0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Denemeye deger gercekten cok tesekkurler bir bakmak lazim oraya sbosa ciktigim zaman el atayim bir
ustalar bu titreme sorununa da çözüm olur mu?
bunu deneyen arkadaşlar olursa sonucu buraya yazabilirler mi mümkünse.
veya tolga bey bir kaç gün daha kontrol etsin eğer gerçekten dalgalanma olmasa bunu ilk yapacaklar arsındayım
abicim bende aynı dertten dolayı eziyet çekiyorum aylardır devir dusmesınden ve dalgalanmasından dolayı aracımda yuksek sarsıntı sorunu yaşıyorum eger işe yaradıysa gerçekten işlemi tam anlayamadım , aracın birçok bakımını kendim yapabiliyorum (buji değişimi , hava yag polen filtreleri , motor yağı değişimi vs ) yapılışını daha detaylı anlatırsan kendim yapabilirmiyim dersin yada sanayide yaptırmaya kalktığımda çok masraflı olur mu dersin ? cevabını dört gözle bekliyorum abicim
Şöyle bir durum var .Bizim araçlarımızda rölantide gezinme yok ama motor ısınınca malum o titreme olayı ortaya çıkıyor .O da stabil titriyor.Kaç ustaya sorduysam normal bu motorlar böyle dedi dediğinize gelince belki o dediğiniz dalgalanma hava girmesinde kaynaklanıyordur çok da doğru mantık fakat bence titreme olayının onla alakası yok çünkü hem titrese hem dalgalanma olsa dediğiniz doğru bende mesala ışıklara gelip duruyorum motor sıcak ise devir 8 civarına iniyor başlıyor titremeye onun dışında bir durum yok
Yücel E12 aracın ilk sahibi değilsin doğrumu daha önceden seninle bu forumda efsane kasalardan tanışıklığımız var hatırlıyorsan.Titreme konusunda bir yorum yapamıycam ama bir kaç sorum olucak aracındaki titreme devir düşüklüğünden dolayı meydanamı geliyor önce bunu açıklığa kavuşturalım ona göre manifolt contasında yorumda bulunayım yanlış bilgi vermek istemiyorum çünki.Bir de E12 benzinli aracı 2005-2007 yıllarında sıfır alıpta 1 yıl boyunca kullanan arkadaşlarda devir gezinme olayı varmıydı bunu öğrenmek istiyorum bu normal bir durum olmamalı.Bu gün 400 km yol yaptım hala rölentim stabil 800 d/d ...
VVT-İ motorların rolanti devri 650d/d (+)(-)50d/d dir.Sizin motor devri 800d/d ise normal değil.Bunun nedenide VVT-İ motorun rölantide çok düşük devirde çalışarak az yakıt tüketmesi düşülmüş. Titremede bundan kaynaklanan bir sorun.Hele 1,33 ler sanki tek buji çalışmıyormuş gibi titriyor.Fabrikada sıfır araba olmasa arızalı diyecem.
Ben manifolta harici girişi kapatarak doğru yaptığımı düşünüyorum ve aracımın rölenti devrinin 800 devir olmasının doğru olduğu kanatindeyim.Ben 14 yıl 1.6 GLİ kullandım 800 devirdi rölenti devri.96 model de vvt-i 2006 model de vvt-i onlarda neden böyle bir özellik yok teknoloji farkı mı ?
Ben 2005 te sıfır aldım E12 yi 7 yıl 130 bin km bindim ve bu titreme hep vardı, bu durum normal. 600dd civarındadır standartı.Ayrıca bu motorun ve ecunun başka özellikleride var, agrasif kullanımda vites aralarında gazdan ayağınızı çeksenizde 2 3 sn kadar devir kesinlikle düşmez performans düşmesin diye ve yine agrasif kullanarak 140 160 lara çıkıp birden boşa atılınca 5 10 sn araç 4000dd aşağı düşmez.