu raf ömrü meselesi benimde kafama takıldı. 2 yıl diyen var 5 diyen var. Benim aldigim yağ 2012 10. ay üretilmiş.. Hanüz yağı kullanmadim. 2 ay sonra kullanacağım.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 23, 2013, 17:05:01 »
Bu arada bu raf ömrü meselesi benimde kafama takıldı. 2 yıl diyen var 5 diyen var. Benim aldigim yağ 2012 10. ay üretilmiş.. Hanüz yağı kullanmadim. 2 ay sonra kullanacağım.

Bu arada ilkerlere mail attim. Aninda telefon ile geri dönüş yaptilar. Eneos yağlarlarda SM serisi full sentetic ürünlerimiz raf ömrü açılmadıktan sonra yoktur dedi. İsterseniz 10 yıl sonra açıp kullanabilirsiniz dedi.

Yorumlarınızı merak ediyorum.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 23, 2013, 17:18:28 »
Atilla bey avensis 1.6 lpg;li aracımda 5W40 tam sentetic mobil 3000 kullanıyorum aracın kilometresi 164.000 de bana hangi yağı tavsiye edersiniz
devam et, 250 bine gelince mobil1 5w50 kullanırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ekim 23, 2013, 17:23:44 »
Bu arada ilkerlere mail attim. Aninda telefon ile geri dönüş yaptilar. Eneos yağlarlarda SM serisi full sentetic ürünlerimiz raf ömrü açılmadıktan sonra yoktur dedi. İsterseniz 10 yıl sonra açıp kullanabilirsiniz dedi.

Yorumlarınızı merak ediyorum.

ilkerler dediyse doğrudur, büyük kuruluştur ayrıca AİSİN in bayisidirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #52 : Ekim 23, 2013, 17:49:21 »
devam et, 250 bine gelince mobil1 5w50 kullanırsın.

atilla bey  250 binde gelince 5/50 geçilmesine hiç gerek yok o km. toyota için hiç problem olmaz 5/50 bayagı kalın bir yag biz ae101 kasalarda kullanıyoruz onu mobil-1 0/40 kullanarak 1,000,000 km. yapan araçlar var (saygılar)
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ekim 23, 2013, 17:59:31 »
atilla bey  250 binde gelince 5/50 geçilmesine hiç gerek yok o km. toyota için hiç problem olmaz 5/50 bayagı kalın bir yag biz ae101 kasalarda kullanıyoruz onu mobil-1 0/40 kullanarak 1,000,000 km. yapan araçlar var (saygılar)
Yusuf kardeşim ben 3sfe motorda 10w60 kullanıyorum oğlum da aynı yağı kullanıyor onunda arabası aynı ve inanmayacaksınız son yağla 30bin yapmış. 0w40 la 1 milyon yapılır ama 5w50 ile daha fazla yapılır. arkadaşlar kalın yağ öcü değildir eğer iyi bir yağsa motoru ince yağa nazaran çok daha iyi korur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 23, 2013, 18:07:54 »
Yusuf kardeşim ben 3sfe motorda 10w60 kullanıyorum oğlum da aynı yağı kullanıyor onunda arabası aynı ve inanmayacaksınız son yağla 30bin yapmış. 0w40 la 1 milyon yapılır ama 5w50 ile daha fazla yapılır. arkadaşlar kalın yağ öcü değildir eğer iyi bir yağsa motoru ince yağa nazaran çok daha iyi korur.
Koruma olarak daha fazla koruması hangi koşullarda kullanıldığına göre değişir, eğer sıcak iklimi olan bir yerde iseniz dediğiniz gibi kalın yağ daha fazla koruma sağlar. Ancak soğuk bir yerde kalın yağın donması ya da akışkanlığının azalmasının gerçekleşme durumu daha fazladır. Dolayısıyla koruma oranı o sıcaklıkla normal akışkanlık değerini koruyabilen bir yağdan daha az olacaktır.

Ayrıca kalın yağlarda iç direnç daha fazla olacağıncan gerek yağ pompası açısından gerekse motor içerisindeki gezindiği noktalar açısından daha zorlayıcı olacaktır. Bence kesinlikle x yağı en iyi diye bir şey olamaz, belirttiğim gibi yaşadığınız yerden tutunda aracı kullanış mesafeleriniz, kullanış tarzınız gibi birçok parametreye bağlı olarak seçilecek en uygun yağ en iyidir sizin için.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ekim 23, 2013, 18:34:42 »
Koruma olarak daha fazla koruması hangi koşullarda kullanıldığına göre değişir, eğer sıcak iklimi olan bir yerde iseniz dediğiniz gibi kalın yağ daha fazla koruma sağlar. Ancak soğuk bir yerde kalın yağın donması ya da akışkanlığının azalmasının gerçekleşme durumu daha fazladır. Dolayısıyla koruma oranı o sıcaklıkla normal akışkanlık değerini koruyabilen bir yağdan daha az olacaktır.

Ayrıca kalın yağlarda iç direnç daha fazla olacağıncan gerek yağ pompası açısından gerekse motor içerisindeki gezindiği noktalar açısından daha zorlayıcı olacaktır. Bence kesinlikle x yağı en iyi diye bir şey olamaz, belirttiğim gibi yaşadığınız yerden tutunda aracı kullanış mesafeleriniz, kullanış tarzınız gibi birçok parametreye bağlı olarak seçilecek en uygun yağ en iyidir sizin için.
Ertan kardeş bölüm sorumluluğun hayırlı olsun. yağ pompası, eksantrik mili, krank , piston ve sekmanlar araba km yaptıkça aşınır ve boşluk yapar. yağ pompası aşındıkça tazyiği düşer, eksantrik yatakları aşındıkça ana yataklara giden yağın basıncı düşer ve aşınma başlar. piston sekman aşınınca motorun kompresyonu düşer güç kaybı başlar. işte kalın denilen yağ bu aşınmaları tolere eder ve motor ömrü bir o kadar artar. ayrıca multigrade yağlarda soğukta ayrı sıcakta ayrı viskozite oluşur, yani 10w60 yağ soğukta 10 numara sıcakta 60 numara olur, yani soğuk iklimde motoru sıkan ilk viskozitedir, 15w40 soğukta 10w60 dan daha kalındır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 23, 2013, 18:44:53 »
ertan kardeş bölüm sorumluluğun hayırlı olsun. yağ pompası, eksantrik mili, krank , piston ve sekmanlar araba km yaptıkça aşınır ve boşluk yapar. yağ pompası aşındıkça tazyiği düşer, eksantrik yatakları aşındıkça ana yataklara giden yağın basıncı düşer ve aşınma başlar. piston sekman aşınınca motorun kompresyonu düşer güç kaybı başlar. işte kalın denilen yağ bu aşınmaları tolere eder ve motor ömrü bir o kadar artar. ayrıca multigrade yağlarda soğukta ayrı sıcakta ayrı viskozite oluşur, yani 10w60 yağ soğukta 10 numara sıcakta 60 numara olur, yani soğuk iklimde motoru sıkan ilk viskozitedir, 15w40 soğukta 10w60 dan daha kalındır.

Atilla abi bu bilgiler için teşekkürler.
Bende müsadenle bir bilgi paylaşmak istiyorum.

İnceledigim hemen hemen tüm uzun yol araç testlerinde 100K/150K larda araba fabrika verilerinin altında yakıt tüketmeye başlıyor (sembolik degerlerde) 200K ya uaştıgında ise tekrar artmaya başlıyor.

Bu mantıkta Km arttıkça yagın kalınlaştırılması mantıklı peki buna nasıl karar verilmeli?
Teknik olarak ölçüm metodu varmı yoksa koydugumuz yagdan sonraki degişimde %X eksilirse kalınlaştırılmalı şeklindemi?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 23, 2013, 18:54:05 »
ertan kardeş bölüm sorumluluğun hayırlı olsun. yağ pompası, eksantrik mili, krank , piston ve sekmanlar araba km yaptıkça aşınır ve boşluk yapar. yağ pompası aşındıkça tazyiği düşer, eksantrik yatakları aşındıkça ana yataklara giden yağın basıncı düşer ve aşınma başlar. piston sekman aşınınca motorun kompresyonu düşer güç kaybı başlar. işte kalın denilen yağ bu aşınmaları tolere eder ve motor ömrü bir o kadar artar. ayrıca multigrade yağlarda soğukta ayrı sıcakta ayrı viskozite oluşur, yani 10w60 yağ soğukta 10 numara sıcakta 60 numara olur, yani soğuk iklimde motoru sıkan ilk viskozitedir, 15w40 soğukta 10w60 dan daha kalındır.
Teşekkürler, dedikleriniz doğru fakat benim anlatmaya çalıştığım nokta farklı. Aşınma oranını bilemediğimiz bir araç için kesinlikle 10w60 yada başka bir değerde yağ önermek doğru olmaz. Diğer mesajımdada belirttiğim gibi örnek vererek açıklamak gerekirse 10w60 -20 ile +60 derece arası olarak veriliyor. Ancak sizin tavsiyenize Erzurum, Ardahan gibi soğuk yerlerde yaşayanların uyması durumunda o yağ kışın yetersiz kalacaktır. Yani aşınmayı önleyeyim derken daha fazla zarar verecektir. Buralarda 0w40 kullanılabilir mesela, yani demek istediğim her yağ herkese fayda sağlamaz. Sizin yaşadığınız yere uygundur siz fayda görürsünüz, Erzurumlu kardeşimiz ise tam tersi zarar görür.

Kalın yağ( uygun kalınlıkta olmak koşuluyla) sıcak ilkimlerde ince yağdan daha fazla koruyucudur. Ama sırf daha fazla koruyucu diye Samsun'daki, Ankara'daki birisinin o kadar yüksek kalınlıktaki yağa ihtiyacıda yoktur. Sizin belirttiğiniz gibi her sıcaklıkta farklı viskozite değerine sahip olsada hangi sıcaklıkta hangi değere sahip olduğunu bilmiyoruz, 10w40 25 derecede a değerine sahipken 10w60 25 derecede b değerine sahip olabilir, hatta olacaktırda. Belki o b değeri sorun oluşturacak bir aralıkta olabilir. Kalın yağ doldurucu özelliği olduğu gibi, içsel sürtünmesi fazla olması dolayısıyla gereksiz yorulmayada sebep olur. Mesela bataklıkta hareket etmekle su dolu bir yerde hareket etmekte bu şekile benzer. Motorun parçalarıda kalın yağda zorlanabilirler.

En güzeli yağların maksimum ve minimum sıcaklık değerlerine, yaşanılan yere, aracın motor durumuna (yağ eksiltmesi vs) ve kullanım şeklimize bakılarak yağ seçimi yapmaktır. Yağ meseleside doktorların kişiye özel yazdıkları reçete gibidir, herkese uymayabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ekim 23, 2013, 19:11:35 »
Atilla abi bu bilgiler için teşekkürler.
Bende müsadenle bir bilgi paylaşmak istiyorum.

İnceledigim hemen hemen tüm uzun yol araç testlerinde 100K/150K larda araba fabrika verilerinin altında yakıt tüketmeye başlıyor (sembolik degerlerde) 200K ya uaştıgında ise tekrar artmaya başlıyor.

Bu mantıkta Km arttıkça yagın kalınlaştırılması mantıklı peki buna nasıl karar verilmeli?
Teknik olarak ölçüm metodu varmı yoksa koydugumuz yagdan sonraki degişimde %X eksilirse kalınlaştırılmalı şeklindemi?
kıymetli Ahmet kardeşim mesajlarını ve verdiğin teknik bilgileri zevkle okuyorum. gerçekten bilerek yorumlar yapıyorsun.
 çok güzel bir noktaya temas ettin, aşınmayla alışmanın optimum noktası bu kadar güzel belirtilemezdi. yani 100-150 binde alışma( piston, sekma ve silindirlerdeki sıkılığın bitmesi) döneminin en üst noktası oluyor daha sonrada artık aşınmalar arttığından kompresyon kaçakları başlıyor ve artarak devam ediyor, işte bu aşınma döneminin başında bir üst viskoziteye geçersek aşınmayı durduruyoruz daha kalın yağ silindirde yağın yapığı film tabakasını arttırdığından aşınma süreci minimum oluyor bunları seninde bildiğin bir gerçek ama beni konuşturmak istiyorsun.
bu hususun en güzel klavuzu mobil1 yağlarının taşıdığı isimler. mobil1 0w40 newlife (yeni hayat yani bebek motor için), mobil1 5w50 peaklife (motorun en üst durumda olduğu dönem), mobil1 10w60 extended life( motorun son döneminde yeniden kazandırılan ömür) bu isimler forumdaşlarımıza gerekli fikri vermiştir umarım. sevgiyle kal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ekim 23, 2013, 19:15:29 »
siz değerli arkadaşların bilgi fikir alışverişlerini okumaktan büyük mutluluk ve zevk alıyorum..aktardığınız bilgiler ve tecrübeler için sizlere teşekkür etmek istedim.
E12