0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Corolla Auris'ten her modelinde daha ağırdır. MM'de ise arada sadece 5-10kg vardır. İki araç arasında bu kadar tüketim farkı anormal. Tamamen kişisel kullanınla alakalı bence.
ben satış temsilcisinin bu sözünden sonra merak edip ağırlıkları incelememiştim. şimdi baktım, 2 sinin de m/m dizel modelleri 1270'er KG, aynı yani...Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2013, 10:04:23aynı kiloda aynı motora sahip araçlar, ama auris daha çok yakıyor, kesinlikle eminim daha çok yakıyor.sebebi ne olabilir? birisi türkiyede diğeri ingiltere de montajlanıyor ancak her iki aracın motoru da japonyadan geliyor. acaba birebir aynı motor değil mi? aklıma başka sebep gelmiyor...
Gerçekten enterasan. Bence üretim yerinden farketmez. Acaba ECU'ları arasında fark mı var zamanlamaları açısından.
Hatta 2012 dizel auris , 2012 dizel corolladan daha ağır. katalog bilgilerine bakın.
Iki araci da ben kullaniyorum kişisel kullanimdan olduğunu sanmıyorum o yüzden. Ama musait zamanda bakacagim hangi aracın daha ağır olduguna ki sebebi bence kilo farki da degil. Benim tahminim su yonde; corolladaki d4-d motorda cok fazla degisiklik yapilmis yeni motor daha az yakacak demisti satis temsilcisi ki 2012 dizel manuel corollayi verip sifirini aldim yenisi otomatik olmasina ragmen oncekinden az yakiyor. Buyuk ihtimalle yeni auriste eski nesil motor olabilir.
konu ile alakalı merkeze internetten soru sordum, motorlar farklımı diye, bakalım ne diyecekler...ben de farklı olduğunu düşünüyorum, 2 aracı da sürdüğümde corollanın daha rahat kalkış yaptığını ve daha rahat hızlandığını algılayabiliyorum.
Toyota yetkili servislerinde orijinal xenon ( otomatik far yükseklik ayarlı - muayenede sorun çıkarmayacak ) uygulaması yapıliyormu yeni aurislere bilen var mı?
Dediginiz şey olsa bile (teoride mümkün) 5000 TLden aşagı maliyeti olmaz.
Arkadaşlar bu ses konusunda yenibosna sonkarda fatih bey var makanik şefi olması lazım ondada auris varmış aynı problem bendede oldu diyor benim araçtada vardı aynı ses bugün götürdüm balatalardan kaynaklandığını söyledi halletti.İsteyen gidip hallettirebilir 1-2 saat iinde hallediyolar