Gönderen Konu: 2007 model lpg li corolla gaz yememe problemi  (Okunma sayısı 1984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2007 model lpg li corolla gaz yememe problemi
« : Eylül 01, 2013, 16:40:01 »
Arkadaşlar merhaba. Bir sıkıntım var ki kafayı sıyırmak üzereyim. Arabam 2007 vvti 1.6 corolla. Sıralı sistem brc lpg var.  Ufak bir hareketten sonra araba gaz yemiyor. Gazı köklesem de tık yok. Aynı sorun lpg de de mevcut.Hem benzin hem lpg de araba gaz yemiyor.1. vites 20 km , en son ise 5.viteste araba 100 km hızı bir türlü geçmiyor.sanki arabayı arkadan birisi tutuyor gitmesin diye. Ama esas sıkıntı arabada check engine hatası veriyor .sarı motor ışığı.Yolda giderken bir bakıyorum bazen hata yazısı yok, kendiliğinden yazı gidiyor , araba uçak gibi resmen kopup gidiyor ama bir süre sonra tekrar check engine yazsısı bir çıkıyor araba resmen kilitlenmiş gibi gaz  pedalına sonuna kadar basmama rağmen tık yok hızlanmıyor yokuş yukarı ise motor iyice düşük hıza gelip duracak gibi oluyor.servis ise motorun indirilip bakılması gerekiyor diyor.motordan kaynaklı bir problem olsa sürekli yapar bu sorunu .ama bazen bu hata kodu kendiliğinden belli bir süre kayboluyor.sonra tekrar çıkıyor araba kasılıyor resmen.Sebebini bilen varsa yardım rica ediyorum.neden olabilir neden kaynaklanabilir.yola çıkmaktan korkar hale geldim.araba sollmaya bile korkuyorum artık.

Toyota Club Türkiye

2007 model lpg li corolla gaz yememe problemi
« : Eylül 01, 2013, 16:40:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 2007 model lpg li corolla gaz yememe problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2013, 20:29:27 »
ateşleme ile ilgili bir problem olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2013, 10:05:51 »
lpg'nin ecusunu kontrol ettirin. benimde başıma gelmişti. lpg ecusu bozulduğu için araba benzinle lpg'yi karıştırıyordu. gaz yemiyor ve dediğiniz gibi araba gitmiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2013, 00:10:20 »
bu soruyu şu başlık altında sorarsanız birinci ağızdan direk yanıt almış olursunuz..

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0

ayrıca şu başlığa da sorabilirsiniz, faydası dokunabilir

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47902.0
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2013, 16:11:12 »
melih bey benım de aynı sorun var 2007 1.6 benzinli lpg li brc marka dikkat ettim gaz yemediğinde bak lpg ışığı yeşil yerine sarı yanıyor tam geçemiyor sanırım ama benzinde de yapıyor bazen hiç yapmıyor bende şimdi baskı balata setini değiştirdim, boğaz kelebeğini temizlettiğim de bu sorun yoktu yaklaşık 5-6 ay oldu tekrar başladı.benzinde de yaptığına göre sakat durum olabilir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........