Gönderen Konu: BU BENİM İLK KAZAM NAPCAM BİLMİYORUM  (Okunma sayısı 6655 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
BU BENİM İLK KAZAM NAPCAM BİLMİYORUM
« : Eylül 09, 2013, 04:25:14 »
Dün gece 2 de 50-60 km de giderken virajda kontrol kaybettim kaldırıma çıktım. Çıkarken ve inerken doğal olarak alttan sürtmeler ve vurmalar oldu arabayı indirdim müsait bir yere çekip kontrol ettim ;

1-Ön sol ve sağ arka lastik patladı (sağ arkayı değiştirdim sol ön inik şekilde eve gittim)
2-Alt takım koruyucuları vida yerinden çıkmış arka vidalar tutuyordu
3-Giderken hiç ses falan yoktu vites değiştirmelerde falan ses çıkmıyor sadece sağ ön inik diye sağa çekiyordu
4-Ön tamponu yandan tutan vidası çıkmış tampon 2 cm aşağıda duruyordu

başka bir şey yoktu en büyük sorun babamın haberi yoktu. Yarın öğleden sonra 5 te gelecek sanayiye götürüp yaptıracağım yaklaşık ne kadar ücret alırlar çünkü, stepneye normal jantı taktıracağım ve rot balansları yaptıracağım. Ayrıca alt takımları kontrol ettireceğim ve muhafazaları yerine tutturacağım. Eski çalıştığım ustaya götüreceğim tahminen 50 TL falan tutar diye düşünüyorum ama içime rahatlatmak için sizinle paylaşmak istedim.

--------
Forumda büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geldiğinden büyük harf kullanımı yasaktır. Ayrıca Türkçe imla ve yazım kurallarına özen gösterilmesini rica ediyoruz. Büyük/ Küçük harf dönüşümü yapılmış ve Türkçe yazım hataları düzeltilmiştir.

Toyota Club Türkiye

BU BENİM İLK KAZAM NAPCAM BİLMİYORUM
« : Eylül 09, 2013, 04:25:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: BU BENİM İLK KAZAM NAPCAM BİLMİYORUM
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2013, 05:23:37 »
Geçmiş olsun.

Lastik patlayacak derecede bir kaza olmuş ise ön takımda değişecek parçalar olacaktır.

Bunun haricinde şase kaçıklığı da yüksek bir ihtimal, Rot-Balans'tan daha pahalı bir işlem olduğunu söyleyebilirim.

Patlayan lastiğin üzerinde yürüdüyseniz, gidilen mesafeye bağlı değişir fakat, o lastik %90 kullanılamaz hale gelmiştir. Stepne daha önceden kullanılmamış ise bir eş alınıp önlere takılabilir, diğer sağlam iki lastikte arkalara takılır, en ucuz çözüm budur.

Tamponun tırnakları kırık ise sizi üzücü bir fatura bekliyor olacak, umarım tırnaklarda bir sıkıntı yoktur.

Tavsiyelerim;

Ehliyetsiz araba kullanmayınız(!)

Durumu kesinlikle babanıza bildiriniz.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2013, 07:37:45 »
teşekürler abi inş. dedigin kadar büyük bişey yoktur tampon tırnaklarında felan bişey yoktu gerçi geri oturtturdum ben yaptırdıktan sonra haber veririm allah kimse kaza bela vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2013, 09:13:36 »
geçmiş olsun,
Gökhan arkadaşımın dediklerinde ilaveten ;
muhtemelen jantlarda yamukluk vardır balans tutmayacaktır ve jant ın düzeltilmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2013, 18:02:40 »
aynen abi dedigin gibi çıktı , ön lastik patlak degilmiş jant yamulmuş ordan hava kaçırıyomuş ön jantı düzeltirip lastigi taktırdım ve arka patlak lastigin jantını yedek lastige takıp arabaya taktım 2 si 30 tl tuttu , ön tramer yamulmuş onu düzelttirdim 200 tl ye alt takımda bişey yokmuş allahtan alt plastik muhafazaları yerine oturtturduk toplam 230 tl tuttu

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2013, 18:18:04 »
Söyledigin şekilde bir kaza yapıp 50 tl ile mümkün değil kurtaramazsın seni ürkütmek istemem ama yukarıdaki GÖKHAN arkadaşın dediği her şey olası yüksek ihtimallerden ama tabi çıkmadık candan ümit kesilmez derler .Sana şu kadarını deyim sanayiye gidip bu tip bir durumdan 50 tl ile kurtulman uçurumdan atalyıp burnun kanamadan ayağa kalkmadan  kadar düşük ihtimal
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2013, 19:09:36 »
Geçmiş olsun.

Lastik patlayacak derecede bir kaza olmuş ise ön takımda değişecek parçalar olacaktır.

Bunun haricinde şase kaçıklığı da yüksek bir ihtimal, Rot-Balans'tan daha pahalı bir işlem olduğunu söyleyebilirim.

Patlayan lastiğin üzerinde yürüdüyseniz, gidilen mesafeye bağlı değişir fakat, o lastik %90 kullanılamaz hale gelmiştir. Stepne daha önceden kullanılmamış ise bir eş alınıp önlere takılabilir, diğer sağlam iki lastikte arkalara takılır, en ucuz çözüm budur.

Tamponun tırnakları kırık ise sizi üzücü bir fatura bekliyor olacak, umarım tırnaklarda bir sıkıntı yoktur.

Tavsiyelerim;

Ehliyetsiz araba kullanmayınız(!)

Durumu kesinlikle babanıza bildiriniz.

+81 öncelikle onun adı istetme değil STEPNE...
?
İkinci olarak 50-60 olduguna eminmisin? viraj 90 derecemiydi ki o hızda kontrolü kaybettin?

Kendi kardeşime söylediğim gibi söylüyorum 'Ulan ya o kaldırımda bir insan olsaydı'  malesef o yaşlarda bazı şeyler kolay geliyor ama Allah korusun bi insanın burnu bile kanasa seni mahkemeye verse ömrünü harcadın!

Allah hepimizi korusun bununla geçmiş olsun inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2013, 08:38:08 »
abi ben bunu kazayı yaptıktan sonra paylaştıgım için stepneye istetme demem normal hiç farkında bile degilim bak yeni fark ettim :) dediginiz gibi birisi de olabilrdi allahtan gece 4 te yaptım kazayı viraj 80 derece felandı 90 da gidiyodum el freni çektim salak gibi :D bende neden çektim bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2013, 00:32:29 »
geçmiş olsun....
1 ehliyetsiz araç kullanmamaya gayret et
2 hız iyi değildir hız öldürü bunu asla unutma ( kazata binaen demiyorum genel olarka söylüyorum)
3 korkunun ecele faydası yok babandan habersiz yaptırırsın belki ama baban öğrendiğinde sıkıntı olablir onun için her babanın evladından beklediği gibi sende babana karşı açıkca durumu anlatıp özür dile emin ol senin yapacaklarından çok daha iyisini yapacakdır hatta belki birlkte yapacaksınız:)

tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2013, 06:56:44 »
sizinde söylediklerini dikkate alıyorum bundan sonra sadece arabayı yıkamak için çıkartırım arabayı garajdan , dün de babama söyledim kaldırıma çıktım demedimde :D lastigi yardım dedim nasıl yaptın oglum dedi geri geri gelirken dedim hiç kızmadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2013, 07:47:13 »
sizinde söylediklerini dikkate alıyorum bundan sonra sadece arabayı yıkamak için çıkartırım arabayı garajdan , dün de babama söyledim kaldırıma çıktım demedimde :D lastigi yardım dedim nasıl yaptın oglum dedi geri geri gelirken dedim hiç kızmadı :)

Babanız Toyotacluba üyemi?
Görmesin yazdıklarınızı.

:argh:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2013, 11:06:04 »
+81 öncelikle onun adı istetme değil STEPNE...
?
İkinci olarak 50-60 olduguna eminmisin? viraj 90 derecemiydi ki o hızda kontrolü kaybettin?

Kendi kardeşime söylediğim gibi söylüyorum 'Ulan ya o kaldırımda bir insan olsaydı'  malesef o yaşlarda bazı şeyler kolay geliyor ama Allah korusun bir insanın burnu bile kanasa seni mahkemeye verse ömrünü harcadın!

Allah hepimizi korusun bununla geçmiş olsun inşallah.
+555
geçmiş olsun....
1 ehliyetsiz araç kullanmamaya gayret et
2 hız iyi değildir hız öldürü bunu asla unutma ( kazata binaen demiyorum genel olarka söylüyorum)
3 korkunun ecele faydası yok babandan habersiz yaptırırsın belki ama baban öğrendiğinde sıkıntı olablir onun için her babanın evladından beklediği gibi sende babana karşı açıkca durumu anlatıp özür dile emin ol senin yapacaklarından çok daha iyisini yapacakdır hatta belki birlkte yapacaksınız:)

tekrar geçmiş olsun.
+5555
Babanız Toyotacluba üyemi?
Görmesin yazdıklarınızı.

:argh:
Hemen uye yapalim degilse bile :D

Ali gecmis olsun. Allah beterinden korusun. Insallah ders almissindir.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2013, 16:41:51 »
Ne olursa olsun Babanıza bence doğruyu söyleyin .Neden diyecek olursanız bu araç sonuç olarak bir kaza geçirmiş ufak veya büyük olan olmuş detaya girmeyelim yarın birgün babanız acele bir iş iç,n yüksek sürate çıkar .Sizin yaptığınız kazan dolayı bir arıza olur allah vermesin kaza sebep olur sonra daha büyük sıkıntılar ortaya çıkar allah vermesin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2013, 17:01:20 »
abi ben bunu kazayı yaptıktan sonra paylaştıgım için stepneye istetme demem normal hiç farkında bile degilim bak yeni fark ettim :) dediginiz gibi birisi de olabilrdi allahtan gece 4 te yaptım kazayı viraj 80 derece felandı 90 da gidiyodum el freni çektim salak gibi :D bende neden çektim bilmiyorum

Heh şöyle doğruyu söyle canımızı ye.... Cevabı gayet açık o an ki panikle film şeridi gibi geçti herşey gözünün önünden başta BABAN olmak üzere.... Bunun kısa adı TECRÜBESİZLİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2013, 17:56:56 »
yok babam pek bilgisayarda takılmaz bahçede bitkeleri sular agaçlara bakar balkonda çay içer :D :D ben bi sorun çıkacagını sanmıyorum ya alttaki travers geriye dogru gitmiş bu yüzden tampon la kaput arasında biraz boşluk duruyodu bende babam anlamasın diye götürdüm travers geriye gitmiş adam onu öne çektirdi demirlerle bu yani ileride hızlı giderken bi sorun çıkarır mı ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2013, 18:15:26 »
yok babam pek bilgisayarda takılmaz bahçede bitkeleri sular agaçlara bakar balkonda çay içer :D :D ben bir sorun çıkacagını sanmıyorum ya alttaki travers geriye dogru gitmiş bu yüzden tampon la kaput arasında biraz boşluk duruyodu bende babam anlamasın diye götürdüm travers geriye gitmiş adam onu öne çektirdi demirlerle bu yani ileride hızlı giderken bir sorun çıkarır mı ki

Ali kardeşim bak biliyorum sende benim gibi sabırsızsın ama yapacak birşey yok sana tavsiyem ehliyetsiz araba kullanmamalısın veya kullanırsan benim gibi baban yanında olsun. Bende daha dün 18 imi doldurdum bugün ehliyet kursuna kayıt için evrakları hazırlıyorum :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2013, 18:55:37 »
Ali geçmiş olsun . Temennim aynı zamanda son kazan olmasıdır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2013, 19:43:10 »
Ali

Benimde ilk kazam seninkine çok benziyor.

15 yaşımda iken virajda frene basmıştım kilitlenen tekerler yüzünden araba düz giderek su kanalına girmiştim.
Arabanın sag ön çamurluk ve 2 kapısı boyanmıştı.
Sonra 1 yıl tek başıma arabayı vermemişti. Hatta arabayıda birikmiş harçlıklarımla kendim yaptırmıştım.

16 yaşımda ise nasıl bi güven verdi isem yedek anahtarları verdi ve sormana gerek yok ihtiyacın olunca alabilirsin demişti. Ne kadar dogru tartışılır. Ama o yaşta altında araban olunca çok havalı oluyordu.

Şimdi ben düşünüyorum anahtarı verebilirmiyim diye cevap bulamıyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 12, 2013, 05:11:32 »
Ali

Benimde ilk kazam seninkine çok benziyor.

15 yaşımda iken virajda frene basmıştım kilitlenen tekerler yüzünden araba düz giderek su kanalına girmiştim.
Arabanın sag ön çamurluk ve 2 kapısı boyanmıştı.
Sonra 1 yıl tek başıma arabayı vermemişti. Hatta arabayıda birikmiş harçlıklarımla kendim yaptırmıştım.

16 yaşımda ise nasıl bir güven verdi isem yedek anahtarları verdi ve sormana gerek yok ihtiyacın olunca alabilirsin demişti. Ne kadar dogru tartışılır. Ama o yaşta altında araban olunca çok havalı oluyordu.

Şimdi ben düşünüyorum anahtarı verebilirmiyim diye cevap bulamıyorum.
Sartlar olgunlastiysa ver abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 12, 2013, 08:50:49 »
alıntı nasıl yapılıyor bilmiyorum :S ilke benimde 22 günüm kaldı dogum günümü kutlucam sabah 7 de kalkıp kayıt yaptırmaya gitcem :D :D mahmut abi sağol inş. Ahmet abi ben babamın yerinde olsam bende vermezdim yani tedirgin olurdum istersemez ama senin Sonra 1 yıl tek başıma arabayı vermemişti. yazdıgını okur okumaz gülme krizine girdim sanki benim başıma gelmiş gibi :D