0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O zaman hayırlı olsun
Araştırdım. Raf ömrü 5 yılmış yağların. Bu kadar eski bir yağ gelecegini zannetmiyorum. Siz yazmadan siparişi vermiştim
Yağ geldi bu arada arkadaslar.. 1 Yaşında yağ. Yani sıkıntı yok. Gayet ilgili ve guven verici bir firma.. Tavsiye ederim.
EnginAz çok hatırlıyorum ama markası modeli ve en önemlisi fiyatını tekrar paylaşabilirmisin.Ana yataklarının yagı bol olması dileklerimle.
engin bey türkoil.com dan almamanız iyi olmuş ben birkaç adet yağ sipariş etmiştim daha sonra hiç açmadığım bir kutu artınca onlarla iletişime geçmek istedim hani ne yapabiliriz diye illa geri alacaksınız falan da demedim ama birkaç kez mail göndermeme ve sitelerindeki iletişim formuna yazmama rağmen hiçbir şekilde geri dönüş yapmadılar sırf köprüyü geçene kadar ticaret yapma durumu var sanki....
Ben yağımı ve firmamı buldum bundan sonrada şaşmam inancındayım. Sizin adınızada inanın üzüldüm. Küçük düşünen firmalardan uzak durmakta fayda. Bilgilendirdiginiz için çok tesekkurler.
bu mesajı yazmak için çok düşündüm ama yazmaya karar verdim. sanıyorum eneos 0w20 yağ koymuşsun, bence mobil eneostan iyidir ve 20 viskozite Türkiye şartlarında yeterli korumayı yapmaz. bu görüşlerimi yazdığım için kızmayın tabii ki karar sizin.
Estağfurullah Atilla abi,Kızmak ne haddime. Yağımı buldum derken 0w20 arıyordum her yerde, bu anlamda yağımı buldum. Bulabildigim tek marka da eneos. Engin bilgi ve tecrübenize sonsuz güvenim var ama acıkcası Toyota'nın ısrarla "0W20 yağ temin edilemiyorsa 5W20 kullanılabilir fakat bir sonraki yağ değişiminde 0W20 kullanılmalıdır" dedigi bir ortamda ister istemez diger görüşlere pek katılamıyorum. Ayrıca yakıt ekonomisi içinde bu aracta bu yağ kullanılmalıdır diyor. Gercektende 5w30 ile yakıt sarfiyatı %5 civarı arttı. 0W20 de motor daha rahat çalışıyordu ve 5W30'a gecince o rahatlık etkilendi diyebilirim. 20 bin ile 30 bin arasinda bu yağı kullanacağım. Gercekten yakıt ekonomisi ve motorun rahat çalışması ile ilgili görüşlerimin doğru veya yanlış tespitini yapıp yine burada paylaşacağım.
kardeşim kullanıcı kitabını okuyupta başka yağ kullanmaya kalkmanın imkansız olduğunu biliyorum, biliyorsun 10 numara yağı mazot diye kullanıyorlar. fabrikalar artık müşterilerinin arabalarını en fazla 5-10 sene kullanıp değiştirmeleri stratejisini uyguluyorlar. motorun iç yapısını tam olarak bilirsen ince yağın ne kadar rizikolu olduğunu bilirsin.normal çalışma şartlarında motor rahat döner, 50-100 gr eksik yakıt harcar ama herhangi bir krizde yani motorun susuz veya yağsız kaldığı(tabiki sıfır yağ su seviyesi değil çok eksilme durumu) zaman motor kitlerse servis kullanıcı hatası deyip işin içinder çıkar. mercedeslerin kullanıcı kitabında 40 tan ince yağ kullanmayın diye yazıyormuş( ben görmedim forumlarda okudum). bir televizyon programı vardı sen bana inan diye, 150-200 bin km ye kadar 5w30 sonrası 0w40 veya 5w40 !! bana inan.......