Gönderen Konu: Nano teknolojide daha iyisini görmedim  (Okunma sayısı 7749 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Nano teknolojide daha iyisini görmedim
« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2013, 10:20:47 »
Doğru sizin önünüzde çok fazla rakamlarla açıklanacak kombinasyonlar çıkıyor. :)

Okumaya devam ediyorum her şeyi öğrenmeye çalışıyorum.İlk deneyimimi sizlerle paylaşıcam. O zaman bana 10 üzerinden bir not verirsin artık Atilla abi :)

Şöyle yapabilirsin: aracın detay fotolarını çek, özellikle boyanın durumunu net gösteren. ayrıca problemli yerler varsa (derin çizikli, hareli vb..bölgeler, beyazlaşmış plastikler, lekeli koltuklar gibi) o bölgeleri de fotolayıp burada paylaş.

Sorunlu bölgeleri net olarak görünce daha doğru bir ürün ve uygulama reçetesi çıkartabiliriz...

Nota gerek olmadığını ilk uygulamanı yapınca anlayacaksın zaten. İş bittiğinde arabanın karşısına geçip keyifle çay içerek arabayı seyretmek geliyorsa içinden, olmuştur:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2013, 10:20:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 21, 2013, 23:05:36 »
Şöyle yapabilirsin: aracın detay fotolarını çek, özellikle boyanın durumunu net gösteren. ayrıca problemli yerler varsa (derin çizikli, hareli vb..bölgeler, beyazlaşmış plastikler, lekeli koltuklar gibi) o bölgeleri de fotolayıp burada paylaş.

Sorunlu bölgeleri net olarak görünce daha doğru bir ürün ve uygulama reçetesi çıkartabiliriz...

Nota gerek olmadığını ilk uygulamanı yapınca anlayacaksın zaten. İş bittiğinde arabanın karşısına geçip keyifle çay içerek arabayı seyretmek geliyorsa içinden, olmuştur:)
Tamam Atilla abi senin önerin çok iyi oldu.Bu ayın 28 inde sınavım var ankaraya sınava gideceğim.Mülakata kalırsam bu süreç biraz uzar(inşallah kalırım :) ) ama dediğin gibi burada paylaşım yaparım :) teşekkür ederim her şey için
Herkese Kazasız-Belasız-Cezasız günler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2013, 00:35:09 »
Sercan abi youtube'a ''Zymöl Glasur Sheeting'' yazarsan izleyebilirsin :)

Tamam bi bakayim bisiler ogreniriz bakarsin.

Sercan Bey, nano korumalar büyük fayda sağlıyor ama, dediğiniz gibi özellikle reklam videolarında çiviyle anahtar çizme, bıçakla vurma vb. aksiyonlar var:) Bunlar, kısmen ancak şöyle gerçek oluyor: Nano üründen üst üste 40-50 kat falan atarsanız :) Bu da normal bir kullanıcı için pek mümkün değil, gerekli de değil. Ama reklamda sınır yok.

Bunları saymazsak, nano korumalar yüzeyde camsı bir tabaka oluşturuyor. Ürüne göre 1 mikrondan 4-5 mikronlara kadar, sert bir katman atmış oluyoruz yüzeye. Yüzeyin dayanıklılığı artıyor, ama bunlar mucize su falan değil sonuçta. Optimum bir nano koruma normal şartlarda aracı 1-2 yıl arası korur, o da yeterlidir zaten. Her ürün 10 yıl korursa sonra sonra arabanın neresiyle uğraşacağız :)

Parlaklık ve su iticilik konusunda ise, bu gördüğünüz videolardaki düzeyleri, hatta daha iyilerini de yakalayabiliyoruz. Ama nano öncesinde yüzey hazırlığı için birçok ön işlem uyguluyoruz. Polisaj, kil, iron remove, temizlik vb. birçok işlem var öncesinde.

Autoglym iyi markalardan birisi. Bahsettiğiniz ürün  Extra Gloss Protection (EGP) ise, güzel bir üründür. Nano ve wax sınıfında değil, sealanttır kendileri. Benim de uzun süre kullandığım ve çok sevdiğim ürünlerden. Bu ürünü etkli kullanmak için iyi bir yüzey hazırlığının ardından yine aynı markanın SRP (Super Resin Polish) ürününü uygulayıp, ardından EGP uygulanırsa, çok daha güzel ve dayanıklı bir finiş bırakır.

Ömür olarak da 5-6 ay wax/sealant grubu ürünler için çok iyi bir süredir. Normalde 2-3 ay gibi bir ömür normal karşılanır.
Evet sure olaraj 5 6 ay iyi bir sure hakkini vermis oluyor.
Valla bende saglam setler mevcut ilk once kil hamuru ile temiz, sonra Srp(cift kat) , yuksek berraklik Waxi (2 3 kat duruma gore) bi hayli mesakatli bir durum.

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 22, 2013, 01:00:35 »
Tamam bir bakayim bisiler ogreniriz bakarsin.

Evet sure olaraj 5 6 ay iyi bir sure hakkini vermis oluyor.
Valla bende saglam setler mevcut ilk once kil hamuru ile temiz, sonra Srp(cift kat) , yuksek berraklik Waxi (2 3 kat duruma gore) bir hayli mesakatli bir durum.
Kol kaslarına kuvvet  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 22, 2013, 08:16:44 »
Ayneen ama keyifli oluyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 23, 2013, 16:21:00 »

Biraz geçikmeli oldu sınavlar bayram derken ancak güneş yüzünü gösterdi ve resimler çektim fakat benim icat çok iyi çelkemediği gibi bende pek anlamıyorum bu işlerden sanırım :(

Atilla abi sende de toyota olduğundan boyadan bahsetmeme gerek yok ama araçta çizik yok sadece o yıkamadan sonra akşamları ışık yansıyınca çok ince daire şeklinde olanlar sanırım bizden önceki adamın araca fırça sürdürmesinden dolayı olsa gerek onun dışında boya da sorun yok.

Fakat aracın içi maalesef çok temiz değil asıl detaya inmem gereken orası gibi.O yüzdende o kısım için tavsiyelerinizde önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 25, 2013, 19:49:55 »
Cihan geçmiş olsun, umarım sınavlar iyi geçmiştir.

Foto çekerken mümkün olduğunca iyi bir makinayla yakından makro çekim yapmak lazım. Bir de ışık önemli, güneşten ya da bir fenerden falan faydalanarak yansımaların çekimini yaparsan, boyanın durumu daha net belli olur. Biraz antrenman yapınca elin alışır fotoya.

O dairesel çizikler her bakımsız araçta vardır, hafif bir polisajla hepsi gider. Ama ne kadar iyi bakarsan bak yine zamanla olacaktır. Çok rahatsız etmiyorsa gözardı edebilirsin, veya makinan varsa hafif bir aşındırıcı ile geçebilirsin.

Kaporta için önce güzelce yıkama, iron remover, kil, polisaj (eğer istersen), ardından da wax ile basitçe ilk uygulamanı yapabilirsin.

Jantlar için yine iron remover ile detaylı temizlik, ardından wax yapabilirsin. Lastiklere de iyi bir temizlik, iyice kurutma ardından da lastik parlatıcı bir ürün iyi gider.

İç kısıma gelince, öncelikle iyi bir qd (quick detailer–genel temizleyici) edinmelisin. Bununla plastik parçaları güzelce temizleyebilirsin. Ardından da besleyici/koruyucu bir ürün uygulamalı.

Eğer kumaş koltuk tavan döşeme vb.  kiri ile uğraşacaksan, o biraz daha hassas ve dikkatli olman gereken bir konu. Yanlış uygulamalar kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Önceliklerine göre seni tatmin edecek ürünleri bulup yavaş yavaş  çeyizi hazırlarsın. Burada bütçe de önemli tabi. Hepsine birden dalayım dersen biraz yüklüce para harcamak lazım.

Farklı amaçlar için birçok alternatif ürün var piyasada. Örneğin plastik bakımı, wax, qd, polish vb.vb. birçok ürün var. Bu ürünlerin hemen hepsi ile ilgili yorumlar ve uygulama örnekleri mevcut detay forumunda. Onlara gözatıp hoşuna gidecek ürünleri belirleyebilirsin.

İstersen önce ne yapacağına karar ver. Örneğin kaporta/boyaya, iç plastik parçalara, veya koltuk temizliğine öncelik verebilirsin keyfine göre.  Ardından bu konuya odaklanıp uygun ürünleri ve uygulama metodlarını belirlersin. Tüm konulara birden dalma, çünkü konular çok geniş, kafan karışır. adım adım gitmen daha iyi.

Belirleyeceğin konuya göre yine yardım ederim ürünler ve uygulamaları konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 07, 2013, 23:07:59 »
Cihan geçmiş olsun, umarım sınavlar iyi geçmiştir.

Foto çekerken mümkün olduğunca iyi bir makinayla yakından makro çekim yapmak lazım. Bir de ışık önemli, güneşten ya da bir fenerden falan faydalanarak yansımaların çekimini yaparsan, boyanın durumu daha net belli olur. Biraz antrenman yapınca elin alışır fotoya.

O dairesel çizikler her bakımsız araçta vardır, hafif bir polisajla hepsi gider. Ama ne kadar iyi bakarsan bak yine zamanla olacaktır. Çok rahatsız etmiyorsa gözardı edebilirsin, veya makinan varsa hafif bir aşındırıcı ile geçebilirsin.

Kaporta için önce güzelce yıkama, iron remover, kil, polisaj (eğer istersen), ardından da wax ile basitçe ilk uygulamanı yapabilirsin.

Jantlar için yine iron remover ile detaylı temizlik, ardından wax yapabilirsin. Lastiklere de iyi bir temizlik, iyice kurutma ardından da lastik parlatıcı bir ürün iyi gider.

İç kısıma gelince, öncelikle iyi bir qd (quick detailer–genel temizleyici) edinmelisin. Bununla plastik parçaları güzelce temizleyebilirsin. Ardından da besleyici/koruyucu bir ürün uygulamalı.

Eğer kumaş koltuk tavan döşeme vb.  kiri ile uğraşacaksan, o biraz daha hassas ve dikkatli olman gereken bir konu. Yanlış uygulamalar kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Önceliklerine göre seni tatmin edecek ürünleri bulup yavaş yavaş  çeyizi hazırlarsın. Burada bütçe de önemli tabi. Hepsine birden dalayım dersen biraz yüklüce para harcamak lazım.

Farklı amaçlar için birçok alternatif ürün var piyasada. Örneğin plastik bakımı, wax, qd, polish vb.vb. birçok ürün var. Bu ürünlerin hemen hepsi ile ilgili yorumlar ve uygulama örnekleri mevcut detay forumunda. Onlara gözatıp hoşuna gidecek ürünleri belirleyebilirsin.

İstersen önce ne yapacağına karar ver. Örneğin kaporta/boyaya, iç plastik parçalara, veya koltuk temizliğine öncelik verebilirsin keyfine göre.  Ardından bu konuya odaklanıp uygun ürünleri ve uygulama metodlarını belirlersin. Tüm konulara birden dalma, çünkü konular çok geniş, kafan karışır. adım adım gitmen daha iyi.

Belirleyeceğin konuya göre yine yardım ederim ürünler ve uygulamaları konusunda.

Forum ayarlarıyla oynadım.Mail olarak bildirim gelmiyor o yüzden geçikme için özür dilerim.

Atilla abi öncelikle detalingTurkey'de okuduğum yorumlara göre şunları aldım.
merguairs hızlı cila
kil
atas vinet
atas jant temizleyici
merguairs yıkama eldiveni
uber kurulama bezi
wax için uygulama bezi
Bimden 3 paket mf aldım.

Sonra işe koyuldum.Önce güzelce bir yıkadım.Yani su ile kirleri yumuşattım sonra köpük sıktım sonra yıkama eldiveni ile ovşaladım :)

Ardından kuruladım uberle arada tabi jantlara atas ürününü kullandım.Sonra içerisinde sıvı sabun su karışımıyla 50 gr kil uyguladım.Ardından uberle kuruladım.Sonra sıvı wax'ı uygulayıp.Kenara çekildim.

Acemilik vardı tabi ama yine bir şeyler öğrendim.Aşağıya fotoğrafları koyuyorum.Önerilerini bekliyorum her zaman  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 08, 2013, 00:15:32 »
Eline sağlık. Gayet iyi olmuş bence. Uygulama yaptıkça ve farklı ürünler denedikçe elin alışır, o ilk acemiliği atarsın kısa sürede.

Ek olarak aklıma gelen birkaç şeyi paylaşayım .

Öncelikle kendine küçük kutulardan bir fk1000p edinmende fayda var . Yıkama ve kil sonrası meg. hızlı cila yerine bunu uygularsan güzel olur. Çok memnun olunan bir üründür.

Hızlı cilanın etkisi 1-2 yıkamada kısa sürede gidecektir. Yani kalıcı ve uzun ömürlü bir koruma sağlamaz. fk1000 p en az 2-3 ay koruma sağlar.
Yani ortalama 3 ayda bir fk 1000 p uygularsın. Hızlı cilayı da yıkamalardan sonra uygularsın, fk'nın ömrünü uzatırsin.

İç ve dıs plastiklere de düzenli bakım uygulamanda fayda var . Özellikle dış siyah plastikler çabuk yıpranıp solabiliyor. Yine atas'ın plak2r ürününe bir gözat.

Benzinliklerdeki köpükleri kullanırken dikkatli ol, zira bazıları zarar verebiliyor. Köpüğü araba üzerinde fazla bekletme, kurumasına izin verme, mümkün ise gölgede köpükle. Ardından da çok iyi durula.

Bim den aldığın mf bezlere ilaveten 3m, Scotch Brite gibi birkaç kaliteli mf edinmende fayda olur. Özellikle waxtan sonra parlatmak için kullanabilirsin.

Lastiklere de meg. endurance Jel iyi gider.

Bir de fotolarda gördüm, arabayla uğraşırken saatini çıkar, gömleğin kollarını da sıva. Özellikle metal düğmeli ise. Yüzük falan varsa onu da yoketmek iyi olur.Yoksa hiç aklına bile gelmeyecek iş kazaları ile karşılaşabilirsin. Hiç anlamadan çok güzel çizikler oluşturabilirsin kaportada. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 08, 2013, 09:31:59 »
Atilla bey Ankara da tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?   çizik giderme ve boya koruma işlemleri için.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 08, 2013, 09:45:23 »
Eline sağlık. Gayet iyi olmuş bence. Uygulama yaptıkça ve farklı ürünler denedikçe elin alışır, o ilk acemiliği atarsın kısa sürede.

Ek olarak aklıma gelen birkaç şeyi paylaşayım .

Öncelikle kendine küçük kutulardan bir fk1000p edinmende fayda var . Yıkama ve kil sonrası meg. hızlı cila yerine bunu uygularsan güzel olur. Çok memnun olunan bir üründür.

Hızlı cilanın etkisi 1-2 yıkamada kısa sürede gidecektir. Yani kalıcı ve uzun ömürlü bir koruma sağlamaz. fk1000 p en az 2-3 ay koruma sağlar.
Yani ortalama 3 ayda bir fk 1000 p uygularsın. Hızlı cilayı da yıkamalardan sonra uygularsın, fk'nın ömrünü uzatırsin.

İç ve dıs plastiklere de düzenli bakım uygulamanda fayda var . Özellikle dış siyah plastikler çabuk yıpranıp solabiliyor. Yine atas'ın plak2r ürününe bir gözat.

Benzinliklerdeki köpükleri kullanırken dikkatli ol, zira bazıları zarar verebiliyor. Köpüğü araba üzerinde fazla bekletme, kurumasına izin verme, mümkün ise gölgede köpükle. Ardından da çok iyi durula.

Bim den aldığın mf bezlere ilaveten 3m, Scotch Brite gibi birkaç kaliteli mf edinmende fayda olur. Özellikle waxtan sonra parlatmak için kullanabilirsin.

Lastiklere de meg. endurance Jel iyi gider.

Bir de fotolarda gördüm, arabayla uğraşırken saatini çıkar, gömleğin kollarını da sıva. Özellikle metal düğmeli ise. Yüzük falan varsa onu da yoketmek iyi olur.Yoksa hiç aklına bile gelmeyecek iş kazaları ile karşılaşabilirsin. Hiç anlamadan çok güzel çizikler oluşturabilirsin kaportada. :)

Yorumlar için teşekkür ediyorum Atilla abi

DetalingTurkey'de İrfan abi polisaj makinesi olmadanda SRP uygulayabilirsin dedi elle.O yüzden  bende sizin ve İrfan abinin ve diğer forumdaki kişilerin yorumlarını dikkate alarak ki hepsine teşekkür ediyorum.

Fk1000p küçük olanlardan (erdem boyada 25 lira)
SRP
Uygulama pedleri(merguiars tanesi 6 tl)
atas plak 2r
Wax için özel yani bimden olmayan bir mf bezim var ama bununlara ek olarak srp de kullanmak içinde yine kaliteli bir mf bez(18 tl civarı)
İç temizlikte vinet yardımımıa koşuyor plak 2r yanına güzel yakışacak
 meguaris endurance Jel de listeye eklersek güzel bir sepet olur sanırım.

Yalnız bu fk1000p den sonra hızlı cila olarak merguiars'den ayrı ne kullanılabilir?Yani demek istediğim hızlı cilada en iyi performansı hangisi sağlar listeye onuda eklemek lazım  ::)

Aklımda bahara ''Zymol carbon'' alayım diyorum.ABD'den arkadaşım var o gönderir bir şekilde.O zaman kadar iyice korumalıyım aracı.

2 forumdada araçlar hakkında çok şey öğrendim. :alkis:

Bu ayda 3 sınavım var vaktim olursa tam olarak kışa girmeden fk1000p uygulamayı çok istiyorum.Bakalım uygulama fırsatım olursa yine fotoğraf eklerim. :lol:

Artık giyime kuşama da dikkat ederim. :)
 Haklısın abi benzinlikçilerdeki ürünlere daha da dikkat ederim.

Önce arabayı kenara çekerim yıkama yapanları izlerim bakarım biraz,baktım olumlu gözlemliyorum o zaman bende davranırım;Su ve köpük tabancasına  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 08, 2013, 17:31:52 »
Yorumlar için teşekkür ediyorum Atilla abi

DetalingTurkey'de İrfan abi polisaj makinesi olmadanda SRP uygulayabilirsin dedi elle.O yüzden  bende sizin ve İrfan abinin ve diğer forumdaki kişilerin yorumlarını dikkate alarak ki hepsine teşekkür ediyorum.

Fk1000p küçük olanlardan (erdem boyada 25 lira)
SRP
Uygulama pedleri(merguiars tanesi 6 tl)
atas plak 2r
Wax için özel yani bimden olmayan bir mf bezim var ama bununlara ek olarak srp de kullanmak içinde yine kaliteli bir mf bez(18 tl civarı)
İç temizlikte vinet yardımımıa koşuyor plak 2r yanına güzel yakışacak
 meguaris endurance Jel de listeye eklersek güzel bir sepet olur sanırım.

Yalnız bu fk1000p den sonra hızlı cila olarak merguiars'den ayrı ne kullanılabilir?Yani demek istediğim hızlı cilada en iyi performansı hangisi sağlar listeye onuda eklemek lazım  ::)

Aklımda bahara ''Zymol carbon'' alayım diyorum.ABD'den arkadaşım var o gönderir bir şekilde.O zaman kadar iyice korumalıyım aracı.

2 forumdada araçlar hakkında çok şey öğrendim. :alkis:

Bu ayda 3 sınavım var vaktim olursa tam olarak kışa girmeden fk1000p uygulamayı çok istiyorum.Bakalım uygulama fırsatım olursa yine fotoğraf eklerim. :lol:

Artık giyime kuşama da dikkat ederim. :)
 Haklısın abi benzinlikçilerdeki ürünlere daha da dikkat ederim.

Önce arabayı kenara çekerim yıkama yapanları izlerim bakarım biraz,baktım olumlu gözlemliyorum o zaman bende davranırım;Su ve köpük tabancasına  8-)

İrfan Hoca'nın dediği gibi srp elle uygulanabilir tabi.  Ama kapasitesinin % 10-20'si performans alırsın ancak. Yani işini tam olarak yapamaz.  İmkanın olursa makinayla düşük devirde uygula srp'yi, o zaman gerçek performansını görürsün. ..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2013, 17:40:41
Atilla bey Ankara da tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?   çizik giderme ve boya koruma işlemleri için.
Yusuf bey maalesef önerebileceğim bildiğim bir yer yok. Detay forumunda sorabilirsiniz, mutlaka Ankara'yı bilen ve öneri yapabilecek birileri çıkar. Bazen forumdaki arkadaşlar bile birbirine yardımcı olabiliyor imkanları dahilinde. ..

Eğer meraklıysanız biraz araştırıp kendiniz bile yapabilirsiniz. Bakın Cihan arkadaşımız başladı bile :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 08, 2013, 19:07:56 »
Tamamdır ben polisaj makinesi kovalıyım. :D :D

Yakın zamanda uygulama yapınca yine paylaşırım burada  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 11, 2013, 10:38:30 »
İrfan Hoca'nın dediği gibi srp elle uygulanabilir tabi.  Ama kapasitesinin % 10-20'si performans alırsın ancak. Yani işini tam olarak yapamaz.  İmkanın olursa makinayla düşük devirde uygula srp'yi, o zaman gerçek performansını görürsün. ..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2013, 17:40:41
Yusuf bey maalesef önerebileceğim bildiğim bir yer yok. Detay forumunda sorabilirsiniz, mutlaka Ankara'yı bilen ve öneri yapabilecek birileri çıkar. Bazen forumdaki arkadaşlar bile birbirine yardımcı olabiliyor imkanları dahilinde. ..

Eğer meraklıysanız biraz araştırıp kendiniz bile yapabilirsiniz. Bakın Cihan arkadaşımız başladı bile :)

açıkçası o kadar meraklı değilim. işim görülsün yeter kısmındayım  :D temiz araç kullananlara hayranım ama o kadar uğraşacak zamanım mekanım yok maalesef.  burada bazı tavsiyeler var ama detay formunda daha hassas arkadaşlar farklı tavsiyeleri olabilir, siteyi inceleyim. teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 12, 2013, 20:14:57 »
Tam olarak olay şöyle oluyor.

Çabuk yayılan bir virüs düşün bu olay böyle.Ben işlemleri yaptıktan sonra geçen gün 5 saat falan aracın sadece iç temizliği için uğraştım.

O yüzden siteye çok dalmadan önce bir kez daha düşün :D

Ama zevkli bir şey insanlar ilk başta ne yapıyor bu manyak diyor ama sonucu görünce anlıyor verilen emeğin bir karşılığı olduğunu.

Beni Atilla abi alıştırdı sağolsun.Kendisi üstadlardan  ::)

Hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 13, 2013, 10:02:26 »
gözümü korkuttunuz ben hiç başlamayım. zaten arabaya da dün vurmuşlar  :(

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55315.msg752783;topicseen#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 15, 2013, 21:22:03 »
Çok geçmiş olsun. Şimdi baktım konunuza.

Araba yansa yada uçurumdan düşse umurumda olmaz ama bu tür olaylar acayip keyfini kaçırıyor insanın.

Araçta büyük hasar yok. Resimlerden yanlış görmediysem beyaz bir araba sürtmüş, muhtemelen küçük bir araç. Çevrenizdeki beyaz, corsa tipi özellikle bayan kullanıcısı olan araçların sağına soluna bir bakın. Tesadüf , belki bulursunuz sürteni.

Araç için ise; sadece tamponda çizik var sanırım. Çamurluk sacına sürtmemiş herhalde. Tamponda ezilme olup olmadığı ve boyanın kalkıp kalkmadığı önemli. Eğer deformasyon ve boya kalkması yoksa polisajla büyük oranda giderilebilir. En kötü ihtimal hafif bir lokal boya yapılır.

Tamponda kırıksız ve derin iz yapmamış deformasyon varsa, iyi bir usta ısı tabancası ile eski haline getirebilir.

Allah daha büyüklerinden korusun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 15, 2013, 21:25:50 »
Tam olarak olay şöyle oluyor.

Çabuk yayılan bir virüs düşün bu olay böyle.Ben işlemleri yaptıktan sonra geçen gün 5 saat falan aracın sadece iç temizliği için uğraştım.

O yüzden siteye çok dalmadan önce bir kez daha düşün :D

Ama zevkli bir şey insanlar ilk başta ne yapıyor bu manyak diyor ama sonucu görünce anlıyor verilen emeğin bir karşılığı olduğunu.

Beni Atilla abi alıştırdı sağolsun.Kendisi üstadlardan  ::)

Hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacak :D

Olsun, bilgisayar veya tv başında oturmaktan daha iyi bir hobidir.;D Hem fiziksel hareket oluyor hem de günlük hayatın tantanasından kurtulup kafanı dinlendirmiş oluyorsun. Bir taraftan da kendini geliştirmeni sağlıyor.

Kesinlikle haklısın, bir virüstür :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 17, 2013, 21:27:09 »
Acık ucundan kirlenmiş tozlanmış arkadaşı temizledim bugün biraz.

Kaporta az birşey tozluydu. Uqd ile tozunu almaya başladım, ama bitti. Kaput ve tavanı hydrorep ile tamamladım. Araçta ağustosta uyguladığım aquartz var. Kuru temizlik için uqd/hydrorep iyi oluyor. Birkaç gün nanoyu maskeliyor ama ardından tekrar aquartz kendini gösteriyor.

Kil-vinet-camsil-ipa ile birkaç kat temizlik yaptıktan sonra glassları guardladım. Ön cama iki kat yaptım. İçerden bakınca bir iki yeri iyi silememişim, glassguard lekesi duruyordu. Üşendim öylece bıraktım :)

Jantlarla lastiklerle pek uğraşmadan hafif kaba tozunu aldım bıraktım.

Deri direksiyon vites topuzu ve körüğünü gliptone cleaner ile silip temizledim. Araç yeni olduğu için pek detaylı temizlik ihtiyacı yok. Kuruyunca gliptone conditionerı uygulayıp bıraktım. İyice kurusun çeksin yarına kendini belli eder...

Ardından motor bölmesine de biraz temizlik ve plak2r den sonra günü kapattım:)

Birkaç bonus foto... Note2 ile auto ayarla alelacele çektim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 18, 2013, 14:41:02 »
Olsun, bilgisayar veya tv başında oturmaktan daha iyi bir hobidir.;D Hem fiziksel hareket oluyor hem de günlük hayatın tantanasından kurtulup kafanı dinlendirmiş oluyorsun. Bir taraftan da kendini geliştirmeni sağlıyor.

Kesinlikle haklısın, bir virüstür :D

Sayenizde adım adım ilerliyorum bu yolda Atilla abi her gördüğüm arabaya artık farklı gözle bakıyorum.

-''böyle araba pis bırakılır mı?'' :kötü:

-''Dayım yıkatmış ama cila falan yaptırmamış!''

-''O araba orada yıkanır mı?(benzinlik silindilirlerindekiler)''

- ''Bizim araç toz mu oldu ya bir bakayım ''  ::)

Vaziyet bu  :lol:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2013, 14:49:25
Acık ucundan kirlenmiş tozlanmış arkadaşı temizledim bugün biraz.

Kaporta az birşey tozluydu. Uqd ile tozunu almaya başladım, ama bitti. Kaput ve tavanı hydrorep ile tamamladım. Araçta ağustosta uyguladığım aquartz var. Kuru temizlik için uqd/hydrorep iyi oluyor. Birkaç gün nanoyu maskeliyor ama ardından tekrar aquartz kendini gösteriyor.

Kil-vinet-camsil-ipa ile birkaç kat temizlik yaptıktan sonra glassları guardladım. Ön cama iki kat yaptım. İçerden bakınca bir iki yeri iyi silememişim, glassguard lekesi duruyordu. Üşendim öylece bıraktım :)

Jantlarla lastiklerle pek uğraşmadan hafif kaba tozunu aldım bıraktım.

Deri direksiyon vites topuzu ve körüğünü gliptone cleaner ile silip temizledim. Araç yeni olduğu için pek detaylı temizlik ihtiyacı yok. Kuruyunca gliptone conditionerı uygulayıp bıraktım. İyice kurusun çeksin yarına kendini belli eder...

Ardından motor bölmesine de biraz temizlik ve plak2r den sonra günü kapattım:)

Birkaç bonus foto... Note2 ile auto ayarla alelacele çektim.

Maşallah eline sağlık üstad :)

Anladığım kadarıyla araç yeni olduğu için tüm detailing hırsını alamıyor gibisin :) bazen ben diyorum ki arkadaşımda Rand rover var şantiyeden şantiyeye araba harap olmuş şunu bir gün temizleyelim dedim olmaz dedi.

Ama araç o kadar vahim durumdaki normal yıkamacı su tutsa fotosunu çekse başarılı sayılır :D