Gönderen Konu: yeni auris-yeni corolla  (Okunma sayısı 3223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni auris-yeni corolla
« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2013, 11:50:04 »
Bir açık hava filtresi ile % 5 hatta 10 güç artışı sağlayanlar bile var.

Bu tarz durumların bilimsel olarak ve derinlemesine incelenmesi ve kesin sonuçların ortaya konması gerekir. Yani burada, aracın benzin ile çalışırken, belli devirlerde ürettiği güce karşılık, Lpg ile çalışması sonucu aynı devirlerde ürettiği güçler, kalibrasyonu bağımsız kuruluşlarca denetlenmiş ve doğru kullanılan, uygun test cihazları ile ortaya konmalı. Lpg teknolojisindeki gelişme tek başına benim için bir şey ifade etmez, sonuçta diğer tarafta buna uygun olması gereken bir araç motoru var. Ayrıca hava koşulları, nem, sıcaklık, aracın bakım durumu bile aracın gücü üzerinde etkilidir, tüm bu etmenler de değerlendirilmelidir.
 Diğer yandan; benzer segmentteki ve özellikteki araçlardan atmosferik benzinliye Lpg sistemi takarak yokuşta aşırı beslemeli bir dizelden(dediğim gibi benzer özellikteki araçlardan) daha iyi performans göstermesi sadece subjektif gözlemler ile açıklanabilir, bunun hiç bir nesnelliği yoktur. Tabi dizel araç yokuşta park etmemiş ise. :)

Yani şimdi olaya performans açısından bakarsak, 1.6 LPG ile 1.4 dizel arasındaki fark, dizel 1 adım önde diyebilirmiyiz. Buradaki yazınızdan bunu anladım. Tamam dizel torku yüksektir ama motor farkından bence LPG li araç önde bunu 0-100 km hızlanmasına bakarakta anlayabiliriz. Ama toyota 1.6 dizel motor koymuş olsa hiç tereddüt etmeden alınır yani hem performans hem yakıt. Bence vw bu yönden başarılı, aslına bakarsanız golf dizeller 1.6 motor ve auris dizelden 1500 tl civarı daha pahalı, bence bu toyotanın satış politikası. Olmayan birşeyi satamayacagına göre ( 1.6 dizelden bahsediyorum ) daha ucuzu daha pahalıya veriyuor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2013, 11:50:04 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 20, 2013, 12:06:35 »
Yani şimdi olaya performans açısından bakarsak, 1.6 LPG ile 1.4 dizel arasındaki fark, dizel 1 adım önde diyebilirmiyiz. Buradaki yazınızdan bunu anladım. Tamam dizel torku yüksektir ama motor farkından bence LPG li araç önde bunu 0-100 km hızlanmasına bakarakta anlayabiliriz. Ama toyota 1.6 dizel motor koymuş olsa hiç tereddüt etmeden alınır yani hem performans hem yakıt. Bence vw bu yönden başarılı, aslına bakarsanız golf dizeller 1.6 motor ve auris dizelden 1500 tl civarı daha pahalı, bence bu toyotanın satış politikası. Olmayan birşeyi satamayacagına göre ( 1.6 dizelden bahsediyorum ) daha ucuzu daha pahalıya veriyuor.
Şu doğru, 1.6lt benzinli hacmen 1.4lt dizelden daha etkili bir motordur. Keza benzinli motorun çabuk devir çevirebilmesi ve yüksek devirlere çıkabilmesi(diğerine nazaran) benzinli yönünden avantajlardır. Ayrıca bu araçlardan benzinli olanı güç bakımından bahsi geçen dizelden daha etkilidir. Ancak burada aşırı beslemeli dizelin, dizel motorun üretim teknolojisi de düşünüldüğünde(benzer nesildeki motorlardan dizel olanları benzinlilere genelde öncülük eder teknolojik açıdan) ki bunlara yüksek basınçla püskürtmeli enjektörlerden tutun, motor veriminde önemli bir parametre olan sıkıştırma oranı(tabi buna uygun dayanımda blok, conta, kapak vs.), direk enjeksiyon, common rail, aşırı besleme, yüksek tork ile şanzıman oranlarındaki esneklik, dizel yakıtın kendi yağlama özelliği, dizel yakıtın üretim maliyeti vs. belli şartlarda benzinli dizelden daha seridir diyemeyiz. Bahsi geçen araçlardan benzinli olan sadece ilk kalkış için dizel kardeşinden daha seridir, belki çok küçük bir miktarda da son süratte. Ancak ara hızlanmalar, yüklü kullanımlar, rampa çıkışı gibi durumlarda bu dizel etkisini belirgin şekilde gösterecektir. Üstelik bu durumda daha benzinli kardeşine göre düşük yakıt tüketebilme potansiyeli ile.
 Donanımlar arası farkları ise arkadaşlar açıklamış zaten, bu sizi kişisel tercihlerinize göre değişir. Diğer yandan daha önce söylediğim gibi bu araçların kullanım karakterleri farklıdır, bunu göz ardı etmemek lazım.
 Ben dizeli ya da benzinliyi ön plana çıkarmaya çalışmıyorum, amacım sadece her ikisinin artılarını ve eksilerini, mümkün olduğunca ortaya koyabilmek. Şahsen ben; az yakan, iyi giden, gerektiğinde sportif, gerektiğinde biraz arazi özellikleri olan bir araç isterim. Hatta gece açık renk, gündüz koyu renk olsun, toz tutmasın... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 20, 2013, 13:41:44 »
Peki Hakan bey sizin tercihiniz hangisi olurdu baştaki 3 seçenek arasından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 20, 2013, 13:54:51 »
forumda arkadaşlar daha önce bahsetmişti. dizel motorda esasen bir sorun yok, sorun dizel motora koyduğumuz yakıtta, siz benzinliğe girdiğinizde en iyisinide isteseniz benzinlikte olanı almak zorundasınız.
dizel yakıt benzinliye göre daha çok su götürür ( yağ-pislik-ıvır zıvır) olduğundan sizde mecbur dizel yakıt koyacağınızdan motorunuzun ömrü kısalacak maliyeti artacaktır. sorunun asıl kaynağı yakıt kirliliğidir.
euro 4 euro 5 gibi dizel normları var çeşitler daha fazladır muhakkak. ama yeni nesil dizel motorlar euro 5 yakıt için üretiliyor siz buna euro 4-4.5 yakıt koymak zorunda kalacaksınız çünki başka yok.
benzin ve lpg de oyun yok mu elbette var. ama dizel teknoloji ile benzinli teknoloji farklı oldugundan dizel maliyetleri daha fazla oluyor. bu nedenledir ki dizel bana çok çok çok çok çok çok uzak.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 20, 2013, 14:02:01 »
Yaa bagaj küçülmesin dedim, LPG ile uğraşmayalım dedim orjinalliğini bozmayalım dedim ama bana aldıracaksınız benzinliyi  :)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 20, 2013, 14:10:19 »
Peki Hakan bey sizin tercihiniz hangisi olurdu baştaki 3 seçenek arasından.
Bence hepsinin içine binen, donanımlarına detaylıca bakın, ayrıca test sürüşü yapın. Sonunda alacağınız hangisi olursa olsun sizin için en iyisi olacaktır. O noktadan sonra da soru işaretlerini unutun ve aracınızın keyfini çıkarın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 20, 2013, 17:29:05 »
Yaa bagaj küçülmesin dedim, LPG ile uğraşmayalım dedim orjinalliğini bozmayalım dedim ama bana aldıracaksınız benzinliyi  :)

Emre bey, bazı arkadaşlar dizel araç alanlara ve çok km yapmayanlara farklı gözle bakıyorlar. Yeni araç satışlarına baktığımızda ise tam tersi bir taleple karşılaşılıyor. Bende yeni araç alacağım zaman önceki aracımdan dizele alışık olduğumdan yine dizel araç almak istedim. Düşündüğüm markalardan birisi de Toyota idi. Dizel Corolla ile test sürüşü yaptım ama hoşuma gitmedi. Başka markaya yöneldim. Hiç pişman değilim. İki dizel araçla 7 senedir 100 000 km ye yakın yol yaptım, hiç bir sorunla karşılaşmadım. Dizel araçlar hakkındaki kötü yorumların çoğu asılsızdır. Bu kötü yorumları okuyunca anlatılan dizel araç ise benim kullandığım ne diye düşünüyorum.

Aklınızdan geçen tüm araçların mutlaka test sürüşünü yapın. Sonra zaten doğru arabayı alacaksınız ve pişman olmayacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 01, 2013, 13:57:02 »
yaptığım yorumlardan bir yanlış anlaşılması çıkmasın. ben rampada dizel araçları bile solladım derken kastım lpg den ötürü değildi.
anlatmak istediğim aracın motoru 1.33 lt  almak isteyen ama motor küçüklüğünden korkan-çekinen arkadaşlar için motorunun gayet tatmin edici olduğunu belirtmek için - rampa çıkarken dizel araçları bile solladım.
     lpg ile benzin arasında belirgin bir fark hissetmedim kullanımlarımda. belirgini bırak herhangi bir fark hissettmedim. yüksek devirlerde ve yüksek hızlarda bile. tabi ki bunda motorun yeni olmasının - lpg kitinin yeni olmasının sebepleri olabilir. ilerleyen zamanlarda belki farklar ortaya çıkabilir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 05, 2013, 22:22:17 »
Evet Arkadaşlar bugünden itibaren yeni Corolla 1.6 premium ile aranıza katılmış bulunmaktayım, araçla ilgili şu anda pratik anlamda hiçbir bilgim yok çünkü aracı kısmetse pazartesi teslim alacağım. Malum benzinli olduğu için LPG şart diye düşünüyorum ama belli bir km yaptıktan sonra taktır diye bazı şeyler duyudum en azından 1000 km yol yaptıktan sonra taktır diyorlar sizler ne dersiniz bu konu hakkında. İkincisi PRİNS marka lpg düşünüyorum sizce nasıl üstadlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 05, 2013, 22:45:54 »
   Emre bey öncelikle aracınız hayırlı olsun tekerine taş değmesin çok iyi bir seçim yapmıssınız öncelikle yılda kaç km yapacaksınız ve aracı kaç yıl kullanacaksınız eger yıllık 10 bin km üzerinde yapacaksanız ve aracı en az 4-5 yıl kullanırım diyorsanız ben çok araştırdım ilk tercihiniz prins olsun 2 ci tercihiniz brc bunlar sizi üzmez ben 7-8 bin km  yaptığım için ve coğunu uzun yol kullandığım için lpg taktırtmaktan vazgeçtim. sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 06, 2013, 15:54:51 »
Vedat abi merhaba, yılda maksimum 15000 km yol yaparım hadi bilemedin 20000 zaten bu yuzden tercihimi benzinliden yana kullandım. Şehir içi devamlı kullanım olacağı için lpg şart benim arabama. Her gün Allah tan bir mani olmazsa araba kapıda yatmıyor işe git gel biraz gez işlerini hallet derken hergün en az 50 km yol yapıyorum. Araştırmalarım sonucu tabiki sadece forum sitelerinden tercihim PRİNS olacak yaklaşık 2500 tl civarı ama sedan olduğu için simit tüp taktırmasam mı diye düşünüyorum. malum Stepne bagajda çok yer kaplamasın diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 06, 2013, 18:25:24 »
lpg sıfır da iken taktırın - ikinci kez ruhsat işleri ile uğraşmazsınız. lpg taktırın - benzinle 1 bin km bin sonra 1 bin km karışık yapıp sonra lpg devam edersiniz.
simit tüp taktırın. stepneye ihtiyacınız olmaz. bir lastik kiti alıp koyun bi kenara bagajınız geniş geniş dursun.   
en az brc olacak şekilde üst sınıflardan da tercih edebilirsiniz.
kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. iyi günlerde kullanın.