Gönderen Konu: Yeni Auris kullananlar buraya....  (Okunma sayısı 9544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yeni Auris kullananlar buraya....
« : Eylül 04, 2013, 17:49:29 »
Arkadaşlar kısaca size yeni auriste yaşadığım sıkıntılar ve bazı cevapları paylaşacağım. eğer varsa sizden de yenilerini beklerim.
Aracım D4D active skypack paketi olup düz vites ve 5000 km'dedir.

1. problem : arabanın dış tarafından gelen ince ıslık tarzında bir ses.
    sonuç : arabamı 1000 km bakımına götürmeden bir ses fark ettim. müziği seven bir insan olarak bu sesi belki geç belki erken mi fark ettim bilmiyorum. bu ses aracın dışından (cam kapı klima radyo kapalı iken daha iyi duyuluyor) bir yerden geliyor. sesi bakımı yapacak arkadaşa aracı teslim ederken tarif ettim ve test sürüşünde kontrolde bulamadık. bugün aracımı servise götürdüğümde ara sıra tekrarlayan bu sorunu dile getirdim ve ayrıca bu sesin 80,100,120 km gibi hızlarla normal seyir halindeyken geldiğini de söyledim. bana bir video izlettiler ve sesin bu olup olmadığını sordular. evet, bu sesin aynısıydı. bu ses yeni auris'in bir problemiymiş. her araçta değil ama bazı araçlardan aynı ses geldiğini söylediler. müşterilerden gelen videoları merkeze yolladıklarını ve sorunun araştırıldığını ama bu sesin aracın seyir haline olumsuz bir etki bırakmadığını söylediler. şu an için problem çözülmüş değil.

2. problem : skypack(cam tavan) paketi olan araç sahipleri için bu problemim. cam tavandan (açık veya kapalı fark etmez) gelen titreme sesi.
    sonuç : aracımı yine 1000 km bakımına götürürken bu ses çok azdı. test sürüşünde yanımda gelen arkadaş bir ses olmadığını ve normal olduğunu eğer istersem tavanı sökebileceğini söyledi. ben de küçük bir titreme sesi için tavana dokundurtmam dedim ve bu küçük sese katlandım. ama daha sonra sesin (iki metalin şiddetle titreyerek çıkarttığı gibi) artmasına dayanamayıp servise tekrar götürdüğümde adamlar da sesin gerçekten geldiğine ikna oldu. hemen lambanın oradan gelen bu titreme sesine arkadaşlar yalıtım yaparak sesi giderdiler.

3. problem : yeni aurislerde bulunan touch cihazının gps yüklü olmaması.
    sonuç : servisteki arkadaşlara bunun sebebini sorduğumda aurislerin ingiltereden geldiğini ve orada yüklenmek istenen navigasyonun Türk haritasında yasalara aykırı olduğu için yüklenmediğini söylediler. aracın alt yapısı var. yükletmek isterseniz 500 küsür lira karşılığında yükleyebileceklerini söylediler.

4. problem : debriyajdan ayağı çekip hemen gaza geçiş yaptığımda gelen tık diye ses.
    sonuç : daha önceden 2009 model corolla d4d kullanıcısıydım. ama bu araçta fark ettiğim farklı bir şey vardı. vites geçişlerinde seri olduğum için debriyajdan ayağımı yavaş yavaş değilde daha hızlı çekip gaza hemen bastığımda tık diye ses geldi. sürekli bu şekilde yaşadığım ses için servisteki arkadaşla test sürüşüne çıktık. adam benim gibi kullanmadığı için herhangi bir ses olmadığını söyledi. direksiyona ben geçtim ve adama sesi gösterdim. adam vites geçişlerini bu şekilde yapmamamı biraz daha yavaş geçiş yapmamı söyledi. corolla'da bu sesi yaşamamıştım ben de kendimce İngilizler yapacağına Türkler yapsaydı diyerek seri geçişlerimi bir kenara bıraktım.

forumda bu ve buna benzer tariflerde problemler gördüğüm için hepsini bir arada yazmak istedim. hepinize teşekkürler.  ::)
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Toyota Club Türkiye

Yeni Auris kullananlar buraya....
« : Eylül 04, 2013, 17:49:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris kullananlar buraya....
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2013, 19:50:17 »
gayet güzel tespitler yapmışsınız . ben kendi aurisimde 2 numaralı sorunu özellikle iyice ısındığında yaşıyorum ses bariz bir şekilde ön tavan aydınlatmadan geliyor. hafif bastırınca ses kesiliyor.
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bırakın İnsanlar İstediği Gibi Yaşasın
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2013, 22:39:17 »
aynen katılıyorum o tavandaki titreme gibi ses bendede oluyor özellikle durduğum zaman.bide bendeki multi mod vites olduğu için vites geçişleri çok ses çıkarıyor.opel corsadan alışkın olduğum için beni rahatsız etmiyor.
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2013, 22:51:58 »
1. problemdeki bahsi geçen ses problemi, benim yaşadığım ses problemi ile aynı mı bilmiyorum ama dediğiniz gibi hızlanınca ortaya çıkıyor... sanki bir metal sürtmesi, cik cik, ıslık vs gibi bir ses. tanımlayamıyorum... Bahsettiğiniz ses kaydı biryerlerde var mı?

Benim başka bir problemim daha var:
Aracın ön kaputu açıp bu ses acaba buralardan mı geliyor diye incelemek istedim. Sorun olabilecek pek bir şey bulamadım. Ancak, gördüm ki bazı kablo, boru vs.ler basit elektrik bantı vs gibi birşeylerle çok uyduruk bir şekilde sarılmış veya bağlanmış. Çok amatörce duruyor. Acaba bunlar sizlerin araçlarda da var  mı? Dikkatinizi çekti mi?
2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2013, 01:19:17 »
Dediginiz aksamlari hic incelemedim. Gunduz vakti kontrol edip yorumumu yapacagim. Ses kaydina gelirsek, bu ses her zaman olmadigi icin elimde henuz bir kayit yok. Servis benden de bir kayit istedi. Kayit ettigim an hem burada paylasacagim hem de servise mail atacagim
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2013, 14:42:16 »
Güzel bir başlık olmuş.

Ses problemleri böylesine yalıtımlı bir arabada daha bir belli oluyor. Tavandan ve bahsettiğiniz yüksek seslerde bir ses seyir halinde yok ama hafif bozuk yolda kapı açıp kapatırken tavanın ön kısmında tangırtı geliyor.

Bu navigasyon olayı acayip bir mualla. Navigasyon yazılımına para istiyorlar sonra 3 geçince her update  para alıyorlar.

Benim bir kaç sıkıntım var.

Ön kaput ve tampon değişti. Ön kaputun cama bakan ucunda titreme var rölantide. Önceden dikkatimi çekmedi ama şuan rölantide gözle görülür bir titreme mevcut. Sİz de de böyle bişi var mı ?

Kaput altındki keçenin kaputu açtığınızda aşağıda kalan kısmının başlantııs dikkatimi çekti kazadan sonra sanki tam bağlanmamış gibi o kısmın fotosunu çekmeniz mümkün mü?

MM şanzumanda frenden ayağımı çektiğimde sanki pedal biryere takılıyorda birden o takıntıdan kutruluyor gibi bir ses ve his veriyor arasıra.

Far sensörü altgeçidin çıkışında anca yanıyor .

v.s v.s
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2013, 15:14:39 »
4. maddede yazdığınız debriyajdan gelen sesi sanki bazen ben de duyuyorum ama beni rahatsız etmedi. bunun haricinde 1 ve 2 de bahsedilen seslerden Allaha şükür hiçbirisi yok bende (araçlarımız model ve donanım olarak tamamen aynı bu arada)

sadece şu sorun var bende ses olarak;
klima açıkken (soğuk üflerken tabi) arabanın ön konsolunda üst sağ ve sol kısımdaki yan camlara hava üfleyen çıkışlarda, soğuğun etkisi ile ızgaralardaki daralma sebebi ile oluşan milimetrik boşluklar sonucu, o ufacık ızgaraların, oturduğu yuvaya sürtünmesi sonucu bazı ufak gıcırtılar oluşuyor. bunu 10.000 km bakımda servise dile getireceğim, bakalım ne diyecekler.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2013, 20:38:47 »
bu 1 de bahsettiğiniz ses benim araçtanda geliyo geçenlerde 150 civarı hızla otobanda gderken müziği kapatınca duydum biraz rüzgar vardı ondan olabilir diye düşündüm ancak arada kesilip geldiğini fark ettim sanki biyerde bir ikaz sesi telefon sesi gibi bişey ama önden ve çok inceden geliyo biraz araştırdım ön yolcu kemer tokası ile alakalı odluğunu yazanlar olmuş o sırada eşimde emniyet kemerini takmadım ama bu uyarı vermedi diyordu aklıma o geldi ama ses kemer takılmayınca gelen uyarı sesine benzemiyordu servisi aradım istanbul da sonkar toyotayı ilk defa benden böyle bir şikayet aldıklarını söylediler bilgi edinen olursa burdaz yazarsa sevirinim kafama takıldı baya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2013, 16:26:19 »
Arkadaşlar kısaca size yeni auriste yaşadığım sıkıntılar ve bazı cevapları paylaşacağım. eğer varsa sizden de yenilerini beklerim.

sonuç : arabamı 1000 km bakımına götürmeden bir ses fark ettim. müziği seven bir insan olarak bu sesi belki geç belki erken mi fark ettim bilmiyorum. bu ses aracın dışından (cam kapı klima radyo kapalı iken daha iyi duyuluyor) bir yerden geliyor. sesi bakımı yapacak arkadaşa aracı teslim ederken tarif ettim ve test sürüşünde kontrolde bulamadık. bugün aracımı servise götürdüğümde ara sıra tekrarlayan bu sorunu dile getirdim ve ayrıca bu sesin 80,100,120 km gibi hızlarla normal seyir halindeyken geldiğini de söyledim. bana bir video izlettiler ve sesin bu olup olmadığını sordular. evet, bu sesin aynısıydı. bu ses yeni auris'in bir problemiymiş. her araçta değil ama bazı araçlardan aynı ses geldiğini söylediler. müşterilerden gelen videoları merkeze yolladıklarını ve sorunun araştırıldığını ama bu sesin aracın seyir haline olumsuz bir etki bırakmadığını söylediler. şu an için problem çözülmüş değil.

Herkese merhaba,

1 nolu maddede belirtilen problemi yaşayanlardan biriyim.
Konuyu " tekerden gelen sürekli ötme sesi " adlı başlıkta da tartışıyoruz.
Video kayıtlarını merak eden arkadaşlar o başlıktaki videoları da inceleyebilir.
Toyota malesef sorunla ilgili bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadı.
Aynı problemi yaşayanlar belirtilen başlık altında sorun ile ilgili yaşadıkları süreçleri (servisle v.b.) paylaşabilirse hepimiz için ışık tutacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2013, 16:38:18 »

Herkese merhaba,

1 nolu maddede belirtilen problemi yaşayanlardan biriyim.
Konuyu " tekerden gelen sürekli ötme sesi " adlı başlıkta da tartışıyoruz.
Video kayıtlarını merak eden arkadaşlar o başlıktaki videoları da inceleyebilir.
Toyota malesef sorunla ilgili bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadı.
Aynı problemi yaşayanlar belirtilen başlık altında sorun ile ilgili yaşadıkları süreçleri (servisle v.b.) paylaşabilirse hepimiz için ışık tutacaktır.

tekerden geldiği kesin mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2013, 16:47:25 »
tekerden geldiği kesin mi?

Çok yüksek ihtimal evet. Çünkü frene hafifçe de dokunduğum anda sesi kesiyor, bıraktığım anda tekrar devam ediyor. Sanki seyir halinde balata sürtüyor gibi.
Seyir esnasında bu sesi yaşayanlar frene dokunarak test edebilir.
Gerçi şehir içinde pek anlaşılmıyor. Uzun bir yolda genelde 80 km ve üzeri hızlarda ara ara bu ötme sesi geliyor. Ben de ses geldiğinde video ile kayıt altına aldım ve avcılar sonkara ilettim.3 hafta oldu ses seda yok. Hala inceleniyormuş???!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2013, 16:54:07 »
Çok yüksek ihtimal evet. Çünkü frene hafifçe de dokunduğum anda sesi kesiyor, bıraktığım anda tekrar devam ediyor. Sanki seyir halinde balata sürtüyor gibi.
Seyir esnasında bu sesi yaşayanlar frene dokunarak test edebilir.
Gerçi şehir içinde pek anlaşılmıyor. Uzun bir yolda genelde 80 km ve üzeri hızlarda ara ara bu ötme sesi geliyor. Ben de ses geldiğinde video ile kayıt altına aldım ve avcılar sonkara ilettim.3 hafta oldu ses seda yok. Hala inceleniyormuş???!!!
doğru, yüksek hızlarda oluyor bende de, ve frene hafifce dokunca o ses gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2013, 16:56:12 »
doğru, yüksek hızlarda oluyor bende de, ve frene hafifce dokunca o ses gidiyor.

Siz İstanbulda mısınız? Servise başvurdunuz mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 06, 2013, 16:57:48 »
Siz İstanbulda mısınız? Servise başvurdunuz mu?
İstanbuldayım ama henüz bir servise başvurmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 06, 2013, 18:11:50 »
Arkadaşlar bu ses konusunda yenibosna sonkarda fatih bey var makanik şefi olması lazım ondada auris varmış aynı problem bendede oldu diyor benim araçtada vardı aynı ses bugün götürdüm balatalardan kaynaklandığını söyledi halletti.İsteyen gidip hallettirebilir 1-2 saat iinde hallediyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 21, 2013, 12:39:38 »
4 numaralı sorun benim 2012 1,33 Aurisimde vardı. Ne yaptıysam servise kabul ettiremedim tam 5 kez servise gittim, yok ayağını debriyajdan yavaş çek, yok yavaş bas vs. En sonunda 3 bin kilometrede sattım arabayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 21, 2013, 13:55:18 »
1. sorunu bundan 1 ay önce uzun yoldan geldiğimde farketmiştim bir defaya mahsus olmak üzere başkada duymadım..diğer sorunlar bende olmadı...6200km araç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 03, 2013, 22:48:14 »
Merhabalar.
Yaklaşık 1 ay evvel Auris 1,4 dizel premium mm ve Corolla dizel touch mm aldım.
İkisini de aynı şekilde kullanmama rağmen Corolla 5,4 litre, Auris ise 6,5 litre ortalama yakıyor şehir içinde. Acaba neden bu kadar fark var yakıtlarında anlayamadım.
Bir de Auris için 9006 xenon uyumlu deniyor fakat kesinlikle ampul oturmuyor tırnaklarla alakası yok ampul yuvaya girmiyor yani tırnakları tamamen kesseniz yine olmuyor. Ben bir şekilde sıkştırıp tutturdum ama kimseye tavsiye etmiyorum hiç içime sinmedi.
Ayrıca yeni corolla ve auris arasındaki farklar konusunda neyi merak ediyorsanız sorabilirsiniz gönül rahatlığıyla =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 04, 2013, 09:22:22 »
Merhabalar.
Yaklaşık 1 ay evvel Auris 1,4 dizel premium mm ve Corolla dizel touch mm aldım.
İkisini de aynı şekilde kullanmama rağmen Corolla 5,4 litre, Auris ise 6,5 litre ortalama yakıyor şehir içinde. Acaba neden bu kadar fark var yakıtlarında anlayamadım.
Bir de Auris için 9006 xenon uyumlu deniyor fakat kesinlikle ampul oturmuyor tırnaklarla alakası yok ampul yuvaya girmiyor yani tırnakları tamamen kesseniz yine olmuyor. Ben bir şekilde sıkştırıp tutturdum ama kimseye tavsiye etmiyorum hiç içime sinmedi.
Ayrıca yeni corolla ve auris arasındaki farklar konusunda neyi merak ediyorsanız sorabilirsiniz gönül rahatlığıyla =)
ahmet bey, ben de bu durumu farkettim. bacanakta corolla bende auris var, onunki benden az yakıyor, daha rahat ivmeleniyor. bana arabayı satan satış danışmanına sordum durumu, auris corolladan daha ağırmış, sanırım 100 kg kadar. o sebeple şehir içi dur kalklarda daha çok yakması normal dedi:)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 04, 2013, 09:39:26 »
ahmet bey, ben de bu durumu farkettim. bacanakta corolla bende auris var, onunki benden az yakıyor, daha rahat ivmeleniyor. bana arabayı satan satış danışmanına sordum durumu, auris corolladan daha ağırmış, sanırım 100 kg kadar. o sebeple şehir içi dur kalklarda daha çok yakması normal dedi:)

Corolla Auris'ten her modelinde daha ağırdır. MM'de ise arada sadece 5-10kg vardır. İki araç arasında bu kadar tüketim farkı anormal. Tamamen kişisel kullanınla alakalı bence.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.