0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sert süspansiyonlu araçların daha iyi yol tuttuğu doğru ancak Audi gibi bir marka neden yumuşak süspansiyon yapıp yoldan çıkan araç damgası yemeyi göze alsın.Bu kısımda bir sorun var bence.Araçların biraz daha yumuşak olup hem şehir içinde konfor hem de yüksek hızda tutunma sunması zor olmasa gerek.Firmalar işte bu noktada tüketiciyi sert süspansiyonla aldatıyor.Taş gibi yay ve amortisör takıp sorunu çözüyor.Hem konfor sunup hem de yere sağlam basması ciddi bir masraf demektir bence.Firmalar her zaman tercihini konforu öldürmekten yana kullanıyor.Şu anda birkaç istisna dışında tüm ışıltılar araçlar bence traktörden farksız.Virajlara 350 km ile giriyoruz ama minik bir çıkıntıda tüm gövdede deprem oluyor.
T27 ingiltere üretimi olduğunu bilmiyordum.. ama şu varki iki araç arasinda malzeme kalitesi cok farkli..
İngiltere fabrikası CarinaE modeli ile ilk üretimini yaptı.'98 yılından beride Avensis üretiyor.Zaten Avensis İngiltereden başka yerde üretilmiyor.
Ben o modelde başka bir Audi'ye binmedim. Belki amcamın aracında bir problem var ama zannetmem. Amortisörde sorun olduğu zaman genelde sertleşir o yüzden bence problem yoktur. Galiba bir yanlış anlama oldu.Audi hem konfor hem de yol tutuşu bir arada verebildiyse diğer markalar da yapabilir Audi sadece konfor sunup kendini riske atar mı demek istedim.Bu işi bazı markalar yapabiliyor sonuçta.Ben A B C sınıfında sert süspansiyon muhteşem tutunma ve vasat konfor karışımına bir şey demiyorum.O tarzı sevenler alır kullanır.Üreticiler D sınıfını rahat bıraksalar konfor arayan insanlar da olabileceğini düşünüp daha az yol tutan ama üst düzey rahatlık sunan araçlar yapsalar iyi olur demek istiyorum.Az yol tutan demek ilk virajda uçurumdan yuvarlanmak demek değil tabi.
Ben o modelde başka bir Audi'ye binmedim. Belki amcamın aracında bir problem var ama zannetmem. Amortisörde sorun olduğu zaman genelde sertleşir o yüzden bence problem yoktur. Ben sizin o şehir içinde yumuşak ama uzun yolda yola tutunma olayını Passatta görüyorum. Araç şehir içinde çok güzel yaylanıyor ama uzun yola çıkıp hızı yükseltince resmen araç yere doğru pısıyor yapışıyor ve çok güzel bir yol tutuşuna sahip oluyor. Ben bu konu da Vw'ye hayranım. Ben bu güzelliği birde dayımın 98 model Volvo S70 in de gördüm. Araç şehir içinde mükemmel yumuşaklıkta uzun yolda ise inanılmaz pürüssüz bir yol tutuşuna sahip hatta 98 model olmasna rağmen içinde Passat'tan daha güvende hissediyorsun kendini. Bu İnsignia'larda ki Flex Ride şasinin çalışma prensibi nasıldır acaba belki o da bizim istedğimiz gibi şehir içinde yumuşak uzun yolda pürüssüz. İnsignia zaten yol tutuş konusunda Passat'ı kaldırır yere vurur o ayrı bir şeyde neyse aklıma düştü hemen bir araştırayım
Galiba bir yanlış anlama oldu.Audi hem konfor hem de yol tutuşu bir arada verebildiyse diğer markalar da yapabilir Audi sadece konfor sunup kendini riske atar mı demek istedim.Bu işi bazı markalar yapabiliyor sonuçta.Ben A B C sınıfında sert süspansiyon muhteşem tutunma ve vasat konfor karışımına bir şey demiyorum.O tarzı sevenler alır kullanır.Üreticiler D sınıfını rahat bıraksalar konfor arayan insanlar da olabileceğini düşünüp daha az yol tutan ama üst düzey rahatlık sunan araçlar yapsalar iyi olur demek istiyorum.Az yol tutan demek ilk virajda uçurumdan yuvarlanmak demek değil tabi.
malzeme kalitesi derken?
Ayarlı süspansiyon konusunda dediklerinize katılıyorum. Bu arada güncel Avensis leri hiç incelemedim ama eskilerinin(T25) malzeme kalitesi gerçekten üst düzeyde.Toyota paraya acımamış...
D segment araçlara yapılacak en güzel şey ayarlanabilir süspansiyon sistemi olmalı. Şehir içinde iken yumuşak pozisyona getirme uzun yolda ise sert pozisyona getirme. Böylece araç şehir içinde konforlu şehir dışında ise güzel bir yol tutuşuna sahip olsun... Buna bende destekçiyim eski avensisler güncel avensisten çok daha başarılı ve kaliteli en azından aracın göğüsü ve diğer aksamları çok daha baskın ve göz alıcı görünüyor...
neye göre başarılı neye göre kaliteli hala daha anlamadım aracın göğsü ve diğer aksamları derkende hiç bir şey anlamadım? bence t27 kasanın iç dizaynı eskisinden daha güzel. kasa olarak daha heybetli ve oturaklı gözüküyor. eski kasayla yeni kasa dış tasarım olarak karşılaştırlamaz bile bence yeni kasa daha spor duruyor. motoru daha güçlü daha az yakıt sarfiyatı var. iç plastik kalitesi derseniz anlarım. çünkü çok çabuk çiziliyor. en ufak darbede iz bırakıyor. motor kasaya göre vasat kalıyor. 1600cc motor t25 kasayada yetmiyordu. 2000cc lere sözüm yok. şu anda d segmentinde donanım olarak dolu bir araç sayılır ve bu fiyata başka bir marka d segmenti almanız zor. 2009 şubattan beri kullanıyorum toyota kalitesine hep güvenmişimdir. aracım 5 yaşını şubatta dolduracak ve 61.500 km de şu anda. rutin bakımlar haricinde hiç bir masraf çıkarmadı
Yeni corolla ve avensisi kullanan arkadaşlar varsa bu iki araç arasında ufak bir kıyaslama yaparmı acaba cok fark ediyormu avensis yeni corollaya göre ben gerçekten bir üst sınıfım diyormu bilgilendiren olursa sevinirim.
Abi bir kere boyut farkı var ve gerçekten büyük bir araç kullandığınızı hissediyorsunuz motor hafiften hantal kalıyor kalkışlarda ama benim gözlemlerime göre corolladan daha konforlu ve sekme olayı yok ve sessiz bir araç.
Bir aracın teker ile tampon arası mesafesi konfora pek etki etmez.Aks mesafesi daha etkilidir. Oda Corolla ile Avensiste aynı.(2700mm)Bence en büyük fark arkadaki bagımsız süspansiyon.
yeni corolla kullanmadım ama arada ne olursa olsun segment farkı var avensis her yönüyle üstündür.