0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ciddi bir ses değil.bende de aynı ses geliyordu.servisi birbirine kattım.nedenini bulamadılar. sıkıntı olursa araç değişimine kadar gideceğini söylediler.şu an o ses yok ama aracım 18500 km oldu bu arada
Benim arabamda 19500 km oldu ses gitti.
bendede bir ses var ama nerden geldiğini henüz cüzemedim
ses 10000 den sonra bitti
Merhabalar benim aracım 2013 bende de bu sorun dün itibarı ile 21.05.2014 tarihinde başladı fakat dikkat ettiğim nokta 100 ile 110 km hızında giderken yapıyor hızı arttırınca kesiyor yada bu ses var iken ayağınızı gazdan çekip hafif frene dokunduğunuzda kesiliyor freni bırakıp tekrar gaza bastığınızda ses devam ediyor aracım 8900 km de daha önce bu sorunu okumuştum ve sürekli ne zaman olacak diye bekliyordum sonunda oldu ilk fırsatta İzmir de ikamet ettiğimden Yetkili servis olan Borovalı ya götüreceğim çıkacak sonucu sizlerle paylaşacağım ama bu aradan bu sorunu yaşayan arkadaşlar sorunu çöze bil dimi bunu merak ettim saygılarımla
ilker beyin yüklediği videodaki ses problemi benim aracımdada var.klima açıkken,uzun yolda,arasıra,hız ve devirden bağımsız ve değişken iken yapıyor.gazdan ayağımı hafif çekince,frene basmadan kesiliyor.ben dün uzun yol yaparken kendimce inceledim,klima gazı dolumunun yapılmasını sağlayan metal borunun klima uzun süre çalıştığında buz gibi olduğunu,üzerinde yoğuşmaya bağlı su damlacıklarının oluştuğunu fark ettim.ve bu damlalar hızım ve rüzgaraın etkisiyle v kayışının altına damlamıştı. damlaların v kayışına sıçrayıp oradan alta damladığını düşündüm.hareket halinde ve ısınmış durumdaki kayışa sıçrayan suyun ses yapabileceğini düşünüyorum.servise götüreceğim ama nasıl tespit edevekler bilemiyorum.bazen 500 km yapınca oluyor bazen 150-200 km de.ama klima açık ve çok sıcak günlerde oluyor.
herkese selam.Aracım Ocak 2014 çıkışlı active skypack mm 1.4 d4d.Şu an 12400 km. oldu. Alındığı günden beri eşim kullanıyor.geçen hafta tatil için yola çıktığımda ilk defa aracı uzun yolda test etme imkanım oldu.Gidiş dönüş 980 km. yol yaptım 90km ve üstü süratlerde sol önde arkadaşlarında başına gelen ıslık sesini sürekli olarak duydum.Aşırı derecede rahatsız edici bir ses.Özellikle gece yolculuğunda sessiz bir ortamda insanın beyninde çalıyor sanki.Konu başındaki sesin aynısı.3-4 video çektim. Arkadaşlar sağolsun video eklemesi yaptığı için tekrar ekleme gereği duymadım.Frene hafif bacınca ses geçici olarak kesiliyor. Denemek için sol ayağımı fren pedalına hafifçe koyarak 2-3 km yol gittim ses kesiliyor ,bırakınca tekrar başlıyor. konuyu baştan sonuna kadar okudum arıza anlaşıldığı üzere balatalardan gibi görünüyor.Çözüm olarak balatalara hava kanalı açılıyormuş ve sorun ortadan kalkıyormuş.Bu noktada bir kaç kafama takılan nokta var.* Açılan hava kanalları kim tarafından ,hangi makinayla ,hangi ölçülerde balatanın neresine açılıyor?* Açılan kanalların balata ve disk ömrüne etkisi nedir?* En önemlisi güvenliğimiz açısından bu kanallardan sonra herhangi bir bilimsel test yapılmış mı?yani bu çözümün bilimsel bir açıklaması var mı yoksa Toyota Yine sorunu kısa yoldan sanayideki usta kafasıyla mı halletmeye çalışyor?Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsın.Aracımı ses şikayetiyle bu hafta servise götüreceğim. Balatalar üzerinde işlem yapılmasını kabul etmeyeceğim çünkü Toyota'nın ve servisin yapılan bu işleme yazılı bir garanti vereceğini düşünmüyorum.Güncellenmiş problemsiz balata talep edeceğim.
yani bu çözümün bilimsel bir açıklaması var mı yoksa Toyota Yine sorunu kısa yoldan sanayideki usta kafasıyla mı halletmeye çalışyor?
Büyük ihtimal aynı ses. Balatalara hava kanalı açılınca gidiyormuş yaptıran arkadaşlar vardı. Bende de bu ses vardı ancak azaldı.