Gönderen Konu: E12 corolla hb rölanti sorunu  (Okunma sayısı 1306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
E12 corolla hb rölanti sorunu
« : Eylül 07, 2013, 02:30:59 »
Arkadaşlar 2005 model corolla hb sol 1.6 otomatik vites aracım var araç su an 120.000 kmde yaklaşık olarak 70.000 kmde gaz takıldı araca . Araba 110.000 km civarında rolantideyken aşırı derece titreme yapmaya başladı sorunu göstermediğim servis usta kalmadı ancak herkesin ağzından farklı birşey çıkıyor ve ben kimi dinleyip ne yaptıracağımı bilemiyorum . Aracı yetkili servislere götürdüğümde segman yakmıştır diyorlar gaz yüzünden ancak trabzonda okuyor bodrumda yasıyorum ve bu ustayla konustuktan sonra trabzondan bodruma durmaksızın geldım ve yer yer aracın ust hız limitlerine sorunsuzca cıktım ( tabikide araç sürerken aşırı hız kesinlikle çok tehlikelidir ancak ben gece yolculuk yaptıgımdan uygun otobanlarda trafıgın en az oldugu yerlerde denedim bunu ) segman yakan bir e12nin 200-210 gibi hızlara rahatça çıkması imkansızdır diye dusunuyorum yani aracın performansında hiçbir düşüklük yok . Sadece ışıklarda durdugumda araç vites D konumundayken aşırı titreme yapıyor N(boş) konumuna aldığımdada tahminimce binen yuk azaldıgı ıcın bu titreme azalıyor ama kaybolmuyor . Acaba forumda bu tarz bir soru yaşayan varmıdır varsa beni bilgilendirebilir yada yardımcı olabilirse cok sevinirim yaklasık 3 aydır bu sorunla uğraşıyorum ve denediğim yöntemlerin hiçbirinden sonuç alamadım . Aracın gaz kelebeğini ve sensörünü temizlettim i tüm otogazcılara götürüp gaz ayarlarına baktırdım ki aynı sorun benzındede devam ettiği icin gaz ayarıyla alakalı olmadıgını soyledıler ki oylede yaklasık 2-3 hafta benzınde surdum ve sorun yıne devam etti , kısacası bu bulunamayan ve sadece rölantideyken normalin dışında titreme yapan bu sorunu nasıl çözebileceğimi birde sizlere sormak istedim , yardımcı olmaya çalışacak herkese şimdide çok teşekkür ediyorum .
Makina Mühendisi

Toyota Club Türkiye

E12 corolla hb rölanti sorunu
« : Eylül 07, 2013, 02:30:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 corolla hb rölanti sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2013, 12:56:04 »
Merhaba,
Forumda bu konu ile ilgili çok tartışma var. Bu arabaların klasik özelliğidir. Gaz takınca biraz daha belirginleşiyor. Rölantı değeri 600 d/d civarında ise arabanızda sorun yok. Bizim arabalarımız da öcellikle vites D konumundayken ayağınız da frendeyse (fren lambasını yaktığından dolayı) titreme yapıyor. İlk başlarda ben de sorun ediyordum ama alışıyorsun zamanla. O kadar yolu sorunsuz hem de 200-210'lara çıkarak yapabildiyseniz arabanızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir de "rölanti ayarlarız" deyip arabanızı daha çok bozan ustalara dikkast edin zira bildiğim kadarıyla bu arabaların rölanti ayarı otomatik. Ayar yapılmıyor...

iyi günler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2013, 13:02:08 »
Merhaba,
Forumda bu konu ile ilgili çok tartışma var. Bu arabaların klasik özelliğidir. Gaz takınca biraz daha belirginleşiyor. Rölantı değeri 600 d/d civarında ise arabanızda sorun yok. Bizim arabalarımız da öcellikle vites D konumundayken ayağınız da frendeyse (fren lambasını yaktığından dolayı) titreme yapıyor. İlk başlarda ben de sorun ediyordum ama alışıyorsun zamanla. O kadar yolu sorunsuz hem de 200-210'lara çıkarak yapabildiyseniz arabanızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir de "rölanti ayarlarız" deyip arabanızı daha çok bozan ustalara dikkast edin zira bildiğim kadarıyla bu arabaların rölanti ayarı otomatik. Ayar yapılmıyor...

iyi günler,
Gayet güzel bir açıklama, daha iyisi olamazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2013, 13:10:29 »
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2013, 20:24:17 »
Abi şurayada bir baksanız: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53648.0
o konuyu zaten yakından takip ediyorum bende aracı 2005 yılında sıfır aldım zaten o 650 civarındaki titremeden daha farklı bu seferki ve kimsede çözemiyor :/ gaz takdırırken emme manifoltunu deldikleri için tahminimce açılan diger konudaki gibi conta değişimi yapmam gerekecek , teşekkür ederim okuyup yardım etmeye çalışan arkadaşlarım için :)
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2013, 20:26:02 »
o konuyu zaten yakından takip ediyorum bende aracı 2005 yılında sıfır aldım zaten o 650 civarındaki titremeden daha farklı bu seferki ve kimsede çözemiyor :/ gaz takdırırken emme manifoltunu deldikleri için tahminimce açılan diger konudaki gibi conta değişimi yapmam gerekecek , teşekkür ederim okuyup yardım etmeye çalışan arkadaşlarım için :)

:)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...