0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nano konusunda Gtechniq, Aquartz, Nasiol (yerli) gibi alternatif marka ve ürünler var. Bu konuyla ilgileniyorsanız benim de üye olduğum detailing forumuna da göz atabilirsiniz.Çok büyük bir bilgi birikimi, uygulama örnekleri vb.. bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim Atilla abi şimdi üye oldum.Sanırım yine sayfalarca yorum okuyacağım iyi olacak benim için.Sizin aracınızda var mı boya koruma?Varsa hangi marka kullandınız?
Hoşgeldin öncelikle o zaman:)Boya koruma ve detailing ile çok uzun yıllardır hobi ve yarı profesyonel olarak ilgileniyorum. Hemen hemen konu ile ilgili tüm markaların birçok ürünleri hakkında bilgi sahibiyim. Yıllardır kendi aracımın her türlü kaporta işlemini kendim yaparım. Çizik gidermeden tut boya korumaya kadar. Eski corollamda son bir kaç yıldır klasik boya korumaları waxları terkedip, nano uygulamaya başlamıştım. Aquartzın ürünlerinden memnundum.Corollayı geçen ay satıp avensis aldım, ertesi günü de kaporta, camlar, koltuklar, dış plastikler ve iç trimlerin tamamını nanoladım:)Farklı noktalarda farklı nano ürünler kullanıyorum. Boyalı yüzeylerde 2 kat aquartz premium +2 kat aquartz titanium var. Camlarda 1kat titanium+Gtechniq G1 var. Koltuklarda yine Gtechniq I1 var. Anlayacağın var oğlu var, araba nano manyağı oldu:)Eğer bu konulara meraklı isen, dediğin gibi bol araştırma yapıp bir sürü şey öğrenmen gerekiyor. kullanacağın polisaj makinası, padler, bezlerden tut, polishler, waxlar, nanolar vb.. ürünlerle ilgili de bilgiler edinmen lazım.Benim tavsiyem öncelikle boyanın yapısından başla. Aracın kaportasını ve boyasını ne kadar iyi tanırsan, o kadar doğru uygulamalar yapabilirsin.Ne biliyim, bu konu maden gibi, arkası çok geniş, burada yazayım desem ciltlik kitaplar çıkar yani. Ama gözünü korkutmasın, başlayınca gerisi geliyor.Sormak istediklerin olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...Bir de uyarı: detailing bir virüstür, tedavisi de yoktur. Sigarayı bırakabilirsin, ama bunu asla:)
Başınızı ağrıtacagım..
Aspirin bol evde, hemen karşımda da sağlık ocağı var:)
Abicim öncelikle teşekkür ediyorum.Uzun uzun açıklaman için.Ben bu boya nano işlerini dibi olan bir kuyu sanıyordum ki yanılmışım.Sayfada bir kaç saat okudum.Sizler gerçekten aşmışsınız.Allah nazarlardan saklasın sizler Boya korumaya dair bir kaç şey okdudum bu forumda sonrası aldı götürdü.Ama her şeyi size sorup sizi yormak istemem.Zaten benim yapıma uymaz.Biraz araştırmalı okumalıyım sonra aklıma takılan şeyleri size sormalıyım.Keşke Bolu'da olsaydınız.Siz arabanızla ilgilenirken sizi uzaktan gizli gizli izleyip bir şeyler öğrenebilseydim. Arabanız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız cezasız kullanmayı nasip etsin.Verdiğiniz ürünlere baktım Türkiye'de bulmak zor olan ürünler sanırım.Ama dediğiniz gibi ben başlangıç seviyesindeyim.Önce arabayı doğru şampuan ve malzemelerle kullanmalıyım.
Rica ederim,Bizi gizli gizli izleyemezsin, kapalı garajlarda çevrede korumalarla çalışırız:) kimseyi yaklaştırmazlar...Bahsettiğim ürünler , evet bir kısmı profesyonel ürünler. Bazılarını yurtdışından getirtiyoruz. Bir kısmı oldukça pahalı... Ama bir şekilde temin ediyoruz. Her seviyeye her keseye uygun ürünler ve uygulamalar da var sonuçta. Tabi bu bir hobi işi olduğu için bazen de fazla abartıyoruz:)Ama yaptığımız bu tip profesyonel uygulamalar, sağda solda 2 saatte boya koruma diye wax atılıp 200–300TL. istenen tip şeyler değil. Bazen 4–5 gün uğraştığımız oluyor arabayla, yurtdışında birkaç bin dolarlara yapılan uygulamalar... Hani bazı videolarda ferrari lerde falan görürsün ya... Bizim ferrarimiz falan yok, ama dedim ya bu keyif işi. Bizim için 131'de ferrari:)
Doğru diyorsun Atilla abi bir işe gönül verince bazı insanlar için çile olarak adlandırılan durum senin gibiler için büyük bir keyif.Peki şimdi bu konuyu açtık.Bir kaç soru sorayım.Forumda temel bilgi niteliğinde olması için.İzin verirsen.Öncelikle bu işe boyayı wax'ı bunun gibi malzemeleri tanıyarak başla dediniz.Özellikle deneyimlerinize dayanarak soruyorum.Bizlerin kesinlikle yapmaması gereken nedir?Piyasa da olmasına rağmen kesinlikle kullanılmaması gereken kalitesiz,sahte ürünler var mıdır?Başlıca boyanın katmanını incelten ürünler nelerdir?Boya üstüne yapışıp boyayı inceltmeden koruma sağlayan ürünler nelerdir?Şimdiden teşekkürler...
güzel konu takipteyim. bilgiler için teşekkürler. bahsi geçen Aquartz premium, titanium, reload araç nano koruma ürünlerini nereden bulabiliriz. önümüzdeki ay yaptırmayı düşünüyorum.fiyatları ne kadardır?bir de ürünü alıp bu işleri yapan bir gere götürüp uygulamasını yaptırsak nasıl olur???
Videoyu acamadim nedense, Nano korumalar aslinda videolarda sirf gosteri icin zarar verilmedigini gosteriyor ama esasinda oyle bir durum soz konusu degil. Korumasi tabikide var ama boyle videolardaki gibi anlatildigi gibi degil.Ben Autogylmin urunlerini aldim cok basarili urunler, nano yuksek berrak koruyucu wax'i mevcut gayet iyi ama bir yere kadar koruyabiliyor. Omrude uzun degil 5 6 ay kadar gidiyor.
Bende rahat açıldı video...
Ufff, çok zor soru...O kadar farklı ürün çeşidi var ki. Bir de düzülecek çeyizin içeriğini etkileyen o kadar fazla faktör...Mesela, kapalı garajın varsa farklı, bahçeli evde oturuyorsan farklı, apartmanda oturuyorsan farklı çeyiz alternatifi çıkıyor.Veya ben arabayla sık sık uğraşırım diyorsan farklı, bir kere uğraşayım bir daha 6 ay hiç dokunmayayım diyorsan farklı alternatifler...Bir de kişisel tercihler var. bazı ürünleri sırf kokusu güzel diye tercih edebilirsin.Bu kadar farklı faktörü yüzlerce ürün çeşidiyle çarparsan çeyiz alternatifleri sonsuz oluyor.Öncelikle bu işle ciddi bir şekilde ilgilenip ilgilenilmeyeceğine karar verilmesi lazım. Bir de bu tip işlere el yatkınlık düzeyinin ne olduğu değerlendirilmeli.Ciddi olarak profesyonelce işler çıkartayım diyorsan öncelikle alet edevatı koymak lazım çeyize. polisaj makinası, farklı özellikteki padler vb..Sonra bölüm bölüm düşünmek lazım. Genel olarak bakarsan, boya düzeltme/ koruma, iç–dış plastikler, camlar, kumaş–deri döşemeler, lastik–jantlar, motor bölmesi, davlumbazlar ve araç altı gibi kategoriler oluşturulabilir. Sonra her kategori için ihtiyaç/beklenti/bütçeye uygun ürün seçimi yapılarak çeyiz oluşturulabilir...