0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayin devlet madem cipin yok ne diye savasa girersin.
+1Diğer yandan abi seferberlik çıktı diye vatandaşın arabasına el konulacak diye birşey yok . En son vatandaşın arabasına sıra gelecek önce askerin sonra kamu araçları kullanılacak . Birde araçlarla işleri bitti mi sahiplerine geri verilecek ve araçlarda herhangi bir maddi zarar varsa karşılanacak . Yanlışım varsa bilen arkadaşlardan düzeltmesini rica ediyorum .Bu arada savaşa karşıyım umarım olmaz olursa da sebep olanların Allah bin türlü belasını versin .
Arabayı patlatırım yine bunlara vermem.
İlke vatan için 4x4 üm olsa seve seve veririm . Vatan için canımız feda . Ama elin gavuru istediği için komşumuzla savaşmayı hazmedemiyorum . Ondan sana katılıyorum .
Sadece Suriye ile değil Milli birliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne saldırı olmadığı sürece hiçbir ülke ile savaşmaya taraf değilim. Lakin söz konusu Vatan olunca gerisi teferruattır, bir arabam var 4*4 değil ama ihtiyaç varsa hiç düşünmem teslim ederim.Bosna'ya yaptığımız ziyaretin sonunda savaşın acı izlerini çok net gördük. Yaşanan acıları ve korkuyu hissetmemek mümkün değil. Allah hiçbir millete bu acıları yaşatmasın. Konuyu çok fazla siyasileştirmeden devam edilmesini de peşinen rica edelim
ben veremem her hafta köye gidiyorum görevli olarak.... 60 km nasıl yürüyeyim anacığım?
Mahmut bildiklerinde ufak düzeltmeye ihtiyaç var. Önce askeriyenin jeepleri kullanılacak demişsin. Ama bu seferberlik emirleri zaten orduda yeterli sayıda jeep olmadığı için çıkarılıyor. Sonra kamudakiler demişsin. Kamuda makam araçları da dahil olmak üzere zaten topyekûn savaş maksadıyla kullanılacağı için onlar da tasnif dışı oluyorlar. Yani kısacası herhangi bir savaş halinde öncelikle vatandaşın elindeki jeepler alınacak. Aynı sefer görev emirleri ağır vasıtalar için de çıkartılıyor. Maksat da aynı. Hasar olursa maliyeti ödenecek demişsin. Bak bu doğru ancak burada ödenecek maliyet inan ki aracın hasarını karşılamayacaktır. Yani uzun lafın kısası olan yine (ama zengin ama fakir) vatandaşa olacak.
Seyit abi peki 4x4 otomobilimiz varsa elkoyuyorlarmi yoksa sadece arazi araclarinimi kapsiyor?