0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Arkadaşlar. İsmim Yalçın. Çorum'da ikamet ediyorum. Mayıs ayında almış olduğum 1.6 Active Skypack M/M aracımda aynı ses mevcut. Servis ustası duyamadı ve işlem yapamadı. Gerçi yapsa da dediğiniz gibi zımparalama ve taşlama dedikleri işlem olacaktır. Müşteri Hİzmetlerine bende mail attım. Çorum sanayisinde Alternatif Servis Hasan Usta'nın da kendi aracı Auris ve aynı ses mevcut. O da çok uğraşmış ama sonuç yok. Az önce kendisiyle görüştüm ve tek çarenin balata değişimiyle olacağını söyledi. Tabi orjinaliyle değil çünkü bu balataların hemen hepsinde imalatından kaynaklı ses yapabileceğini söyledi. Toyota'nın bu hatayı bizim araçlar için yapacağından emin değil ancak kendisi yan sanayi balata kullanarak bu sorundan kurtulmayı düşünüyor. Aracımızın balatalarının henüz yan sanayisi çıkmamış onu bekliyormuş. Birde ani fren yapıldığında kısa süreli de olsa sesin kesildiğini söyledi ama siz sık sık ani :DUR:fren yapıp lastiklerinizi aşındırmayın bence. Saygılarımla.
Bu balata olayını ben 2 hafta önce istanbul avcılar sonkarda halettim forumdada paylaştım ama arkadaşlar ısrarla bu kadar basit olama dediler
Mehmet bey ben ısrarla sizin söylediklerinizi dikkate aldım.Sizin haklı çıkmanızı çok istiyorum.Dediğiniz gibi balata temizliğiyle çözüldü şimdilik sorun.İnş bayram tatilinde daha iyi bir test yapabiliriz.