Gönderen Konu: Yeni Toyota Corolla ve Diğer Araçlar ...  (Okunma sayısı 5378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Toyota Club Türkiye

Ynt: Yeni Toyota Corolla ve Diğer Araçlar ...
« Yanıtla #20 : Ağustos 24, 2013, 01:49:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 24, 2013, 01:49:32 »
Her zamanda belirttiğim gibi Alman araçlarına karşı düşmanlığım yok opel seven bir insanım . sadece Türkiyede Volkswagenin bu kadar abartılmasına sinir oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 24, 2013, 02:08:03 »

Uzatmaya sizinde dediğiniz gibi gerek yok ben alman otomobil sevenlerin çamurluklara bastırarak en sağlam otomobili seçiceğine canı gönülden inanıyorum.
Lafı da sokarım diyosun yani. Peki öyle olsun, sen bu yetenekle fazla yaşamazsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 24, 2013, 02:19:08 »
Her zamanda belirttiğim gibi Alman araçlarına karşı düşmanlığım yok opel seven bir insanım . sadece Türkiyede Volkswagenin bu kadar abartılmasına sinir oluyorum.
Ben de abartıldığını düşünsem de 45000-65000 aralığında benim zevkime fikrime göre bir çok konuda önde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 24, 2013, 02:40:42 »
Merhaba Mustafa bey, oncelikle tesekkurler paylasiminiz icin, keske herkes sizin gibi adam olsada guzelce yorumlayabilsek.

Bence testleriniz arasinda sizinde begendiginiz markalardan Vw, Toyota, Opel kiyaslanir.

Manuel vites olacaksa bence Vw, otomatik olacaksa Toyota.
Jetta ve Corolla kiyaslamasinda iki aracinda rakibine gore ustunlukleri mevcut gerek donanim gerek maliyet vs.
Vw'nin Dsg'siz modelde asiri sorun cikacagini sanmiyorum, son kasalarda Dsg'deki sorunlar cozuldu diye soylentiler var dayanagi yok.
Toyotada Cvt sanziman oldukca sorunsuz ve ekonomi odakli oldugu icin faydasi yuksek, Corolla beklenenin altinda ya da istendigi paranin altinda bana gore kisisel fikrim.
Opel'de begenilen arac dizaynini begenenimiz oldukca cok ama o icindeki plastik malzemenin pis kokusu yok mu insani arabadan tiksindiriyor. Simsiyah duz bir o  goguse sahip olmasina ragmen beniyorum ic dizaynini. Fakat nedense tercih sebebim olmayabilir diye dusunuyorum sanirsam ekonomik olmayisi agir basiyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 24, 2013, 02:43:04 »
Konunun tartismada oldugunun hic farkinda degildim, yazdiktan sonra farkettim. Arkadaslar birbirinizle konusmayin olsun bitsin.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 24, 2013, 07:16:30 »
yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. gerçekten dsg tamamen şans işi. 100000 km den sonra bile hiç hatasız olan da duydum 20000 km ye ulaşmadan düz yolda birden geri vites yapan da. Yalnız işte sorun çıkardığı zaman da şöyle bir muhabbet söz konusu olabiliyormuş. ben duydum duyduğumu paylaşıyorum. dayanağı falan yok ama yine de kayda değer geldi bana.

mesela araç 15000 km ya da 2 yıl garantili. sizin aracınız 20000 km gelince dsg arıza verdi. daha garantisinin bitimine 1 yıl var. vw servisi hemen dsg değişimi yapıyor ama orjinal değil yan sanayi. bu yan sanayi sizi iyi kötü garanti bitimine ulaştırıyor. iş buradan sonra işte. garanti bittikten sonra dsg yine arıza verirse 20000 - 25000 tl civarında orjinal dsg fiyatı çıkarılıyor.

bu sadece bir duyumdur. teyit edilmemiştir. servis orjinal olmayan bir parça kullanabilir mi? (iş çapanoğlu na dönerse bilemem ama normalde kullanamaz diye biliyorum)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 24, 2013, 09:21:51 »
Ortam yine gerilmis. Konuda 50 tane federal suc sayabilirim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 24, 2013, 09:36:07 »
Corollanın göğüsteki  'çirkin' diye tabir ettiğininiz saatin değerini ve klasikliğini anlamayışınızdan belli bir toyotacı olmadığınız.Eleştirmek güzel şeydir paylaşım için teşekkürler fakat herkesin bakış açısı,kalite anlayışı ve beklentileri farklıdır.Linea ya dünyanın en iyi arabası diyenle de tanıştım mercedese kötü diyenlede. Nasip işi herşey. Ayrıca yakıt konusunda size katılmıyorum.3500 km oldu yeni corollayla.1.6 benzin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 24, 2013, 09:46:27 »
Bu arada Cvt sanzimanli Corolla ciddi sekilde az yakan bir sisteme sahip dizellere kafa tutuyor resmen.
Jettada ayni sekilde ama Corolla bu konuda daha basarili.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 24, 2013, 14:15:23 »
Ben beklediğimi söyledim, giriş çıkış saatlerin sana kalmış. Corollaya asla kötü araba demedim, dışardan baktığımda gayet hoşuma gidiyor. Günümüzde zaten kötü araba pek yok. Ama herşeyin bir sıralaması var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 24, 2013, 14:25:48 »
Günümüzde zaten kötü araba pek yok. Ama herşeyin bir sıralaması var.
+1
Bu söylediğine bende katılıyorum.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 24, 2013, 14:34:33 »
yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. gerçekten dsg tamamen şans işi. 100000 km den sonra bile hiç hatasız olan da duydum 20000 km ye ulaşmadan düz yolda birden geri vites yapan da. Yalnız işte sorun çıkardığı zaman da şöyle bir muhabbet söz konusu olabiliyormuş. ben duydum duyduğumu paylaşıyorum. dayanağı falan yok ama yine de kayda değer geldi bana.

mesela araç 15000 km ya da 2 yıl garantili. sizin aracınız 20000 km gelince dsg arıza verdi. daha garantisinin bitimine 1 yıl var. vw servisi hemen dsg değişimi yapıyor ama orjinal değil yan sanayi. bu yan sanayi sizi iyi kötü garanti bitimine ulaştırıyor. iş buradan sonra işte. garanti bittikten sonra dsg yine arıza verirse 20000 - 25000 tl civarında orjinal dsg fiyatı çıkarılıyor.

bu sadece bir duyumdur. teyit edilmemiştir. servis orjinal olmayan bir parça kullanabilir mi? (iş çapanoğlu na dönerse bilemem ama normalde kullanamaz diye biliyorum)

Yan sanayisi yok diye biliyorum Dsg'nin, ayrica serviste ise yan sanayi olarak gecmez soyle bir durum soz konusu olabilir, Sanzimanin biri Almanyada uretilmistir fiyati isciligi maliyeti oldukca yuksektir kaliteside ole fakat bir Meksikada uretilen sanzimani mevcuttur ki detaylari soylememe gerek bile duymuyorum. Genelde sistem budur garantiden degisen parcalar orjinaldir ama ust seviyesi degildir.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 25, 2013, 10:55:24 »
Yan sanayisi yok diye biliyorum Dsg'nin, ayrica serviste ise yan sanayi olarak gecmez soyle bir durum soz konusu olabilir, Sanzimanin biri Almanyada uretilmistir fiyati isciligi maliyeti oldukca yuksektir kaliteside ole fakat bir Meksikada uretilen sanzimani mevcuttur ki detaylari soylememe gerek bile duymuyorum. Genelde sistem budur garantiden degisen parcalar orjinaldir ama ust seviyesi degildir.

sanırım dediğiniz gibidir. çünkü servis parça çıkışında orjinal olmayan bir parçayı nasıl fatura edebilir ki? belki de külliyen uydurma bir durum bile olabilir.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 25, 2013, 20:00:37 »
Doğru Siz haklısınız farkı kapayıp alırsınız
Linea 4K POP 1.4 77 HP 32.950
Volkswagen CC 1.4 lt TSI BMT 160 PS Tiptr. DSG.    38.900 EUR (103,00tl)
Fark:71.000 tl
pop yeni kasa  eski iç görünüm lü versyon demek .. Biraz araştırıp yazalım .. Çevremde çok linea görmemden ve bu aracıda test edeyim... Bakalım nasıl mantığıyla idi.
Corollanın göğüsteki  'çirkin' diye tabir ettiğininiz saatin değerini ve klasikliğini anlamayışınızdan belli bir toyotacı olmadığınız.Eleştirmek güzel şeydir paylaşım için teşekkürler fakat herkesin bakış açısı,kalite anlayışı ve beklentileri farklıdır.Linea ya dünyanın en iyi arabası diyenle de tanıştım mercedese kötü diyenlede. Nasip işi herşey. Ayrıca yakıt konusunda size katılmıyorum.3500 km oldu yeni corollayla.1.6 benzin.
Saati beğenmemekle toyotacı olmamanın bağlantısını kurmakta zorlandım. Ahaber sitesinde otorite program sayfasında eski bölümlere girerseniz. Sayın Halid Bolkan beyin yorumlarına bakarsanız sevinirim.

Faruk beye yorumları için tekrar teşekkür ederim...
Bu konuyu açmamdaki  gayem ; KENDİMCE kendi görüşlerimi paylaşmaktı. Arkadaşları incitmek kırmak değildi..

Umarım diğer arkadaşlarda diğer marka veya aynı marka - model testleriyle katkıda bulunurlar ...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 25, 2013, 22:05:51 »
Arkadaslar gelly nasil.corolladan jettadan astradan daha iyimis.asd fren sistemi var diyorlar.bu gelly bir harika dostum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 25, 2013, 23:58:10 »
sanırım dediğiniz gibidir. çünkü servis parça çıkışında orjinal olmayan bir parçayı nasıl fatura edebilir ki? belki de külliyen uydurma bir durum bile olabilir.

Muhtemel ihtimaller cok.

Arkadaslar gelly nasil.corolladan jettadan astradan daha iyimis.asd fren sistemi var diyorlar.bu gelly bir harika dostum

Motor ustasi sensin abi sen daha iyi bilirsin. :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 26, 2013, 00:10:23 »
'Saati beğenmemekle toyotacı olmamanın bağlantısını kurmakta zorlandım'

Toyotacı olsanız bağlantıyıda kurar benide anlardınız sayın mustafa bey.O saat toyota klasiğidir.İğrenç değil.Koyarlarken kafaları iyi olduğundan değil
klasikliğinden koymuşlar.Siz beni yine anlamıycaksınız ama boşverin en iyisi wv alın içiniz rahat etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 26, 2013, 00:21:13 »
Arkadaşlar neden birbirimize almancı , toyotacı diye hitap ediyoruz . Ben kimse kusura bakmasın ama bana en uygun fiyata en iyi arabayı kim veriyorsa onu alırım . Bu yeri gelir bir toyota olur yeri gelir bmw olur yeri gelir fiat olur . Hiç bir firma benim babamın oğlu değil ve hiç bir firma arabayı bana babamın hayrına vermez parasını alıp verir . Elin gavurunun firması için bir birimizi kırmaya değiyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 26, 2013, 11:07:05 »
'Saati beğenmemekle toyotacı olmamanın bağlantısını kurmakta zorlandım'

Toyotacı olsanız bağlantıyıda kurar benide anlardınız sayın mustafa bey.O saat toyota klasiğidir.İğrenç değil.Koyarlarken kafaları iyi olduğundan değil
klasikliğinden koymuşlar.Siz beni yine anlamıycaksınız ama boşverin en iyisi wv alın içiniz rahat etsin.

Kusura bakmayın ama saat bir klasik olsaydı, kullandığım 2005 ve 2011 Corolla'larımda da olurdu diye düşünüyorum. Belki klasik olsun diye bu modele koymuşlar ama bence hiç iyi etmemişler. Çünkü gerçekten hiç iyi durmuyor.