Gönderen Konu: yeni auris-yeni corolla  (Okunma sayısı 3222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
yeni auris-yeni corolla
« : Eylül 19, 2013, 13:48:54 »
Arkadaşlar merhaba,

Yeni auris almak istiyorum. Kesinlikle otomatik olacak benim hanım manuel kullanamıyor. Önceliğim dizeldi ama dizellerin otomatiği M/M şanzıman olarak geçiyor ama bunların bir önceki kasalarda sıkıntılı olduğunu duydum. Benzinli bakayım dedim onlar multidrive-s şanzıman olarak geçiyor ve bunların M/M lere göre daha az sıkıntı çıkardığını duydum.
1- Yeni auris premium dizel otomatik alınırmı
2- Yeni corolla benzinli otomatikmi alsam auris dizelden daha ucuz.
3- Yeni M/M şanzıman hakkında göüşleriniz nedir gerçi bayi bana yeni aurislerde CVT şanzıman kullanılıyor dedi ama toyota internet sitesinden bakınca dizellerde M/M şanzıman yazıyor kafam karışık anlıycağınız teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

yeni auris-yeni corolla
« : Eylül 19, 2013, 13:48:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni auris-yeni corolla
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2013, 13:51:13 »
M/M sanzimanlarda ki sorun coktan giderildi, onceki kasada degil ondan onceki kasada sorun vardi giderildi.

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2013, 14:09:55 »
  MMT şanzıman ile ilgili uzun zamandır ben de sitede bir şikayete denk gelmedim, yani Sercan arkadaşımıza katılıyorum. Diğer yandan her otomatik şanzımanın kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Sitemizden bunlara ulaşabilirsiniz, olmazsa burada da cevaplar gelir zaten.

Bence asıl ayrım; aşırı beslemeli ve yüksek torklu araç kullanım tarzı ile, yüksek devirli ve güçlü araç kullanım tarzından hangisinin size daha fazla keyif vereceği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2013, 14:29:04 »
Ben dizelleri torku yüksek çabuk hızlanıyor, gaza yüklenince şöyle hafiften geriye yaslıyor diye seviyorum yakıtı benim için artı bir olay tabiki ama şöyle bir çelişkiyle karşılaştım, benzinli 1.6 lar dizel 1.4 lere göre 0-100 km hıza 3 sn falan erken ulaşıyor motor büyüklüğünden olsa gerek diye düşündüm ancak dizelinde torku yüksek anlayamadım. Kısacası aracım birazda performanslı olsun istiyorum şöyle araç sollarken gibi gerekli durumlarda gaza yüklenince yapıştırsın istersim en azından şimdiki aracım olan 99 golf4 otomatik bu konuda beni azda olsun tatmin ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2013, 14:35:17 »
Bu akaryakıt fiyatlarıyla eğer aşırı km yapmıyorsanız ben benzinli tavsiye ederim .

Sebebi benzinli cvt şanzıman kullanıyor ve cvt mmt ye göre çok daha keyif veren ve konforlu bir şanzımandır . MMT den bende son yıllarda şikayet duymadım ama vites geçişleri cvt bir şanzımana göre çok daha sarsıntılı ve özellikle sıkışık trafikte şanzıman hangi viteste gideceği konusunda sık sık kararsızlık yaşadığından sizi manuel kullanmaya itebiliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2013, 14:40:55 »
  Tork önemli bir faktördür, motor gücü de. Keza motorun maksimum çevirebildiği devir, şanzıman oranları vs.
 İlk hızlanmada bahsettiğiniz gibi o araçlardan benzinli olanı daha seridir. Ancak sollamalarda ve özellikle yokuş yukarı sollamalarda yüksek torklu aracın farkı açıkça hissedilir. Yine bir genelleme yaparsam; aynı model araçlardan dizel olanların yalıtımı benzinlilerden biraz daha iyi olabiliyor(dediğim gibi genelleme). Onarım masrafları yönünden ise; dizellerin, benzinlilerden(atmosferik) biraz daha yüksek olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2013, 15:25:07 »
yılda maksimum 15.000 km yol yaparım ama alıp uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için dizele kaydım ki dizel alacaksan yılda en az 25.000-30.000 km yol yapmalısın diyorlar. Tamam hergün o araç çalışacak yattığı gün olmaz gibi ama o kadarda yolu yapamam. Dediğim maksimum 15.000 km. Benzinli ile test sürüşü yaptım ama dizel ile imkanım olmadı gerçekten çok kararsız kaldım önerilerinize ihtiyacım var üstadlar. Ayrıca önce golf7 düşünüyodum toyotanın sağlımlığı için tanıdık ustalar beni toyotaya yönlendirdi, birde vw deki dsg şanzıman problemleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2013, 15:31:20 »
yılda maksimum 15.000 km yol yaparım ama alıp uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için dizele kaydım ki dizel alacaksan yılda en az 25.000-30.000 km yol yapmalısın diyorlar. Tamam hergün o araç çalışacak yattığı gün olmaz gibi ama o kadarda yolu yapamam. Dediğim maksimum 15.000 km. Benzinli ile test sürüşü yaptım ama dizel ile imkanım olmadı gerçekten çok kararsız kaldım önerilerinize ihtiyacım var üstadlar. Ayrıca önce golf7 düşünüyodum toyotanın sağlımlığı için tanıdık ustalar beni toyotaya yönlendirdi, birde vw deki dsg şanzıman problemleri.

Emre bey ben şu an dizel kullanıyorum . Şu an aracı değiştirecek olsam benzinli alırdım . Birde siz otomatik düşünüyorsunuz bu sebeple ben size tekrar söylüyorum benzinli cvt şanzımanı tavsiye ederim . Ama takdir gene sizin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2013, 16:28:10 »
Dizelin giriş fiyatına vereceğiniz paraya advance, bütçeyi biraz zorlarsanız premium multidrive s alabiliyorsunuz. Yıl 2013 olmuş, Toyota halen 1.4 dizelinde ısrar ediyor, donanım olarak hız sabitleyici bile yok. Geçen haftalarda Kayseri'de Premium multidrive s test ettim ve bence gayet alınası bir araç, cvt çok konforlu, hızlanma pürüzsüz, dip gaz yaptığınızda araç sürekli 6000 devir çeviriyor ve hızlanması bence gayet tatmin edici, ha bir dizel gibi koltuğa yapıştırmıyor ama vites değişimi olmadığı için çok daha konforlu. Gaz pedalına yumuşak basarak ekonomik kullanmak da mümkün. Uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız da Toyotanın benzinli motoru dizelden çok daha sorunsuz ve uzun ömürlüdür. Yılda 15.000'i geçmem diyorsanız dizeli hiç düşünmeyin derim. Hele de benzin ile mazot fiyatının bu kadar yakınlaştığı bir dönemde yukarıda saydıklarımı da düşünürseniz sizin için tüm göstergeler benzinliyi gösteriyor.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2013, 19:03:49 »
benzinlideki sıkıntım lpg taktıracak olmak. Bayiyle yaptığım görüşmede lpg den kaynaklı motor problemleri bizi ilgilendirmez onu lpg nin garantisinden yaptıracaksın gibi bişeyler diyor. LPG firmalarının böyle bir garantisi varmı aceba hiç bilmiyorum, bu bir handikap değilmi. dizel premium ile benzinli premium arasında yaklaşık 6000-7000 tl fark var ve birde dizelin arka suspansiyonlar bağımsız değilmiş buda konforu düşüren bir etkendir herhalde. Sizinde görüşleriniz benzinli yönünde aceba lpg de sıkıntı yaşayan varmı. İyi birşey taktırmak gerekir diye düşünüyorum  oda BRC olur herhalde. Zaten birde coralla faktörü var yeni corolla benzinli premium 65,400 auris benzinli premium 62.800 arada 3000 tl var gerçekten insanın kafası karışıyor ama aurisin donanımı daha iyi gibi bir diğer artısı cam tavan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2013, 21:20:39 »
Valvematic motorun LPG'de sorun çıkarmadığı söyleniyor. Sanırım bazı firmalar LPG'den kaynaklanan problemler için garanti de veriyorlar. Ama yılda maksimum 15.000 km için LPG taktırmaya, masraf yapmaya, sıfır arabanın orijinalliğini bozmaya değer mi, iyi düşünmek lazım. Benzinli alırsam kesin LPG taktırırım diyorsanız bence hiç bulaşmadan dizel alın. Ben olsam sizin şartlarınızda benzinli otomatik alırdım, sakin kullanımda neredeyse dizel kadar ekonomik olacağını düşünüyorum, 100 km.de en fazla 1-1,5 lt fazla yakarsınız, konforunuz yanınıza kalır. Ha baktınız ekonomik olmuyor, ya da sakin kullanamıyorsunuz, ya da düşündüğünüzden fazla km. yapıyorsunuz 1 yıl kadar kullandıktan sonra LPG düşünebilirsiniz.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2013, 21:39:05 »
arabanın orjinalliğini bozma konusunda haklısınız, ama sakin kullanmam en azından ışıkta kalkarken pedalı sonluyorum gerçekten çok zor tercih ama şuda var benzinlinin şanıman avantajı donanım avantajının yanında 6000-7000 tl kar edicem hadi 2000 tl LPG ye cık 4000 tl cepte  burdanda bakıyorum olaya aracın orjinalligi illaki bozulacak Allah kaza bela vermesin ama uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için en azından rütuş atılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2013, 01:09:48 »
Valvematic motorun LPG'de sorun çıkarmadığı söyleniyor. Sanırım bazı firmalar LPG'den kaynaklanan problemler için garanti de veriyorlar. Ama yılda maksimum 15.000 km için LPG taktırmaya, masraf yapmaya, sıfır arabanın orijinalliğini bozmaya değer mi, iyi düşünmek lazım. Benzinli alırsam kesin LPG taktırırım diyorsanız bence hiç bulaşmadan dizel alın. Ben olsam sizin şartlarınızda benzinli otomatik alırdım, sakin kullanımda neredeyse dizel kadar ekonomik olacağını düşünüyorum, 100 km.de en fazla 1-1,5 lt fazla yakarsınız, konforunuz yanınıza kalır. Ha baktınız ekonomik olmuyor, ya da sakin kullanamıyorsunuz, ya da düşündüğünüzden fazla km. yapıyorsunuz 1 yıl kadar kullandıktan sonra LPG düşünebilirsiniz.

Toyota sitesinde
1.6 düz vites benzinli 6.0 lt.
1.4 dizel 4.1 lt ortalama tüketim veriyor.

Arada 2 lt ye yakın fark var. Normal kullanımda ise bu fark daha da artar.
6.0 lt benzin 4.85 TL den 29 lira
4.1 lt mazot 4.62 TL den  19 lira

100 km de 10 lira daha fazla benzin parası vereceğiz gerçek kullanımda bu daha da fazladır.
100 km de 10 lira ilk bakışta insana az geliyor. Ama arabayı kullandıkça bu can sıkıyor ve genellikle lpg ye yöneliniyor.

Senede 15 000 km yol yaptığımızı düşünürsek, yakıta 1500 lira  dizele göre fazla vermiş oluruz.
Benzinli ile dizel arasında 8 000 lira gibi bir fark varki. Bazıları bu parayı çöpe atılmış sayıyor. İkinci elde düzgün bir dizel sanırım benzinliden daha fazla eder.

Şimdiki ve bi önceki satmış olduğum iki dizel araçta toplam 100 000 km  yol yaptım ve bir kez bile sıkıntı yaşamadım, ayrıca dizel araca yapılan ek bakım masraflarının da abartıldığını düşünüyorum. Dizelden çok memnunum. Şu da varki benzin ile dizel yakıt fiyatları giderek birbirine yaklaşıyor.

Ama Toyota nın dizeli alınırmı? Malum sıkıntılardan dolayı bu biraz insanı düşündürüyor. Ben olsam Toyota da dizel yerine lpg li yi tercih ederdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 20, 2013, 02:13:52 »
benzinli cvt corollaya sıra beklerim derseniz 3-4 ay gibi yada daha kısa süre verebiliyorlarsa hatta ve hatta herhangi bir bayide bulabiliyorsanız sakın kaçırmayın hemen alın derim.
sıra beklemem derseniz auris te işimi görür derseniz cvt auris alın.
kendi adıma: dizel bir araç hiç bi zaman aklımın ucundan bile geçmedi. yaris aldım, evrak işleri başlamadan lpg-brc taktırdım. dizel arkadaşlarımdan daha az yaktığına bizzat şahitim. arkadaşımın imkanı benden fazla idi auris aldı, corollaya 3 ay süre verdiler benzinlisi için o da bekleyemeyeceği için auris aldı, 1.6 auris 1.33 yaris le aynı yakıyor emin olun. ha bu arada aurisi alan arkadaş ta direk lpg taktırdı.
   lpg teknolojisi de artık baya baya gelişmiş bir teknoloji. masraf çıkartsa bile dizelden daha az masraf çıkaracaktır her yönden karda olacaksınız.
bu arada:
 üreticilerin verdiği rakamlar içinde %90-%95 doğrulukla toyota çıkıyor. 5.2 diyorsa 5.5 i geçmiyor.  (arazi ve sert kullanım farklı tabi)
1.33 cvt yaris ile rampada dizel araçları solluyorum 1.6 auris le bmv yi sollarsınız :) :)  :)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2013, 08:34:14 »
Anlaşılan genel görüşler benzinliden yana, çok iyi ve samimi olduğumuz ustamız alıyorsan 1.6 motordan aşağısını alma diyor, gerçi herkesin bir düşüncesi var ama farklıda olsa herkesten görüş almak bence çok iyi birşey çünkü beni DSG golf den vazgeçiren bu ustamızdı. Forumlara girdim DSG yi biraz araştırdım hakkaten alalanların yarıdan fazlası şikayetçi ki garanti bittikten sonra çıkabilecek arızanın keseye vereceği büyük zararda cabası. Gerçi servislerin "iyi niyet garantisi" gibi bi olguları varmış hangi servis bunu ne kadar uygular bilemiyorum hepsi için geçerlimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 20, 2013, 09:21:18 »
bu zamana kadar benzinli bir araç kullandıysanız ve arabayı kullanırken keyif de almak istiyorsanız, 1.4 motor dizel sizin keyfinizi kaçıracaktır. benzinli ile yaptığınız o ani hızlanmaları v.s. yapamayacaksınız. ha dizel ne için alınır; az yaktığı için değil mi? her geçen gün o az yakma farkı git gide kapanıyor. yakında dizelin litre fiyatı benzini de geçecek. millet dizele geçtikçe devletimiz sağolsun, o da kırmıyor vatandaşını... bir sol yanaktan bir sağ yanaktan öpüyor.   

dizel aurisimi 1-2 yıla kadar satıp benzinliye dönüş yapacağım. evin borcu bitsin yakıtı takmadan kafaya keyifle araba sürücem inşallah... cvt auris sürmüştüm, süperdi... test sürüşünde bana refakat eden arkadaşa " bu araba vitesli mi " diye sordum:)) sanki akülü araba, tek vites...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Eylül 20, 2013, 09:44:27 »
 Yukarıda arkadaşlar zaten belirtmiş, kısaca ben de yukarıda yazdıklarıma ekleyeyim. Performanslı kullanımlarında dizelin tasarruf potansiyeli benzinliden çok daha fazladır. Diğer yandan aşırı beslemeli her araçta, atmosferiğe göre yakıt kalitesine daha çok dikkat etmek gerekir.

benzinli cvt corollaya sıra beklerim derseniz 3-4 ay gibi yada daha kısa süre verebiliyorlarsa hatta ve hatta herhangi bir bayide bulabiliyorsanız sakın kaçırmayın hemen alın derim.
sıra beklemem derseniz auris te işimi görür derseniz cvt auris alın.
kendi adıma: dizel bir araç hiç bir zaman aklımın ucundan bile geçmedi. yaris aldım, evrak işleri başlamadan lpg-brc taktırdım. dizel arkadaşlarımdan daha az yaktığına bizzat şahitim. arkadaşımın imkanı benden fazla idi auris aldı, corollaya 3 ay süre verdiler benzinlisi için o da bekleyemeyeceği için auris aldı, 1.6 auris 1.33 yaris le aynı yakıyor emin olun. ha bu arada aurisi alan arkadaş ta direk lpg taktırdı.
   lpg teknolojisi de artık baya baya gelişmiş bir teknoloji. masraf çıkartsa bile dizelden daha az masraf çıkaracaktır her yönden karda olacaksınız.
bu arada:
 üreticilerin verdiği rakamlar içinde %90-%95 doğrulukla toyota çıkıyor. 5.2 diyorsa 5.5 i geçmiyor.  (arazi ve sert kullanım farklı tabi)
1.33 cvt yaris ile rampada dizel araçları solluyorum 1.6 auris le bmv yi sollarsınız :) :)  :)
Lpg ile aracın gücü benzinli haline göre % 500 arttı diyebilir miyiz bu durumda? ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2013, 09:59:05 »
Ama bazı yorumları okuyorum millet LPG nin oktanın benzinden daha fazla oldugunu söylüyor, hatta LPG de benzinden daha fazla performans alıyorum diyen bile var. Bilmiyorum yıllar önce babamın 87 brodwayi tüple 150 km yi geçmezdi (yıllar once dediğim LPG nin ilk cıktıgı zamanlar) ama halamın oglunun steyşın torosu rampa aşşağı 180 le giderdi. O günden bugüne duyduğum LPG li araçların artık performans kaybı yaşamadığı hatta dedim ya performansının arttığını bile düşünenler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2013, 10:19:41 »
Toyota benzinli araçlarda CVT yani tam otomatik kademesiz vites geçişi sağlayan şanzımanı , dizel araçlarda ise otomatikleştirilmiş düz şanzıman yani yarı otomatik.İkisinin arasında kıyaslama yapılamaz M/M  şanzımanın varoluş nedeni araçta vites geçişleri esnasında debriyaja sen değilde şanzıman basıyor. Manuel kullanırkende debriyaja bastıgın zaman ayagını gazdan çekmezsen vites geçişlerindeki aynı sarsıntıyı yaşarsın . Önemli olan ne kullandığını iyi bilmek. M/M kullanırken aslında düz şanzıman kullandıgının bilincinde olursan zaten tam otomatikle kıyaslanamayacagını bilirsin. Kısacası  Manuel kullanıma göre M/M kullanmak demek az yakıt ve konfor demek , CVT kullanmak ise çok fazla konfor demek  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2013, 10:20:33 »
Ama bazı yorumları okuyorum millet LPG nin oktanın benzinden daha fazla oldugunu söylüyor, hatta LPG de benzinden daha fazla performans alıyorum diyen bile var. Bilmiyorum yıllar önce babamın 87 brodwayi tüple ..... km yi geçmezdi (yıllar once dediğim LPG nin ilk cıktıgı zamanlar) ama halamın oglunun steyşın torosu rampa aşşağı ..... le giderdi. O günden bugüne duyduğum LPG li araçların artık performans kaybı yaşamadığı hatta dedim ya performansının arttığını bile düşünenler var.
Bir açık hava filtresi ile % 5 hatta 10 güç artışı sağlayanlar bile var.

Bu tarz durumların bilimsel olarak ve derinlemesine incelenmesi ve kesin sonuçların ortaya konması gerekir. Yani burada, aracın benzin ile çalışırken, belli devirlerde ürettiği güce karşılık, Lpg ile çalışması sonucu aynı devirlerde ürettiği güçler, kalibrasyonu bağımsız kuruluşlarca denetlenmiş ve doğru kullanılan, uygun test cihazları ile ortaya konmalı. Lpg teknolojisindeki gelişme tek başına benim için bir şey ifade etmez, sonuçta diğer tarafta buna uygun olması gereken bir araç motoru var. Ayrıca hava koşulları, nem, sıcaklık, aracın bakım durumu bile aracın gücü üzerinde etkilidir, tüm bu etmenler de değerlendirilmelidir.
 Diğer yandan; benzer segmentteki ve özellikteki araçlardan atmosferik benzinliye Lpg sistemi takarak yokuşta aşırı beslemeli bir dizelden(dediğim gibi benzer özellikteki araçlardan) daha iyi performans göstermesi sadece subjektif gözlemler ile açıklanabilir, bunun hiç bir nesnelliği yoktur. Tabi dizel araç yokuşta park etmemiş ise. :)