0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota servislerinde hangi marka yağ kullanılıyor? Castrol Edge EDGE 0W-30 tavsiye edermisiniz? 5-30 la arasında 19-20 TL fark var
Arkadaşlar Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim . Servise götürmeyip kar edelim derken zarar ettik ilk işim orjinal hava filtresi ve 5W-30 yağını değiştirmek. Anlamadığım nokta ise ne kadar servise sorduysam hepsi 10W-40 kullanıyoruz dediler kendi yağımı kendim alıp gideceğim galiba.. Değişimlerden sonra inşallah ses normale biner ...
Önce orjinal filtreyi halledin.Eğer ses dediğiniz şekile gelmezse yağı değiştirirsiniz.
ben ufuk beyden hava filtresi alıp kullanıyorum motor sesi yönünden hiç bir farklılık yaşamıyorum ¿
o 80 TL olan Mobil 3000 5w-30 yalnız, esp formula 5w-30 u bauhaus ta da 120 ye görmüştüm. 5w-30 yağ koymak için 30 TL fark almışlardı benden, fark az görünse de çok daha ucuz olan 10w-40 yağın aslında çok pahalı satıldığı buradan da anlaşılıyor, 10-40 yağı da varille aldıklarını düşündüğümüzde bu numaradaki yağın satışının çok karlı olduğu ve bu nedenle servislerde ses çıkarmasanız direk 10-40 yağı döktükleri kanaat ve sonucuna varıyorum
Levent bey, detaylı araştırma ve zahmetli açıklamalarınız için teşekkür ederim, hepimiz olaya daha hakim olmaya başladık. 10W-40 zaten -20C ye kadar koruma sağlayabilmekte (elbette -20C'de buz kalıbına dönüşmemekte) ve ülkemizin neredeyse tamamında bu çalışma sıcaklığıyla rahatça hizmet verebilmektedir. Neden yetkili tarafından daha ince viskozite tercih edilmemiştir? sanırım hem gerek duyulmadığından hemde gerekmediği halde daha pahalı yağ kullanarak müşterinin faturasını daha da artırmamak için, olduğunu düşünüyorum. Farkındaysanız, insanımız hala 70.000TL yeni araç alıp LPG takmakta ve sonrada servis ücretlerinden yakınmakta.
O zaman mantikla ilerlersek, 70.000TL'ye arac alan kisinin tam sentetik yag icin 20 TL'yi dusunmeyecegide cikiyor ortaya.
Önceden de söylediğim gibi ben her zaman yetkili serviste bakımlarımı yapmaktayım, değil 20TL 10W-40 için daha fazlasını ödedim ama 7 yılda ödediğim fazladan tutarı garanti olarak almış oldum, dışarıda daha iyisi daha ucuz olabilir ama motor yağından dolayı oluşabilecek arıza garantiniz olmaz ve 7 yılda sadece birkaç 50 veya 100 TL'ye almaya hiç değmeyecek risktir.
Ben iki yagıda denedim. 5-30 daha sessiz, garanti edebilirim :-)