0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yılda maksimum 15.000 km yol yaparım ama alıp uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için dizele kaydım ki dizel alacaksan yılda en az 25.000-30.000 km yol yapmalısın diyorlar. Tamam hergün o araç çalışacak yattığı gün olmaz gibi ama o kadarda yolu yapamam. Dediğim maksimum 15.000 km. Benzinli ile test sürüşü yaptım ama dizel ile imkanım olmadı gerçekten çok kararsız kaldım önerilerinize ihtiyacım var üstadlar. Ayrıca önce golf7 düşünüyodum toyotanın sağlımlığı için tanıdık ustalar beni toyotaya yönlendirdi, birde vw deki dsg şanzıman problemleri.
Valvematic motorun LPG'de sorun çıkarmadığı söyleniyor. Sanırım bazı firmalar LPG'den kaynaklanan problemler için garanti de veriyorlar. Ama yılda maksimum 15.000 km için LPG taktırmaya, masraf yapmaya, sıfır arabanın orijinalliğini bozmaya değer mi, iyi düşünmek lazım. Benzinli alırsam kesin LPG taktırırım diyorsanız bence hiç bulaşmadan dizel alın. Ben olsam sizin şartlarınızda benzinli otomatik alırdım, sakin kullanımda neredeyse dizel kadar ekonomik olacağını düşünüyorum, 100 km.de en fazla 1-1,5 lt fazla yakarsınız, konforunuz yanınıza kalır. Ha baktınız ekonomik olmuyor, ya da sakin kullanamıyorsunuz, ya da düşündüğünüzden fazla km. yapıyorsunuz 1 yıl kadar kullandıktan sonra LPG düşünebilirsiniz.
benzinli cvt corollaya sıra beklerim derseniz 3-4 ay gibi yada daha kısa süre verebiliyorlarsa hatta ve hatta herhangi bir bayide bulabiliyorsanız sakın kaçırmayın hemen alın derim.sıra beklemem derseniz auris te işimi görür derseniz cvt auris alın.kendi adıma: dizel bir araç hiç bir zaman aklımın ucundan bile geçmedi. yaris aldım, evrak işleri başlamadan lpg-brc taktırdım. dizel arkadaşlarımdan daha az yaktığına bizzat şahitim. arkadaşımın imkanı benden fazla idi auris aldı, corollaya 3 ay süre verdiler benzinlisi için o da bekleyemeyeceği için auris aldı, 1.6 auris 1.33 yaris le aynı yakıyor emin olun. ha bu arada aurisi alan arkadaş ta direk lpg taktırdı. lpg teknolojisi de artık baya baya gelişmiş bir teknoloji. masraf çıkartsa bile dizelden daha az masraf çıkaracaktır her yönden karda olacaksınız.bu arada: üreticilerin verdiği rakamlar içinde %90-%95 doğrulukla toyota çıkıyor. 5.2 diyorsa 5.5 i geçmiyor. (arazi ve sert kullanım farklı tabi)1.33 cvt yaris ile rampada dizel araçları solluyorum 1.6 auris le bmv yi sollarsınız
Ama bazı yorumları okuyorum millet LPG nin oktanın benzinden daha fazla oldugunu söylüyor, hatta LPG de benzinden daha fazla performans alıyorum diyen bile var. Bilmiyorum yıllar önce babamın 87 brodwayi tüple ..... km yi geçmezdi (yıllar once dediğim LPG nin ilk cıktıgı zamanlar) ama halamın oglunun steyşın torosu rampa aşşağı ..... le giderdi. O günden bugüne duyduğum LPG li araçların artık performans kaybı yaşamadığı hatta dedim ya performansının arttığını bile düşünenler var.