0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle teşekkürler ; bende o zaman kasko yoktu ,aracıda yerinden kıpırdatmadım polis geldi falan işte git mahkemeye ver dedi ıvır zıvır , kasko olsa dahi kaskom bozulacak sonuçta kaçanın yanına kar kalacak , bu olaydada benim elimde kaza yerinde falan resimler olduğundan dolayı böyle bir yanılgı içerisine düştüm memlekette kanunun işlediğini ve polisin bu durumda bana yardımcı olacağını sandığımdan , o adam bana gidiyorum ben diyince tamam iyi git bakalım dedim , ama bu bana bir tecrübe olmuş oldu açıkçası böyle bir olayın kimsenin başına gelmesini istemem ; ama bir daha böyle bir olay da gelirse büyük konuşmak gibi olmasın ama ya adam beni bayıltır , yada ben onu maalesef artık bu ülke teksas gibi oldu .......................
Işte arkadaşlar bu gibi durumlarda araç kamerası şart.Araç sayısı çoğaldı öküz sayısında patlama var.Herkes bomba gibi ne saygı ne sevgi.bu durumlarda kamera gerekiyor..Örneğin benim yan dikiz aynalı paramparça eden belediye otobusunu haklı bulmuştu polis.Ancak kamera kaydında kontrolsüz serit değiştirip aracın üstüne kırıp parcalamasını ızledıgınde yüzde yüz belediye otobusu kusuru almıştı.Çokta pahalı ürünler değil 50 liradan başlıyor ..
Araç kamerası ön tarafı çekmiyo mu? bu olaydaki gibi arkadan biri çarptığında nasıl ispatlayacağız?
Mustafa bey onlarada allah ne verdiyse ...Ben zaten uzak duruyorum.Mümkün olduğunca kaçıyorum.Emek te belediye otobüsü vurdu.ilk ekip sen suclusun diyordu.Sonradan gelen kaza ekibi yüzde yüz karşıya vermiş.kaza raporundada kamera kaydı demiş.Antepte surıyelılere gerek yok.Yollar serseri araç kullananlar la dolu.Kameram bozulduğunda tedirgin gidiyordum.İnanın kamera bir güven veriyor.Bir olay olacak ispat im var gibisinden.Istanbul ve ankarada zaruri gibi bir şey.Altı üstü 50-100 arası bir cihaz rahatlıkla iş görüyor.
geçmiş olsun,arac sahibi başka bir tanıdığınızla tutanak tutun, size arkadan çarpmış gibi işlem yapın... kaskonuzda bozulmamış olur...en azından bu şekilde masrafı minimize etmiş olursunuz...
o işler oyle kolay degıl mıllet kazalı arabalı bulup oyle kaza süsü veriyor o tanıdık arabada hasar olmazsa oyle cocuk kandırmaya benzemez o iş acıga cıkarsa sigortada davacı olur hadi yaptırdın paranı da aldın o işten hayır gelmez kaportacılar dıyor kı hocam cıkıyor oyle bı cıkıyor diyo...
eksik biliyorsunuz, sizce gerçekden kolay değil...aracın yarısı yoksa illaki karşı aracı sorarlar, yapılan doğru birşey mi? hayır ama en azından şu durumda kendi acınızdan empati kurun,sabah kalktınız ki aracınızın bagaj kısmından araca vurup kaçmışlar, kasko yok, hasarınız 1500-2000 tl kadar ve üzülüyorsunuz, yan komşunuzda "gel benim şirket aracımla zabıt tutalım da cebinden para çıkmasın en azından...." dediğinde cevabınız hayır ise söyleyecek sözüm olmaz...maslak oto sanayide 4 binliralık kartala şahine yaptırdığı 300-500 tl lik trafik sigortası ile küçük hasarlarda yada abartısız vurup kaçmalar da mağdur olanla karşılıklı zabıt tutanlar var, bu durumu işe çevirenler 100-150 tl ye zabıt tutuyorlar...
Abi bu ne kadar doğru.Bunu yapanlar zaten işin diğer tarafını düşünse hiç yapmaz.Ama bu şekilde sadece o günü gecırebılıyordur.O rızkın ne hayri be bereketi vardır onun için.