Arkadaşlar 2005 model corolla hb sol 1.6 otomatik vites aracım var araç su an 120.000 kmde yaklaşık olarak 70.000 kmde gaz takıldı araca . Araba 110.000 km civarında rolantideyken aşırı derece titreme yapmaya başladı sorunu göstermediğim servis usta kalmadı ancak herkesin ağzından farklı birşey çıkıyor ve ben kimi dinleyip ne yaptıracağımı bilemiyorum . Aracı yetkili servislere götürdüğümde segman yakmıştır diyorlar gaz yüzünden ancak trabzonda okuyor bodrumda yasıyorum ve bu ustayla konustuktan sonra trabzondan bodruma durmaksızın geldım ve yer yer aracın ust hız limitlerine sorunsuzca cıktım ( tabikide araç sürerken aşırı hız kesinlikle çok tehlikelidir ancak ben gece yolculuk yaptıgımdan uygun otobanlarda trafıgın en az oldugu yerlerde denedim bunu ) segman yakan bir e12nin 200-210 gibi hızlara rahatça çıkması imkansızdır diye dusunuyorum yani aracın performansında hiçbir düşüklük yok . Sadece ışıklarda durdugumda araç vites D konumundayken aşırı titreme yapıyor N(boş) konumuna aldığımdada tahminimce binen yuk azaldıgı ıcın bu titreme azalıyor ama kaybolmuyor . Acaba forumda bu tarz bir soru yaşayan varmıdır varsa beni bilgilendirebilir yada yardımcı olabilirse cok sevinirim yaklasık 3 aydır bu sorunla uğraşıyorum ve denediğim yöntemlerin hiçbirinden sonuç alamadım . Aracın gaz kelebeğini ve sensörünü temizlettim i tüm otogazcılara götürüp gaz ayarlarına baktırdım ki aynı sorun benzındede devam ettiği icin gaz ayarıyla alakalı olmadıgını soyledıler ki oylede yaklasık 2-3 hafta benzınde surdum ve sorun yıne devam etti , kısacası bu bulunamayan ve sadece rölantideyken normalin dışında titreme yapan bu sorunu nasıl çözebileceğimi birde sizlere sormak istedim , yardımcı olmaya çalışacak herkese şimdide çok teşekkür ediyorum .