Gönderen Konu: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.  (Okunma sayısı 26875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Auris Active SkyPack Ses Problemi.
« Yanıtla #100 : Şubat 25, 2014, 14:12:59 »
ciddi bir ses değil.bende de aynı ses geliyordu.servisi birbirine kattım.nedenini bulamadılar. sıkıntı olursa araç değişimine kadar gideceğini söylediler.şu an o ses yok ama aracım 18500 km oldu bu arada
Benim arabamda 19500 km oldu ses gitti.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Şubat 25, 2014, 14:12:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Şubat 25, 2014, 14:36:02 »
Benim arabamda 19500 km oldu ses gitti.

Balataların üzerine fabrika çıkışı sürülen madde kalktığından artık ses yapmıyordur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Nisan 07, 2014, 22:27:41 »
Müşteri ilişkilerine mail atıp çözüm beklemeyin   boşuna..!!! Geri bile dönen olmuyor o maillere  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Nisan 09, 2014, 14:08:33 »
bendede bir ses var ama nerden geldiğini henüz cüzemedim
BY-EKREM KAYAALP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #104 : Nisan 09, 2014, 15:34:49 »
bendede bir ses var ama nerden geldiğini henüz cüzemedim

Nasıl bir ses? konunun başındaki videodaki ses gibi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Nisan 10, 2014, 10:01:47 »
Yavaş yavaş çıkardığı modeller de kendine has sorunlarıda çıkarmaya başladı ne yazık ki toyota...70 bin lira para ver birde yok ses geliyor yok yağ sorunu var yok bilmem ne...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Nisan 10, 2014, 22:20:10 »
ses 10000 den sonra bitti  :alkis:
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #107 : Nisan 10, 2014, 22:56:27 »
ses 10000 den sonra bitti  :alkis:

Balatalarin uzerindeki madde zamanla azldigindan ses sikayetleri azalmaya basladi galiba, benimkinde de artik yok gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 22, 2014, 14:34:27 »
Merhabalar benim aracım 2013 bende de bu sorun dün itibarı ile 21.05.2014 tarihinde başladı fakat dikkat ettiğim nokta 100 ile 110 km hızında giderken yapıyor hızı arttırınca kesiyor yada bu ses var iken ayağınızı gazdan çekip hafif frene dokunduğunuzda kesiliyor freni bırakıp tekrar gaza bastığınızda ses devam ediyor aracım 8900 km de daha önce bu sorunu okumuştum ve sürekli ne zaman olacak diye bekliyordum sonunda oldu ilk fırsatta İzmir de ikamet ettiğimden Yetkili servis olan Borovalı ya götüreceğim çıkacak sonucu sizlerle paylaşacağım ama bu aradan bu sorunu yaşayan arkadaşlar sorunu çöze bil dimi bunu merak ettim saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #109 : Mayıs 22, 2014, 14:35:49 »
Merhabalar benim aracım 2013 bende de bu sorun dün itibarı ile 21.05.2014 tarihinde başladı fakat dikkat ettiğim nokta 100 ile 110 km hızında giderken yapıyor hızı arttırınca kesiyor yada bu ses var iken ayağınızı gazdan çekip hafif frene dokunduğunuzda kesiliyor freni bırakıp tekrar gaza bastığınızda ses devam ediyor aracım 8900 km de daha önce bu sorunu okumuştum ve sürekli ne zaman olacak diye bekliyordum sonunda oldu ilk fırsatta İzmir de ikamet ettiğimden Yetkili servis olan Borovalı ya götüreceğim çıkacak sonucu sizlerle paylaşacağım ama bu aradan bu sorunu yaşayan arkadaşlar sorunu çöze bil dimi bunu merak ettim saygılarımla

Büyük ihtimal aynı ses. Balatalara hava kanalı açılınca gidiyormuş yaptıran arkadaşlar vardı. Bende de bu ses vardı ancak azaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Haziran 16, 2014, 22:50:30 »
ilker beyin yüklediği videodaki ses problemi benim aracımdada var.klima açıkken,uzun yolda,arasıra,hız ve devirden bağımsız ve değişken iken yapıyor.gazdan ayağımı hafif çekince,frene basmadan kesiliyor.ben dün uzun yol yaparken kendimce inceledim,klima gazı dolumunun yapılmasını sağlayan metal borunun klima uzun süre çalıştığında buz gibi olduğunu,üzerinde yoğuşmaya bağlı su damlacıklarının oluştuğunu fark ettim.ve bu damlalar hızım ve rüzgaraın etkisiyle v kayışının altına damlamıştı. damlaların v kayışına sıçrayıp oradan alta damladığını düşündüm.hareket halinde ve ısınmış durumdaki kayışa sıçrayan suyun ses yapabileceğini düşünüyorum.servise götüreceğim ama nasıl tespit edevekler bilemiyorum.bazen 500 km yapınca oluyor bazen 150-200 km de.ama klima açık ve çok sıcak günlerde oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Haziran 17, 2014, 09:04:47 »
ilker beyin yüklediği videodaki ses problemi benim aracımdada var.klima açıkken,uzun yolda,arasıra,hız ve devirden bağımsız ve değişken iken yapıyor.gazdan ayağımı hafif çekince,frene basmadan kesiliyor.ben dün uzun yol yaparken kendimce inceledim,klima gazı dolumunun yapılmasını sağlayan metal borunun klima uzun süre çalıştığında buz gibi olduğunu,üzerinde yoğuşmaya bağlı su damlacıklarının oluştuğunu fark ettim.ve bu damlalar hızım ve rüzgaraın etkisiyle v kayışının altına damlamıştı. damlaların v kayışına sıçrayıp oradan alta damladığını düşündüm.hareket halinde ve ısınmış durumdaki kayışa sıçrayan suyun ses yapabileceğini düşünüyorum.servise götüreceğim ama nasıl tespit edevekler bilemiyorum.bazen 500 km yapınca oluyor bazen 150-200 km de.ama klima açık ve çok sıcak günlerde oluyor.

:wacko: :wacko: :wacko:
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotadan başkası yalan:)
  • Kilometre: 7000
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Temmuz 12, 2014, 21:52:01 »
Arkadaşlar ben de Temmuz 2013 de aldım aracımı Ağustos da ilk uzun yol deneyimimde araç 1000 km e gelmemişken bu sesle tanıştım 1000 km bakım  da özellikle belirttim çözüm bulamadılar daha sonraları ise uzun yol fırsatım kısmen oldu araç 7000 de 2 hafta önce dikkat ettim ve yolda giderken ses gittikçe arttı 100-120 arası olması şaşırttı beni servise götürdüm usta düşünmeden balatadan dedi ve temizleyelim dedi 45 50 dk sonra aldım aracı henüz uzun yola çıkmadım ses devam ediyor mu bilemiyorum açıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Eylül 02, 2014, 18:05:15 »
herkese selam.
Aracım Ocak 2014 çıkışlı active skypack mm 1.4 d4d.
Şu an 12400 km. oldu. Alındığı günden beri eşim kullanıyor.
geçen hafta tatil için yola çıktığımda ilk defa aracı uzun yolda test etme imkanım oldu.
Gidiş dönüş 980 km. yol yaptım 90km ve üstü süratlerde sol önde arkadaşlarında başına gelen ıslık sesini sürekli olarak duydum.
Aşırı derecede rahatsız edici bir ses.Özellikle gece yolculuğunda sessiz bir ortamda insanın beyninde çalıyor sanki.
Konu başındaki sesin aynısı.
3-4 video çektim. Arkadaşlar sağolsun video eklemesi yaptığı için tekrar ekleme gereği duymadım.
Frene hafif bacınca ses geçici olarak kesiliyor. Denemek için sol ayağımı fren pedalına hafifçe koyarak 2-3 km yol gittim ses kesiliyor ,bırakınca tekrar başlıyor.
konuyu baştan sonuna kadar okudum arıza anlaşıldığı üzere balatalardan gibi görünüyor.
Çözüm olarak balatalara hava kanalı açılıyormuş ve sorun ortadan kalkıyormuş.
Bu noktada bir kaç kafama takılan nokta var.
* Açılan hava kanalları kim tarafından ,hangi makinayla ,hangi ölçülerde balatanın neresine açılıyor?
* Açılan kanalların  balata ve disk ömrüne etkisi nedir?
* En önemlisi güvenliğimiz açısından bu kanallardan sonra herhangi bir bilimsel test yapılmış mı?

yani bu çözümün bilimsel bir açıklaması var mı yoksa Toyota Yine sorunu kısa yoldan sanayideki usta kafasıyla mı halletmeye çalışyor?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsın.

Aracımı ses şikayetiyle bu hafta servise götüreceğim.
Balatalar üzerinde işlem yapılmasını kabul etmeyeceğim  çünkü Toyota'nın ve servisin yapılan bu işleme yazılı bir garanti vereceğini düşünmüyorum.
Güncellenmiş problemsiz balata talep edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #114 : Eylül 02, 2014, 18:08:28 »
herkese selam.
Aracım Ocak 2014 çıkışlı active skypack mm 1.4 d4d.
Şu an 12400 km. oldu. Alındığı günden beri eşim kullanıyor.
geçen hafta tatil için yola çıktığımda ilk defa aracı uzun yolda test etme imkanım oldu.
Gidiş dönüş 980 km. yol yaptım 90km ve üstü süratlerde sol önde arkadaşlarında başına gelen ıslık sesini sürekli olarak duydum.
Aşırı derecede rahatsız edici bir ses.Özellikle gece yolculuğunda sessiz bir ortamda insanın beyninde çalıyor sanki.
Konu başındaki sesin aynısı.
3-4 video çektim. Arkadaşlar sağolsun video eklemesi yaptığı için tekrar ekleme gereği duymadım.
Frene hafif bacınca ses geçici olarak kesiliyor. Denemek için sol ayağımı fren pedalına hafifçe koyarak 2-3 km yol gittim ses kesiliyor ,bırakınca tekrar başlıyor.
konuyu baştan sonuna kadar okudum arıza anlaşıldığı üzere balatalardan gibi görünüyor.
Çözüm olarak balatalara hava kanalı açılıyormuş ve sorun ortadan kalkıyormuş.
Bu noktada bir kaç kafama takılan nokta var.
* Açılan hava kanalları kim tarafından ,hangi makinayla ,hangi ölçülerde balatanın neresine açılıyor?
* En önemlisi güvenliğimiz açısından bu kanallardan sonra herhangi bir bilimsel test yapılmış mı?

yani bu çözümün bilimsel bir açıklaması var mı yoksa Toyota Yine sorunu kısa yoldan sanayideki usta kafasıyla mı halletmeye çalışyor?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsın.

Aracımı ses şikayetiyle bu hafta servise götüreceğim.
Balatalar üzerinde işlem yapılmasını kabul etmeyeceğim  çünkü Toyota'nın ve servisin yapılan bu işleme yazılı bir garanti vereceğini düşünmüyorum.
Güncellenmiş problemsiz balata talep edeceğim.

Balatalara hava kanalı açtırma işlemi yapan arkadaşlar var ancak detaylı bilmiyorum olayı, bende de bu aralar o ses peydah oldu. Siz götürecekseniz takipteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Eylül 02, 2014, 18:44:04 »

pardon ama bu agir ithaminizi destekleyecek bir kanitiniz bir belgeniz varmi ?

nedemek Toyota sanayideki usta kafasiyla ?

Toyota asla boyle birsey yapmaz , hicbir firma yapmaz ,

bunu yapanlar yerli servis saglayan firmalar  , yani bizim vatandasimiz yani bizleriz , once biz Turk milleti olarak bu kafadan kurtulsak iyi olacak .

Japonya Toyota " hah su turklerin isini delik acarak halledin demiyordur emin olun buna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Eylül 02, 2014, 19:32:16 »
Mesut Bey aynı konulara girmek istemiyorum ama 2 yıldan fazla zaman yağ yakma problemiyle boğuştuk burada.
Buna istinaden Toyota yetkili servislerinin verdiği cevaplar iş emirlerinde yazılı olduğu gibi telefon kayıtlarında da mevcuttur.(telefon konuşmalarında ve servis randevularında yapılan konuşmalarda verilen cevaplar evlere şenlik)

Burada direkt savunmaya geçmek yerine soruna odaklanmak gerekir.
Balataya kanal açmak sanayi işi değildir de nedir?
Eğer yetkili servisler TOYOTA nın bilgisi dahilinde çözümü kanal açarak çözüyorsa bu iş sanayi işidir.
yarın disklerden ses gelse disklere kanal mı açılacakveya delikmi delinecek?

söylemek istediğim ;
Burada balata kaynaklı  kronik bir ses problemi varsa , firma bu sorunu balata tedarikçisiyle çözer sorunsuz balatayı müşterisine sunar.
tekrar soruyorum.
Eğer bu işlem yetkili servislerde yapılıyorsa ve bu konuda bilginiz varsa lütfen bana sorularımın cevabını verin
Bu arada Japonya Toyota delik açın halledin der mi bilmem onu göreceğiz,ama
uzun bir süre  biz "Türklere yağını tamamlayıp gönderin" demiş olmalılar ki her şikayette eksiltmenin normal olduğunu iddia eden servis yağı bedelsiz tamamlayıp gönderdi. sonrası malum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Eylül 02, 2014, 19:36:49 »
maglesef bu islem hakkinda bilgim yok ama deliksiz kanalsiz uretilmis bir balataya , sonradan fiziki degisiklik yapilamaz ! yapilirsa testlerde elde ettigi degerleri elde edemez , uretilmis olan balata islevini duzgun ve saglikli yerine getiremez ve boyle birseyi Toyota japonya , bunu servislerine  uygulayin demez , ben size diyorumki eger servis boyle birsey yapiyorsa tamamen kendi kafalarina gore yapiyorlardir , Toyota japonyadan emir almadan .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Eylül 02, 2014, 21:50:44 »
Balataya kanal acma isini sanayide yapiyorlar bu dogru, genelde avrupa marka yekpare balatalarda toz kanali olmuyor, cogunlukla kukurt/karbon orani yuksek oldugundan toz atmasini kolaylastirip ses yapma ihtimalini azaltmak icin kıl testere ile balataya toz kanali aciyorlar.Bu dogru bir islem mi? Bana gore degil, zira o balatanin piston basincina verecegi tepki kanal acilmasi sonrasi degisebilir ve ani fren esnasinda ortadan ikiye kirilabilir.

Serviste islemin yapildigi balatalarda muhtemelen Avrupa menseili Optifit (örn: 04465YZZEC) fren balatasidir, Optifit urunlerle ilgili kimi uyarsak kulak arkasi yapiyorlar, orijinal orijinaldir cevabini veriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris 1.6 Valvematic 132hp
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 87 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Eylül 03, 2014, 07:32:54 »

Büyük ihtimal aynı ses. Balatalara hava kanalı açılınca gidiyormuş yaptıran arkadaşlar vardı. Bende de bu ses vardı ancak azaldı.
Yaptıranlardan birtaneside benim arkadaslar.