Gönderen Konu: trafik kazası ve kaçan sürücü  (Okunma sayısı 11912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
trafik kazası ve kaçan sürücü
« : Ağustos 21, 2013, 19:29:35 »
bugün tem yolunda başıma bir kaza geldi kamyon arkadan çarptı, indik arabadan bana sen nasıl gidiyorsun dedi önüme kırdın önümde durdun ve çarptım dedi biz bunla başladık tartışmaya ,derken anlaşamayacağımızı anlayıp polis çağırdım o arada resimleri çektim 10 dakika kadar bekledikten sonra polis gelmedi ve kamyona bindi ben gidiyorum dedi ( tabiki böyle birşey başıma gelmediğinden ve sonuçlarının da bu ülkede ne kadar zor olduğunu bilmediğimden gidersen git dedim , elimde resimler falan olduğundan sonuçta olay yerini terk ediyor ve çarptığı da belli ) o arada polisi aradım sürücü kaçıyor dedim peşindemi gideyim yoksa olay yerinde durayımmi dedim poliste sen kaza mahalinde bekle dedi , 20 dakika kadar geçtikten sonra polis geldi ve bana birşey yapamayacğını söyledi, karakola gidersem de birşey elde edemeyceğimi direk bakırköye trafik mahkemesine vermemin gerektiğini söyledi gitti .
bende hemen bakırköy adliyesine gittim aradım buldum sulh hukuk bakıyormuş böyle davalara ilk etapta tevziden dava açmam gerektiğini ve önümüzdeki günlerde üniversiteden bilirkişi tayin edileceğini bilirikişi hasar tespitinde bulunup hasarı netleştirdikten sonra kaçan sürücünün tespitinin yapılıp ayrı bir alacak davası ile tahsil yoluna gidileceğini söylediler ( bu arada dava harcı ve bilirkişi parasının da 500tl tutacağını da bunu benim verip daha sonra masraflara eklenip kaçan sürücüden tahsil edileceğini bununda 6 ay da 1 yılda 2 yıla kadar da sürebileceiğini söylediler . adamın sigortasımı yokta kaçtı , ehliyetimi yok ,aranıyormu yoksa muaynesimi yok alkollüümü , yoksa uyuşturucu mu kullanıyor bunu soran araştıranda yok ...

araçta 600 tl civarı bir masraf var , benim burada kızdığım konu adam kaçıp gidiyor polise plakasını veriyorum gelen polis biz şimdi onu buluruz dersek yalan söyleriz diyor , ve hatta bana dediği sen adama giderken indirip arabadan neden dalmadın , :)) gülüyorum yanlış anlamayın biz böyle bir ülkede yaşıyoruz işte ne yazıkki , bende polise burada bir suç işlendi ve adam kaçtı herkez birbirne mi dalsın böyle durumlarda dedim burası dağ başımı diyip ekledim oda bir şey demedi ...

evet biz istanbulun orta yerinde TEM yolunda  tekstil kentin karşısında böyle bir olay yaşıyoruz ama bu gün bir şey anladım evet dağbaşındayız
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Toyota Club Türkiye

trafik kazası ve kaçan sürücü
« : Ağustos 21, 2013, 19:29:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: trafik kazası ve kaçan sürücü
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2013, 21:08:57 »
Deniz bey diğer konunun altına yorum yapmıştım. Sizin yapacağınız, gelen polislere "sizin bağlı olduğunuz karakol neresi?" diye sormak olacaktı. Çünkü bu tür olaylarda polise yapacağınız şikayeti sizin takip edeceğinizi ve kendilerini şikayet edeceğinizi anladıkları taktirde hemen işleme başlıyorlar. Savcılığa şikayeti de bölgenin karakolunun aktarması gerekiyor. Adliyeye gittiğinizde olay yerine gelen ve sizi kandırarak işlem yapmayan polisler hakkında da şikayetçi olduğunuzu söyleseydiniz onlar hakkında da işlem başlatırlardı. Sizin biraz yumuşak yüzlü olduğunuzu ve kendilerine inandığınızı anlayınca sallamışlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2013, 21:41:12 »
büyük geçmiş olsun deniz bey okudukca tüğlerim diken diken oldu ...aklıma yıllar önce bir yazarın ifadesi geldi " bu ülkede terör; teşvikiye camiinde nezaman şehit için cenaze namazı kılınırsa ozaman biter..."
olay sizin değilde dayısı olan bir başkasını başıan gelseydi acaba aynı şekildemi yaparlardı sorusu aklıma gelmiyor değil....siz polisten dayak yersiniz netice hatadır olur derler yiğen için karakolda memurları boncuk gibi sıraya geçirtir yiğenin teşhis etmesi beklenir.....

kim nederse desin ben bu ülkeyi seviyorum be  "YOK ÖYLE BURASI TÜRKİYE:)))))))))"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2013, 21:54:47 »
teşekkürler ; yok bana polisin dediği dalsaydın adama , benim şu anda benzer 2 tane davam var sonuçlanmayan ben orda alsam soksam bıçağı bir yerine beni kim kurtarıcak o zaman birde o var  ( TCT yönetimide yanlış anlamasın başıma gelen durumu izah ediyorum geçende benzer bir durumdan uyarı mesajı geldi ) ama maalesef bu düzenin halka karşı ilgisiziliğini ve suçludan yana olduğunu anlatmak istiyorum  burada ben , bu herkesin başına gelebilir bunu da unutmamak lazım

ve yarın birgün böyle bir olay sayın TCT üyelerinin başına gelirse ben nasıl olsa resimler var olay yerinde diye yanlış düşünceye kapılmasınlar ( benimki öyle oldu yoksa ben yine bırakmazdım onu ordan ben nasıl olsa kanun var burası hukuk devleti diye düşünüp bir anda gaflete düştüm

varmı böyle bir ülke başka yerde , suçlu işte arkadan çarpacak ne olursa olsun ve ben gidiyorum diyip gidecek demekki bu gün birşey daha öğrendim bu ülkede vur milletin arabasına ve bas git nasıl olsa birşey olmaz ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2013, 22:03:56 »
Çok geçmiş olsun. Yaşadığınız durum cidden çok kötü, ülkede ki adalet kavramını anlamış değilim. Ben o adama kafa göz dalarsam sen ne işe yararsın ş.......siz. Cahillik ve boşvermişlik insanların paçalarından leş gibi akar olmuş. Kaza yapmışım aracım zarar görmüş bütün sıkıntısını ben çekiyorum. Vuran adam kaçtı diyorsunuz ohooo ooo zor bulunur o diyor. Yardımcı olmadığın insanların vergilerinden maaşını alıyorsun ama hiç bir şey yapmamak içinde elinden geleni yapıyorsun. Daha vahim bir konuda bu insanlara mesai saatlerindeki sorumluluklarının ne kadar büyük olduğunu kimse anlatmıyor mu? Neden böyleler anlayamıyorum. Neyse söylenecek o kadar çok şey var ki devam edersem sövmeye başlıycam.

Size önerim frene basarken bile dikiz aynasından arkanızı kontrol etmeyi unutmayın. Dursanız dahi ara ara dikiz aynanıza bakın ve önünüzdeki araçla aranızda mesafe bırakın. Böylelikle kaçabilme imkanınız olabilir ve bu tür olaylar yaşama yüzdesi biraz daha düşebilir.
Tekrar geçmiş olsun inşAllah bir daha böyle şeyler başınıza gelmez.
2001 Avensis 2.0 D4 sol extra

Uyarı!!! Ağzınızı kullanmadan önce beyninizle olan bağlantısını kontrol ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 21, 2013, 22:08:42 »
Çok geçmiş olsun. Yaşadığınız durum cidden çok kötü, ülkede ki adalet kavramını anlamış değilim. Ben o adama kafa göz dalarsam sen ne işe yararsın ş.......siz. Cahillik ve boşvermişlik insanların paçalarından leş gibi akar olmuş. Kaza yapmışım aracım zarar görmüş bütün sıkıntısını ben çekiyorum. Vuran adam kaçtı diyorsunuz ohooo ooo zor bulunur o diyor. Yardımcı olmadığın insanların vergilerinden maaşını alıyorsun ama hiç bir şey yapmamak içinde elinden geleni yapıyorsun. Daha vahim bir konuda bu insanlara mesai saatlerindeki sorumluluklarının ne kadar büyük olduğunu kimse anlatmıyor mu? Neden böyleler anlayamıyorum. Neyse söylenecek o kadar çok şey var ki devam edersem sövmeye başlıycam.

Size önerim frene basarken bile dikiz aynasından arkanızı kontrol etmeyi unutmayın. Dursanız dahi ara ara dikiz aynanıza bakın ve önünüzdeki araçla aranızda mesafe bırakın. Böylelikle kaçabilme imkanınız olabilir ve bu tür olaylar yaşama yüzdesi biraz daha düşebilir.
Tekrar geçmiş olsun inşAllah bir daha böyle şeyler başınıza gelmez.
teşekkürler sağolun bu millette artık saygı sevgi hiç birşey kalmadığından zaten toplum ve ülke olarak bir adım ileri bile gitmekten vazgeçtim geri gidiyoruz maalesef ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2014, 17:07:05 »
şimdi önce polislerin adama dalsaydın demesi yanlış, ama hemen arayınca şak diye gelmesini beklemek duruma göre de değişir, çünkü bi vali , bi bakan vs geçse hemen trafik polislerini dikerler kavşağa geçiş sağlasın diye

adamın aracına çarpıp kaçması muhtemel bir olay hatta durmadan bile kaçabilir ki buda görülebilen bir durum, olay yerini terk ettiğinden dolayı bu duruma trafik polisleri bakmaz , ki 1 km sonra adam kamyonu kenara çekse , başka biri kamyona gelse ben sürüyorum dese yada sürücüsü yemeğe gitti falanca şahıs dese bile adama ulaşılamadığı taktirde o an için alkol vs bakılamaz, şahıslar yada aracın kayıtlı adresi vasıtasıyla ulaşılır şahsa ama sonrası için tabi

trafik mahkemesine başvurulur çözüm yollarından biridir, karakolda da mala zarar verme olarak işlem yapılabilir ama evraklar savcıya gittiğinde  ne şekilde işliyor onu bilmiyorum

çok geçmiş olsun bu arada
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2014, 23:14:12 »
çok geçmiş olsun... maalesef ki hala 3. sınıf bir ülke gibi uygulamalarımız var...
bence BİMER üzerindende bir iikayet yazın, polislerin isimleri de varsa şikayetçi olun...
Bimerin yaptırımı çok iyi, ben bi keresinde bir vergi memurunu bimerden şikayet ettim ve vergi dairesi müdürü bana mektup göndererek bilgi verdi/ sorunuma çözüm getirmişti ve beni daireye davet etmişti
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2014, 23:17:10 »
bugün tem yolunda başıma bir kaza geldi kamyon arkadan çarptı, indik arabadan bana sen nasıl gidiyorsun dedi önüme kırdın önümde durdun ve çarptım dedi biz bunla başladık tartışmaya ,derken anlaşamayacağımızı anlayıp polis çağırdım o arada resimleri çektim 10 dakika kadar bekledikten sonra polis gelmedi ve kamyona bindi ben gidiyorum dedi ( tabiki böyle birşey başıma gelmediğinden ve sonuçlarının da bu ülkede ne kadar zor olduğunu bilmediğimden gidersen git dedim , elimde resimler falan olduğundan sonuçta olay yerini terk ediyor ve çarptığı da belli ) o arada polisi aradım sürücü kaçıyor dedim peşindemi gideyim yoksa olay yerinde durayımmi dedim poliste sen kaza mahalinde bekle dedi , 20 dakika kadar geçtikten sonra polis geldi ve bana birşey yapamayacğını söyledi, karakola gidersem de birşey elde edemeyceğimi direk bakırköye trafik mahkemesine vermemin gerektiğini söyledi gitti .
bende hemen bakırköy adliyesine gittim aradım buldum sulh hukuk bakıyormuş böyle davalara ilk etapta tevziden dava açmam gerektiğini ve önümüzdeki günlerde üniversiteden bilirkişi tayin edileceğini bilirikişi hasar tespitinde bulunup hasarı netleştirdikten sonra kaçan sürücünün tespitinin yapılıp ayrı bir alacak davası ile tahsil yoluna gidileceğini söylediler ( bu arada dava harcı ve bilirkişi parasının da 500tl tutacağını da bunu benim verip daha sonra masraflara eklenip kaçan sürücüden tahsil edileceğini bununda 6 ay da 1 yılda 2 yıla kadar da sürebileceiğini söylediler . adamın sigortasımı yokta kaçtı , ehliyetimi yok ,aranıyormu yoksa muaynesimi yok alkollüümü , yoksa uyuşturucu mu kullanıyor bunu soran araştıranda yok ...

araçta 600 tl civarı bir masraf var , benim burada kızdığım konu adam kaçıp gidiyor polise plakasını veriyorum gelen polis biz şimdi onu buluruz dersek yalan söyleriz diyor , ve hatta bana dediği sen adama giderken indirip arabadan neden dalmadın , :)) gülüyorum yanlış anlamayın biz böyle bir ülkede yaşıyoruz işte ne yazıkki , bende polise burada bir suç işlendi ve adam kaçtı herkez birbirne mi dalsın böyle durumlarda dedim burası dağ başımı diyip ekledim oda bir şey demedi ...

evet biz istanbulun orta yerinde TEM yolunda  tekstil kentin karşısında böyle bir olay yaşıyoruz ama bu gün bir şey anladım evet dağbaşındayız

Geçmiş olsun çok talihsiz bir olay. Devletin polisi de bunu yaparsa kime güveneceğiz bilemedim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2014, 00:26:02 »
geçmiş olsun abi..ama kaçan bence senden değil başka şeylerden kaçmıştır gibime geliyor...mahkemelik olursanda sıkıntı hemen sonuçlanmıyor bir arkadaşım başına geldi böylr bir olay adam lanet etti nerden mahkemeye verdim diye...mahkeme 1,5 yıl sürdü bürokrasi yoruyor insanı abi zannımca sende yorulursun baya...allah başka dert vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2014, 00:39:04 »
Maalesef bu durumlarda kanunlarımız kaçandan yana.Polis araç sürücü olay yerını terk etmişse kaza eyri twerk raporu verip  gidiyor.Aracı cebınızden yaptırıp bütün ettiginiz masrafları dava yoluyla karsı tarafa yuklersınız.Sonucta ugrasırsınız ama ,onada hadsdiniz bildirirsiniz.yok ugrasamam derseniz cebizinden cıkan para basınızın gözünüzün sadaka sı olsun o ....... allah nasıl bılıyorsa oyle yapsın ..
Geçmiş olsun,
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2014, 18:21:13 »
teşekkürler arkadaşlar , maalesesef memlekette kanun kalmadı artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2014, 20:53:34 »
Konu çok uzun olmuş...  Anladığım kadarıyla çapma kaçma vakası ..

Çok geçmiş olsun ....

Hepsini okuyamadım başımdan geçtiği için kısaca yapmanız gereken (bundan sonraki olası durumlar için bilgi amaçlı) aracınızı kıpırdatmadan trafik polisi çağırıp tutanak tutturup sigortanızdan aracınızı yaptırmaktır. Eğer sizde kasko varsa sizde olay yerini terk ederseniz %50 -%50 suçu paylaşırsınız. Ama terk etmez karşı tarafın kaçtığını polis ile zabıt altına alırsanız %100 siz haklı olarak kaskonuzdan yaptırabilirsiniz.

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 20, 2014, 21:08:39 »
Çok büyük geçmiş olsun. Şu ülkede hukukun düştüğü hallere bakın.İnanın okurken tansiyonum yükseldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2014, 15:03:53 »

Geçmiş  olsun  benzer  bi   olay arkadaşımın başına geldi  yol kenarında müsait bi yerde aracıyla beklerken başka  bi araç çarpıp kaçıyor az ileride  trafik ekibi vardı  ona şikayet edip plakayı vermiş bişey yapamayız diye kendisine  alkol muayenesi yapmışlar hiç  alkolle işi olmaz bişey çıkmadı  aracı  kendi yaptırdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2014, 15:10:28 »
Maalesef insana çarpıp kaçanların olduğu yerde bu gibi durumların olması normal.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 21, 2014, 18:07:25 »
Üzücü bir olay, geçmiş olsun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 25, 2014, 10:33:35 »
öncelikle teşekkürler ; bende o zaman kasko yoktu ,aracıda yerinden kıpırdatmadım polis geldi falan işte git mahkemeye ver dedi ıvır zıvır , kasko olsa dahi kaskom bozulacak sonuçta kaçanın yanına kar kalacak , bu olaydada benim elimde kaza yerinde falan resimler olduğundan dolayı böyle bir yanılgı içerisine düştüm
memlekette kanunun işlediğini  ve polisin bu durumda bana yardımcı olacağını sandığımdan , o adam bana  gidiyorum ben diyince tamam iyi git bakalım dedim , ama bu bana bir tecrübe olmuş oldu
açıkçası böyle bir olayın kimsenin başına gelmesini istemem ; ama bir daha böyle bir olay da gelirse büyük konuşmak gibi olmasın ama ya adam beni bayıltır , yada ben onu
maalesef artık bu ülke teksas gibi oldu .......................
Konu çok uzun olmuş...  Anladığım kadarıyla çapma kaçma vakası ..

Çok geçmiş olsun ....

Hepsini okuyamadım başımdan geçtiği için kısaca yapmanız gereken (bundan sonraki olası durumlar için bilgi amaçlı) aracınızı kıpırdatmadan trafik polisi çağırıp tutanak tutturup sigortanızdan aracınızı yaptırmaktır. Eğer sizde kasko varsa sizde olay yerini terk ederseniz %50 -%50 suçu paylaşırsınız. Ama terk etmez karşı tarafın kaçtığını polis ile zabıt altına alırsanız %100 siz haklı olarak kaskonuzdan yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 113000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2014, 11:10:38 »
Benzer bir durum da benim başıma Kadıköy-Kartal minibüsleri ile oldu, durdu yok birşey arabanda dedi bindi bitti.  Bana kalan ön tampon ve çamurluğu değiştirmek oluyor. Benim benzer davalardan okuduklarıma göre bu tarz bir durumda sonuç almak yıl sürüyor ve sonuçta bizim hasardan çok kaçtığı için 150tl olay yerini terk etme cezası alıyor.

Çarpma kaçma sonucunda yasal yoldan hasarını telafi edebilmiş olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 07, 2014, 12:02:49 »
Telafi eden çok yakın bir arkadaşım var. Çarpıp kaçtığını güvenlik kamerası ile tespit etti ve çok kısa sürede zararından fazlasını talep etti.  Araç passat tı değer kaybı yüksek olduğu için çamurluk ve davlumbaz için 4000 lira civarında para aldı.