Herkese merhabalar.
2006 yılından beri aracında arıza olmadan 244.000 km yol yapan deneyimli bir Toyota Avensis kullanıcısı olarak tecrübelerimi paylaşmak ve sizlerdende bilgi almak adına bu konuya yazma ihtiyacı duydum.
bunca yıl sonra ilk kez aracım arıza yaptı. o da giderken değil. sabah işe gitmek için arabamı çalıştırmak istediğimde farkettim. Araç çalışmadı

aküden asla olamazdı. Tahmin ettiğiniz gibi marş dinamosu yapışmış.Vites 2 al sal yokuşa devam et zevkini ilk kez yaşadım bu araçta

Şimdi aracımın ilk kullanıcısıyım öncelikle. 244.000 kmde (fazlası var ) şimdiye kadar servislerini aksatmadım. yağını filtrelerini genel bakımını kısacası uzatmadan yaptım zamanından önce. aracımı çok zor şartlarda ve zaman zamanda hor kullandım. 3 senedir LPG 'li (Landirenzo) kullanıyorum. Şimdiye kadar tampona vurma ve ön sağ far kırımından başka şükür kazam olmadı. Ufak tefek çizikler mevcut. bir kez olsun maşallah deyin arıza için gitmedim. Fakat bu sene bazı beni rahatsız eden şeyler olmaya başladı. Bu arada ben çok hassasım araçta kontrolüm dışında biyerde çıt sesi duysam kaynağını bulana kadar problem ederim. Zaman zaman araç devirden düşmeye başladı. 2. viteste giderken ayağımı debriyajdan çektiğimde deli gibi zıplamaya ve devir düşmeye başladı. gazdada benzinde de aynı olunca bunun farklı bişey olduğunu düşündüm. baktırırım derken bugunde işte aracı servise götürdüm.sürekli gittiğim japon arabalarına bakan bir yer beykentte(beylikdüzü) motor üzerinde bulunan bobinlerde sıkıntı olduğu işlevini kaybettiğini söyledi onlara bakacak. Şimdi bunu niye yazıyorum. bir çok arkadaşımız okudum araç titremesinden devir düşüklüğünden bahsetmiş. dikkat ettim lpg li araçlarda ortak sıkıntı bence. Bobinleri kontrol ettirin. Aynı zamanda marş dinamomuda yedi bu sorun ve belkide kollektör yandı bilemyoruz belli olucak. bunlar rastladığım sorunlar. şimdi biraz daha detaylara girelim istiyorum. lütfen okuyup banada deneyimlerinizi anlatır ve yardımcı olursanız sevinirim.
Aracım ilaçlı temizlik yaptırdıktan sonra tavanım komple sarktı. İçindeki sünger erimiş. Uygun fiyata komple yenileyecek işinde usta tanıdığınız avrupa yakasında bir yer varmıdır?
1-Kaportada ve çamurlukta sürtmeden kaynaklı hafif ezikler ve çizikler var 20cm kadar.kamyoncuyla inatlaşmanın sonucu. kaporta boyasında uygun maliyetli memnun kılacak bir yer tavsiye edebilirmisiniz. ortalama fiyatı nedir. kaporta ve çamurluk boyanacak mecbur.
2-yıllardır beni rahatsız eden asıl konuya geliyorum. arabanın ön tarafından setlerden geçerken gacurttt gıcırtt diye sesler geliyor :s bir kaç yere gittim ama uzun sürer masraf yapma değmez bişey olmaz iyice artınca bakarız dendi hep geçiştirildi. ama ben rahatsız oluyorum artık arttı sanırım. burçlarda mı sıkıntı vardır. daha önce başına gelip gideren oldumu?olduysa nasıl oldu paylaşan olursa sevinirim gerçekten.
3-amortisörlerimde sertlik hissediyorum. lok lok sesi geliyor,ama patlak değil eminim. arka taraftan sanki bagajda bişey var boşlukta kalıp düşüyor,hani takım çantası olurda bozuk zeminde giderken ingiliz anahtarları istemsizce çarpar ve lok sesi gelir ya kalınca ( bu tabiri nası uydurdum bende bilmiyorum ansızın içimden böyle tarif etmek geldi

)aynı o ses oluyor bazen. yorumunuz nedir.
4-Ayrıca direksiyonumu çevirirken derinden sadece hassas ve detaycıların anlıycağı bir tık sesi duyuyorum,sanki bir dişlinin dişlerinden biri kopuktur ve atlama yapar ya o ve benzeri bir ses hissediyorum. bunun için geçen sene toyota servisi aradı ve aracımın direksiyon kutusundan bir yüzüğün sanırım yanlış hatırlamıosam ücretsiz değişmesi gerektiğini söyledi en yakın servise gidin dedi. gittim değiştirdiler. ses azaldı ama hala mevcut. bu durumu tecrübe denler varmı ?
5-Aracıma kısa uzun ve sisler olmak üzere 3 takım xenon taktırdım. amerikan filmli ekstrada bişey yapmadım.
Keşke şuda olsa dediğimse araçta handsfree telefon ve multimedya özelliğinin olmaması.
Bu eksikleride giderecek araca uygun ne önerirsiniz. çünkü her multimedya radyo teyp kiti uymuyor araca malesef. uysada direksiyondaki kumanda kontrolü çalışmıyor. uygun bir model buldum aşağıdan incelerseniz belki sizlerinde işine yarar ben çok sevdim 3g internet desteği bile var. ne diyorsunuz? Dha uygun fiyata alternatifleri varmıdır?
http://www.aliexpress.com/item/6-2-car-DVD-player-GPS-navigation-autoradio-car-stereo-for-Toyota-Avensi-2003-20040-2005/864130097.htmlKısacası tecrübelerinizi deneyimlerinizi rica ediyorum. Saygı ve sevgilerimle