Selam,
iso formatındaki videoları görüntülemak için hangi oynatıcıyı kullanıyorsunuz?
iso değil de ifo olabilir mi?
ISO dosyaları genellikle imaj dosyası olur ama bu filmin imah dosyası falansa MOUNT edip harddisk yada depolama birimi olarak içindeki dosyalar normal oynatılır
PowerDVD 10 Mark II Ultra
1. İndirdiğimiz iso dosyasını sanal sürücümüze takıyoruz.
2. PowerDVD otomatik olarak devreye girer. Ekranın en altında 3D işareti ni seçip ve yanındaki ayar düğmesine basıyoruz ve “3D Display Configuration” karşımıza çıkıyor. Buradan “Source Format” sekmesine tıklıyoruz ve “Auto detect”i seçiyoruz. “Display Device” sekmesine geçip sağdaki ok işaretini tıklayıp “3D-Ready HDTV (Checkboard)”u seçiyoruz. Bilgisayar ayarlarımız bu kadardır.
3. TV’mize geçiyoruz. HDMI kablomuzu 1 nolu (DVI) yazan girişe takıyoruz ve TV yi açıyoruz. Sonra mutlaka bu girişin adını TV’mizde değiştiriyoruz. Bunun için kumandadan “SOURCE” tuşuna basıyoruz ve “HDMI1/DVI” yi seçiyoruz. Oyalanmadan “TOOLS” tuşuna basıp “İsim Değiştir” diyoruz ve “PC” yi seçiyoruz. Bilgisayarımızın ekranını görüyor olmamız lazım, tabii eğer PC nin görüntü çıkışını da TV ye verdiyseniz.
4. Filmimizi oynatmaya başlıyoruz ve görüntüyü görür görmez TV kumandasından 3D tuşuna basıp en sağdan bir önceki seçeneği alıyoruz. Şimdi gözlüğünüzü takın ve gerçek Bluray kalitesinde görüntünün tadına varın. Eğer PC’niz donmalar yaşarsa tüm arka plan işlemleri kapatın.
Bilgisayarsız iso oynatımının yolu da aşağıdaki gibidir:
1. Elinizdeki 3D iso dosyasını winrar 4.01 ve üstü versiyonla boş bir klasöre çıkarıyoruz. Bu klasörün taşınabilir HDD nizde olması sizin için zaman tasarrufu olur zira 90 GB lık dosyayı bir de USB HDD ye kopyalamak için zaman kaybedersiniz.
2. Şimdi bu klasörün içine giriyoruz ve şu yolu izliyoruz :\BDMV\STREAM\SSIF. Buradaki en büyük dosya nın uzantısını MP4, TS veya m2TS olarak değiştiriyoruz.
3. hdD mizi Tv mize takıp uzantısını değiştirdiğimiz dosyayı çalıştırıyoruz. İşte bu kadar.
Fakat bu yöntemin dezavantajı şudur ki durdurma ve tekrar oynatma haricinde ileri geri sarma veya sahne aratma veya zamana atlama gibi işlemleri yapamazsınız. Fakat dil seçeneği ve altyazı seçme gibi işlemler mevcuttur. Fakat görüntü bakımından gerçek Blueray çözünürlülüğünde bir zevk alırsınız.
Power Dvd var aslında ama iso uzantılı dosyayı görmüyor, Vlc ise görüyor. Diğer taraftan sanal dürücü denememiştim. Aslında bir çevirici ile iso dosyasını mkv 'ye çevirdim ama işin ilginci ebat 1/3 oranında küçüldü, ve dosya 4 bölüme bölündü.
Aslında tek dosya halinde Mkv yapılabilse belki daha işe yarar ama hangi çevirici ile?
.iso dosyalarının piri ''daemon tools'' benim bildiğim. Kullanımı çok kolay ve ücretsiz. Oynatmadan kasıt ney, anlayamadım. Video uzantısı .iso olan bir dosyaya hiç denk gelmedim henüz. .iso olarak sıkıştırılmış farklı dosyalardan bahsediyorsunuz sanırım.
.iso sıkıştırma formatıdır .ifo "DVD" formatıdır.
.iso açmak için: http://www.magiciso.com
.ifo oynatmak için: http://www.videolan.org/vlc/
Bu iso açan programı kullandım, video formatına dönüştürdü. Çoklu dosya yaptı ama, onları birleştirmek lazım şimdi, üstüne alt yazı eklemesi de lazım.

http://www.aimersoft.com/rip-dvd/iso-to-mkv.html
Bununla dönüştürmüştüm ama ebet küçüldü Tunç.
.iso olarak sıkıştırılmış farklı dosyalardan bahsediyorsunuz sanırım.
Aynen bu, iso ile işlenmiş dosyayı Vlc oynatıcı açıyor ama alt yazı için başka program gerekiyor ve iso 'yu açmıyor başka programlar.
Bu iso açan programı kullandım, video formatına dönüştürdü. Çoklu dosya yaptı ama, onları birleştirmek lazım şimdi, üstüne alt yazı eklemesi de lazım. 
Bununla dönüştürmüştüm ama ebet küçüldü Tunç.
Aynen bu, iso ile işlenmiş dosyayı Vlc oynatıcı açıyor ama alt yazı için başka program gerekiyor ve iso 'yu açmıyor başka programlar.
.iso'nun içindeki dosyaların uzantıları nedir acaba? Dediklerinizden anladığım kadarıyla bir altyazı (.srt) dosyası ve farklı video dosyaları var. Doğru mu anlamışım ?
ISO dosyasını en basitinden güncel sürüm WINRAR ile açın ve içeriğindeki dosyayı/ları bir yere çıkarın ve kullanın.
DeamonTools sürekli çözümdür.
Iso dan çıkardık, Vts 'ye dönüştürdük, bunları birleştirmek lazım.
Iso dan çıkardık, Vts 'ye dönüştürdük, bunları birleştirmek lazım. 
vts'yi dönüştürmeye gerek yok hocam. DVD'lerde bulunan video formatıdır.
Üstüne tıkladığınızda çalışmıyor ise, sağ tıklayarak BİRLİKTE AÇ seçeneklerini değerlendirin.
Uygun yazılım bulamazsanız, google'da k-lite codek aratın indirin ve kurun. Codec'le beraber Media player klasik geliyor en basitinden.
K-lite codecler var zaten Levent. Amacım; tek dosyada olması, 3-4 dosyada bazı müdahaleler(alt yazı senkronizasyon vs.) zor olur düşüncesindeyim.
O halde iş değişir.

Video converter programına ihtiyacınız var. (en bilineni, TOTAL VIDEO CONVERTER)
İnternette çok fazla seçenek var, ancak yine codec'e bağlı olarak kalite değişir. Convert ederken de biraz dikkat ister.
Bir çok değişik codec seçeneği çıkacak karşınıza, çözünürlük, fps ve ses kalitesi ayarlarına bağlı olarak kalite değişir.
Altyazıyı doğrudan görüntünün içine gömen yazılımlar da mevcut.
Şu K-lite 'ın 64 bit için olanı var bende, 9.9.9 diye hatırlıyorum.
Ufuğun verdiği iso çıkarma programından sonra Ertan'ın tavsiye ettiği Allok ile işlem yaptım ama tam istediğim sonuç biraz farklı aslında. Yani tek video dosyası ve yanında srt yazı dosyası olabilir. Bunu farklı oynatıcılar ile açabilmek.
İlginçtir Vlc iyi açıyor her programı ama altyazı ayarlaması, çok adetli video dosyası olduğu için subtitle workshop tarzı programla yeterince rahat yapılamıyor oysa tek video dosyası olsa senkronizasyon daha rahat olur diye düşünüyorum. Bilmem çok mu karışık soruyorum?
Şu K-lite 'ın 64 bit için olanı var bende, 9.9.9 diye hatırlıyorum.
Ufuğun verdiği iso çıkarma programından sonra Ertan'ın tavsiye ettiği Allok ile işlem yaptım ama tam istediğim sonuç biraz farklı aslında. Yani tek video dosyası ve yanında srt yazı dosyası olabilir. Bunu farklı oynatıcılar ile açabilmek.
İlginçtir Vlc iyi açıyor her programı ama altyazı ayarlaması, çok adetli video dosyası olduğu için subtitle workshop tarzı programla yeterince rahat yapılamıyor oysa tek video dosyası olsa senkronizasyon daha rahat olur diye düşünüyorum. Bilmem çok mu karışık soruyorum? 
Sizi çok net anladım.
Amacınız sürekli bu şekilde her bulduğunuz video yu işlemekse (altyazı gömmek), işiniz çok diyorum.
Genelde filmlerin kaynağı başka, altyazıların kaynağı başka oluyor. Ayrıca, aynı filme birden fazla altyazı tercüme bulunuabiliyor.
Senkron ve altyazı sorunları bir çok durumda oluşabiliyor. Genelde, kaliteli kaynaklarda bulunan görüntülerle birlikte altyazıların senkronları da iyi oluyor, ekstra uğraşmak gerekmiyor. Sadece bir video hedefse uğraşmaya(altyazı gömmeye)değer, ama sürekli olacaksa, zor....
Aslında alt yazıyı illaki gömmeye gerek yok, sonuçta alt yazı ile video ismi aynı olunca programlar ya da tv(harici disk aracılığı ile) alt yazıyı okuyabiliyor. Ama alt yazı tek dosya iken video çoklu dosya olunca alt yazı senkronizasyonunu sağlamak(subtitle workshop) oldukça meşakkatli olur. Dediğiniz gibi, genelde uygun alt yazı bulunabiliyor ama benim gibi gıcık birisi, oldukça orjinal filmler bulduğundan(1930 lardan vs.) çok alt yazı alternatifi olmuyor, olanı da ayarlamak gerekiyor. Oysa video tek dosya olsa(mkv gibi bir formatta ve tek) hem görüntü kalitesi hem de alt yazı uyarlama açısından rahatlı sağlar düşüncesindeyim.
Yani esas amacım, iso olarak gelmiş bir filmi, görüntü kalitesi bozulmadan(mkv olabilir mesela) tekli dosya halinde bir formata dönüştürmek.
.........
Yani esas amacım, iso olarak gelmiş bir filmi, görüntü kalitesi bozulmadan(mkv olabilir mesela) tekli dosya halinde bir formata dönüştürmek.
O halde HIGH QUALITY ayarında, Total Video Converter deneyin.
Akşam biraz bakma fırsatım oldu. İlk dosyada iso uzantılı görünen ana video(sanırım içinde audio da var) dosyasını çıkartınca çoklu video vs. dosyası oluşuyor. Orada 4 adet ana(film) dosyası mevcut görünüyor. Bu 4 Vts dosyasının uzantısı da Vob. Şimdi bunlar birleştirip Mkv yapmak lazım.
İlk dosyayı flash bellek ile tv 'ye bağlayınca tv bu görüntü dosyasını görmüyor bu arada.