0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hulusi bey benim durumum biraz karışık 20 bin bakımına 490tl dediler, bende bakım demedim, bakımda ne değişecek ise listesini çıkarıp servisten istedim, yağ filtresi + karter tapa contası + hava filtresi + mazot filtresi ve yağı kendim getirmek koşulu ile hepsinin değişimi ve ücretine 170TL istediler Bursadaki serviste yaptırttım ve 100TL de yağ verdim 270TL ye bitirdim işi, 20 bin bakımı diyince 490TL oluyor nedense fiyat aç bunlar aç. gözlerini para bürümüş. haa şimdi 20 bin bakımı yazmıyor aracın servis kayıtlarında ama ne sıkıntı çıkartırlarki bana ? bence hiçbir sıkıntı olmaz garanti ile alakalı çünkü 20 bin km de yapılması gereken işlemlerin hepsi yetkili serviste yapılmış kayıtları var sadece 20 bin bakım diye yazmıyor okadar.
Motor yağlarının raf ömrü 1 yıldır, ucuz diye çok almak mantıklı olmayabilir. Ucuz olan yağların üretim tarihlerine dikkat ediniz.
1 yil mi
3 YIL diye biliyorum
3 yıl değil. Zaten servis periyoduna bakarsanız yağ değişimi için 1 yıl veya 10.000km yazar. Bu bütün otomobillerde böyledir. 1 yıl veya .........km.
Raf ömrü açısından çoğu marka size 2 yada 3 yıl diyecektir, fakat motor yağının bu kadar uzun süre muhafaza edilmesi için sıfır derecenin altında bir sıcaklıkta muhafaza edilmesi gerekir. Sanayide veya herhangi bir bayide motor yağları normal dükkanın içinde raflarda durur. Kimse motor yağı depolayacam diye soğuk hava deposu almaz. Zaten araçlarda olsun dışarıda olsun motor yağına zarar veren şey yüksek sıcaklıktır.Hiçbir zaman aracıma 3 aydan daha bayat yağ koymam, almam.
Sahsen ben sureye degilde(uzun olmamasi kaydi ile) km'ye bakiyorum imkanlarim biraz daha genis olsa yagimi 5000km de bir degistiririm. Cok da faydasi olacagini dusunuyorum.
Raf ömrü kapalı kutuda 5 yıl, buyrun bakın:http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Car_Care/AskMobil/Shelf_Life_Collection.aspxAçık kutuda bile 1 yılda birşey olmaz denmiş.
Ayrıca 10000de bir yağ değişimi ve bakım çok erken. Toyota'nın aynı araçları yurt dışında gerçekten 7000 milde mi bakıma giriyor. Yoksa 10000 milde mi?