Gönderen Konu: 4x4 araclar icin seferberlik emri!!!  (Okunma sayısı 3349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
4x4 araclar icin seferberlik emri!!!
« : Eylül 09, 2013, 19:13:35 »
Suriye’de yaşananların ardından Milli Savunma Bakanlığı yurt genelinde 4x4 cipler için sefer görev emri çıkardı.

Sayin devlet madem cipin yok ne diye savasa girersin.

Toyota Club Türkiye

4x4 araclar icin seferberlik emri!!!
« : Eylül 09, 2013, 19:13:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 4x4 araclar icin seferberlik emri!!!
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2013, 19:25:28 »

Sayin devlet madem cipin yok ne diye savasa girersin.

+1

Diğer yandan abi seferberlik çıktı diye vatandaşın arabasına el konulacak diye birşey yok . En son vatandaşın arabasına sıra gelecek önce askerin sonra kamu araçları kullanılacak . Birde araçlarla işleri bitti mi sahiplerine geri verilecek ve araçlarda herhangi bir maddi zarar varsa karşılanacak . Yanlışım varsa bilen arkadaşlardan düzeltmesini rica ediyorum .

Bu arada savaşa karşıyım umarım olmaz olursa da sebep olanların Allah bin türlü belasını versin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2013, 19:51:18 »
+1

Diğer yandan abi seferberlik çıktı diye vatandaşın arabasına el konulacak diye birşey yok . En son vatandaşın arabasına sıra gelecek önce askerin sonra kamu araçları kullanılacak . Birde araçlarla işleri bitti mi sahiplerine geri verilecek ve araçlarda herhangi bir maddi zarar varsa karşılanacak . Yanlışım varsa bilen arkadaşlardan düzeltmesini rica ediyorum .

Bu arada savaşa karşıyım umarım olmaz olursa da sebep olanların Allah bin türlü belasını versin .

Arabayı patlatırım yine bunlara vermem.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2013, 20:03:31 »
benim 4*4 üm yok ama devlet neden suriyeye girmek için savaş için bu kadar çok ısrar ediyor hala anlamış değilim.suriyede haksızlık olabilir peki sen o kaosun içine girersen senin vatanın huzurlu mu olacak esad boş boş bakacak mı 4 tane patriot mu bizi kurtaracak...yazık çok yazık arkadaşlar esad ı desteklemiyorum ama şunu da bilin esad ın internette konuşmalarını dinleyin benim, bizim türk milletiyle bir sorunumuz yok sorun hükümetle diyor adam türkiyeyi vurma heveslisi değil ama biz nedense tek yol savaş diye tutturmuşuz yazık...
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2013, 20:23:46 »
Suriyede yaşayan Türmenlerin sayısı ile Türkiyede yaşayan Arapların sayısını bilseniz şaşarsınız.Halklar arasında asla sorun olmamıştır.Ancak her iki taraf zaman zaman etki altında kalıp hatalar yapmıştır.pkk  ya karşı el nusra....Rusya ve Çin e karşı  Abd ve İngiltereye.....Allah akıl fikir versin.....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2013, 20:33:59 »
suriyede yaşayan türkmenleri de türkiyede yaşayan araplarıda çok iyi biliyorum merak etmeyin hatay da suriyenin dibinde doğdum bu bölgede yıllardır ne oyunlar oynandığınıda biliyorum ama hatay halkı hiç kimsenin oyununa gelmedi gelmezde tabi uzaktan görüntü güzel vur kır savaş savaşı marmara değil hatay yaşayacak savaşı karadeniz değil gaziantep yaşayacak savaşı ege değil şanlıurfa yaşayacak, kilis yaşayacak......amin......
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2013, 21:11:44 »
Arabayı patlatırım yine bunlara vermem.

İlke vatan için 4x4 üm olsa seve seve veririm . Vatan için canımız feda . Ama elin gavuru istediği için komşumuzla savaşmayı hazmedemiyorum . Ondan sana katılıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2013, 21:18:41 »
İlke vatan için 4x4 üm olsa seve seve veririm . Vatan için canımız feda . Ama elin gavuru istediği için komşumuzla savaşmayı hazmedemiyorum . Ondan sana katılıyorum .
+1
Zaten aci olan baskasinin savasinda emir eri olmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2013, 21:20:14 »

Aynı düşüncedeyim abi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2013, 23:00:46 »
Sadece Suriye ile değil Milli birliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne saldırı olmadığı sürece hiçbir ülke ile savaşmaya taraf değilim. Lakin söz konusu Vatan olunca gerisi teferruattır, bir arabam var 4*4 değil ama ihtiyaç varsa hiç düşünmem teslim ederim.

Bosna'ya yaptığımız ziyaretin sonunda savaşın acı izlerini çok net gördük. Yaşanan acıları ve korkuyu hissetmemek mümkün değil. Allah hiçbir millete bu acıları yaşatmasın.

Konuyu çok fazla siyasileştirmeden devam edilmesini de peşinen rica edelim ;)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 10, 2013, 08:44:25 »
  Araç harcansa da yerine yenisi gelir ama, ya savaşta yitirilen o canlar? Savaşlarda masum, korunmaya muhtaç, sivil halkın zarar gördüğü bilinen bir gerçek. Kimi savaşlar vardır Vatan için yapılır, kimileri ise birileri için!.
Sanırım birilerinin artık savaşa ihtiyacı var.
Böyle bir savaş olursa, nerelere kadar uzanacak, ne kadar sürecek ve en önemlisi kazananı kim olacak !!! , düşünmek lazım. ;)

''Harp zorunlu ve kaçınılmaz olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça harp bir cinayettir.''Atatürk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 10, 2013, 18:46:42 »
Sadece Suriye ile değil Milli birliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne saldırı olmadığı sürece hiçbir ülke ile savaşmaya taraf değilim. Lakin söz konusu Vatan olunca gerisi teferruattır, bir arabam var 4*4 değil ama ihtiyaç varsa hiç düşünmem teslim ederim.

Bosna'ya yaptığımız ziyaretin sonunda savaşın acı izlerini çok net gördük. Yaşanan acıları ve korkuyu hissetmemek mümkün değil. Allah hiçbir millete bu acıları yaşatmasın.

Konuyu çok fazla siyasileştirmeden devam edilmesini de peşinen rica edelim ;)

ben veremem her hafta köye gidiyorum görevli olarak.... 60 km nasıl yürüyeyim anacığım? :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2013, 19:02:05 »
ben veremem her hafta köye gidiyorum görevli olarak.... 60 km nasıl yürüyeyim anacığım? :(

Hande sen de haklısın.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 10, 2013, 19:07:56 »
+1

Mahmut bildiklerinde ufak düzeltmeye ihtiyaç var. Önce askeriyenin jeepleri kullanılacak demişsin. Ama bu seferberlik emirleri zaten orduda yeterli sayıda jeep olmadığı için çıkarılıyor. Sonra kamudakiler demişsin. Kamuda makam araçları da dahil olmak üzere zaten topyekûn savaş maksadıyla kullanılacağı için onlar da tasnif dışı oluyorlar. Yani kısacası herhangi bir savaş halinde öncelikle vatandaşın elindeki jeepler alınacak. Aynı sefer görev emirleri ağır vasıtalar için de çıkartılıyor. Maksat da aynı.
Hasar olursa maliyeti ödenecek demişsin. Bak bu doğru ancak burada ödenecek maliyet inan ki aracın hasarını karşılamayacaktır. Yani uzun lafın kısası olan yine (ama zengin ama fakir) vatandaşa olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2013, 19:12:09 »
Mahmut bildiklerinde ufak düzeltmeye ihtiyaç var. Önce askeriyenin jeepleri kullanılacak demişsin. Ama bu seferberlik emirleri zaten orduda yeterli sayıda jeep olmadığı için çıkarılıyor. Sonra kamudakiler demişsin. Kamuda makam araçları da dahil olmak üzere zaten topyekûn savaş maksadıyla kullanılacağı için onlar da tasnif dışı oluyorlar. Yani kısacası herhangi bir savaş halinde öncelikle vatandaşın elindeki jeepler alınacak. Aynı sefer görev emirleri ağır vasıtalar için de çıkartılıyor. Maksat da aynı.
Hasar olursa maliyeti ödenecek demişsin. Bak bu doğru ancak burada ödenecek maliyet inan ki aracın hasarını karşılamayacaktır. Yani uzun lafın kısası olan yine (ama zengin ama fakir) vatandaşa olacak.

Abi düzeltme için teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 10, 2013, 19:21:52 »
Seyit abi peki 4x4 otomobilimiz varsa elkoyuyorlarmi yoksa sadece arazi araclarinimi kapsiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2013, 19:30:18 »
Seyit abi peki 4x4 otomobilimiz varsa elkoyuyorlarmi yoksa sadece arazi araclarinimi kapsiyor?

Kadir buna el koyma demeyelim bence, çünkü bu el koyma değil. Ordunun ihtiyacı olan araçları geçici olarak kullanmak üzere teslim alması diyelim. Kanun gereği ordunun ihtiyacı olan bütün araçlara savaş durumunda seferberlik emri çıkartılır ve kullanımı müteakip ihtiyaç kalmayınca sahibine iade edilir. Seferberlik emirlerinde araç cinsi önemli değildir. Önemli olan ihtiyaç duyulan araç cinsidir. Ama genelde muharebede binek otomobillere pek ihtiyaç olmaz. Saha çok arazi araçları ile yük ve personel taşıyacak büyük araçlara ihtiyaç olur. Seferberlik emirleri sadece araçlara çıkartılmaz. Aynı şekilde askere de ihtiyaç olacağı için son teskere alanlardan başlamak üzere ihtiyaca göre personel de seferberliğe çağrılabilir.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2013, 20:04:14 »
Tesekkurler Seyit abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2013, 20:15:39 »
Sahıslar yerine stoklardaki 4*4 lere EL KOYSUNLAR sanmıyorum plaka yok diye polisin ceza keseceğini.

Şahsın isteği arzusu olmadan malını alma kullanma EL KOYMADIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2013, 20:33:50 »
Jandarma genel kom.da albay şöförüydüm. Biz tezkere alırken bazılarımızda sefer görev emri vardı. Sonra silüslere bunu yazmayı kaldırdılar.. Gerekçe ise ihtiyaç halinde herkesi göreve çağırabilme ihtimalleri olduğu söylenmişti ama şu an net durum nedir bilmiyorum..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)