Gönderen Konu: trafik kazası ve kaçan sürücü  (Okunma sayısı 11429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: trafik kazası ve kaçan sürücü
« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2014, 12:57:12 »
Çok fazla söyleyecek söz yok,geçmiş olsun.. Tabi ki arada aldığı maaşı sonuna kadar hakeden, görevini layığı ile yerine getirenler vardır onları tenzih ediyorum ama Allah kimsenin işini düşürmesin polise.. Başlarından savmak için ellerinden geleni yapıyorlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2014, 12:57:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 07, 2014, 13:33:38 »
öncelikle teşekkürler ; bende o zaman kasko yoktu ,aracıda yerinden kıpırdatmadım polis geldi falan işte git mahkemeye ver dedi ıvır zıvır , kasko olsa dahi kaskom bozulacak sonuçta kaçanın yanına kar kalacak , bu olaydada benim elimde kaza yerinde falan resimler olduğundan dolayı böyle bir yanılgı içerisine düştüm
memlekette kanunun işlediğini  ve polisin bu durumda bana yardımcı olacağını sandığımdan , o adam bana  gidiyorum ben diyince tamam iyi git bakalım dedim , ama bu bana bir tecrübe olmuş oldu
açıkçası böyle bir olayın kimsenin başına gelmesini istemem ; ama bir daha böyle bir olay da gelirse büyük konuşmak gibi olmasın ama ya adam beni bayıltır , yada ben onu
maalesef artık bu ülke teksas gibi oldu .......................

geçmiş olsun,

arac sahibi başka bir tanıdığınızla tutanak tutun, size arkadan çarpmış gibi işlem yapın... kaskonuzda bozulmamış olur...

en azından bu şekilde masrafı minimize etmiş olursunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 07, 2014, 13:34:33 »
Geçmiş olsun öncelikle.
Başıma gelmişti plakasını alıp karakola suç duyusunda bulundum.Oradan dosya savcılığa sevk edildi ertesi gün polis kaçan sürücüyü bulmuş kişi zararı ödeyeceğini beyan etmiş.Sigortacım benimle muhattap olsun dedi işe hiç girmedim masrafımı tahsil ettim sonrada savcılıktan suç duyurusu geri çektim.
Tabi bunlar anlatma kısmı diğer taraflarını bana sorun sanki ben kaçmışım gibi hastanelerde alkol testi yaptırdım,4 saat karakolda rezil oldum,evraklar savcılık karakol arasında kayboldu vs vs vs Velasıl-i kelam bir başkadır benim memleketim ;)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2014, 23:05:05 »
Gecmis olsun.

keske dalsaymissin. Nasil insan bunlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 08, 2014, 12:56:50 »
Işte arkadaşlar bu gibi durumlarda araç kamerası şart.Araç sayısı  çoğaldı öküz  sayısında patlama var.Herkes bomba gibi ne saygı ne sevgi.bu durumlarda kamera gerekiyor..Örneğin benim yan dikiz aynalı paramparça eden belediye otobusunu haklı bulmuştu polis.Ancak kamera kaydında kontrolsüz serit değiştirip aracın üstüne kırıp parcalamasını ızledıgınde  yüzde yüz belediye otobusu kusuru almıştı.Çokta pahalı  ürünler değil 50 liradan başlıyor ..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 08, 2014, 13:36:38 »
Yanlız araç kamerasıyla kayıt yaparsanız olay yerini terk etmeden pılisi çağıracaksınız kayıtları göstereceksiniz  Polis izledikten sonra cd.ye çekip dosyaya koyun diyor.bu şekilde delil olarak geçiyor.olay yerini terkedip savcılıkta kayıtları gösterirseniz savcının insiyatifine kalıyorsunuz delil olarak kabul etmiyebilir.yasa henüz çıkmadığı için.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 08, 2014, 14:56:42 »
Işte arkadaşlar bu gibi durumlarda araç kamerası şart.Araç sayısı  çoğaldı öküz  sayısında patlama var.Herkes bomba gibi ne saygı ne sevgi.bu durumlarda kamera gerekiyor..Örneğin benim yan dikiz aynalı paramparça eden belediye otobusunu haklı bulmuştu polis.Ancak kamera kaydında kontrolsüz serit değiştirip aracın üstüne kırıp parcalamasını ızledıgınde  yüzde yüz belediye otobusu kusuru almıştı.Çokta pahalı  ürünler değil 50 liradan başlıyor ..

Araç kamerası ön tarafı çekmiyo mu? bu olaydaki gibi arkadan biri çarptığında nasıl ispatlayacağız?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 08, 2014, 15:14:36 »
Araç kamerası ön tarafı çekmiyo mu? bu olaydaki gibi arkadan biri çarptığında nasıl ispatlayacağız?

Bir tanede arkaya alacaksınız.ben öne aldım sıra arkada bu vatandaş almış ve kendisinin karışmadığı bir kaza kaydetmiş.

Takip Mesafesi Önemli
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 08, 2014, 15:22:08 »
yuhh hiç frene basmamış bodoslama dalmış, kesin başka birşeyle ilgileniyordu onundeki yavaşlayan trafiği farketmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 09, 2014, 18:20:58 »
Saat 16 gibi Cumhuriyet savcısı ile görüşmem vardı.2010 yılında bizim ve sonra da Deniz bey ve diğer arkadaşların başına gelen olaydan bahsettim.
Savcı bey "kaza sonrası çarpan taraf kaçarsa,olay trafiği aksatmayacak veya trafik güvenliğini tehlikeye sokmayacak bir yerdeyse hemen olay yerine polis çağırıp gerekli tutanağı tutturun.Gelen polis tutanak tutmak zorunda.Tutmazsa veya tutmak istemezse polis memurunun kimliğini veya sicil numarasını isteyin.Sizi yönlendireceği savcılığa kaçan sürücü ile birlikte görevini yapmamaktan dolayı kendilerinden de şikayetçi olacağını söyleyin.Polis tutanağı olmasa hem ilgili mahkemenin hem de sigorta firmasının yapacağı,sağlam delile sahip bir işlem olmaz.Polis tutanağı olmazsa olmaz" dedi.
Bilginize arkadaşlar...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 09, 2014, 18:36:41 »
 trafik kaza ekibi ben bu kazanin burda olduguna inanmiyorum bu kaza duzmecedir derse onun kararina mahkemede karsi cikamiyor. ortada ispat yoksa tabiki.

Kaza ekibi ile trafik ekibi biraz farklidir.  kaza ekibi bilirkisidir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2014, 18:47:18

Olay yerinden biri kacinca gelen ekip tutanak tutmak zorundadir.
olayi gormedigi icin sizin beyaninizi yazacaktir.  sizin verdiginiz plakayi yazacaktir o plaka sahibi ben degildim derse vs o is ayri bir konu olur. 
polis size sadece orada bir kaza oldugunu gosterir bir belge verecektir. bu belge sizin verdiginiz plakali aractan tazminat alacaginiz anlamina gelmez.  o kisi sucu kabul etmeli.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 09, 2014, 21:53:00 »
1.Arkadan vuran genellikle suçludur.Ayrıca bir araç arkadan size vurup kacmayi düşünse bile geri geri kaçma ihtimali yüzde kactır ..Gene kaçarken kameranin acisina girer.Ayrıca bu kameraların hem arkayı hem önü  çeken tıplerıde mevcut zaten.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 09, 2014, 23:13:35 »
Tuncay bey peki gaziantep de serseri mayın gibi gezen Suriye arabalarına ne yapacağız? Allah korusun diyebiliyorum sadece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 09, 2014, 23:31:35 »
Mustafa bey onlarada allah ne verdiyse ...Ben zaten uzak duruyorum.Mümkün olduğunca kaçıyorum.Emek te belediye otobüsü vurdu.ilk ekip sen suclusun diyordu.Sonradan gelen kaza ekibi  yüzde yüz karşıya vermiş.kaza raporundada kamera kaydı demiş.Antepte surıyelılere gerek yok.Yollar serseri  araç kullananlar la dolu.Kameram  bozulduğunda tedirgin gidiyordum.İnanın kamera bir güven veriyor.Bir olay olacak ispat im var  gibisinden.Istanbul ve ankarada zaruri gibi bir şey.Altı üstü 50-100 arası bir cihaz rahatlıkla iş görüyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 10, 2014, 00:56:17 »
Mustafa bey onlarada allah ne verdiyse ...Ben zaten uzak duruyorum.Mümkün olduğunca kaçıyorum.Emek te belediye otobüsü vurdu.ilk ekip sen suclusun diyordu.Sonradan gelen kaza ekibi  yüzde yüz karşıya vermiş.kaza raporundada kamera kaydı demiş.Antepte surıyelılere gerek yok.Yollar serseri  araç kullananlar la dolu.Kameram  bozulduğunda tedirgin gidiyordum.İnanın kamera bir güven veriyor.Bir olay olacak ispat im var  gibisinden.Istanbul ve ankarada zaruri gibi bir şey.Altı üstü 50-100 arası bir cihaz rahatlıkla iş görüyor.

Dediğiniz doğru. Bu devirde her araçta olmalı. bende geçen gün aldım şok markete geldi 55 tl birşey plakalar 5 metreden falan rahat okunuyorda daha uzak olduğunda okunmuyor. Ama yinede en azından elinizde bir kanıt oluyor. Kimse ben hatalıyım demiyor elinizde kayıt olduğunda kim haklı kim haksız çıkıyor ortaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 10, 2014, 01:22:40 »
geçmiş olsun,

arac sahibi başka bir tanıdığınızla tutanak tutun, size arkadan çarpmış gibi işlem yapın... kaskonuzda bozulmamış olur...

en azından bu şekilde masrafı minimize etmiş olursunuz...
o işler oyle kolay degıl mıllet kazalı arabalı bulup oyle kaza süsü veriyor
o tanıdık arabada hasar olmazsa  oyle cocuk kandırmaya benzemez o iş acıga cıkarsa sigortada davacı olur hadi yaptırdın paranı da aldın o işten hayır gelmez  kaportacılar dıyor kı hocam cıkıyor oyle bı cıkıyor diyo...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 10, 2014, 09:38:30 »
Konu biraz eskiymiş ama son günlerde yazılan yazılarla birlikte geçmiş olsun dileğini bende tekrarlamak isterim.

Sonuç olarak neler yaptınız? Nasıl sonuçlandı?
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 10, 2014, 09:40:50 »
o işler oyle kolay degıl mıllet kazalı arabalı bulup oyle kaza süsü veriyor
o tanıdık arabada hasar olmazsa  oyle cocuk kandırmaya benzemez o iş acıga cıkarsa sigortada davacı olur hadi yaptırdın paranı da aldın o işten hayır gelmez  kaportacılar dıyor kı hocam cıkıyor oyle bı cıkıyor diyo...

eksik biliyorsunuz, sizce gerçekden kolay değil...

aracın yarısı yoksa illaki karşı aracı sorarlar, yapılan doğru birşey mi? hayır ama en azından şu durumda kendi acınızdan empati kurun,

sabah kalktınız ki aracınızın bagaj kısmından araca vurup kaçmışlar, kasko yok, hasarınız 1500-2000 tl kadar ve üzülüyorsunuz, yan komşunuzda "gel benim şirket aracımla zabıt tutalım da cebinden para çıkmasın en azından...." dediğinde cevabınız hayır ise söyleyecek sözüm olmaz...

maslak oto sanayide 4 binliralık kartala şahine yaptırdığı 300-500 tl lik trafik sigortası ile küçük hasarlarda yada abartısız vurup kaçmalar da mağdur olanla karşılıklı zabıt tutanlar var, bu durumu işe çevirenler 100-150 tl ye zabıt tutuyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 10, 2014, 12:09:49 »
eksik biliyorsunuz, sizce gerçekden kolay değil...

aracın yarısı yoksa illaki karşı aracı sorarlar, yapılan doğru birşey mi? hayır ama en azından şu durumda kendi acınızdan empati kurun,

sabah kalktınız ki aracınızın bagaj kısmından araca vurup kaçmışlar, kasko yok, hasarınız 1500-2000 tl kadar ve üzülüyorsunuz, yan komşunuzda "gel benim şirket aracımla zabıt tutalım da cebinden para çıkmasın en azından...." dediğinde cevabınız hayır ise söyleyecek sözüm olmaz...

maslak oto sanayide 4 binliralık kartala şahine yaptırdığı 300-500 tl lik trafik sigortası ile küçük hasarlarda yada abartısız vurup kaçmalar da mağdur olanla karşılıklı zabıt tutanlar var, bu durumu işe çevirenler 100-150 tl ye zabıt tutuyorlar...

Abi bu ne kadar doğru.Bunu yapanlar zaten işin diğer tarafını düşünse hiç yapmaz.Ama bu şekilde sadece o günü  gecırebılıyordur.O rızkın  ne hayri be bereketi vardır onun için.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 10, 2014, 15:29:09 »
Abi bu ne kadar doğru.Bunu yapanlar zaten işin diğer tarafını düşünse hiç yapmaz.Ama bu şekilde sadece o günü  gecırebılıyordur.O rızkın  ne hayri be bereketi vardır onun için.

abicim ne rızkı, ne bereketi...  bunu meslek haline getirenlere göre diğer taraf yok zaten :) göz kapayınca herşey bitiyor,  maalesef bu şekilde sigortayı öpenler çok...