Gönderen Konu: Nano teknolojide daha iyisini görmedim  (Okunma sayısı 7748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Nano teknolojide daha iyisini görmedim
« : Eylül 19, 2013, 18:27:48 »
Merhabalar
Forumda dolaşırken nano teknoloji ile ilgili yorumlar okudum.Ve bir meraktır saldı beni sonra videolar izledim.Birbirine benzer kalitede ürünler.
Ama instagramda VOLVO aşığı bir adam       ''zymöl''       diye bir sprey paylaşmış.Nedir ne değildir derken youtube'a kadar gitti olay.Sonra baktım ürünler çok kaliteli geldi.Ebaydan fiyatlara baktım oldukça pahallı geldi.Sonra dedim ki forumda konu açayım.Nano teknoloji kullananlar hangi üründen memnun kaldı.Öncesi ve sonrası için bir paylaşım olursa çok iyi olur.Aynı zamanda bu nano koruma ürünleri hakkında toplu bir fikir sahibi oluruz.İyi forumlar
Video burada buyrunuz efendim
 Zymöl Glasur Sheeting :D
Herkese Kazasız-Belasız-Cezasız günler :)

Toyota Club Türkiye

Nano teknolojide daha iyisini görmedim
« : Eylül 19, 2013, 18:27:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Nano teknolojide daha iyisini görmedim
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2013, 21:31:20 »
Nano konusunda Gtechniq, Aquartz, Nasiol (yerli) gibi alternatif marka ve ürünler var.

Bu konuyla ilgileniyorsanız benim de üye olduğum detailing forumuna da göz atabilirsiniz.Çok büyük bir bilgi birikimi, uygulama örnekleri vb.. bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2013, 22:03:02 »
Nano konusunda Gtechniq, Aquartz, Nasiol (yerli) gibi alternatif marka ve ürünler var.

Bu konuyla ilgileniyorsanız benim de üye olduğum detailing forumuna da göz atabilirsiniz.Çok büyük bir bilgi birikimi, uygulama örnekleri vb.. bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim Atilla abi şimdi üye oldum.Sanırım yine sayfalarca yorum okuyacağım iyi olacak benim için.Sizin aracınızda var mı boya koruma?Varsa hangi marka kullandınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2013, 22:36:57 »
Teşekkür ederim Atilla abi şimdi üye oldum.Sanırım yine sayfalarca yorum okuyacağım iyi olacak benim için.Sizin aracınızda var mı boya koruma?Varsa hangi marka kullandınız?

Hoşgeldin öncelikle o zaman:)

Boya koruma ve detailing ile çok uzun yıllardır hobi ve yarı profesyonel olarak ilgileniyorum. Hemen hemen konu ile ilgili tüm markaların birçok ürünleri hakkında bilgi sahibiyim. Yıllardır kendi aracımın her türlü kaporta işlemini kendim yaparım. Çizik gidermeden tut boya korumaya kadar.

Eski corollamda son bir kaç yıldır klasik boya korumaları waxları terkedip, nano uygulamaya başlamıştım. Aquartzın ürünlerinden memnundum.

Corollayı geçen ay satıp avensis aldım, ertesi günü de kaporta, camlar, koltuklar, dış plastikler ve iç trimlerin tamamını nanoladım:)

Farklı noktalarda farklı nano ürünler kullanıyorum. Boyalı yüzeylerde 2 kat aquartz premium +2 kat aquartz titanium var. Camlarda 1kat titanium+Gtechniq G1 var. Koltuklarda yine Gtechniq I1 var.

Anlayacağın var oğlu var, araba nano manyağı oldu:)

Eğer bu konulara meraklı isen, dediğin gibi bol araştırma yapıp bir sürü şey öğrenmen gerekiyor. kullanacağın polisaj makinası, padler, bezlerden tut, polishler, waxlar, nanolar vb.. ürünlerle ilgili de bilgiler edinmen lazım.

Benim tavsiyem öncelikle boyanın yapısından başla. Aracın kaportasını ve boyasını ne kadar iyi tanırsan, o kadar doğru uygulamalar yapabilirsin.

Ne biliyim, bu konu maden gibi, arkası çok geniş, burada yazayım desem ciltlik kitaplar çıkar yani. Ama gözünü korkutmasın, başlayınca gerisi geliyor.

Sormak istediklerin olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

Bir de uyarı: detailing bir virüstür, tedavisi de yoktur. Sigarayı bırakabilirsin, ama bunu asla:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2013, 22:55:49 »

Boya koruma ve detailing ile çok uzun yıllardır hobi ve yarı profesyonel olarak ilgileniyorum. Hemen hemen konu ile ilgili tüm markaların birçok ürünleri hakkında bilgi sahibiyim. Yıllardır kendi aracımın her türlü kaporta işlemini kendim yaparım. Çizik gidermeden tut boya korumaya kadar.

Eski corollamda son bir kaç yıldır klasik boya korumaları waxları terkedip, nano uygulamaya başlamıştım. Aquartzın ürünlerinden memnundum.

Corollayı geçen ay satıp avensis aldım, ertesi günü de kaporta, camlar, koltuklar, dış plastikler ve iç trimlerin tamamını nanoladım:)

Farklı noktalarda farklı nano ürünler kullanıyorum. Boyalı yüzeylerde 2 kat aquartz premium +2 kat aquartz titanium var. Camlarda 1kat titanium+Gtechniq G1 var. Koltuklarda yine Gtechniq I1 var.

Eğer bu konulara meraklı isen, dediğin gibi bol araştırma yapıp bir sürü şey öğrenmen gerekiyor. kullanacağın polisaj makinası, padler, bezlerden tut, polishler, waxlar, nanolar vb.. ürünlerle ilgili de bilgiler edinmen lazım.

Benim tavsiyem öncelikle boyanın yapısından başla. Aracın kaportasını ve boyasını ne kadar iyi tanırsan, o kadar doğru uygulamalar yapabilirsin.

Ne biliyim, bu konu maden gibi, arkası çok geniş, burada yazayım desem ciltlik kitaplar çıkar yani. Ama gözünü korkutmasın, başlayınca gerisi geliyor.

Bir de uyarı: detailing bir virüstür, tedavisi de yoktur. Sigarayı bırakabilirsin, ama bunu asla:)

Başınızı ağrıtacagım..
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2013, 23:09:09 »

Başınızı ağrıtacagım..

Aspirin bol evde, hemen karşımda da sağlık ocağı var:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2013, 23:10:31 »
Aspirin bol evde, hemen karşımda da sağlık ocağı var:)

:rofl:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2013, 00:32:45 »

Abicim öncelikle teşekkür ediyorum.Uzun uzun açıklaman için.
Ben bu boya nano işlerini dibi olan bir kuyu sanıyordum ki yanılmışım.Sayfada bir kaç saat okudum.Sizler gerçekten aşmışsınız.Allah nazarlardan saklasın sizler :D
Boya korumaya dair bir kaç şey okdudum bu forumda sonrası aldı götürdü.Ama her şeyi size sorup sizi yormak istemem.Zaten benim yapıma uymaz.Biraz araştırmalı okumalıyım sonra aklıma takılan şeyleri size sormalıyım.Keşke Bolu'da olsaydınız.Siz arabanızla ilgilenirken sizi uzaktan gizli gizli izleyip bir şeyler öğrenebilseydim.  ::)
Arabanız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız cezasız kullanmayı nasip etsin.Verdiğiniz ürünlere baktım Türkiye'de bulmak zor olan ürünler sanırım.Ama dediğiniz gibi ben başlangıç seviyesindeyim.Önce arabayı doğru şampuan ve malzemelerle kullanmalıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2013, 00:57:31 »
Abicim öncelikle teşekkür ediyorum.Uzun uzun açıklaman için.
Ben bu boya nano işlerini dibi olan bir kuyu sanıyordum ki yanılmışım.Sayfada bir kaç saat okudum.Sizler gerçekten aşmışsınız.Allah nazarlardan saklasın sizler :D
Boya korumaya dair bir kaç şey okdudum bu forumda sonrası aldı götürdü.Ama her şeyi size sorup sizi yormak istemem.Zaten benim yapıma uymaz.Biraz araştırmalı okumalıyım sonra aklıma takılan şeyleri size sormalıyım.Keşke Bolu'da olsaydınız.Siz arabanızla ilgilenirken sizi uzaktan gizli gizli izleyip bir şeyler öğrenebilseydim.  ::)
Arabanız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız cezasız kullanmayı nasip etsin.Verdiğiniz ürünlere baktım Türkiye'de bulmak zor olan ürünler sanırım.Ama dediğiniz gibi ben başlangıç seviyesindeyim.Önce arabayı doğru şampuan ve malzemelerle kullanmalıyım.

Rica ederim,

Bizi gizli gizli izleyemezsin, kapalı garajlarda çevrede korumalarla çalışırız:) kimseyi yaklaştırmazlar...:)

Bahsettiğim ürünler , evet bir kısmı profesyonel ürünler. Bazılarını yurtdışından getirtiyoruz. Bir kısmı oldukça pahalı... Ama bir şekilde temin ediyoruz.

Her seviyeye her keseye uygun ürünler ve  uygulamalar da var sonuçta.

Tabi bu bir hobi işi olduğu için bazen de fazla abartıyoruz:)

Ama yaptığımız bu tip profesyonel uygulamalar, sağda solda  2 saatte boya koruma diye wax atılıp 200–300TL. istenen tip şeyler değil. Bazen 4–5 gün uğraştığımız oluyor arabayla, yurtdışında birkaç bin dolarlara yapılan uygulamalar... Hani bazı videolarda ferrari lerde falan görürsün ya...

Bizim ferrarimiz falan yok, ama dedim ya bu keyif işi. Bizim için 131'de ferrari:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2013, 09:02:59 »
Rica ederim,

Bizi gizli gizli izleyemezsin, kapalı garajlarda çevrede korumalarla çalışırız:) kimseyi yaklaştırmazlar...:)

Bahsettiğim ürünler , evet bir kısmı profesyonel ürünler. Bazılarını yurtdışından getirtiyoruz. Bir kısmı oldukça pahalı... Ama bir şekilde temin ediyoruz.

Her seviyeye her keseye uygun ürünler ve  uygulamalar da var sonuçta.

Tabi bu bir hobi işi olduğu için bazen de fazla abartıyoruz:)

Ama yaptığımız bu tip profesyonel uygulamalar, sağda solda  2 saatte boya koruma diye wax atılıp 200–300TL. istenen tip şeyler değil. Bazen 4–5 gün uğraştığımız oluyor arabayla, yurtdışında birkaç bin dolarlara yapılan uygulamalar... Hani bazı videolarda ferrari lerde falan görürsün ya...

Bizim ferrarimiz falan yok, ama dedim ya bu keyif işi. Bizim için 131'de ferrari:)
Doğru diyorsun Atilla abi bir işe gönül verince bazı insanlar için çile olarak adlandırılan durum senin gibiler için büyük bir keyif.

Peki şimdi bu konuyu açtık.Bir kaç soru sorayım.Forumda temel bilgi niteliğinde olması için.İzin verirsen.

Öncelikle bu işe boyayı wax'ı bunun gibi malzemeleri tanıyarak başla dediniz.

Özellikle deneyimlerinize dayanarak soruyorum.Bizlerin kesinlikle yapmaması gereken nedir?

Piyasa da olmasına rağmen kesinlikle kullanılmaması gereken kalitesiz,sahte ürünler var mıdır?

Başlıca boyanın katmanını incelten ürünler nelerdir?Boya üstüne yapışıp boyayı inceltmeden koruma sağlayan ürünler nelerdir?
Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2013, 09:23:20 »
güzel konu takipteyim. bilgiler için teşekkürler.

bahsi geçen Aquartz premium, titanium, reload araç nano  koruma ürünlerini nereden bulabiliriz. önümüzdeki ay yaptırmayı düşünüyorum.
fiyatları ne kadardır?

bir de ürünü alıp bu işleri yapan bir gere götürüp uygulamasını yaptırsak nasıl olur???
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2013, 09:48:31 »
Videoyu acamadim nedense, Nano korumalar aslinda videolarda sirf gosteri icin zarar verilmedigini gosteriyor ama esasinda oyle bir durum soz konusu degil. Korumasi tabikide var ama boyle videolardaki gibi anlatildigi gibi degil.

Ben Autogylmin urunlerini aldim cok basarili urunler, nano yuksek berrak koruyucu wax'i mevcut gayet iyi ama bi yere kadar koruyabiliyor. Omrude uzun degil 5 6 ay kadar gidiyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2013, 11:33:33 »
Doğru diyorsun Atilla abi bir işe gönül verince bazı insanlar için çile olarak adlandırılan durum senin gibiler için büyük bir keyif.

Peki şimdi bu konuyu açtık.Bir kaç soru sorayım.Forumda temel bilgi niteliğinde olması için.İzin verirsen.

Öncelikle bu işe boyayı wax'ı bunun gibi malzemeleri tanıyarak başla dediniz.

Özellikle deneyimlerinize dayanarak soruyorum.Bizlerin kesinlikle yapmaması gereken nedir?

Piyasa da olmasına rağmen kesinlikle kullanılmaması gereken kalitesiz,sahte ürünler var mıdır?

Başlıca boyanın katmanını incelten ürünler nelerdir?Boya üstüne yapışıp boyayı inceltmeden koruma sağlayan ürünler nelerdir?
Şimdiden teşekkürler...

Boya ve kaportayı korumaktan bahsediyorsak eğer, kesinlikle yapılmaması gereken ilk şey, fırça, sünger ve bazı yıkamacılardaki ne idüğü belirsiz köpükleri arabaya yaklaştırmak olacaktır. Doğru yıkama ve bakım tekniklerini bilmeden hiç bir boya koruma işlemi uzun vadeli ve yararlı olmayacaktır.

Kalitesiz olarak, tabi çok ürün var. Buradan marka falan belirtmem çok doğru olmaz ama, marketlerde 3-5 TL'ye satılan ürünlerden pek performans alındığını söyleyemem. Arada çok güzel ürünler de çıkıyor mutlaka ama, böyle bir genellem yapılabilir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ucuz etin yahnisi durumu olabiliyor. En basit mantıkla, birçok kullanıcı tarafından test edilmemiş ve güvenilirliği onalylanmamış ürünlerden uzak durmak lazım.

Bu olayın iki boyutu var: Kalitesiz bir ürün işe yaramayabilir, en çok paranızı boşa harcamış olursunuz. İkinci boyut ise daha tehlikeli: Araca zarar verebilir. Geçen yıl bir arkadaşın BMW'si benzincide köpükle yıkandıktan sonra boya sizlere ömür. Bakımla falan kurtarılamadı. Taaa komple zımparaya kadar gitti...

Boya katmanını incelten ürünler polish (aşındırıcı) olarak sınıflandırılan ürünlerdir. Çeşitli derecelerde aşındırıcı ürünler vardır. Boyanın durumuna göre uygun olanlar seçilip kullanılır. Koruma sağlayan ürünler ise wax,sealant veya nano koruma olarak sınıflandırılan ürünler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 20, 2013, 11:38:55 »
güzel konu takipteyim. bilgiler için teşekkürler.

bahsi geçen Aquartz premium, titanium, reload araç nano  koruma ürünlerini nereden bulabiliriz. önümüzdeki ay yaptırmayı düşünüyorum.
fiyatları ne kadardır?

bir de ürünü alıp bu işleri yapan bir gere götürüp uygulamasını yaptırsak nasıl olur???

aquartz ürünlerinin TR distribütörü Ahmet Bey isimli İzmir'li bir arkadaşımızdı. Bu aralar başka bir ürün grubunu getirmeye başladı. Aquartz varmıdır elinde bilmiyorum ama, sanalpazarda maytem kullanıcı adıyla aratabilirsiniz.

Fiyatlarını tam hatırlamıyorum, ama bir araç için set 100-120TL. arası bir rakam olması lazım.

uygulamayı herhangi bir yerde yaptırabilirsiniz, tabi bu ürünleri ve uygulama tekniklerini iyi bilen birisi olması lazım. Herhangi bir cila gibi kaportaya sürülen ürünler değil. Kullanımdan önce özel yüzey hazırlığı falan da gerektiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2013, 12:01:33 »
Videoyu acamadim nedense, Nano korumalar aslinda videolarda sirf gosteri icin zarar verilmedigini gosteriyor ama esasinda oyle bir durum soz konusu degil. Korumasi tabikide var ama boyle videolardaki gibi anlatildigi gibi degil.

Ben Autogylmin urunlerini aldim cok basarili urunler, nano yuksek berrak koruyucu wax'i mevcut gayet iyi ama bir yere kadar koruyabiliyor. Omrude uzun degil 5 6 ay kadar gidiyor.

Sercan Bey, nano korumalar büyük fayda sağlıyor ama, dediğiniz gibi özellikle reklam videolarında çiviyle anahtar çizme, bıçakla vurma vb. aksiyonlar var:) Bunlar, kısmen ancak şöyle gerçek oluyor: Nano üründen üst üste 40-50 kat falan atarsanız :) Bu da normal bir kullanıcı için pek mümkün değil, gerekli de değil. Ama reklamda sınır yok.

Bunları saymazsak, nano korumalar yüzeyde camsı bir tabaka oluşturuyor. Ürüne göre 1 mikrondan 4-5 mikronlara kadar, sert bir katman atmış oluyoruz yüzeye. Yüzeyin dayanıklılığı artıyor, ama bunlar mucize su falan değil sonuçta. Optimum bir nano koruma normal şartlarda aracı 1-2 yıl arası korur, o da yeterlidir zaten. Her ürün 10 yıl korursa sonra sonra arabanın neresiyle uğraşacağız :)

Parlaklık ve su iticilik konusunda ise, bu gördüğünüz videolardaki düzeyleri, hatta daha iyilerini de yakalayabiliyoruz. Ama nano öncesinde yüzey hazırlığı için birçok ön işlem uyguluyoruz. Polisaj, kil, iron remove, temizlik vb. birçok işlem var öncesinde.

Autoglym iyi markalardan birisi. Bahsettiğiniz ürün  Extra Gloss Protection (EGP) ise, güzel bir üründür. Nano ve wax sınıfında değil, sealanttır kendileri. Benim de uzun süre kullandığım ve çok sevdiğim ürünlerden. Bu ürünü etkli kullanmak için iyi bir yüzey hazırlığının ardından yine aynı markanın SRP (Super Resin Polish) ürününü uygulayıp, ardından EGP uygulanırsa, çok daha güzel ve dayanıklı bir finiş bırakır.

Ömür olarak da 5-6 ay wax/sealant grubu ürünler için çok iyi bir süredir. Normalde 2-3 ay gibi bir ömür normal karşılanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 20, 2013, 13:46:55 »

Ben Autogylmin urunlerini aldim cok basarili urunler, nano yuksek berrak koruyucu wax'i mevcut gayet iyi ama bir yere kadar koruyabiliyor. Omrude uzun degil 5 6 ay kadar gidiyor.
Sercan abi youtube'a ''Zymöl Glasur Sheeting'' yazarsan izleyebilirsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 20, 2013, 22:26:56 »
Bende rahat açıldı video...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2013, 22:58:19 »
Bende rahat açıldı video...
Peki Atilla abi benim gibi deneyimsiz olan arkadaşlara yardımcı olması için

Bir sepet yapsak(ki siz çeyiz diyorsunuz kendi aranızda) yani amatör bir araba severin.Arabasını yıkaması için temiz tutması için hangi ürünleri önerirsiniz?İç temizlik hakkında da sepete bir şeyler koyarsanız sevinirim.Çünkü sizin aracınızda Toyota olduğundan bu konuda çok çok yardımcı olmuş olursunuz?(Bu arada forumda bugün İrfan abinin açtığı kil yöntemiyle ilgili 33 sayfa okudum.Aynı sorulara bıkmadan cevap vermiş :) tutku işte )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2013, 23:26:13 »
Ufff, çok zor soru...

O kadar farklı ürün çeşidi var ki. Bir de düzülecek çeyizin içeriğini etkileyen o kadar fazla faktör...

Mesela, kapalı garajın varsa farklı, bahçeli evde oturuyorsan farklı, apartmanda oturuyorsan farklı çeyiz alternatifi çıkıyor.

Veya ben arabayla sık sık uğraşırım diyorsan farklı, bir kere uğraşayım bir daha 6 ay hiç dokunmayayım diyorsan farklı alternatifler...

Bir de kişisel tercihler var. bazı ürünleri sırf kokusu güzel diye tercih edebilirsin.

Bu kadar farklı faktörü yüzlerce ürün çeşidiyle çarparsan çeyiz alternatifleri sonsuz oluyor.

Öncelikle bu işle ciddi bir şekilde ilgilenip ilgilenilmeyeceğine karar verilmesi lazım. Bir de bu tip işlere el yatkınlık düzeyinin ne olduğu değerlendirilmeli.

Ciddi olarak profesyonelce işler çıkartayım diyorsan öncelikle alet edevatı koymak lazım çeyize. polisaj makinası, farklı özellikteki padler vb..

Sonra bölüm bölüm düşünmek lazım. Genel olarak bakarsan, boya düzeltme/ koruma, iç–dış plastikler, camlar, kumaş–deri döşemeler, lastik–jantlar, motor bölmesi, davlumbazlar ve araç altı gibi kategoriler oluşturulabilir. Sonra her kategori için ihtiyaç/beklenti/bütçeye uygun ürün seçimi yapılarak çeyiz oluşturulabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 21, 2013, 09:21:49 »
Ufff, çok zor soru...

O kadar farklı ürün çeşidi var ki. Bir de düzülecek çeyizin içeriğini etkileyen o kadar fazla faktör...

Mesela, kapalı garajın varsa farklı, bahçeli evde oturuyorsan farklı, apartmanda oturuyorsan farklı çeyiz alternatifi çıkıyor.

Veya ben arabayla sık sık uğraşırım diyorsan farklı, bir kere uğraşayım bir daha 6 ay hiç dokunmayayım diyorsan farklı alternatifler...

Bir de kişisel tercihler var. bazı ürünleri sırf kokusu güzel diye tercih edebilirsin.

Bu kadar farklı faktörü yüzlerce ürün çeşidiyle çarparsan çeyiz alternatifleri sonsuz oluyor.

Öncelikle bu işle ciddi bir şekilde ilgilenip ilgilenilmeyeceğine karar verilmesi lazım. Bir de bu tip işlere el yatkınlık düzeyinin ne olduğu değerlendirilmeli.

Ciddi olarak profesyonelce işler çıkartayım diyorsan öncelikle alet edevatı koymak lazım çeyize. polisaj makinası, farklı özellikteki padler vb..

Sonra bölüm bölüm düşünmek lazım. Genel olarak bakarsan, boya düzeltme/ koruma, iç–dış plastikler, camlar, kumaş–deri döşemeler, lastik–jantlar, motor bölmesi, davlumbazlar ve araç altı gibi kategoriler oluşturulabilir. Sonra her kategori için ihtiyaç/beklenti/bütçeye uygun ürün seçimi yapılarak çeyiz oluşturulabilir...

Doğru sizin önünüzde çok fazla rakamlarla açıklanacak kombinasyonlar çıkıyor. :)

Okumaya devam ediyorum her şeyi öğrenmeye çalışıyorum.İlk deneyimimi sizlerle paylaşıcam. O zaman bana 10 üzerinden bir not verirsin artık Atilla abi :)