Gönderen Konu: Lpg İçin Tavsiye ?  (Okunma sayısı 1239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Lpg İçin Tavsiye ?
« : Ağustos 27, 2013, 21:43:47 »
Merhaba
99 model corolla 1.3 otomatik vites benzinli arac sahibiyim.  Hergün işe gidip gelirken 26 km yol katediyorum. Haftasonu ilaveleri ile aylık 800 km oluyor. Şu zamana kadar lpg ye sıcak bakmadıgım için taktirmayi düşünmüyordum fakat benzin 5 tl yi görünce pes ettim. Şehir içi 50 kr yakiyor. Günlük gittiğim yol aşiri rampa ve cok fazla dur kalk yapiyorum. Lpg taktirmak gercekten tasarruflu olur mu, ekonomik kullanimda maliyeti ne kadar düşer? Yoksa satıp dizel arac almak daha mi mantikli olur? ::)

Toyota Club Türkiye

Lpg İçin Tavsiye ?
« : Ağustos 27, 2013, 21:43:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg İçin Tavsiye ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2013, 22:17:48 »
99 model araçlar için uygun lpg sistemleri vardır.Pahalı bir sisteme gerek yoktur;ancak diesel almak çokta akıllıca değil zira aynı kapıya çıkar.isterseniz aşagıdakikonuları inceleyiniz

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2013, 22:24:55 »
arkadaşlar depoları fulleyin yarın büyk zam olacak akaryakıta. en az 15 kuruş diyorlar
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2013, 22:47:00 »
arkadaşlar depoları fulleyin yarın büyk zam olacak akaryakıta. en az 15 kuruş diyorlar

Çözüm değil ki abi.. 3 günlük karımız olur..

Bence kontak kapatalım
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2013, 10:15:08 »
Öncelikle 1,3 otomatik bir araca lpg ne kadar performans verir o noktaya bir şey diyemem ama Sanırım BRC nin 2 nesil emilatörlü sistemleri olur 500-600 tl civarı olması lazım .Onun yerine aracı satıp 1,6 lpg li otomatiğini alın derin hem ramplar da rahat edersiniz .Hem normal kullanımda
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2013, 17:53:57 »
yücel arkadaş iyi demiş. Ama aracı değiştiremeyecekseniz servis yetkililerine ya da toyotadan anlayan bir ustaya sormanızda fayda var. Kit önemli işçilikte önemli. Marka olarak brc zavoli prins iyi markalar ama sormanda fayda var
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2013, 00:16:17 »
BRC yetkili servise tanidik bir usta ile gidip gösterdim aracı. Sıralı sistem tavsiye ettiler. 1.3 motorun 2 çeşidi varmiş benimkisi enjeksiyonlu 1.6 vlf 90 beygir. Cok fazla performans kaybı yasamazmişim. Aracım 126 bin km de temiz bi arac. Daha önce hiç bir kazası çarpması vs yok. Satarsam bunun gibi temiz bulabilir miyim bilmiyorum. Bir yandan da dizel ile masrafları esit düzeyde ise dizel almak daha mantıklı diye düşünüyorum. Yok lpg ye gecti gecmedi, kapali otoparklara girememe ve bagajin küçülmesi sorunsali. Nasıl bir yol izlemek daha mantıklıdır çözemedim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2013, 00:39:08 »
BRC yetkili servise tanidik bir usta ile gidip gösterdim aracı. Sıralı sistem tavsiye ettiler. 1.3 motorun 2 çeşidi varmiş benimkisi enjeksiyonlu 1.6 vlf 90 beygir. Cok fazla performans kaybı yasamazmişim. Aracım 126 bin km de temiz bir arac. Daha önce hiç bir kazası çarpması vs yok. Satarsam bunun gibi temiz bulabilir miyim bilmiyorum. Bir yandan da dizel ile masrafları esit düzeyde ise dizel almak daha mantıklı diye düşünüyorum. Yok lpg ye gecti gecmedi, kapali otoparklara girememe ve bagajin küçülmesi sorunsali. Nasıl bir yol izlemek daha mantıklıdır çözemedim ?
Aracınıza hiç tereddüt etmeden tüp taktırmanızı tavsiye ederim. Ben de 1.6 terra sipecial corollamda çok düşündüm taktırsam mı acaba diye. Düşündüğünüz her an cebinizden paralarınız uçmakta. Hemen yarın gidip taktırın derim. İyi bir ustaya tabi. Ben Atiker taktırdım 5 yıl kullandım sorunsuz.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2013, 12:33:48 »
lpg için bilgileri   .......  sayfasından bakabilirsin .. tavsiye ederim güzel site beklerim size de .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2013, 16:31:17 »
Çok rampa var diyorsunuz, 1.3 araca pek gitmez lpg. Klima vs açmakta sıkıntı olur diye düşünüyorum. 1.3 aracı olanlar genelde bunlardan şikayetçi, bizim 1.6 ve üstü araçlara özeniyorlar. Genede tercih sizin tabiki.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.