Gönderen Konu: Yeni Auris kullananlar buraya....  (Okunma sayısı 9676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris kullananlar buraya....
« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2013, 10:01:09 »
Corolla Auris'ten her modelinde daha ağırdır. MM'de ise arada sadece 5-10kg vardır. İki araç arasında bu kadar tüketim farkı anormal. Tamamen kişisel kullanınla alakalı bence.
ben satış temsilcisinin bu sözünden sonra merak edip ağırlıkları incelememiştim. şimdi baktım, 2 sinin de m/m dizel modelleri 1270'er KG, aynı yani...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2013, 10:04:23
aynı kiloda aynı motora sahip araçlar, ama auris daha çok yakıyor, kesinlikle eminim  daha çok yakıyor.

sebebi ne olabilir? birisi türkiyede diğeri ingiltere de montajlanıyor ancak her iki aracın motoru da japonyadan geliyor. acaba birebir aynı motor değil mi? aklıma başka sebep gelmiyor...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2013, 10:01:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 04, 2013, 10:10:34 »
ben satış temsilcisinin bu sözünden sonra merak edip ağırlıkları incelememiştim. şimdi baktım, 2 sinin de m/m dizel modelleri 1270'er KG, aynı yani...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2013, 10:04:23
aynı kiloda aynı motora sahip araçlar, ama auris daha çok yakıyor, kesinlikle eminim  daha çok yakıyor.

sebebi ne olabilir? birisi türkiyede diğeri ingiltere de montajlanıyor ancak her iki aracın motoru da japonyadan geliyor. acaba birebir aynı motor değil mi? aklıma başka sebep gelmiyor...

Gerçekten enterasan. Bence üretim yerinden farketmez. Acaba  ECU'ları arasında fark mı var zamanlamaları açısından.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Aralık 04, 2013, 10:13:35 »
Gerçekten enterasan. Bence üretim yerinden farketmez. Acaba  ECU'ları arasında fark mı var zamanlamaları açısından.

aytaç bey
ECU farkı olabilir, bu teknik konuyu bilen var mı lütfen cevap yazsın :( :(
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 04, 2013, 10:47:37 »

Hatta 2012 dizel auris , 2012 dizel corolladan daha ağır. katalog bilgilerine bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 04, 2013, 10:49:55 »
bu işi tekin abi yada ahmet güve arkadaşımız çözer gibime geliyor konuya bekliyoruz bende merak ediyorum şahsen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #25 : Aralık 04, 2013, 10:51:23 »
Hatta 2012 dizel auris , 2012 dizel corolladan daha ağır. katalog bilgilerine bakın.

2012 için öyle biz yeni kasalardan bahsediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 04, 2013, 21:05:39 »
Evet. Yukarıda bir arkadaş corollanın her modeli auris'den ağırdır demişti yanlış alıntı yaptım sanırım kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 05, 2013, 08:43:45 »
Iki araci da ben kullaniyorum kişisel kullanimdan olduğunu sanmıyorum o yüzden.  Ama musait zamanda bakacagim hangi aracın daha ağır olduguna ki sebebi bence kilo farki da degil.
Benim tahminim su yonde; corolladaki d4-d motorda cok fazla degisiklik yapilmis yeni motor daha az yakacak demisti satis temsilcisi ki 2012 dizel manuel corollayi verip sifirini aldim yenisi otomatik olmasina ragmen oncekinden az yakiyor. Buyuk ihtimalle yeni auriste eski nesil motor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 05, 2013, 08:50:42 »
Iki araci da ben kullaniyorum kişisel kullanimdan olduğunu sanmıyorum o yüzden.  Ama musait zamanda bakacagim hangi aracın daha ağır olduguna ki sebebi bence kilo farki da degil.
Benim tahminim su yonde; corolladaki d4-d motorda cok fazla degisiklik yapilmis yeni motor daha az yakacak demisti satis temsilcisi ki 2012 dizel manuel corollayi verip sifirini aldim yenisi otomatik olmasina ragmen oncekinden az yakiyor. Buyuk ihtimalle yeni auriste eski nesil motor olabilir.

konu ile alakalı merkeze internetten soru sordum, motorlar farklımı diye, bakalım ne diyecekler...

ben de farklı olduğunu düşünüyorum, 2 aracı da sürdüğümde corollanın daha rahat kalkış yaptığını ve daha rahat hızlandığını algılayabiliyorum.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #29 : Aralık 05, 2013, 09:07:02 »
konu ile alakalı merkeze internetten soru sordum, motorlar farklımı diye, bakalım ne diyecekler...

ben de farklı olduğunu düşünüyorum, 2 aracı da sürdüğümde corollanın daha rahat kalkış yaptığını ve daha rahat hızlandığını algılayabiliyorum.

Bakalım ne cevap verecekler merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 01, 2014, 19:23:29 »

toyota merkezden beni bugun nihayet aradılar. corolla ile auris in dizel modellerinde motorların birebir aynı kullanıldığını, araçların aerodinamik ve tasarım farklılıklarından ötürü yakıtta fark olduğunu söylediler. ben inanmıyorum o başka:) motorun ama yazılım ama başka bir şeyi kesin farklı...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4789
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 17, 2014, 13:19:59 »
Toyota yetkili servislerinde orijinal xenon ( otomatik far yükseklik ayarlı - muayenede sorun çıkarmayacak ) uygulaması yapıliyormu yeni aurislere bilen var mı?
1- 2004 Fiat Stilo 1,6 102hp Actual ( 2010(110k) - 2013(165k) )
2- 2013 Toyota Yaris 1,33 99hp Cool MultidriveS ( 2013(0) - 2013(8k) ) C Segmentinden inip B segmentine binmek sarmadı.
3- 2013 Toyota Auris 1,6 132 hp Premium MultidriveS ( 2013(0) - ? )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 17, 2014, 13:24:26 »
Toyota yetkili servislerinde orijinal xenon ( otomatik far yükseklik ayarlı - muayenede sorun çıkarmayacak ) uygulaması yapıliyormu yeni aurislere bilen var mı?

Dediginiz şey olsa bile (teoride mümkün) 5000 TLden aşagı maliyeti olmaz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #33 : Şubat 17, 2014, 13:27:24 »
Dediginiz şey olsa bile (teoride mümkün) 5000 TLden aşagı maliyeti olmaz.

:) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hız sınırı 70 iken lüks almaya ne gerek var :)
  • Kilometre: 20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 18, 2014, 12:32:21 »
Tekerlekten gelen (dışarıdan gelen ) ses ile ilgili olarak daha önce forumda bahsi geçmişti. Olay üretilmiş olan balatalarda fazlalık çapakların kalması sanırım. Bazı arkadaşların İstanbul da yaşayan Auris kullanıcı arkadaşların önderliğinde sorun giderildi...

Balatalardan gelen ses kesilmesi servise giderek balatalara açılman hava ve/veya toz kanalı diye tabir edilen kanalın çizilmesidir. Kısa bir işlem. Servis boş iken giderseniz zamandan kazanır 1 en fazla 2 saate çıkarsınız...

Ben de yaşadım ... Uzun yolda özellikle tatlı virajlarda ve 60 ile 75 km hızları arasında yapıyordu. Konuyu servise anlattım . Daha önce de yaşamışlar ki ikiletmeden servise kabulü yapıp işlemi yaptılar. Şu anda ses kayboldu.

İç Aydınlatmadan gelen ses zaman zaman oluyor zaman zaman kesiliyor. Onun izolasyonu maalesef başarılı şekilde yapılamadı. Ben de ikinci kez dokundurtmak istemedim. Zira her müdahale biraz daha bağlantıların zayıflamasına neden olabiliyor.

Zaman zaman fren pedalından takılıyor ardından atıyor gibi bir tık sesi dışında bir şikayetim kalmadı. O da son zamanlarda olmadı... Ama genel anlamda diğer marka araçların şikayetlerini duydukça halime şükrediyorum :)

5 Dakika erken ulaşabilmek adına ne kendinizin ne sevdikklerinizin ne de bir başkasının yaşamını asla riske atmayın... Hayaller yarım kalmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Eat, Sleep, Toyata :)
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 29, 2014, 13:33:56 »
Merhabalar ben Batuhan AKTUNA İstanbul' da yaşıyorum 2013 Model 1.6 otomatik vites Auris sahibiyim. Yeni Auris hakkında bir sorum olucak Auris sahiplerine aracı sport moduna aldığımda yüksek devirlerde bir vızıltı sesi geliyor. Bu sesi tanımlarsam daha çok kumandalı arabadan çıkan ses gibi bir vızıltı veya araçla geri geri gelirken çıkan ses gibi diyeyim. İlk defa Toyota araç kullanıyorum. Belki motor sesi öyledir ilk defa duyduğum için garipsemiş olabilirim. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2014, 11:36:42 »
bende böyle bir sorun yok arkadaşlar neden olur acaba anlıyamadım kafam karıştı valahi >:(
BY-EKREM KAYAALP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 otomatik
  • Araç: ---
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 31, 2014, 20:44:03 »

Arkadaşlar bu ses konusunda yenibosna sonkarda fatih bey var makanik şefi olması lazım ondada auris varmış aynı problem bendede oldu diyor benim araçtada vardı aynı ses bugün götürdüm balatalardan kaynaklandığını söyledi halletti.İsteyen gidip hallettirebilir 1-2 saat iinde hallediyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 04, 2014, 15:46:26 »
Bu sorunların debriyaj sesi hariç hepsi bende de var. Özellikle cam tavandan gelen o tiz ses inanılmaz rahatsız ediyor. Bunun dışında özellikle kışın soğuk havalarda göğüsten değişik bir ses geliyordu ambalaj kağıdını elinde buruşturduğunu düşün vick vick aşırı sinir bozucu bir ses ama arabanın içi ısınınca geçiyordu servise götürdüm herhangi bir olumsuzluk yok dediler. Genel olarak şunu söyleyebilirim ki "SES OLAYINI ACİLEN ÇÖZMESİ LAZIM TOYOTANIN"
Beyaz Oğlum