0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu hafta sonu ve 1 hafta öncesinde ;Yeni Toyota Corolla 1.6 BenzinliVW CC 1.4 160 psVW Passat 1.6. dizel VW Tiguan 1.4 122 psVW Jetta 1.2 benzinliOpel Astra 1.3 dizel ( en üst donanım )Fiat Linea 1.6 dizel ( en üst donanım )Ford Focus 1.6 dizelRenault Fluence 1.5 dizel 90 psHyundai Accent Blue otomatik benzinli test ettim ...Umarım yorum yapacak arkadaşlar marka bağılılığı yada benim aldığım araç kötü olamaz diye klavyesinden kötü şeyler yazmaz. Sadece tek düşüncem KENDİMCE izlenimlerimi paylaşmak istedim ...VW ; grubu test ettiğim araçlar ve sürüş özellikleri bir harika... CC kullanırken kendimden geçtim... İlerideki aracım muhtemelen bu olacak ... DSG , bir harika. Alman mühendisliği denen olayı aracları kullanırken gördüm ... Eğer bir kaç ay beklerim derseniz en iyi seçim VW derim... Yol tutuş, malzeme kalitesi mükemmel ... Yalnız satış elemanları " alırsanız alın yoksa sırada bekleyenler var " mantığında müşteriye yaklaşıyor. Jetta 1.2 benzinli tsi motor bile harika, 1.33 toyota motoru kullanmış biri olarak "" vw bence fersah fersah önde ""Sadece tiguanı beğenmedim.. Bu aracı alanlar neden alır anlamadım. Sadece yüksek bir oturma pozisyonu var. Bana hitap etmedi...Opel ; Çok kaliteli bir iç kabin. Ses çok az geliyor. Sürüş özellikleri harika. Bence giriş seviyesi dizel yeni kasa opel astra , Dizel toyota Corolladan daha iyi...Göstergeler vites ve sürüş dinamiği beni etkiledi. Ancak 15 bin bakımının 675 - 720 tl arasında bir rakam söyledi (özür dilerim tam hatırlayamadım). Bana çok pahalı geldi.Ford ; Çok sesli çalışıyor ve malzeme kalitesi ise beni hayal kırıklığına uğrattı... Çok canlı bir motoru var. Hyundai ; bence yorum yazmaya değmez. ( Belki okuyan arkadaşlar bu fikrime katılmaya bilir , maksadım kırmak değil)Fiat Linea ; kazık gibi frenler ve motor sesi benden eksi puanlar aldı. Diğer bir önceki kasaya göre kalite yükselmiş ama yine de çok pahalı ve koltuklar çok rahatsız. Klima çok kötü...Renault ; bence fiyatı, az yakıtı ve geniş haçim artı özellikleri. Ama diğer seçenekler varken bence arka sıralarda kalıyor...Toyota ; O ön göğüs berbat olmuş bence. Motor çok sessiz ve cansız. Küçük bir gaza dokunduğunda bile anlık tüketim 20 lt geçiyor. Ve yetkili satış elemanları; toyota kalitesi tutturmuş , evet motor ve zaman içinde araç sağlam kalıyor ancak sadece bu kadar . Corolla 1.4 dizele bile en üst donanımda 70 bin tl istemek de ne oluyor. Elinle çamurluklara donunca bükülüyor. Bir VW değil. O kadar zenginseniz VW passat dizel comfortline ve ya jetta highline dizel daha da iyi seçim. İkinci elde değer kaybı daha da az ve daha iyi araçlar bence...Corolla yeni far ve görünümü de iyi ... Corollada bir önceki kasadan kalan vites topuzunu görünce o an soğudum. Birde tofaş kuş serisinden esinlenilen o digital saat beni benden aldı. Bu mühendisler kafaları güzelken mi o saati oraya iliştirdiler...Lütfen yorumlarınızla katkıda bulunun , Ancak Bence VW ve Opel daha iyi seçimler gibi geldi...
bu arada niye bu kadar çok araba test ettiniz
Bunu anlayabileceğinizi düşündüm ....Çünkü 0 km bir dizel sedan araç alacağım ...
Düşünmedim değilde passat ile linea yı bir arada görünce vazgeçtim soruyım dedim
Mustafa bey siz daha önce 1.8 Avensis almışyınız değil mi? Yanlış mı hatırlıyorum yoksa ?
Niye , bu düşünceyi anlıyamadım. Oksijen herkeste aynı reaksyon yapıyor sizde farklı galiba... Beğendiğin bir üst segment araç için şartları zorlayıp alabilirsin...Zaten test sadece almak değil...Galiba jetta highline dizel için sıraya gireceğim. Kasımda gelir dendi ...
Toyota kullanmış bir arkadaşın tarafsızca yaptığı testlere dayanarak gözlemledikleri, kendi fikirleri yine bazılarının zoruna gitmiş. Birisi gitmiş lineanın baz versiyonuyla Vw cc'nin fiyatını kıyaslamış falan...Mustafa Bey zaten en başta uyarmış arkadaş sizi hazırlıklı olun diye. Hatta bence laf yetiştirmeye çalışmayın Aynı zamanlarda böyle farklı markalarla test yapan arkadaşlar oluyor, genelde de sizinkilere benzer sonuçlar gözlemliyorlar. Arkadaşlar kızmasın da Toyota'yı en üste koyan pek görmedim ben.
Kimsenin zoruna giden birşey yok ! Ama birazdan bazılarının zoruna giden birşey olabilir https://www.google.com.tr/?gws_rd=cr&ei=NdoXUsfdENDJswaA64CACA#fp=2afba6e25597bf93&q=dsg+ar%C4%B1zaLinea ile vw cc nin fiyatını karşılaştırmanın saçma olduğunu bende en az siz kadar biliyorum merak etmeyin sadece üstüne bütçeyi zorluyarak hoşuma giden bir üst sınıfı alırım dendiği için kıyasladım.
Genç arkadaşım, heyecanını anlıyorum. Birşeyi yapıyorsan layıkıyla yap bari. Hiç olmazsa Lineanın full versiyonunu kıyaslasaydın. Arkadaş fullunu test etmiş fiyatı 50000 TL. Passatın benzinlisi 58000den, dizeli de 69000den başlıyor gördüğüm kadarıyla. Öyle dağlar yok yani arada. CC'yi de meraktan test etmiştir ne var yani illa alacak diye birşey yok. Dsg'ye gelince, benim hiç zoruma gitmez. Vw kullanmıyorum. Ama dsg kullandım, müthişti. 100000 kmdir dsg dizel jetta kullanan yakınım var(başka bir konuda bahsetmiştim). Hiçbir problem yaşamadı kendisi. 189000 kmde audi A4 2.0 tdi sahibi iş arkadaşım da var, onun arabasında da problem yaşanmamış. Bu işler biraz da şans malesef. Toyotanın da dizelde büyük bir kusurunu söylemiyim istersen. Hepsi mi arızalı?Tabiki değil. Konumuz sapmasın, lütfen biraz gerçekçi olalım.