Gönderen Konu: Avensis in sürüş keyfi  (Okunma sayısı 6167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis in sürüş keyfi
« Yanıtla #40 : Eylül 30, 2013, 19:30:46 »
Emin olun yol tutuşunda çok büyük fark yok.

Segmentinin getirdigi avantajlara birşey diyemem.

toyotaların genelinde yol tutuş çok başaralı değil zaten.
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 30, 2013, 19:30:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 30, 2013, 21:10:26 »
   Yeni corolla ve avensisi kullanan arkadaşlar varsa bu iki araç arasında ufak bir kıyaslama yaparmı acaba cok fark ediyormu avensis yeni corollaya göre ben gerçekten bir üst sınıfım diyormu bilgilendiren olursa sevinirim.

C ve D sınıfı araçlar arasında galiba bizim zannettiğimiz kadar fark yok.Firmaların farklı beklentileri karşılama adına C segmentinin biraz daha büyüğünü üretmesiyle oluşan bir sınıf.Astra-İnsignia  Passat-Jetta  Corolla-Avensis ve diğerleri arasında belirgin farklar var mı fazla para vermeye değer mi bilemiyorum.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 30, 2013, 21:18:20 »
   Yeni corolla ve avensisi kullanan arkadaşlar varsa bu iki araç arasında ufak bir kıyaslama yaparmı acaba cok fark ediyormu avensis yeni corollaya göre ben gerçekten bir üst sınıfım diyormu bilgilendiren olursa sevinirim.

10 yıllık 2003 corolla kullanıcısı olarak, yaklaşık 1.5 ay önce heyecanla beklediğim yeni corollayı gittim inceledim, baktım ettim, plastiğinden kumaşına, motorundan bagaj halısının altına kadar her şeyini inceledim, bol bol test sürüşü yaptım. Hiç kötü bir araba değil, hatta bir çok açıdan çok iyi, ama tarifsiz bir şekilde içime sinmedi şoför koltuğuna oturunca.

Sonra bir de avensise bakayım dedim, 1 kez test sürüşü yaptım, o da kısa mesafe sayılır. Test sürüşünden döndüm ve avensis siparişi verdim...

İkisi de iyi araçlar, ama avensis başka bir dünya.

Tabi bu kararımda, corollanın neredeyse avensis fiyatı olmasının da çok büyük etkisi var...

Avensis te, tabiri caizse, en kıl olduğum nokta , yeterli saklama gözü olmaması. koca arabada cep telefonunu koyacak bir yer bile bulamıyorsunuz... Onun dışında D segmentindeki en optimum, en mantıklı araç şu anda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Eylül 30, 2013, 21:29:49 »
Corolla neden içinize sinmedi veya Avensis başka bir dünya derken kastettiğiniz nedir biraz daha açar mısınız?
Yalıtım-konfor-yol tutuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 30, 2013, 21:34:30 »
   Bende cvt corolla var gerçekten çok çok memnunum avensisi uzun soluklu kullanmadım cok kısa test ettim 4-5 km kadar ancak kullanmıştırım bi fikir edinemedim ama arkadaşımın yanında 2012 model avensisle 300 km kadar yolculuk yaptım yan koltukta ne kadar anlaşılır pek bilmem ama bana fazlada farkı yok gibi geldi. ama cvt almasaydım yinede avensis alırdım sanırım boyutuna gelince aralarında pekte fark kalmadı artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 30, 2013, 21:36:20 »
Avensis i alırken beklentimi belki de çok yüksek tuttum.Anlamadığım şöyle bir şey var.Mesela daha alt sınıflardan
spor görünümlü daha kıvrak ve daha alt yaş grubu için üretilen araçlar var Renault Clio gibi.Bu aracı alan kişi sert süspansiyonu belki çok önemsemez hatta tercih bile edebilir ama D sınıfı sedan ağır oturaklı araç arayan insanlar için markalar işte bu araç sizin için diyor.Peki biz ne alacağız öyleyse.Konforlu sessiz yormayan bir araç yok mu?Ben Avensis i sadece bu sebeplerden dolayı satın aldım.Umarım anlatabilmişimdir.
Birde yeni avensisa göz atın belki beklentilerinizi karşılayabilir.
10 yıllık 2003 corolla kullanıcısı olarak, yaklaşık 1.5 ay önce heyecanla beklediğim yeni corollayı gittim inceledim, baktım ettim, plastiğinden kumaşına, motorundan bagaj halısının altına kadar her şeyini inceledim, bol bol test sürüşü yaptım. Hiç kötü bir araba değil, hatta bir çok açıdan çok iyi, ama tarifsiz bir şekilde içime sinmedi şoför koltuğuna oturunca.

Sonra bir de avensise bakayım dedim, 1 kez test sürüşü yaptım, o da kısa mesafe sayılır. Test sürüşünden döndüm ve avensis siparişi verdim...

İkisi de iyi araçlar, ama avensis başka bir dünya.

Tabi bu kararımda, corollanın neredeyse avensis fiyatı olmasının da çok büyük etkisi var...

Avensis te, tabiri caizse, en kıl olduğum nokta , yeterli saklama gözü olmaması. koca arabada cep telefonunu koyacak bir yer bile bulamıyorsunuz... Onun dışında D segmentindeki en optimum, en mantıklı araç şu anda...
Kesinlikle katılıyorum size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Eylül 30, 2013, 21:51:33 »
Yeni Avensis eğer yumuşak sessiz oturaklı bir araçsa(tam istediğim şey) bayiden alıp hemen eve götürmek isterim ama ne yazık ki durumum buna uygun değil. :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 30, 2013, 21:51:54 »
C ve D sınıfı araçlar arasında galiba bizim zannettiğimiz kadar fark yok.Firmaların farklı beklentileri karşılama adına C segmentinin biraz daha büyüğünü üretmesiyle oluşan bir sınıf.Astra-İnsignia  Passat-Jetta  Corolla-Avensis ve diğerleri arasında belirgin farklar var mı fazla para vermeye değer mi bilemiyorum.

Genel fark ses izolasyonu ve donanım olarak çıkıyor.

Mesela ben arabayı karıştırırım söktügüm hiç bir C sınıfında alttan izolasyon kapakları çıkmaz iken Avensiste çıkıyor.

Bagımsız süspansiyonda konfor ve yol tutuş olarak degerlendirildiginde bence en önemli farkı oluşturuyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 30, 2013, 21:59:14 »
Yeni Avensis eğer yumuşak sessiz oturaklı bir araçsa(tam istediğim şey) bayiden alıp hemen eve götürmek isterim ama ne yazık ki durumum buna uygun değil. :-[
Eminolunki bence öyle fakat durumum müsait değil diyorsunuz? EEEee nasıl olcak diyorsunuz d sınıfa binip konfor vsvs gibi şeyleri isteyen adam hangi aracı alacak diyorsunuz? Derdinizin dermanı avensis şayet toyotanın aracına binmek istiyorsanız+ 2006 model bir d sınıftan bahsediliyor 7 yıl sonraki d sınıfı deneyin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Eylül 30, 2013, 22:05:12 »
Corolla neden içinize sinmedi veya Avensis başka bir dünya derken kastettiğiniz nedir biraz daha açar mısınız?
Yalıtım-konfor-yol tutuş

Yukarıda dediğim gibi "tarifsiz". Yazdığınız yalıtım konfor yol tutuş vb. de mutlaka ufak tefekte olsa farklılıklar vardır. Avensis birçok kriterde öndedir, normal olarak da öyle olması gerekir. ama bunların hiçbiri corolla yetersiz bir araç anlamına gelmez, gayet yeterli.

Mesela bir örnek vereyim; iki aracın da "muhterem aks kafasi" mesafesi aynı, 2700. Avensis boy olarak sadece 7–8 cm. daha uzun ve az bir şey daha geniş. boyutlar böyle ama corollaya oturduğumda sanki iç hacim küçücükmüş gibi geldi. ön göğüs tasarımından veya belki de biraz yüksek olmasından kaynaklanıyor. Avensise oturduğunuzda ise sanki otobüse binmiş gibi bir hisse kapıldım. Ölçüler yakın olmasına rağmen, içine oturunca öyle hissediyorsunuz...

Arka koltuğa oturunca yine aynı his...

Başka bir örnek vereyim; mesela corollanın ön ızgarasındaki kromlar bana çok fazla geldi, avensis de var ama sanki daha bir kibar duruyor.

Corollanın test sürüşünde virajlarda veya frene bastığımda kendimi çok güvende hissedemedim avensisle kıyaslayınca. Yaklaşık 1.5 aydır da avensisi her türlü zorluyorum, arada sırada normalde hiç yapmayacağım testler uyguluyorum, ama şu ana kadar hiç tedirginlik yaşamadım aracın içinde...

Ne bileyim, bu tür şeyler. Mühendisim ama bunun mühendislikle alakası yok, tamamen hissetmekle alakalı...

Bunları corolla kötü anlamında söylemediğimi tekrar belirteyim. Corolla alanın da pişman olacağını sanmam.

Aldığım dönemde corolla advance yanlış hatırlamıyorsam 54.5 TL idi. Avensis elg. ekstrayı ise 59a aldım. Fiyatlar bu kadar yakın iken hiç düşünmeden avensis alınır. (Tabi bütçeniz kısıtlıdır, 5 bin tl. önemlidir, o başka)

Aslında tüm teknik özellikleri bir tarafa atmak lazım. Hangi aracı alırsanız alın, ortalama bir kullanıcıya hepsi yeter. araçlar arasında uçurum kalite farkları da kalmadı. Ben önceki aracımı 10 yıl severek kullandım ve problemsiz, pırıl pırıl sattım. Kısmet olursa bunu da uzun süre kullanacağım.  Bu yüzden benim için aracın içime sinmesi ve arka koltukta çoluk çocuğum otururken güvende hissetmem çok önemli. Bu da relativ bir kavram. Arabanın içine oturup bir iki tur atınca araç zaten size aradığınızın o olup olmadığını kendisi söylüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Eylül 30, 2013, 22:13:44 »
Ayrıntılı açıklama için teşekkürler Atilla Bey.
Yeni Avensis i test edip görmek şart oldu.Tipi de gözüme hoş gelmeye başladı hakkımızda hayırlısı. ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Eylül 30, 2013, 22:17:58 »
Yeni Avensis i test edip görmek şart oldu.Tipi de gözüme hoş gelmeye başladı hakkımızda hayırlısı. ::)

Pişman olmayacağınız bir araç hakkınızda hayırlısı olur umarım :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Eylül 30, 2013, 22:25:43 »
En doğrusu bu. Eğer mümkünse bayiye gidip aynı anda ikisini birden inceleyin, ikisiyle de bir tur atın. Bütçe vb.. sıkıntısı olmazsa içinize sineni alın, ondan sonra da arkanıza bakmayın, yıkayın, cilalayın, aksesuar falan alın, yani binip keyfini sürün.:)

Birisi at, ötekisi eşek değil hiç merak etmeyin.

Başka aklınıza takılan soru olursa da yardımcı olmaya çalışırım yine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 30, 2013, 22:34:42 »
yeni corollayı ben kasa olarak beğendim ama iç kısmı auriste dahil faciya.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 06, 2013, 11:04:52 »

Bu yüzden benim için aracın içime sinmesi ve arka koltukta çoluk çocuğum otururken güvende hissetmem çok önemli. Bu da relativ bir kavram. Arabanın içine oturup bir iki tur atınca araç zaten size aradığınızın o olup olmadığını kendisi söylüyor...

+1

Hangisi olursa olsun içinize sinmeli.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"