Gönderen Konu: Aydınlatma projelerim.  (Okunma sayısı 31431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '91
  • 14 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Aydınlatma projelerim.
« Yanıtla #40 : Mart 04, 2014, 16:18:43 »
Araç grı olunca siyah boya güzel gidiyor.Ben parlak siyahı daha çok tavsiye ediyorum.Farın çerçevesinizn üst iç köşesini keşke krom bıraksaydınız.Uzun hüzmeye orantılı olarak hizmet ederdi.

LEd ayrı bir dünya yapınca farkı ortaya çıkıyor.
tamircioktayy@hotmail.com
5330363764   oktaytoker.com

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 04, 2014, 16:18:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 04, 2014, 16:24:53 »
Hepsi mükemmel çalışmalar. Şu farların veya stopların camlarını nasıl  açıyorsunuz  bunun bir  kolayı  varmı  acaba ? Ben çok uğraştım tornavida ile  falan ama neredeyse  cam kırılacak açılmıyo namussuzlar.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 04, 2014, 16:29:18 »
Hepsi mükemmel çalışmalar. Şu farların veya stopların camlarını nasıl  açıyorsunuz  bunun bir  kolayı  varmı  acaba ? Ben çok uğraştım tornavida ile  falan ama neredeyse  cam kırılacak açılmıyo namussuzlar.

ısı tabancası ile ısıtılıp açılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Mart 04, 2014, 16:29:51 »
ısı tabancası ile ısıtılıp açılıyor

İşte  o yok  bende. :(

Birde;

Mesut,  aynen senin sinyallerdeki dirençlere dikkat ettiğin gibi bende baktım,  o kadar  çok power ledler kullanıldı hiç birisinde led sürücü devrelerinden bahsedilmedi. Acaba Oktay Bey farklı bir sistem mi kullandı, yoksa  onlar arka planda mı  kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 04, 2014, 20:08:41 »
Isı tabancası,fırını en200 derecede ısıtın kontrollü şekilde silikon yumuşayınca tornavida ile sökebilirsin.ama silikonu sert olanlar için ısı çözüm değil.Kesmeniz lazım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 04, 2014, 20:11:00
İyice incelenirse yazıların içinde anlatımlarımda bahsediyorum.Kullandığım ledleri ben sayıca çok tutugum için voltaj ve akımı düşük tutarak direnç ile çalıştırıyorum.Sürücü kullanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 04, 2014, 22:53:27 »
Osman abi Oktay beyin dedigi gibi firindada oluyor ama bu biraz tehlikeli tabancaya gore ilk kez bu islemi yapacak biri icin , fazla kalirsa firinda istemeden , on cam yumusuyor ve sokerken seklini bozabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 05, 2014, 00:02:31 »
Proje istegi gelince çalışmalar ortaya çıkıyor.Toyota veya başka modeller için kendim yapma şansım maalesef şimdilik yok.

Adaş o zaman yeni nesil Audi,Mercedes sinyalleri içinde huzursuz olabilirsin.Örnek aldığım için bu çalışmayı yaptım.Onlarda bu şekilde sırayla yanacaklar ama orjinal oldukları için hali ile biraz daha düzanli olacak.Videoda çakar gibi görünüyor ama canlısı cidden öyle değil.Ayrıca çakarlardan bende haz etmem.Montaj için gelen teklifleri ve yapımını reddederim.

:) insignia nın veya benzer yapılmış bir aracın gündüz fotoğrafı yok mu? merak ettim.

2 tane ekleyelim ;)   konu linki : http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35680.0

aaahhh mazi! :) kardeşim yeni arabanın far olayına daha girmedin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 05, 2014, 01:28:20 »
İnsignia için olan çalışmada gündüz çekilmiş fotolara maalesef gelmedi.Buna benzer olarak sinyal diyorsan bu tek çalışma.Normal sinyal çalışması Focus 2.5 için paylaşmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 05, 2014, 08:43:17 »
Alıntı
Birde;

o kadar  çok power ledler kullanıldı hiç birisinde led sürücü devrelerinden bahsedilmedi. Acaba Oktay Bey farklı bir sistem mi kullandı, yoksa  onlar arka planda mı  kaldı.

Oktay bey, led driver konusunda açıklama yapabilirmisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 05, 2014, 09:12:04 »
Merhaba Oktay Bey,

t25 avensis'e bi-xenon uygulamanız var mı?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 05, 2014, 09:13:29 »
harbiden işin ehli sizsiniz maşallah :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 06, 2014, 05:07:52 »
Led driver hakkında nasıl bir bilgi edinmek istediniz çok anlamadım.Ledleri ne çalıştırdınız sorunuzada yanıt vermiştim sanırım gözden kaçtı fakat ben genel bir açıklama yapmak istedim.Umarım yazdıklarımın içinden işinize yarayan olur.

Led driver sürücü devreler yapılarına göre dc volt beslemeli 12 olur 24 olur ve kademeli olarak bu dc volt artabilir özel tasarımlarda kullanılınca olan bir artış bu.Ac beslemeli olanlarda ise dc doğrultucu devreler ek olarak dizaynı yapılmıştır.

Ledler yapılarına göre belirlenmiş olan voltaj degeri üzerinden sabit akım ile ışık verir.Power ledler ise uzun vadeli rantabıl çalışması için sabit akım ve watt degerine göre sogutucu dizaynı yapılarak yıllarca ışık verme sorunu olmadan ömrünü tamamlayabilir.En fazla yaygın kullanılan ledler 1 watt ledler diyeyim ve bu ledler 350ma sabit akım ile çalışır ve renklerine göre voltajları farklı olduğu için ve örnek olarak beyaz dersek beyaz led 3 volt ile 3.4 volt aralığında 350ma akım ile iyi bir sogutucu ile yıllarca hizmet verir bu hizmeti vermesi için kullanılacak olan driver yani sürücü devre denilen elektronik akım sabitleyici parça yapısına göre genelde 9 volt ile 16 volt arasında  değişebilen voltaj aralığında sabit tutulmuş olan 350ma akımı size aracınızdaki araç çalışır haldeki 13.50 ile 14.50 aralığındaki voltaj beslemesine göre en az 3 ve en fazla 4 beyaz ledleri seri olarak çalıştırmanıza olanak  sağlar.Tavsiye edilen ise 3 seri led bağlantısıdır.

Kırmızı power ledler 2 volt 350ma ile ışık verir.Aynı sürücü driver ile 6 tane seri bağlı kırmızı ledi bağlamanıza olanak sağlar.

1 led için driver kullanacak iseniz bu driverlar olmaz ve bulmak zor olur yurt dışında var ama onlarda piller için üretilmiş olanlar.Bunlardan alırsanız 14 volt araç çalışır haldeki voltajı 3 volt veya 4.6 volt regülatör yapmanız gerekiyor.

Rgb ledler için her renk için ayrı olarak aynı kart üzerinde entegre edilmiştir.Bu tip kartlara animasyon eklemeleri rahatça uygulanabilmektedir.

Çalışmalarımda yogun ışık elde edebilmek için yanyana sıralı led tekniği ile dizayn yapıyorum hali ile sıgutucu sıkıntısı olacağından yeterli şekilde sogutucu yapıp ledleri yükse güçte olanlardan seçiyorum ve ledlerin akımını düşük tutarak sonuç alıyorum.Bu nedenle sürücü kullanmıyorum.

Açıklamalarım kendi yorumlarımdır.Yetersiz gelirse bu linkteki pdf dosyasını indirip oldukça detaylı bilği edinebilirsiniz.

http://www.acgelektronik.com/datasheets/ACG_Dserisi_sabit_akim_suruculer.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 06, 2014, 14:08:11 »
Konu hakkında  bilgim var tabiki. Yinede aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. Sadece konuyu o kadar okumama rağmen dikkatimden  kaçmış. En son verdiğiniz cevabı da görmemişim kusura bakmayın. Sadece kendi yaptığım uygulamalarda, gün ışığında  ledlerin daha görünebilir olması açısından led driver ile maksimum güçte çalışmalarının daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 06, 2014, 14:22:28 »
Tekli veya belli bir aralıkta ve sayıda yerleşim var ise bu tavsiyenizi kesinlikle destekliyorum.Bunun gibi çalışmalarda orjinal tasarımlardaki ışık görünürlüğünü yakalamak için bu yaptıklarımdan başka çözüm yok ve buda ısı ve yer darlığı demek olurki sogutucu dizaynıda ona göre olur.

Ledlerin düşmanı fazla akım ve ısı'dır.Standar power led sogutucusu bile çogu yerde yetersiz kalırken sürücü kullanarak bu ısı arttırımınıda çogu yerde tavsiye etmem.Işık isteniyorsa lümen gücü yüksek led alırsın.750ma lik diyelim elin yatkın ise 650ma sürücü yaparsın takarsın ve unutursun.Buna göre örneklemeleri fazlasıyla yapabilirim.sonuç olarak tasarımlar fabrikasyon yapıda değil ve elde yapılıncada ileri boyutu performansı ve işlevselliğide düşünmek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 09, 2014, 16:23:32 »
Oktay bey merhabalar, Maşallah çalışmalarınız oldukça başarılı olmuş, emeğinize sağlık, Mevla bol kazanç versin.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 02, 2014, 01:18:46 »
Ankara'dan bir arkadaşımızın 2012 Astra j aracının halojen farlarına Rabbimin izni ile yaptığım mercek çalışmasında halojen farlarına yeni tip Hella bi-xenon,Gen 5 balast 4300k Philips xenon apuller ile montajı yapıldı.

Farlar kesilerek açıldı.

Balast ve mercekler.

Merceklerin montajlı hali.

Mercek şapkası olarak Fiesta orjinal mercekli far tasını kesip biçerek kullandım.Başkada şapka yakıştıramadım.Beni çok uğraştırdı küçük hatalar ile orjinal şekilde durması için çok uğraştım.İç kısmda bulunan kesik ksım angel halka taktıgım için mecburen kısa oldu yoksa bu kısım uzun yapacaktım ve farın orjinal eğimli yapısına daha uyumlu olacaktı.

Far camını idareten kapattım ve görünüm böyle idi.

Son halide böyle oldu.Araç sahibi arkadaşımız özellikle bu angel tarzını istedi ve bende elimden geldiğince iyi durmasına özen gösterdim.

Duvar resimlerimiz.

Araç üzerinden bir görünüm.

farların orjinal olan ledli gündüz farı bölümüne amber power ledler kullanarak sinyal ledlerini ekledim ve tampondaki orjinal olan sinyal bölümünede hem sinyal ledi hemde gündüz farı için 10 watt power led kullanarak farlar ile bütün halde olacak şekilde bir çalışma ile neticelendi.Elimde fazla resim yok fakat video izlenebilirse her şeyi fazlası ile anlatıyor.Yapıda Orjinal gündüz farı,Angel halka ve sinyal bölümündeki gündüz farı sinyal verildiğinde otomatik kapanıyor ve sinyal bitince aktif oluyor.

Orjinal gündüz farına amber power led montajı.

Angel halkanın montajlı hali.

Orjinal sinyal bölümüne ise parçanın alt kısmından 4 adet ledler için delik deldim ve iç yapının reflektör özelliğinden yogun ışık oluşturarak ışık dagılımının en iyi şekilde olabilmesini sağladım.Orjinal ampul girişinede 10watt lık power ledi yerleştirdim ve sinyalin orjinal egimininde yardımı ile ışık son derece iyi bir açı ile gündüz görünebilir halde elde edildi.

Sinyal ledleride biraz görünüyor.

Araç üzerindeki görünüm.

Bütün çalışmayı anlatan video bu linkte.arkadaşımız benim ismim ile videoyu paylaşmış.Yanlış anlaşılmasın.

Oktay Toker Astra J Bixenon Mercekli Far Çalışma

Rabbimin izni ile bir arkadaşımızın Hyundai Era aracı elinde iken yapmaya başaladığımız fakat iş bitmeden sattığı aracı için mercek çalışmasında Eski tip D2s Hella bzenon mercek kullanıldı.Mercek şapkası olarak 2012 sanırım bu yılda üretilmiş Megane mercek şapkası kullanıldı.Bence tabiri caiz ise cuk diye orturan bir şapka oldu.Angel halka ve power led sinyal de ekledim.Yapım aşamasında çok resimler yok.Sonuç resimleri farı anlatacak.

Farlar şu an araç satıldığı için mecburen satılık durumda.Konu açsam mı bilemiyorum.

Farlar sıfır yerli üretim ve yükseklik motoruda üzerinde.Mercek montajından sonra mercek şapkasınında takılmasıyla görünüm böyle oldu.

Farların kapanmış hali.

Gündüz farı olarak mercek şapkasının yapısına uygun orjinal Bmw U halka montajı yapıldı.200 lümenlik power led ile aydınlatması yapıldı.
Sinyal ampulü giriş kısmına 30mm lik lens monte ettim ve uygun kısımlara 3 adte power led için delik deldim sinyal için iç reflektör yapısınıda kullanmaya çalıştım.Sonuç umduğumdan daha iyi oldu.

Halkanın ve sinyal bölümün bitmiş resimleri.

Rabbimin izni ile Ankara'dan bir arkadaşımızın 2010 scirocco aracının halojen farlarına çift mercek çalışması ile berbat duruma getirilmiş aydınlatmasını düzelt tik.Yeni tip Valeo bi-xenon mercek ve uzun hüzmeyede Halojen H7 mercek siperi kesilerek uzun hüzme konumuna sabitlenip takıldı.Kısa hüzme mercek şapkası Bmw mercek şapkası kullanıldı far tasına tabiri caiz ise cuk diye oturdu.Uzun hüzme merceğine ise mercek şapkasını kendim yaptım.
Gen4 balast ve 4300k Osram xenon takım kullanıldı.

Farların dağılmış hali.

Orjinal H7 soketi kırılarak Çin malı H7 xenon takılıp yapıştırıcı ile öylesine sabitlenmiş hali.

Bu xenon ile H7 tasın kısa far duvar resmi.Çizgi yok neredeyse tamamen uzun hüzme yapısında bir ışık demeti.

Merceklerin montajından sonra.

Uzun hüzme için yaptığım mercek şapkası.

Kısa hüzme mercek şapkası.

Şapka montajlarından sonra görünüm.

Çerçeveye Bmw halkaları takıldı.

Farlar ayarlanmadan duvar resmi.Bu farda uzun hüzme ayrı olarakta yükseklik ayarı yapılabiliyor ve aynı zamanda kısa far çerçevesinede paralel bağlı yapısı mevcut.

Montaj sonrası sadece bu resmi çekebildim.Arkadaşımız kendi çektiği resimleri yollayınca bilahire ekleyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 02, 2014, 09:03:58 »
Harika çalışmalar olmuş ellerinize sağlık :) , bmw halkalarını nereden bulabiliriz acaba ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mayıs 02, 2014, 12:25:47 »
Halkaları İstanbul'dan alıyorum.Hurdacılarda bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mayıs 04, 2014, 01:48:01 »
Ankara'dan bir arkadaşımızın sanırım 2011 model Picasso aracının farlarına yeni tip Valeo bi-xenon mercek,Gen5 balast 4300k xenon ampul ve mercedes mercek şapkası kullanarak Rabbimin izni ile iyi bir sonuç alarak bitirebildiğim bu far  çok iyi bir gündüz farı power led sinyal modifiyesine uygun yapıda.Arkadaşımız bu tarz işlemleri istemediği için sadece mercek montajı ile araca monte edildi.

Farlar kesilerek açıldı.

Tasa merceğin monteli hali ve mercek kapagının denemelik hali.Mercedes mercek kapagı 2 parçadan oluşuyor.düzgün bir şekilde birleşim yapıldıktan sonra krom tonunda boyandı.

Montajlı halleri.

Akşam saatlerinde montaj olduğu için duvar resmimizde bu şekilde.Bi-xenon uzun ile Halojen uzunların etkisi bu resimde daha net ortaya çıkıyor diye düşünüyorum.Halojen ampul beyaz olsa idi bu netice kesinlikle alınamazdı diye düşünüyorum.

Araç üzerinden görüntüler.

Elazığ ilimizden bir arkadaşımızın 2004 kasa fiesta aracına makyajlı kasa farları yan sanayi sıfır olarak alındı.Bosch bi-xenon mercek,Gen4 balast 4300k xenon ampul,mercedes mercek kapakları birleştirilerek yapılan kapak,orjinal Bmw eski tip angel halka takıldı.sinyal bölümüne 1 watt sarı power ledler monte edildi ve sinyal camı sökülerek junyan mercek camı yerleştirildi.Bu kısımada yine orjinal eski tip ince olan Bmw angel halka monte edildi,Park bölümünede 30mm lens kullanılarak sişnyale dahil edildi.Çerçeveler aracın orjinal renk kodunda boya bastırılarak boyandı ve far içide siyah zemin yapıldı ve Rabbimin izni ile güzel sonuç alarak işlem bitirlidi.

Farın dağılmış hali.

Çerçevelerin zımparalı ve boyanmış hali.

Mercek şapkası.

Power led sinyalimiz.Mercek içinden araç rengi tonunda yansıma olsun diye boyadım.

Junyan merceğin camının yerleşmiş hali.

Halkalar ile tasların birleşmiş hali.

Toplanmış halleri.

Angelların ve sinyal kısmının yanarken görünümü.

Ankara'dan arkadaşımızın 2012 Mazda 3 aracının oldukça kirlenmiş merceklerini eski tip D2s Hella bi-xenon  modifiyesini yaptık.Boşa çıkan orjinal H7 merceğide uzunlara monte edildi.Bmw angel halkalar takıldı.Sinyal bölümü power led yapıldı turuncu camın altına amber power ledler yerleştirip etkili bir sinyal elde edildi.Çok ricacı bir şekilde yapmamı istedi fakat ben sadece aldığı rgb şerit ledi her 2 merceğin etrafına yapıştırıp kablosunu çıkartırım gerisini kendin yaparsın diyerek Rabbimin izni ile güzel bir sonuç ile işlem bitirildi.

Far tasının sökülmüş hali.

Mercekler o kadar kirlenmişki camı defaatle temizlemem ragmen yapışan tozları temizlemesi çok zor oldu.Merceğinde siper kenarına yapışmış misafiri vardı.

Merceklerin montajlı hali.

Uzunlara takılan mercek için şapka tasarımı beni çok fena ugraştırdı.Mercek çapı küçük olduğu için uyan parça sadece Afl bosch bi-xenon merceğin orjinal şapkası ve 2010 mercedes mercek şapkası parçasını birleştirerek tabi buda epey uğraştırdı kes biç yapıya uydur 2 gün uğraştım dersem yalan olmaz.Fakat güzel olduğunu düşünüyorum.Orjinal mercek şapkası Hella merceğin uzun olması nedeniyle ki yeni tip Hella merceğide uzun geldi.Mercek camının şapkadan çıkan kısmı içe dogru basık olduğu için mercek çapına göre genişletildi zımparalandı ve meşhur aliminyum parçayıda ekleyince görünümü güzelleştirebildim.Uzun merceğin orjinal siyah bölümüne uysun diyerek bu parçayıda siyah yaptım.

Orjinal bmw tam yuvarlak fakat ince tip halkayı mecburen silikon ile tutturdum.Uzun hüzme kısmıda kalın küçük yuvarlak halkkayı keserek ve yapıştırarak yerleştirdim.

Resimlerde sinyal kısmındaki power ledler görünüyor.

Farın kapalı hali.

Halkaların ve sinyal kısmının yanan hali.

Araç üzerindeki görünüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 04, 2014, 10:50:23 »
E12 corolla için uygulamaniz var mi varsa resimleri paylaşirsaniz sevinirim :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE