Merhabalar,
Bazı araçlarda kapılar açıkken tek tonlu sürekli bir ses çıkıyor. Dın...dın....dın... Çok hoşuma giden bir ses. Aracıma uygulamak istiyorum. Bu sesi nasıl elde edebiliriz, yada mevcut modülü nasıl temin edebiliriz bilgisi olan var mı ? Örnek:
Sound Effect - Car Door Open Warning Alarm Beep
Merhabalar,
Bazı araçlarda kapılar açıkken tek tonlu sürekli bir ses çıkıyor. Dın...dın....dın... Çok hoşuma giden bir ses. Aracıma uygulamak istiyorum. Bu sesi nasıl elde edebiliriz, yada mevcut modülü nasıl temin edebiliriz bilgisi olan var mı ? Örnek:
Sound Effect - Car Door Open Warning Alarm Beep
Aslında gayet basit, tavan lambasından paralel hat çekip bu sesi çıkaran sisteme akım verirseniz lamba kapı açıldığında yanacağı için seste çıkmış olur.Yada daha sağlam bir uygulama derseniz göstergedeki kapı açık sembolünün oraya giden hattanda alınabilir.
Aslında gayet basit, tavan lambasından paralel hat çekip bu sesi çıkaran sisteme akım verirseniz lamba kapı açıldığında yanacağı için seste çıkmış olur.Yada daha sağlam bir uygulama derseniz göstergedeki kapı açık sembolünün oraya giden hattanda alınabilir.
Teşekkür ederim. Problem uygulamada değil, o sesi çıkaran modülü/elektronik devreyi bulmakta....
Selanik pasajı gibi yerlerde bu sesi tarif edersen sanırım buzzer'ını bulurlar Osman. Bana VW gibi geldi. Ya da bu şekilde aramak lazım, marka belirterek.
Vw crafterde ve Mercedes splinter modelinde kayar kapı açılıp kapanırken bu ses çıkıyordu yanılmıyorsam.
Selanik pasajı gibi yerlerde bu sesi tarif edersen sanırım buzzer'ını bulurlar Osman. Bana VW gibi geldi. Ya da bu şekilde aramak lazım, marka belirterek.
Hakan, bu sesi buzerin çıkardığına inanmıyorum. Sanırsam elektronik bir devre ile çıkartılabilir. Çünkü şu ana kadar tiz ve çırtlak bir ses çıkartan bir aletten daha başka bir şey olmadı buzer benim için. Yada en azından daha başkasını görmedim.
O pasajlar bana çok uzak, o pasajlara yakın olanlar yolları düşerde bir sorarsa çok sevinirim.
Vw crafterde ve Mercedes splinter modelinde kayar kapı açılıp kapanırken bu ses çıkıyordu yanılmıyorsam.
Olabilir, mesela bizim arkadaşta kia sportage var 2004 modeldi galiba onda var.
Sanki Avensistede yokmu ? Ben duydum galiba bu sesi
Sanki Avensistede yokmu ? Ben duydum galiba bu sesi
T25 avensiste bu ses farlar açıkken kapıyı açınca var hatta aynısı
T25 avensiste bu ses farlar açıkken kapıyı açınca var hatta aynısı
Hadi bakalım sayın Avensisci arkadaşlar, bu elemanı nasıl temin edebiliriz, şimdi tutup servis buna 50-100 TL fiyat biçerse hiç şaşırmam...
Yada ebayda falan basit bir şey bulunabilir mi ? Ne diye arattıralım ? Geçen gün şöyle bir kolaçan ettim ebayı, ama bulamadım.
Hadi bakalım sayın Avensisci arkadaşlar, bu elemanı nasıl temin edebiliriz, şimdi tutup servis buna 50-100 TL fiyat biçerse hiç şaşırmam...
Yada ebayda falan basit bir şey bulunabilir mi ? Ne diye arattıralım ? Geçen gün şöyle bir kolaçan ettim ebayı, ama bulamadım.
Avensiste bu sesi çıkartan buzzer KM göstergesinin içinde.
Onuda çıkmacıdan bulabilirsiniz.
Sonrada göstergeyi komple dagıtıp içinden buzzer alınanabilir.
Avensiste bu sesi çıkartan buzzer KM göstergesinin içinde.
Onuda çıkmacıdan bulabilirsiniz.
Sonrada göstergeyi komple dagıtıp içinden buzzer alınanabilir.
Ahmet bey, çıkmacıya gidip bir gösterge istesem, adam çöpe atacak bile olsa herhalde benden 250 tl den aşağı para istemez herhalde. İlginiz için teşekkür ederim. Dur bakalım belki daha ucuz bir fikirler ortaya çıkabilir.
Ahmet bey, çıkmacıya gidip bir gösterge istesem, adam çöpe atacak bile olsa herhalde benden 250 tl den aşağı para istemez herhalde. İlginiz için teşekkür ederim. Dur bakalım belki daha ucuz bir fikirler ortaya çıkabilir.
250 ye bulursan iyi.
Bi buzzer içinde komik olur.
Yahu bizim forumda şöyle çıkma parça işi yapan üyemiz yokmu ki acaba
Bende yapmayı düşünüyorum güzel olur
Tahammül edemediğim bir ses türü:)
bir avensis kullanıcısı olarak bu sesi 4 km menzilden tanırım

% 100 avensis
Şu ebaydan herşeyi buluyoruz, bu devreyi bulamadık. Hiç bir çekik gözlü kardeşimizin aklına gelmedi mi ki acaba bu.
Tahammül edemediğim bir ses türü:)
Aslında oldukça yumuşak, hoş bir ses. En azından bana göre. Düşünsenize birde bunlar var, bunlar hiç çekilmez çalar saat gibi;
https://www.youtube.com/watch?v=pTfUlOomIeg
En güzel ses Mercedes Travego otobüslerde olan.kafa şişirmeyen bir tona sahip.Bizim İsuzu otobüsün sinyallerine böyle bir ses takmıştılar.Gece sinyal verdiğimde en arka koltukta oturan yolcu koltuğundan zıplıyordu

Travego'da ki olsun bari dedim bu sefer bu buzzer'in çektiği bir akım varmış ancak sistemin tamamı alınırsa olurmuş tabii ki buda mümkün değildi vazgeçtim.Bence bu sinir bozucu ses için kendini yorma