0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben en son aracın torpido gözünde yazan değerleri bastım. 32 psi. 160 sonrası 36 psi yazıyor ben o hızlara çok çıkmadığım için 32 bastım. Lastiklerim Bridgestone E250. Lastikçiler genelde 30 basalım diyor acaba doğru birşey mi yaptım?
Ben 4 lastigede 33psi basiyorum. Biraz daha mi yuksetsem? Arac 2010 corolla 2.0 Lastikler 215/45-17
Lastiklerin ebadlarından ziyade marka ve modeli?Fabrikanın önerdiği basınç?
teşekkürler tekin ağabey ...yumuşak hamurlu lastiklerde olsa üretici firmaların( lastik firmalarının) önerdiği lastik basınçlarını dikkate almakta fayda varmıdır acaba?
Elbetteki,yani hem araç üreticisinin hemde lastik üreticisinin önerdiği değerleri dikkate alıp ortalama bir değerke karar vermek gerek.Örneğin araç üreticisi 32 öneriyor,lastik üreticisi 34-35 öneriyorsa 33 veya 34 yapılabilir diye düşünüyorum.Tabi bu miktarlardaki payı nitrojen kullandığımızda farklı normal hava kullandığımızda farklı düşünmek gerekir.
nitrojen herkesin yaptıracağı bir olay değil en azından havaları genelde benzincilerde kontrol ettiğimizide düşünürsek..tekin ağabeyin söylediği yumuşak lastık hava basıncı ile sert lastık hava basınçlarının farklı olabileceğini üretici firmalarnda görüyor yada bilyor olması gerektiğini analtmaya çalışıyorum):
nitrojen herkesin yaptıracağı bir olay değil en azından havaları genelde benzincilerde kontrol ettiğimizide düşünürsek..tekin ağabeyin söylediği yumuşak lastık hava basıncı ile sert lastık hava basınçlarının farklı olabileceğini üretici firmalarında görüyor yada biliyor olması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum):
Ben 4 lastigede 33psi basiyorum. Biraz daha mi yuksetsem? Arac 2010 corolla 2.0 Nitto NT830