0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emin olun yol tutuşunda çok büyük fark yok.Segmentinin getirdigi avantajlara birşey diyemem.
Yeni corolla ve avensisi kullanan arkadaşlar varsa bu iki araç arasında ufak bir kıyaslama yaparmı acaba cok fark ediyormu avensis yeni corollaya göre ben gerçekten bir üst sınıfım diyormu bilgilendiren olursa sevinirim.
Avensis i alırken beklentimi belki de çok yüksek tuttum.Anlamadığım şöyle bir şey var.Mesela daha alt sınıflardan spor görünümlü daha kıvrak ve daha alt yaş grubu için üretilen araçlar var Renault Clio gibi.Bu aracı alan kişi sert süspansiyonu belki çok önemsemez hatta tercih bile edebilir ama D sınıfı sedan ağır oturaklı araç arayan insanlar için markalar işte bu araç sizin için diyor.Peki biz ne alacağız öyleyse.Konforlu sessiz yormayan bir araç yok mu?Ben Avensis i sadece bu sebeplerden dolayı satın aldım.Umarım anlatabilmişimdir.Birde yeni avensisa göz atın belki beklentilerinizi karşılayabilir.
10 yıllık 2003 corolla kullanıcısı olarak, yaklaşık 1.5 ay önce heyecanla beklediğim yeni corollayı gittim inceledim, baktım ettim, plastiğinden kumaşına, motorundan bagaj halısının altına kadar her şeyini inceledim, bol bol test sürüşü yaptım. Hiç kötü bir araba değil, hatta bir çok açıdan çok iyi, ama tarifsiz bir şekilde içime sinmedi şoför koltuğuna oturunca.Sonra bir de avensise bakayım dedim, 1 kez test sürüşü yaptım, o da kısa mesafe sayılır. Test sürüşünden döndüm ve avensis siparişi verdim...İkisi de iyi araçlar, ama avensis başka bir dünya.Tabi bu kararımda, corollanın neredeyse avensis fiyatı olmasının da çok büyük etkisi var...Avensis te, tabiri caizse, en kıl olduğum nokta , yeterli saklama gözü olmaması. koca arabada cep telefonunu koyacak bir yer bile bulamıyorsunuz... Onun dışında D segmentindeki en optimum, en mantıklı araç şu anda...
C ve D sınıfı araçlar arasında galiba bizim zannettiğimiz kadar fark yok.Firmaların farklı beklentileri karşılama adına C segmentinin biraz daha büyüğünü üretmesiyle oluşan bir sınıf.Astra-İnsignia Passat-Jetta Corolla-Avensis ve diğerleri arasında belirgin farklar var mı fazla para vermeye değer mi bilemiyorum.
Yeni Avensis eğer yumuşak sessiz oturaklı bir araçsa(tam istediğim şey) bayiden alıp hemen eve götürmek isterim ama ne yazık ki durumum buna uygun değil.
Corolla neden içinize sinmedi veya Avensis başka bir dünya derken kastettiğiniz nedir biraz daha açar mısınız?Yalıtım-konfor-yol tutuş
Ayrıntılı açıklama için teşekkürler Atilla Bey.Yeni Avensis i test edip görmek şart oldu.Tipi de gözüme hoş gelmeye başladı hakkımızda hayırlısı.
Bu yüzden benim için aracın içime sinmesi ve arka koltukta çoluk çocuğum otururken güvende hissetmem çok önemli. Bu da relativ bir kavram. Arabanın içine oturup bir iki tur atınca araç zaten size aradığınızın o olup olmadığını kendisi söylüyor...