0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizim de ak sigorta. En iyisi Groupama. Avrupa markası. Bir önceki oydu ama biraz pahalıydı. Bir dahakine gene Groupama tercihim olacaktır.
Metin bey bilgilendirme için teşekkürler, tekrar geçmiş olsun.. 5.000 TL zarar hesabını neye göre yaptınız? Misal aracınızı kaza yapmadan satacak olsaydınız 40.000 TL ye satma imkanı varken, 35.000'e mi perte çıkardılar ?
Bu sigortacılar her şeyi kılıfına uyduruyorlar. Bende kaskomu aracı aldığım bayide Toyota gümüş kasko olarak yaptırdım. Aksigorta poliçeme baktım Muhittin Beyin bahsettiği klozlar bende de aynı. Ben kasko yaptırırken özellikle kaza durumunda yetkili serviste ve orijinal parça kullanılacak diye belirtmiştim. Bana tabii efendim istediğiniz gibi yapıldı denildi. Şimdi 40bin bakımında bu yazılanları okutuyum onlara. İlgili klozlar aşağıdaki gibi.HASAR TAZMİN YÖNTEMİHasar tazminatı aracın onarımı yolu ile, onarımın B.3.3.2 maddesinde belirtildiği üzere mümkün olamaması durumundaise nakit olarak yapılır. Hasar anında eksper görevlendirilmesi durumunda, hasar tespitinin görevli ekspertarafından yapılması esastır. Eksper tarafından tespit edilen hasar tutarına kadar taşıtın onarımı yaptırılır veya tutarnakden ödenir. Taşıtın kısmi zarar görmesi durumunda yapılacak onarımlarda, resmi kayıtlar ya da ekspertiz raporundantaşıtın daha önce hasar gördüğü ve onarıldığının tespit edilmesi halinde, taşıt üzerindeki mevcutparçaların evsafında parça kullanılabilinir.PARÇA TÜRÜYetkili Servislerde yapılacak onarımlarda orijinal yedek parçalar kullanılacaktır. Özel servislerde yapılacakonarımlarda ise orijinal yedek parça Rekabet Kurumunun 2005/4 nolu tebliğine uygun olarak Aksigorta tarafındantedarik edilebilir.ONARIM YERİHasarlı aracın onarımı, Toyota Yetkili Servislerinde, Aksigorta web sitesinde (www.aksigorta.com.tr) yayınlanananlaşmalı servislerde veya sigortalının tercih edeceği serviste yapılır.