0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hava filtresi orjinal değilse(ebatında farklılık olma durumu yüksek) yada kapağı tam oturmamışsa ses artışı olur.Ayrıca motor yağının kalınlığı arttığı için seste ufak bir artış olabilir.
Motor yağından dolayı kulağımızın algılayacağı db artışı olabilmesi için 10W-40 için söylüyorum, dış ortam sıcaklığının -20C altında olması gerekmektedir.
Isi bilen gayet net algilar, bahsettiginiz derecelerde motorun normal sesinden uzak bir sesi olacaktir zaten.Sessiz bir ortamda benim Aurisin ve Serkanin Aurisinin sesini dinledigimizde, 5-30 lu Serkanin Aurisinin daha gurultu ile calistigini duyduk.
Nasıl yani? 5-30 ile daha gurultu müydü? Bence tam tersi, yani 5-30 lu motor daha sessiz olmalı.
Hava filtreniz beyaz pamuk türünde bir üründen imal edilmiş tip filtrelerdense ses normaldir.Şahsi görüşüm Öncelikle filtre kalitesine bakıp araştırıp eğer ucuz tip bir filtre ise daha kaliteli bir filtre takmanızı öneririm.
+1 o tarz filtrelerin omrude 5000 ile 10.000 km arasidir zaten.
Bence o tarz filtrenin ömrü orjinalinin yada orjinalinin kalitesini veren filtrenin bulunmasına kadardır.O tarz filtreyle gezilen her gün zarardır.
Ben iki yagıda denedim. 5-30 daha sessiz, garanti edebilirim :-)
Serhan Bey,Biraz daha para harcayarak bakımı tekrarlamanızı tavsiye ederim.Öncelikle orjinal hava filtresi takın. Dünyanın en mükemmel filtresi icat edilse de servisten orjinalini almaya devam edin.Yağ konusunda da yine biraz paraya kıyıp 5w–30 tam sentetik yağla değiştirin. Yağ değişirken yine servisten alacağınız orjinal yağ filtresini taktırın. Hem motor sesinizin azaldığını, hem de soğuklarda daha kolay çalıştığını göreceksiniz. Hepsinden önemlisi ise ilk çalıştırmadaki aşınmaların daha az olması motor ömrünüze olumlu katkı sağlayacaktır.