Gönderen Konu: Avensis 1.6 Comfort 2006 Model ve İlk Arıza - Deneyimleri Paylaşır mıyız?  (Okunma sayısı 3958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 253000
  • Model Yılı: '06
  • 32 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Herkese merhabalar.
2006 yılından beri aracında arıza olmadan 244.000  km yol yapan deneyimli bir Toyota Avensis kullanıcısı olarak tecrübelerimi paylaşmak ve sizlerdende bilgi almak adına bu konuya yazma ihtiyacı duydum.
bunca yıl sonra ilk kez aracım arıza yaptı. o da giderken değil. sabah işe gitmek için arabamı çalıştırmak istediğimde farkettim. Araç çalışmadı :) aküden asla olamazdı. Tahmin ettiğiniz gibi marş dinamosu yapışmış.Vites 2 al sal yokuşa devam et zevkini ilk kez yaşadım bu araçta :)

Şimdi aracımın ilk kullanıcısıyım öncelikle. 244.000 kmde (fazlası var ) şimdiye kadar servislerini aksatmadım. yağını filtrelerini genel bakımını kısacası uzatmadan yaptım zamanından önce. aracımı çok zor şartlarda ve zaman zamanda hor kullandım. 3 senedir LPG 'li (Landirenzo) kullanıyorum. Şimdiye kadar tampona vurma ve ön sağ far kırımından başka şükür kazam olmadı. Ufak tefek çizikler mevcut. bir kez olsun maşallah deyin arıza için gitmedim. Fakat bu sene bazı beni rahatsız eden şeyler olmaya başladı. Bu arada ben çok hassasım araçta kontrolüm dışında biyerde çıt sesi duysam kaynağını bulana kadar problem ederim. Zaman zaman araç devirden düşmeye başladı. 2. viteste giderken ayağımı debriyajdan çektiğimde deli gibi zıplamaya ve devir düşmeye başladı. gazdada benzinde de aynı olunca bunun farklı bişey olduğunu düşündüm. baktırırım derken bugunde işte aracı servise götürdüm.sürekli gittiğim japon arabalarına bakan bir yer beykentte(beylikdüzü) motor üzerinde bulunan bobinlerde sıkıntı olduğu işlevini kaybettiğini söyledi onlara bakacak. Şimdi bunu niye yazıyorum. bir çok arkadaşımız okudum araç titremesinden devir düşüklüğünden bahsetmiş. dikkat ettim lpg li araçlarda ortak sıkıntı bence. Bobinleri kontrol ettirin. Aynı zamanda marş dinamomuda yedi bu sorun ve belkide kollektör yandı bilemyoruz belli olucak. bunlar rastladığım sorunlar. şimdi biraz daha detaylara girelim istiyorum. lütfen okuyup banada deneyimlerinizi anlatır ve yardımcı olursanız sevinirim.

Aracım ilaçlı temizlik yaptırdıktan sonra tavanım komple sarktı. İçindeki sünger erimiş. Uygun fiyata komple yenileyecek işinde usta tanıdığınız avrupa yakasında bir yer varmıdır?

1-Kaportada ve çamurlukta sürtmeden kaynaklı hafif ezikler ve çizikler var 20cm kadar.kamyoncuyla inatlaşmanın sonucu. kaporta boyasında uygun maliyetli memnun kılacak bir yer tavsiye edebilirmisiniz. ortalama fiyatı nedir. kaporta ve çamurluk boyanacak mecbur.

2-yıllardır beni rahatsız eden asıl konuya geliyorum. arabanın ön tarafından setlerden geçerken gacurttt gıcırtt diye sesler geliyor :s bir kaç yere gittim ama uzun sürer masraf yapma değmez bişey olmaz iyice artınca bakarız dendi hep geçiştirildi. ama ben rahatsız oluyorum artık arttı sanırım. burçlarda mı sıkıntı vardır. daha önce başına gelip gideren oldumu?olduysa nasıl oldu paylaşan olursa sevinirim gerçekten.

3-amortisörlerimde sertlik hissediyorum. lok lok sesi geliyor,ama patlak değil eminim. arka taraftan sanki bagajda bişey var boşlukta kalıp düşüyor,hani takım çantası olurda bozuk zeminde giderken ingiliz anahtarları istemsizce çarpar ve lok sesi gelir ya kalınca ( bu tabiri nası uydurdum bende bilmiyorum ansızın içimden böyle tarif etmek geldi :D )aynı o ses oluyor bazen. yorumunuz nedir.

4-Ayrıca direksiyonumu çevirirken derinden sadece hassas ve detaycıların anlıycağı bir tık sesi duyuyorum,sanki bir dişlinin dişlerinden biri kopuktur ve atlama yapar ya o ve benzeri bir ses hissediyorum. bunun için geçen sene toyota servisi aradı ve aracımın direksiyon kutusundan bir yüzüğün sanırım yanlış hatırlamıosam ücretsiz değişmesi gerektiğini söyledi en yakın servise gidin dedi. gittim değiştirdiler. ses azaldı ama hala mevcut. bu durumu tecrübe denler varmı ?

5-Aracıma kısa uzun ve sisler olmak üzere 3 takım xenon taktırdım. amerikan filmli ekstrada bişey yapmadım.
Keşke şuda olsa dediğimse araçta handsfree telefon ve multimedya özelliğinin olmaması.
Bu eksikleride giderecek araca uygun ne önerirsiniz. çünkü her multimedya radyo teyp kiti uymuyor araca malesef. uysada direksiyondaki kumanda kontrolü çalışmıyor. uygun bir model buldum aşağıdan incelerseniz belki sizlerinde işine yarar ben çok sevdim 3g internet desteği bile var. ne diyorsunuz? Dha uygun fiyata alternatifleri varmıdır?

http://www.aliexpress.com/item/6-2-car-DVD-player-GPS-navigation-autoradio-car-stereo-for-Toyota-Avensi-2003-20040-2005/864130097.html

Kısacası tecrübelerinizi deneyimlerinizi rica ediyorum. Saygı ve sevgilerimle 8-)

Avensis 1.6 Comfort 2006

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
sadece double din için http://www.aliexpress.com/item/7-Car-Audio-Video-Head-Unit-For-Toyota-Avensis-2003-2007-With-DVD-GPS-Navigation-Radio/1236945223.html bu ürünü önerebilirim ön konsolla aynı renk olduğu içi. diğer konular için bilgim yok.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
sadece double din için http://www.aliexpress.com/item/7-Car-Audio-Video-Head-Unit-For-Toyota-Avensis-2003-2007-With-DVD-GPS-Navigation-Radio/1236945223.html bu ürünü önerebilirim ön konsolla aynı renk olduğu içi. diğer konular için bilgim yok.

teşekkür ediyorum sefa bey... ilginiz için.
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Selçuk bey merhabalar...

Aracınızda kasko varmı bilmiyorum ama kasko dan yararlanıp mini onarım konusunda yardım istemenizi öneririm. En temiz ve bedavası bu :)

Amörtisörler konsunda Ufuk Sönmez arkadaşımız var yardımcı olacaktır.

Titreme ve silkeleme konsunda bobin demişsiniz ama ne bobini biraz açarmısınız?

Aracınızdan gelen sesler hakkında malesef bişi diyemicem. Ama yurt dışından bi arkadaşımızda bu tarz direksiyondan gelen ve çözülmeyen bi ses için rotlardaki körüklere gress basarak çözmüştü. Denemek bedava :)

Marş motorunun kömürlerine dikkat diyecektim ki zaten başınıza gelmiş..

Aynı aracın aynı modelin 2000cc olanı bende de var. Elektroniksel olarak tv teyp tarzı durumlar için imzamdaki sisteme bakabilirsiniz. Maliyeti 1000 tl civarı .. Ama yurt dışından getirmeye kalkarsanız sadece teyp için bu rakamı geçersiniz.

Daha fazla aktif olmanızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı umuyorum ..

İyi forumlar kazasız sürüşler...

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Selçuk bey merhabalar...

Aracınızda kasko varmı bilmiyorum ama kasko dan yararlanıp mini onarım konusunda yardım istemenizi öneririm. En temiz ve bedavası bu :)

Amörtisörler konsunda Ufuk Sönmez arkadaşımız var yardımcı olacaktır.

Titreme ve silkeleme konsunda bobin demişsiniz ama ne bobini biraz açarmısınız?

Aracınızdan gelen sesler hakkında malesef bişi diyemicem. Ama yurt dışından bi arkadaşımızda bu tarz direksiyondan gelen ve çözülmeyen bi ses için rotlardaki körüklere gress basarak çözmüştü. Denemek bedava :)

Marş motorunun kömürlerine dikkat diyecektim ki zaten başınıza gelmiş..

Aynı aracın aynı modelin 2000cc olanı bende de var. Elektroniksel olarak tv teyp tarzı durumlar için imzamdaki sisteme bakabilirsiniz. Maliyeti 1000 tl civarı .. Ama yurt dışından getirmeye kalkarsanız sadece teyp için bu rakamı geçersiniz.

Daha fazla aktif olmanızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı umuyorum ..

İyi forumlar kazasız sürüşler...

Kerem bey açıklayıcı cevabınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Amortisörden geldiğini düşündüğüm ses viraj denge kollarından geliyormuş değişince düzeldi.

Motor üzerinde 4 adet bobin bulunuyor demişlerdi ve tanesi 400 tl demişti usta. Allahtan bobinler sağlammış. İçim rahatladı :)
Silkeleme problemini kelebeği temizledi. bilgisayardan bir ayar yaptı ustam. sonra iyi bir lpg ciye ayar yaptır dedi. sonra tekrar getir bana dedi. gittim yaptırdım. aracın performansı arttı hızlanması kalkışı harika. eskisi kadar silkeleme yok artık. ince ayarları kaldı.

Kerem bey Kollektör komple değişti. 220 tl işçilik montaj dahil. Marş sorununu böyle hallettik.

Aracımın komple bakımını yaptırdım. Şuan içime sinen bi durumu var.

Asıl sorunlarım şunlar. Tavan kumaşının değişmesi Lazım. Sarkık komple. Bi kaç yerden fiyat aldım telefonla 150 tl gibi bi rakam dediler.

Aynı zamanda sol ön çamurluk ve tampon yüzeyinde boya ve düzeltme işlemi gerektiren hasar var. yani çamurlukta tamponda boyanacak,15cm ya var ya yok. nedir bunun yaklaşık maliyeti sizce?

Multimedya donanımı hakkında aklımda deli sorular ve şüpheler var. değmez 1000 tl diye düşünüyorum. Bu konuya ayrıca kafa yorucam bi ara sizlere faydası olacak bi araştırma yapıcam.

Sevgilerimle
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Merhaba egerki multimedia yerine sadece mp3 dinlemek isterseniz linkini verdigim konuda biz  ucuz bir cihazla bu problemi hallettik

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53299.40
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Merhaba egerki multimedia yerine sadece mp3 dinlemek isterseniz linkini verdigim konuda biz  ucuz bir cihazla bu problemi hallettik

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53299.40
Harika bir çözüm olmuş. Çok teşekkür ediyorum fakat sizden bir istirhamım var. Bende bu ay siparişi vermek istiyorum. Fakat bir kaç marka ismi telafuz edilmiş.
Sizce hangi markayı nereden sipariş etmeliyim ? Montajı konusunda tek başıma yapacağım bişey değil ayrıca. normal bir oto elektrikçisi halleder sanırım diymi ?
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Verdigim numara bizim cihazı aldıgımız yer kapıda ödemelide gönderiyor satıcı ile irtibata geçebilirsiniz biz o zamanlar 120 tl+ kargo almıştık.

Audio system

05327439075

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Verdigim numara bizim cihazı aldıgımız yer kapıda ödemelide gönderiyor satıcı ile irtibata geçebilirsiniz biz o zamanlar 120 tl+ kargo almıştık.

Audio system

05327439075

Cavit Abi Çok teşekkür ederim. Sanırım siz izmittesiniz. Ben bir kaç yerde buldum şuanda 140 tl civarında ürün. En kısa zamanda
bende aracıma bunu ekleyeceğim. Bu arada konsolu sökmek kolaymı? Boydan boya uzayan şeritten tırsıyorum özellikle. Civatalımı klipslimi?
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Şeritte civata yok çektinizmi geliyor klipsli ilk baştan kapı tarafından başlayarak dikkatli bir şekilde çekerseniz problem olmaz.biz bu cihazı forumdan Ahmet GÜVE ile iki adet alarak beraber yaptık(daha doğrusu ahmet yaptı ben resimledim :D) verdigim linkin önceki sayfalarında videolu söküm linkide var izleyip fikir sahibi olursunuz.cihazı alırken mutlaka araç markası ve model belirtin bizimkilerin pinleri 6+6 small

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Şeritte civata yok çektinizmi geliyor klipsli ilk baştan kapı tarafından başlayarak dikkatli bir şekilde çekerseniz problem olmaz.biz bu cihazı forumdan Ahmet GÜVE ile iki adet alarak beraber yaptık(daha doğrusu ahmet yaptı ben resimledim :D) verdigim linkin önceki sayfalarında videolu söküm linkide var izleyip fikir sahibi olursunuz.cihazı alırken mutlaka araç markası ve model belirtin bizimkilerin pinleri 6+6 small

Anladım Cavit abi teşekkür ediyorum. Videoyu izledim tabi kestirmeden anlatmış adam bilioruz gibi sanki. Senin resimlerede baktım. Cihazı alayımda evvela ben bi gerisini hallederiz evel Allah. 8-)
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Rica ederim her zaman yardıma hazırız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Angel Devil Eyes Fena  :o

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ek7bMnWCwnE#t=70

Angel olayına ben giriyordum. Hatta foruma katılan bi arkadaş yapıyordu. Sonra arkadaşlar bmw özentisi olma felam dediler vazgeçtim :)

Tavan döşemesi için çok iyi fiyat almışsın bu arada.

Boyanacak yerler var demişsin ... Mini onarım ve kasko desem :) sanayide ucuz yolu çıkaviliyo bu tarz işlemler ama sanayi işte başında beklemek lazım ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Angel olayına ben giriyordum. Hatta foruma katılan bi arkadaş yapıyordu. Sonra arkadaşlar bmw özentisi olma felam dediler vazgeçtim :)

Tavan döşemesi için çok iyi fiyat almışsın bu arada.

Boyanacak yerler var demişsin ... Mini onarım ve kasko desem :) sanayide ucuz yolu çıkaviliyo bu tarz işlemler ama sanayi işte başında beklemek lazım ..
kerem abi bmw özentisi desinler varsın alet avensis ve çoook fena yakışmış abiii gerisi boşşş:) harika ötesi... o yapan arkadaş bana fiyat verdi sağolsun. detayları almak için arıycam kendisini ama sanırım ankarada yeri nasıl yapıcaz bilmiyorum...

tavan döşemesi 150 tl evet abi fiyat.

boyanacak ve düzeltilecek yerler içinse güvenilir eski bi tanıdık buldum sanırım ona bırakıcam bi kaç günlüğüne aracı. bakalım hayırlısı abi.
bu aralar bişeyler yapmak istiyorum çapımca. teyp için usb kitini audio system siparişi verdim. kapı altı aydınlatma logolu laser siparişi verdim.

canımı sıkan bişeyse abi kapı eşikleri varya led aydınlatmalı ona hasta oldum ama avensis yazanı görmedim :( orjinal eşik te çok güzel bozmak istemiyorum ama üzerine o beyaz kaplamalı led li kırmızı toyota logolu auris yazısı vardı gördünmü bilmiyorum abi. ona bittim. ama avensisini nerede bulurum bilmiyorum :(
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
kerem abi bmw özentisi desinler varsın alet avensis ve çoook fena yakışmış abiii gerisi boşşş:) harika ötesi... o yapan arkadaş bana fiyat verdi sağolsun. detayları almak için arıycam kendisini ama sanırım ankarada yeri nasıl yapıcaz bilmiyorum...

tavan döşemesi 150 tl evet abi fiyat.

boyanacak ve düzeltilecek yerler içinse güvenilir eski bi tanıdık buldum sanırım ona bırakıcam bi kaç günlüğüne aracı. bakalım hayırlısı abi.
bu aralar bişeyler yapmak istiyorum çapımca. teyp için usb kitini audio system siparişi verdim. kapı altı aydınlatma logolu laser siparişi verdim.

canımı sıkan bişeyse abi kapı eşikleri varya led aydınlatmalı ona hasta oldum ama avensis yazanı görmedim :( orjinal eşik te çok güzel bozmak istemiyorum ama üzerine o beyaz kaplamalı led li kırmızı toyota logolu auris yazısı vardı gördünmü bilmiyorum abi. ona bittim. ama avensisini nerede bulurum bilmiyorum :(

kapı eşiğine yurt dışından bakabilirsin yada lazer kesim yapanlar var özel üretim onlardanda bakabilirsin..

olmadı ben link bulursam ben atayım sana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
kapı eşiğine yurt dışından bakabilirsin yada lazer kesim yapanlar var özel üretim onlardanda bakabilirsin..

olmadı ben link bulursam ben atayım sana :)

Kerem abi neden bilmiyorum ama ben çok sevdim seni çok yardım seversin :) abi hiç öyle yapanlarla uğraşmak istemiyorum illaki bi eksik oluyor. hazırları var aurisin falan bayıldım. sızdırmaz logo ölçüleri falan harika. umarım bulursun abi çok sevinirim... aracımın eksiklerini yapmak istediklerimi yaptığımda resimlerini paylaşıcam...

bu arada yurtdışı sitelerinde bulamadım abi ebay dahil olmak üzere :/
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Kerem abi neden bilmiyorum ama ben çok sevdim seni çok yardım seversin :) abi hiç öyle yapanlarla uğraşmak istemiyorum illaki bi eksik oluyor. hazırları var aurisin falan bayıldım. sızdırmaz logo ölçüleri falan harika. umarım bulursun abi çok sevinirim... aracımın eksiklerini yapmak istediklerimi yaptığımda resimlerini paylaşıcam...

bu arada yurtdışı sitelerinde bulamadım abi ebay dahil olmak üzere :/

Selçuk bunlar ufak şeyler takma kafana abicim daha çok görüşür paslaşırız .  Ben arabayı değiştiricem yoksa planlarım arasında bu tarz şeyler de vardı artık yapmayı bıraktım desem yalan olmaz :)