Gönderen Konu: AkSigorta Aracımı yetkili olmayan serviste yaptırmak istiyor.  (Okunma sayısı 12160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: AkSigorta Aracımı yetkili olmayan serviste yaptırmak istiyor.
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2013, 11:43:47 »
Ben bu ifadelere göre Yetkili Servis'in yapamayacağı bir onarım durumunda özel servislere gönderileceğini düşünüyorum.
ONARIM YERİ'nde ".. veya sigortalının tercih edeceği serviste yapılır..." şeklinde ifade var. Ben gerekirse "yetkili servis"te yapılması için zorlayamaz mıyım?

Benim bu ifadelerden anladığımda servisin verdiği fiyat fazla olursa ucuza yapan anlaşmalı servislerde yapılır.
Poliçenizdeki ifadelerin ucu açık.
Benim başıma gelen örnekten yola çıkın.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2013, 11:43:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2013, 11:48:08 »
İçime kuşku düştü şimdi bende anadolu sigorta genişletilmiş kasko yaptırmıştım temmuz ayında böyle bir kloz varmıydı tam hatırlamıyorum.eve geçince bir daha okuyayım.tekrar geçmiş olsun.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2013, 11:58:55 »
  1 Nisan 2013'den sonra 4 poliçe tipi geldi bildiğim kadarı ile. Bunlar arasında bazı sınırlama farklılıkları var. Bu 4 sınıftan en uygun olanını seçmek ve detaylara iyi hakim olmak gerek. Yani sadece fiyat karşılaştırması yapmayın, verilen güvenceler çok önemli. Durumun sigorta tarafını iyi bilen bir arkadaşımız var ise ve gerekli bilgileri paylaşır ise, eminim çok faydalı olur herkes için.
 İşin ilginci; bu yeni sistem, bazı sigorta ve sigortalı arasındaki anlaşmazlıkların, oluşmadan önlenmesi için getirilmemiş miydi?

Bu arada, orjinal ve muadil parçanın anlamı tam bilinmiyor olabilir.

Orjinal Parça(Original Equipment Manufacturer - OEM):
“Bir motorlu aracın üretiminde veya montajında kullanılan parçalarla aynı kalitede olan ve söz konusu motorlu aracın üretiminde veya montajında kullanılan parçaların veya yedek parçaların üretiminde sağlayıcı tarafından getirilen spesifikasyonlara ve üretim standartlarına göre üretilmiş yedek parçalar anlamına gelmektedir. Aracın parçaları ile aynı üretim bandında üretilen yedek parçalar da bu kapsamdadır. Bu parçaların, söz konusu aracın montajında kullanılan parçalarla aynı kalitede olduğunun ve araç üreticisinin spesifikasyonlarına ve üretim standartlarına göre üretildiğinin parça üreticisi tarafından belgelendirilmesi halinde, aksi kanıtlanana kadar, orijinal yedek parça olduğu varsayılır”

Muadil Parça(Original Equivalent Parts - OEP):
“Bir motorlu aracın montajında kullanılan parçalarla eşdeğer kalitede olduğu varsa mevzuat gereği aranan mecburi standartlara uygunluğunun üreticisi tarafından belgelendirilmesi gereken parçalar”

Yan Sanayi Parça(Aftermarket Auto Parts):
 Orjinal ve Muadil parçaya göre üretim kalitesi daha düşük olan parçalardır. (Yan sanayi parçalar bazen piyasada Muadil parça olarak adlandırılabilmekte ve asıl sıkıntı bu durumda oluşmaktadır)

Iso/Ts 16949 kalite yönetim sistemi araştırılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Eylül 10, 2013, 12:43:51 »
Benim bu tip olaylara bakış açım genelde şahsım adına menfaat çıkaracak şekilde değildir.
Yapılan haksız uygulamaların toplum açısından öneminide düşünmekteyim.

Kararlarında bir değişim olmadığı sürece olayı mahkemeye taşımayı düşünüyorum.
Kazanacağımdan adım gibi eminim ve inşallah emsal bir karar olur sizlerle paylaşırım

Şu an japonya toyotaya bilgi vermek için araştırma yapmaktayım

olayın mahkemeye taşınma ihtimalinden dolayı şu andan itibaren çok fazla ayrıntıya girip belge ve bilgi paylaşımı yapmak istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2013, 14:37:39 »
Metin bey çok geçmiş olsun, başınıza gelen olay hakikaten üzücü. Maalesef bir şekilde kandırılıyoruz ve hepimizin başına geliyor. Yeterli bilgilendirme yapılmadan ürün satışı sonucu bu tür mağduriyetler yaşıyoruz. Tamam biz de fazla araştırmadan işlem yaptırıyoruz ama satıcının bundan faydalanması gayrı hukuki ve etik dışı bir işlem olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca sigortayı yaptırdığınız acenteyle konuştunuz mu ? Bu durumdan haberdarlar mı ? Eğer öyleyse neden bu konuda bilgilendirilmediğinizi sorun.
Sonuçları merakla bekliyoruz. Tekrar geçmiş olsun.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 10, 2013, 18:23:39 »
Bu sigortacılar her şeyi kılıfına uyduruyorlar. Bende kaskomu aracı aldığım bayide Toyota gümüş kasko olarak yaptırdım. Aksigorta poliçeme baktım Muhittin Beyin bahsettiği klozlar bende de aynı. Ben kasko yaptırırken özellikle kaza durumunda yetkili serviste ve orijinal parça kullanılacak diye belirtmiştim. Bana tabii efendim istediğiniz gibi yapıldı denildi. Şimdi 40bin bakımında bu yazılanları okutuyum onlara.
İlgili klozlar aşağıdaki gibi.

HASAR TAZMİN YÖNTEMİ
Hasar tazminatı aracın onarımı yolu ile, onarımın B.3.3.2 maddesinde belirtildiği üzere mümkün olamaması durumunda
ise nakit olarak yapılır. Hasar anında eksper görevlendirilmesi durumunda, hasar tespitinin görevli eksper
tarafından yapılması esastır. Eksper tarafından tespit edilen hasar tutarına kadar taşıtın onarımı yaptırılır veya tutar
nakden ödenir. Taşıtın kısmi zarar görmesi durumunda yapılacak onarımlarda, resmi kayıtlar ya da ekspertiz raporundan
taşıtın daha önce hasar gördüğü ve onarıldığının tespit edilmesi halinde, taşıt üzerindeki mevcut
parçaların evsafında parça kullanılabilinir.
PARÇA TÜRÜ
Yetkili Servislerde yapılacak onarımlarda orijinal yedek parçalar kullanılacaktır. Özel servislerde yapılacak
onarımlarda ise orijinal yedek parça Rekabet Kurumunun 2005/4 nolu tebliğine uygun olarak Aksigorta tarafından
tedarik edilebilir.
ONARIM YERİ
Hasarlı aracın onarımı, Toyota Yetkili Servislerinde, Aksigorta web sitesinde (www.aksigorta.com.tr) yayınlanan
anlaşmalı servislerde veya sigortalının tercih edeceği serviste yapılır.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 10, 2013, 20:44:21 »
Konunun tamamını okumaya çalıştım ama bazı yerlerini kaçırdım. Affınıza sığınarak bir bilgi vermek istiyorum.

Kasko yaparken/yaptırırken bazı firmalar düşük rakam vermek adına yan sanayi parça/ hatta çıkma parça kullanım hakkını kullanım için bazı maddeler koyuyorlar.

9 Eylül de avensise 940 tl ye %3 muafiyetli kasko yaptırdım.

Ama Sampo japon sigorta ise tam kaskoyu 740 tl teklif verdi ama içeriği; olası kaza anında benden çok kendini korumak adına olduğu için vazgeçtim. Ayrıca mini onarım var diyen bu markanın mini onarım hasarını tramere işlettiğini de öğrendim.

Kasko yaptıracakların dikkatine..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 10, 2013, 22:20:28 »
Ama Sampo japon sigorta ise tam kaskoyu 740 tl teklif verdi ama içeriği; olası kaza anında benden çok kendini korumak adına olduğu için vazgeçtim. Ayrıca mini onarım var diyen bu markanın mini onarım hasarını tramere işlettiğini de öğrendim.

Kasko yaptıracakların dikkatine..

Sompo Japan sigortadan kaskolu aracıma park halindeyken çarptılar, yanlış hatırlamıyorsam 2.700 TL gibi bir onarımı oldu,(Hasar bedelini direk kaskomdan yaptırdım çünkü karşı tarafın Zorunlu Trafik Sigortası dandik bir firma olduğu için servis tamire pek yanaşmamıştı, hoş ilk defa böyle bir olayla karşılaştığım için ben kaskonun anlaşmalı yerine değil karşı tarafın götürdüğü kaportacıya tamir ettirmiştim) Tramerde bu hasar görünmüyor. Bilginize...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 10, 2013, 23:44:03 »
    Bak sen şu toyota kaskonun yaptığı işe 250 tl fazla istediler benden bende toyotaya yaptırtmadım kaskomu iyi etmişim wv ye kızarken onları solda bırakacak toyota galiba şaka gibi ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 11, 2013, 00:23:31 »
geçmiş olsun metin bey. bu seneye kadar bende toyota kasko yaptırıyordum ama bu sene yaptırmadım,sizin onayınız olmadığı sürece sigorta şirketi başka bir yerde aracınızı tamir ettiremez ayrıca kasko poliçesi yetkili servis garantisi veriyor ne derlerse desinler yetkili serviste yaptırmak isteğinizde diretin eğer aracınız sıfır ise ve ağır hasardan dolayı perte çıakrtıyorlarsa size poliçe dahilinde sıfır araç vermek zorunda.en kötü ihtimalle mahmekede kazanacağınızı bilin. tekrar gemiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 12, 2013, 22:15:53 »
Ak sigortanın aracıma 1030 TL kasko fiyatı vermesine ragmen. Çok güvendigim arkadaşım tarafından Bugün 1314 TLye Aviva sigorta yaptırdım.

Klozları karşılaştırdıgımda çok büyük farklar var.
Hiçbir şekilde kafamda gri bölge kalmadı sonuçlar net.
Hatta bu konuyu okumamın çok faydası oldu. Emegi geçen arkadaşlara teşekkür ederim.

Hatta bazı teminatlar çok daha geniş. Ve teminat değerleri daha yüksek.
Mesela anahtar üzerinde iken araç çalınmasını bile %20 hariç tutarak kapsıyor.
Servis klozunda sadece müşterinin istedigi yerde tamir yapılır diyor.
Yedek parça klozundada sadece orjinal parça kullanılır orjinal parçanın tedarik edilememesi durumunda müadil parça tedarik edilir yazıyor.

2 defa kazaya kadarda hasar boyutu önemsenmeden hasarsızlık indirimi bozulmuyor indirimde almıyor sabit kalıyor.

Birde benim araba 2007 1,8 Avensis oldugu için listede çıkmıyordu. Diğer sigorta 2,0 olarak sigorta yapmıştı.
Yeni sistemde sorun yaşanması muhtemel olabilir diye firmaya olması gerektigi gibi poliçede yazdırdı.

Kafamda soru işareti kalmadıgı için fazla para vermeme rağmen memnun kaldım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Eylül 16, 2013, 16:26:52 »
Ahmet bey aynen katılıyorum.

Bende 15 gün süre vererek isteğimi belirttim. olumsuz bir cevap gelirse süre sonunda sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapıcam
Sonuç olarak ödeme süreleri uzayacak ve beni ve sizin gibi müşterileri kaybedecekler.

Aksigorta kaskolu olup Kaza yapan ve işlemleri 2 aydan önce tamamlanan varmı çok merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Eylül 19, 2013, 15:00:29 »
Son durumu bildirmek istedim.
itirazım sonucu aracımın yetkisiz bir serviste yapılmamasına onlarda razı oldular.
toyota yetkili servisinde 25 bin tl ye onarım kararı verildi.
Bunun nedeni yüksek pert ödemesi

aracın ağır hasarlı olması nedeni ile ben onarım yapılmasını istemiyorum.
hava yastıkları açık, şasede kayma var. radyatör ikiye bölündü, darbe motora kadar dayanmış, farlar kırık, kaput ve tampondan bahsetmiyorum bile.

Benim anlamadığım şey. perte çıkarmak için geçerli olacak kıriter sadece pert fiyatımıdır.
Araç ağır hasar almış, onarım yapılsa bile eskisi gibi olmayacağı kesin.
Bunlar göz önüne alınmazmı hiç ?

Ne yapmalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 19, 2013, 15:21:26 »
Son durumu bildirmek istedim.
itirazım sonucu aracımın yetkisiz bir serviste yapılmamasına onlarda razı oldular.
toyota yetkili servisinde 25 bin tl ye onarım kararı verildi.
Bunun nedeni yüksek pert ödemesi

aracın ağır hasarlı olması nedeni ile ben onarım yapılmasını istemiyorum.
hava yastıkları açık, şasede kayma var. radyatör ikiye bölündü, darbe motora kadar dayanmış, farlar kırık, kaput ve tampondan bahsetmiyorum bile.

Benim anlamadığım şey. perte çıkarmak için geçerli olacak kıriter sadece pert fiyatımıdır.
Araç ağır hasar almış, onarım yapılsa bile eskisi gibi olmayacağı kesin.
Bunlar göz önüne alınmazmı hiç ?

Ne yapmalıyım ?

Bu durumun cevabını ben de merak ettim şimdi...
Yetkisiz servis olunca aracı perte çıkaracaklar mı?
Expert karar vermiyor mu pert olayına?
2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #36 : Eylül 19, 2013, 15:23:29 »
Gelde isyan etme
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Eylül 19, 2013, 15:43:37 »
Bu durumun cevabını ben de merak ettim şimdi...
Yetkisiz servis olunca aracı perte çıkaracaklar mı?
Expert karar vermiyor mu pert olayına?

Perte çıkarmada eksper bir etkendir ama tek başına bu kararı veremiyor. son karar Aksigortanın
Yetkisiz serviste daha ucuza yaptıralım diyorlardı vazgeçirttim.
Şimdide perte çıkarmamak için yetkili servisin kanına girip parça fiyatlarında işçilikte indirim istemişler.
Serviste değişmese de olur dediği onarım yapılabilecek parçaları tespit etmiş 5 bin indirmiş fiyatı.

Başka bir toyota servise gönderip, yeni bir ekspermi istesem ne yapsam.
Sinirden kafam çalışmıyo artık.
Yada sigorta tahkim komisyonunamı gideyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #38 : Eylül 19, 2013, 15:53:07 »
Çevremde olan olaylarda adam bankete vuruyor hava yastıgı patlıyor araba perte çıkıyor.

Aslında yapılacak iş çok basit ve ucuz neden pert diye sorguladık.

Cevap olarakta hava yastıgı patlayan bir aracın tamir sonrası ikinci kazada hava yastıgı açılmadıgı için sigorta şirketini mahkemeye vermiş zamanından niçin perte çıkmadı diye.
Sonrasındada tazminat felan.

Böyle bir dava varsa bu emsal olarak gösterilebilir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 19, 2013, 15:59:45 »
Amma tuhaf bir sistem, bundan 5-6 yıl önce arkadaşın arabasına yandan bir araba çarpmıştı, çok fazla bir hasarı yoktu. Arkadaş ben artık bu arabaya binemem deyince direk PERTe çıkarmışlardı... |-\
THE END