0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5- Özellikle dizel araçlarda yağ ve yakıt konusuna dikkat edin. Kaliteli yakıt ve yağ kullanın. Örn: Mobil1 ESP Formula yağın değişim km'si 50bin km. Fiyatı 100 - 130 tl aralığında. Aslında 10bin km'de değişen 50 60 tllik yağlara göre daha ekonomik. Kaliteli yakıt kullanmazsanız ödeyeceğiniz enjektör temizleme yada değişme işlemi için tasarruf ettiğiniz parayı fazlasıyla ödeyebilirsiniz.
Paylaşımınız için teşekkürler. yakıtta nasıl bir değişim(litre olarak) gözlemlediniz. Aynı görüşleriniz benzinli yaris içinde geçerli olabilirmi.
Hiçbir yağ firması km olarak değişim zamanı vermez, söylediğiniz bu km(50bin) her türlü motor için çok fazla. Bu nedenle yağ firmaları eğitimlerinde genelde km belirtmek yerine çalışma saatini belirtirler.Mesela sürekli dur-kalk olan bir trafikte kullanılan araç ile akan bir trafikte veya uzun yolda kullanılan aracın motorlarındaki yağların özelliğini kaybetme km'leri aynı olmayacaktır. Çünkü x saatte yoğun trafikte kullanılan araç 5000km yaparsa, aynı çalışma saatinde diğer aracın yapacağı km fazla olacaktır.İmkan oldukça günümüz turbo dizel araçları için 5w30, benzinli araçlar için 0w20 kullanmak uzun motor ömrü sağlayacaktır.Ayrıca amerikada bakımlarda sürekli mobil1 yağ kullanılan araçların, kullanılmayanlara göre yaklaşık 1000$ daha yüksek fiyata alıcı bulduğunu 2-3 arkadaştan duydum.
Ben 50 bin km dir Mobil 1 ESP 5w30 kullanıyorum. Bende çok memnunum. Yağı otostarttan kampanyadan 65 liraya almıştım. Halen evde iki tane 4 er litre yağ yedekte tutuyorum
Bizim türkiyede çoğu kullanıcı 10w-40 yarı sentetik kullanıyor, bu zihniyet değişmedi hala, zaten bundan dolayı motorlar 150,000 km civarı rektefiye görüyo, ayçiçek yağı koysan daha çok gider.
Bende 20 bin bakımında yağı kendim götürdüm ve servise sordum ne alayım diye Mobil 1 ESP Formula 5W-30 önerdiler. 100tl ye bostancı sanayiden mobil bayisinden aldım ve çok memnunum.
Aynen kankamin tavsiyesine uydum ve bir daha baska bir yag dusunmedim.
Servis ne kadar aldi yag degisimine