0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir açık hava filtresi ile % 5 hatta 10 güç artışı sağlayanlar bile var. Bu tarz durumların bilimsel olarak ve derinlemesine incelenmesi ve kesin sonuçların ortaya konması gerekir. Yani burada, aracın benzin ile çalışırken, belli devirlerde ürettiği güce karşılık, Lpg ile çalışması sonucu aynı devirlerde ürettiği güçler, kalibrasyonu bağımsız kuruluşlarca denetlenmiş ve doğru kullanılan, uygun test cihazları ile ortaya konmalı. Lpg teknolojisindeki gelişme tek başına benim için bir şey ifade etmez, sonuçta diğer tarafta buna uygun olması gereken bir araç motoru var. Ayrıca hava koşulları, nem, sıcaklık, aracın bakım durumu bile aracın gücü üzerinde etkilidir, tüm bu etmenler de değerlendirilmelidir. Diğer yandan; benzer segmentteki ve özellikteki araçlardan atmosferik benzinliye Lpg sistemi takarak yokuşta aşırı beslemeli bir dizelden(dediğim gibi benzer özellikteki araçlardan) daha iyi performans göstermesi sadece subjektif gözlemler ile açıklanabilir, bunun hiç bir nesnelliği yoktur. Tabi dizel araç yokuşta park etmemiş ise.
Yani şimdi olaya performans açısından bakarsak, 1.6 LPG ile 1.4 dizel arasındaki fark, dizel 1 adım önde diyebilirmiyiz. Buradaki yazınızdan bunu anladım. Tamam dizel torku yüksektir ama motor farkından bence LPG li araç önde bunu 0-100 km hızlanmasına bakarakta anlayabiliriz. Ama toyota 1.6 dizel motor koymuş olsa hiç tereddüt etmeden alınır yani hem performans hem yakıt. Bence vw bu yönden başarılı, aslına bakarsanız golf dizeller 1.6 motor ve auris dizelden 1500 tl civarı daha pahalı, bence bu toyotanın satış politikası. Olmayan birşeyi satamayacagına göre ( 1.6 dizelden bahsediyorum ) daha ucuzu daha pahalıya veriyuor.
Peki Hakan bey sizin tercihiniz hangisi olurdu baştaki 3 seçenek arasından.
Yaa bagaj küçülmesin dedim, LPG ile uğraşmayalım dedim orjinalliğini bozmayalım dedim ama bana aldıracaksınız benzinliyi