0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar kısaca size yeni auriste yaşadığım sıkıntılar ve bazı cevapları paylaşacağım. eğer varsa sizden de yenilerini beklerim.Aracım D4D active skypack paketi olup düz vites ve 5000 km'dedir.1. problem : arabanın dış tarafından gelen ince ıslık tarzında bir ses. sonuç : arabamı 1000 km bakımına götürmeden bir ses fark ettim. müziği seven bir insan olarak bu sesi belki geç belki erken mi fark ettim bilmiyorum. bu ses aracın dışından (cam kapı klima radyo kapalı iken daha iyi duyuluyor) bir yerden geliyor. sesi bakımı yapacak arkadaşa aracı teslim ederken tarif ettim ve test sürüşünde kontrolde bulamadık. bugün aracımı servise götürdüğümde ara sıra tekrarlayan bu sorunu dile getirdim ve ayrıca bu sesin 80,100,120 km gibi hızlarla normal seyir halindeyken geldiğini de söyledim. bana bir video izlettiler ve sesin bu olup olmadığını sordular. evet, bu sesin aynısıydı. bu ses yeni auris'in bir problemiymiş. her araçta değil ama bazı araçlardan aynı ses geldiğini söylediler. müşterilerden gelen videoları merkeze yolladıklarını ve sorunun araştırıldığını ama bu sesin aracın seyir haline olumsuz bir etki bırakmadığını söylediler. şu an için problem çözülmüş değil.Herkese merhaba,1 nolu maddede belirtilen problemi yaşayanlardan biriyim.Konuyu " tekerden gelen sürekli ötme sesi " adlı başlıkta da tartışıyoruz.Video kayıtlarını merak eden arkadaşlar o başlıktaki videoları da inceleyebilir.Toyota malesef sorunla ilgili bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadı.Aynı problemi yaşayanlar belirtilen başlık altında sorun ile ilgili yaşadıkları süreçleri (servisle v.b.) paylaşabilirse hepimiz için ışık tutacaktır.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 04, 2013, 17:49:29Arkadaşlar kısaca size yeni auriste yaşadığım sıkıntılar ve bazı cevapları paylaşacağım. eğer varsa sizden de yenilerini beklerim.Aracım D4D active skypack paketi olup düz vites ve 5000 km'dedir.1. problem : arabanın dış tarafından gelen ince ıslık tarzında bir ses. sonuç : arabamı 1000 km bakımına götürmeden bir ses fark ettim. müziği seven bir insan olarak bu sesi belki geç belki erken mi fark ettim bilmiyorum. bu ses aracın dışından (cam kapı klima radyo kapalı iken daha iyi duyuluyor) bir yerden geliyor. sesi bakımı yapacak arkadaşa aracı teslim ederken tarif ettim ve test sürüşünde kontrolde bulamadık. bugün aracımı servise götürdüğümde ara sıra tekrarlayan bu sorunu dile getirdim ve ayrıca bu sesin 80,100,120 km gibi hızlarla normal seyir halindeyken geldiğini de söyledim. bana bir video izlettiler ve sesin bu olup olmadığını sordular. evet, bu sesin aynısıydı. bu ses yeni auris'in bir problemiymiş. her araçta değil ama bazı araçlardan aynı ses geldiğini söylediler. müşterilerden gelen videoları merkeze yolladıklarını ve sorunun araştırıldığını ama bu sesin aracın seyir haline olumsuz bir etki bırakmadığını söylediler. şu an için problem çözülmüş değil.Herkese merhaba,1 nolu maddede belirtilen problemi yaşayanlardan biriyim.Konuyu " tekerden gelen sürekli ötme sesi " adlı başlıkta da tartışıyoruz.Video kayıtlarını merak eden arkadaşlar o başlıktaki videoları da inceleyebilir.Toyota malesef sorunla ilgili bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadı.Aynı problemi yaşayanlar belirtilen başlık altında sorun ile ilgili yaşadıkları süreçleri (servisle v.b.) paylaşabilirse hepimiz için ışık tutacaktır.tekerden geldiği kesin mi?
tekerden geldiği kesin mi?
Çok yüksek ihtimal evet. Çünkü frene hafifçe de dokunduğum anda sesi kesiyor, bıraktığım anda tekrar devam ediyor. Sanki seyir halinde balata sürtüyor gibi. Seyir esnasında bu sesi yaşayanlar frene dokunarak test edebilir.Gerçi şehir içinde pek anlaşılmıyor. Uzun bir yolda genelde 80 km ve üzeri hızlarda ara ara bu ötme sesi geliyor. Ben de ses geldiğinde video ile kayıt altına aldım ve avcılar sonkara ilettim.3 hafta oldu ses seda yok. Hala inceleniyormuş???
doğru, yüksek hızlarda oluyor bende de, ve frene hafifce dokunca o ses gidiyor.
Siz İstanbulda mısınız? Servise başvurdunuz mu?
Merhabalar.Yaklaşık 1 ay evvel Auris 1,4 dizel premium mm ve Corolla dizel touch mm aldım.İkisini de aynı şekilde kullanmama rağmen Corolla 5,4 litre, Auris ise 6,5 litre ortalama yakıyor şehir içinde. Acaba neden bu kadar fark var yakıtlarında anlayamadım.Bir de Auris için 9006 xenon uyumlu deniyor fakat kesinlikle ampul oturmuyor tırnaklarla alakası yok ampul yuvaya girmiyor yani tırnakları tamamen kesseniz yine olmuyor. Ben bir şekilde sıkştırıp tutturdum ama kimseye tavsiye etmiyorum hiç içime sinmedi.Ayrıca yeni corolla ve auris arasındaki farklar konusunda neyi merak ediyorsanız sorabilirsiniz gönül rahatlığıyla =)
ahmet bey, ben de bu durumu farkettim. bacanakta corolla bende auris var, onunki benden az yakıyor, daha rahat ivmeleniyor. bana arabayı satan satış danışmanına sordum durumu, auris corolladan daha ağırmış, sanırım 100 kg kadar. o sebeple şehir içi dur kalklarda daha çok yakması normal dedi:)