0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ses yapıyorsa sat kurtul arkadaşım,
Ses yapıyorsa sat kurtul arkadaşım, Honda al ayçiçek yağı koy yine sorunsuz çalışır Bir nefes alın diye araya kaynak yapayım dedim
Bana birini hatırlattın abi
Konunun tamamını okuyamadım, uzun yazılar var. Ama umarım tartışılan tam/yarı sentetik yağın hangisinin daha iyi olduğu değildir. Tam sentetik yağ diye birşey icat edilmişken, yeni teknoloji motorlara yarı sentetik yağ koymak o motora hakarettir. Vizkozite konusunda ise 5w–30 Türkiye için optimumdur.Motorunuz eski veya problemli ise o zaman yağ türü/vizkozite konusunun o motora özel olarak belirlenmesinde fayda vardır.
adaş türkiye için optimum viskozite bence 40 tır, 0w40, 5w40 full sentetik kullanmak motorunuzun ömrünü uzatır.
En güzeli tam sentetik 10w40 kullanıp gerisini kafaya takmamak. Edit:Şimdi bu mesajı görüp "tam sentetik 10w40 nerede" diyen arkadaşlarımız olabilir.Forumda Ufuk Bey daha önce tanıtımını yapmıştı kendisinden bilgi alabilirsiniz.Merak edenler için http://galantgti.razorx.hu/wp-content/uploads/2011/10/Eneos_10W-40_4L_16.jpg
) Kafaya takmamak konusuna tamamen katılıyorum. Çok abuk subuk bir yağ olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz motora. Sanki 50 yıl bineceğiz:))
Kesinlikle,yaşadığımız yerin ilklimine genel oalrak uyan bir değer 10w40 değeri birde sentetiğini koyunca sıkıntı olmaz kesinlikle.Bu arada 10w40 yarısentetik yağla 2-3 gün hiç kullanmadığımız araç -40 derece soğukta rahatlıkla çalıştı ve sorun olmadı.Yani o soğuklarda dahi rahatça çalışıyorsa sorun yok demektir.
Çalışmasına çalışır da, eğer motor ısınana kadar iyi yağlama da yaptıysa sorun yok.