Gönderen Konu: Lastik Basınçları  (Okunma sayısı 8361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Basınçları
« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2013, 14:03:36 »
ben 195/65/16 lastiğe 33 basıyorum. fabrikanın  önerdiği basıncı bilmiyorum. 2008 astra 1.3 cdti. yeterli mi acaba?

Seçkin bey, burada sayılara tahmini yeterlilik üzerine konuşmuyoruz,

1- Fabrikanın önerdiği basınçlar muhakkak öğrenilmeli,
2- Yumuşak mı sert mi lastik kullanıyorsunuz?

1. soru cevaplanmadan 2. soruya geçilemez. :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2013, 14:03:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2013, 18:18:53 »
Bisiklet lastikleri zaten her zaman arabalara göre daha fazla psi isterler. Yüzey alanı küçük çap olarak büyüktür önemli olanda odur. Ahmet abi gibi bende 60-65in altında tat almıyorum çünkü gitmiyor bisiklet 60 kmnin üstüne çıkılmıyor 65 psidan sonra bisiklet gidiyor allah gidiyor.

Bizim araç 32 psi öneriliyor 36 psi 160 kmden sonra öneriliyor uzun yola çıkarken genelde 34 yapıyorum malum yüklü çıkılıyor yine 32 psimış gibi tepkiler alıyorum hatta arabanın akıcılığı daha iyi oluyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 27, 2013, 20:55:22 »
Bu ay tatilde 1700 km.lik yol yapıldı gidişte  lastiklere 35 psi hava bastım ve tatil dönüşüde bu şekilde devam ediyorum.bir müddette bu şekilde kullanacagım.lastiklerim yumuşak hamurlu  32 psi.da inikmiş gibi duruyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2013, 00:42:25 »
Seçkin bey, burada sayılara tahmini yeterlilik üzerine konuşmuyoruz,

1- Fabrikanın önerdiği basınçlar muhakkak öğrenilmeli,
2- Yumuşak mı sert mi lastik kullanıyorsunuz?

1. soru cevaplanmadan 2. soruya geçilemez. :)
Abi sen de öyle bişey dedin ki şimdi :D
Araştırdım buldum;
39 için performans, 36  için ekonomi, 32 için konfor diyorlar. 36 yapıyım bari devir ekonomi devri. Lastiklerim kışlık vakumlu önler lassa(%90) arkalar hankook (%75)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 28, 2013, 00:44:15 »
Abi sen de öyle bişey dedin ki şimdi :D
Araştırdım buldum;
39 için performans, 36  için ekonomi, 32 için konfor diyorlar. 36 yapıyım bari devir ekonomi devri. Lastiklerim kışlık vakumlu önler lassa(%90) arkalar hankook (%75)
36 bende çok fazla olur,çünkü lastik içerisindeki hava genleşir ısınınca ve 36 psi olan basınç 37-38 psi olur.Bence en güzeli 32-33 psidir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2013, 08:22:36 »
Merhabalar, bende kurban bayramında memlekete gitmeyi planlıyorum. Konuyu ilgi ile takip ediyorum, teknik bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşların yorumlarından yola çıkarak ön-arka 34 psi hava kullanmanın ideal olduğu fikrine ulaştım. Aracım 1.4 ancak daha önceki sahibi lastikleri 185/65R14 ölçüsü ile değiştirmiş. Genelde 32 psi kullanıyorum ancak banada sanki lastikler inik gibi geliyor. Ayak tipi mekanik sayaçlı hava pompam var sık sık kontrol ederim havaları, buradaki yorumlara istinaden bayram öncesi 34 psi yaparak biraz denemek istiyorum.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2013, 11:37:14 »
36 bende çok fazla olur,çünkü lastik içerisindeki hava genleşir ısınınca ve 36 psi olan basınç 37-38 psi olur.Bence en güzeli 32-33 psidir.

Fabrika zaten ısınınca genleşen basınç biktarını hesaplayarak o araç için min. max. basınç miktarlarını açıklıyor.

Konfor basınç değeri zaten bozuk yollar içindir, 39 basılan bir lastikten bozuk yolda konfor beklenemeyeceği gibi 32 basılan lastikle kaymak asfaltta performans-ekonomi-emniyet beklenemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2013, 11:49:33 »
Kaymak asfaltta tavsiye edilen max. basınca yaklaşıldıkça lastik esnemesi azalacagından daha az ısınacak ve basınç değişimi daha az olacaktır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 01, 2013, 21:27:16 »
Tekin bey benim michelin lastikler için lastik havalarının basınçlarının değişmesi gerektiğini söylemiştiniz dediğiniz şekilde yaptım virajlarda aracın eskiye göre çok fark ettiğini, frenlemede arkanın öne gelmesinin azaldığını ve özellikle ıslak zeminde lastiklerin performansının yükseldiğini çok net bir şekilde hissettim. Islak zeminde lastik hiç güven vermiyordu, özellikle bugün yağmur havada virajda gaza basınca aracın önünün normal yolunda ilerlediğini gördüm normal şartlarda virajın dışına doğru kayıyordu araç.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 01, 2013, 21:30:26 »
Tekin bey benim michelin lastikler için lastik havalarının basınçlarının değişmesi gerektiğini söylemiştiniz dediğiniz şekilde yaptım virajlarda aracın eskiye göre çok fark ettiğini, frenlemede arkanın öne gelmesinin azaldığını ve özellikle ıslak zeminde lastiklerin performansının yükseldiğini çok net bir şekilde hissettim. Islak zeminde lastik hiç güven vermiyordu, özellikle bugün yağmur havada virajda gaza basınca aracın önünün normal yolunda ilerlediğini gördüm normal şartlarda virajın dışına doğru kayıyordu araç.
Teşekkür ederim.

Çok güzel bir durum.
Peki sizce bu durum için konfordan kısmi bir taviz vermeye değmez mi?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 01, 2013, 21:32:54 »
Çok güzel bir durum.
Peki sizce bu durum için konfordan kısmi bir taviz vermeye değmez mi?
Kesinlikle değer fakat konfordan verilen bir taviz olduğunu görmüyorum yani belki eskiden daha konforludur ama sadece dahası kalkmıştır ortadan onada gerek yok zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ekim 01, 2013, 21:52:21 »
Lastik tabanı yere tam ve düzgün temas ediyorsa konfor bozulmadan performans, güvenlik ve ekonomi artışı yaşanacağı kesindir.

Düşük hava basıncıyla lastik, yeterince su tahliyesini yapamaz, virajlarda tutunamaz, fren mesafesi daha uzun olur, slalomlarda alır başını gider.

Abdullah bey, geri bildirim için teşekkür ederim, bu konuyu okuyanlar için güzel bir referans bilgi vermiş oldunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 01, 2013, 22:00:46 »
Lastik tabanı yere tam ve düzgün temas ediyorsa konfor bozulmadan performans, güvenlik ve ekonomi artışı yaşanacağı kesindir.

Düşük hava basıncıyla lastik, yeterince su tahliyesini yapamaz, virajlarda tutunamaz, fren mesafesi daha uzun olur, slalomlarda alır başını gider.

Abdullah bey, geri bildirim için teşekkür ederim, bu konuyu okuyanlar için güzel bir referans bilgi vermiş oldunuz.

Ne demek çok teşekkür ederim bende size araba kullanma şeklim biraz sert olduğu için bu tür viraj dönememe durmama manevralarda istemsiz tepkiler benim için olumsuz bir durumdu lastik basınçları sayesinde çok şey kazandı araç gerektiği yerdede bana pozitif olarak dönücek:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 02, 2013, 19:48:21 »
Benim arabanın lastik ebatları 235/60/16 fabrika çıkışında 29 psi yazıyor.Ön ve arkalar aynı yazılmış.Lastikçilere sorduğumda 35 psi basman gerekir ideali bu diyorlar banada 29 psi çok düşük geliyor sizce uygunu nedir?Aracımın motoru 2.0 vvt-i.
İnandığın gibi yaşamazsan,yaşadığın gibi inanmaya başlarsın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ekim 02, 2013, 19:56:34 »
Benim arabanın lastik ebatları 235/60/16 fabrika çıkışında 29 psi yazıyor.Ön ve arkalar aynı yazılmış.Lastikçilere sorduğumda 35 psi basman gerekir ideali bu diyorlar banada 29 psi çok düşük geliyor sizce uygunu nedir?Aracımın motoru 2.0 vvt-i.

36psi deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 08, 2013, 20:39:53 »
Kadircim, uzay teknolojili desenli bu lastikleri tanımıyorum, uzaktan yorum yapamayacağım fakat bende Corolla kullandım ve özellikle 2.0 motorun varsa önler için 33psi'nin oldukça düşük kalacağını düşünüyorum. Bana kalsa önleri 36 veya aşağısı psi yaparım ve resimdeki görüntüyü yakalamaya çalışırım. Arkalar için 33 uygundur, yinede lastiğini gözlemle.
abi onler ve arkalar icin ayni degerleri oneriyor toyota. Bende bugun 4 lastigi 34psi yaptim. Bir hafta sonra 35psi deniyecegim.