0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben 195/65/16 lastiğe 33 basıyorum. fabrikanın önerdiği basıncı bilmiyorum. 2008 astra 1.3 cdti. yeterli mi acaba?
Seçkin bey, burada sayılara tahmini yeterlilik üzerine konuşmuyoruz, 1- Fabrikanın önerdiği basınçlar muhakkak öğrenilmeli,2- Yumuşak mı sert mi lastik kullanıyorsunuz?1. soru cevaplanmadan 2. soruya geçilemez.
Abi sen de öyle bişey dedin ki şimdi Araştırdım buldum;39 için performans, 36 için ekonomi, 32 için konfor diyorlar. 36 yapıyım bari devir ekonomi devri. Lastiklerim kışlık vakumlu önler lassa(%90) arkalar hankook (%75)
36 bende çok fazla olur,çünkü lastik içerisindeki hava genleşir ısınınca ve 36 psi olan basınç 37-38 psi olur.Bence en güzeli 32-33 psidir.
Tekin bey benim michelin lastikler için lastik havalarının basınçlarının değişmesi gerektiğini söylemiştiniz dediğiniz şekilde yaptım virajlarda aracın eskiye göre çok fark ettiğini, frenlemede arkanın öne gelmesinin azaldığını ve özellikle ıslak zeminde lastiklerin performansının yükseldiğini çok net bir şekilde hissettim. Islak zeminde lastik hiç güven vermiyordu, özellikle bugün yağmur havada virajda gaza basınca aracın önünün normal yolunda ilerlediğini gördüm normal şartlarda virajın dışına doğru kayıyordu araç.Teşekkür ederim.
Çok güzel bir durum.Peki sizce bu durum için konfordan kısmi bir taviz vermeye değmez mi?
Lastik tabanı yere tam ve düzgün temas ediyorsa konfor bozulmadan performans, güvenlik ve ekonomi artışı yaşanacağı kesindir.Düşük hava basıncıyla lastik, yeterince su tahliyesini yapamaz, virajlarda tutunamaz, fren mesafesi daha uzun olur, slalomlarda alır başını gider.Abdullah bey, geri bildirim için teşekkür ederim, bu konuyu okuyanlar için güzel bir referans bilgi vermiş oldunuz.
Benim arabanın lastik ebatları 235/60/16 fabrika çıkışında 29 psi yazıyor.Ön ve arkalar aynı yazılmış.Lastikçilere sorduğumda 35 psi basman gerekir ideali bu diyorlar banada 29 psi çok düşük geliyor sizce uygunu nedir?Aracımın motoru 2.0 vvt-i.
Kadircim, uzay teknolojili desenli bu lastikleri tanımıyorum, uzaktan yorum yapamayacağım fakat bende Corolla kullandım ve özellikle 2.0 motorun varsa önler için 33psi'nin oldukça düşük kalacağını düşünüyorum. Bana kalsa önleri 36 veya aşağısı psi yaparım ve resimdeki görüntüyü yakalamaya çalışırım. Arkalar için 33 uygundur, yinede lastiğini gözlemle.