0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok geçmiş olsun. Yaşadığınız durum cidden çok kötü, ülkede ki adalet kavramını anlamış değilim. Ben o adama kafa göz dalarsam sen ne işe yararsın ş.......siz. Cahillik ve boşvermişlik insanların paçalarından leş gibi akar olmuş. Kaza yapmışım aracım zarar görmüş bütün sıkıntısını ben çekiyorum. Vuran adam kaçtı diyorsunuz ohooo ooo zor bulunur o diyor. Yardımcı olmadığın insanların vergilerinden maaşını alıyorsun ama hiç bir şey yapmamak içinde elinden geleni yapıyorsun. Daha vahim bir konuda bu insanlara mesai saatlerindeki sorumluluklarının ne kadar büyük olduğunu kimse anlatmıyor mu? Neden böyleler anlayamıyorum. Neyse söylenecek o kadar çok şey var ki devam edersem sövmeye başlıycam. Size önerim frene basarken bile dikiz aynasından arkanızı kontrol etmeyi unutmayın. Dursanız dahi ara ara dikiz aynanıza bakın ve önünüzdeki araçla aranızda mesafe bırakın. Böylelikle kaçabilme imkanınız olabilir ve bu tür olaylar yaşama yüzdesi biraz daha düşebilir. Tekrar geçmiş olsun inşAllah bir daha böyle şeyler başınıza gelmez.
bugün tem yolunda başıma bir kaza geldi kamyon arkadan çarptı, indik arabadan bana sen nasıl gidiyorsun dedi önüme kırdın önümde durdun ve çarptım dedi biz bunla başladık tartışmaya ,derken anlaşamayacağımızı anlayıp polis çağırdım o arada resimleri çektim 10 dakika kadar bekledikten sonra polis gelmedi ve kamyona bindi ben gidiyorum dedi ( tabiki böyle birşey başıma gelmediğinden ve sonuçlarının da bu ülkede ne kadar zor olduğunu bilmediğimden gidersen git dedim , elimde resimler falan olduğundan sonuçta olay yerini terk ediyor ve çarptığı da belli ) o arada polisi aradım sürücü kaçıyor dedim peşindemi gideyim yoksa olay yerinde durayımmi dedim poliste sen kaza mahalinde bekle dedi , 20 dakika kadar geçtikten sonra polis geldi ve bana birşey yapamayacğını söyledi, karakola gidersem de birşey elde edemeyceğimi direk bakırköye trafik mahkemesine vermemin gerektiğini söyledi gitti .bende hemen bakırköy adliyesine gittim aradım buldum sulh hukuk bakıyormuş böyle davalara ilk etapta tevziden dava açmam gerektiğini ve önümüzdeki günlerde üniversiteden bilirkişi tayin edileceğini bilirikişi hasar tespitinde bulunup hasarı netleştirdikten sonra kaçan sürücünün tespitinin yapılıp ayrı bir alacak davası ile tahsil yoluna gidileceğini söylediler ( bu arada dava harcı ve bilirkişi parasının da 500tl tutacağını da bunu benim verip daha sonra masraflara eklenip kaçan sürücüden tahsil edileceğini bununda 6 ay da 1 yılda 2 yıla kadar da sürebileceiğini söylediler . adamın sigortasımı yokta kaçtı , ehliyetimi yok ,aranıyormu yoksa muaynesimi yok alkollüümü , yoksa uyuşturucu mu kullanıyor bunu soran araştıranda yok ... araçta 600 tl civarı bir masraf var , benim burada kızdığım konu adam kaçıp gidiyor polise plakasını veriyorum gelen polis biz şimdi onu buluruz dersek yalan söyleriz diyor , ve hatta bana dediği sen adama giderken indirip arabadan neden dalmadın , ) gülüyorum yanlış anlamayın biz böyle bir ülkede yaşıyoruz işte ne yazıkki , bende polise burada bir suç işlendi ve adam kaçtı herkez birbirne mi dalsın böyle durumlarda dedim burası dağ başımı diyip ekledim oda bir şey demedi ...evet biz istanbulun orta yerinde TEM yolunda tekstil kentin karşısında böyle bir olay yaşıyoruz ama bu gün bir şey anladım evet dağbaşındayız
Konu çok uzun olmuş... Anladığım kadarıyla çapma kaçma vakası ..Çok geçmiş olsun ....Hepsini okuyamadım başımdan geçtiği için kısaca yapmanız gereken (bundan sonraki olası durumlar için bilgi amaçlı) aracınızı kıpırdatmadan trafik polisi çağırıp tutanak tutturup sigortanızdan aracınızı yaptırmaktır. Eğer sizde kasko varsa sizde olay yerini terk ederseniz %50 -%50 suçu paylaşırsınız. Ama terk etmez karşı tarafın kaçtığını polis ile zabıt altına alırsanız %100 siz haklı olarak kaskonuzdan yaptırabilirsiniz.