Gönderen Konu: 6 ileri şanzıman araçlardaki sorun ve yaşadıklarım. (Arıza giderildi)  (Okunma sayısı 11933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 9 kere teşekkür edildi
Merhabalar 2011 yılında İzmir akdemirlerden satın aldığım Dizel Auris 6 ileri şanzıman aracımdan gelen 60-100 km hız arasındaki defransiyel/şanzıman sesinden dolayı geçen sene servise başvurmuştum. Servis yetkilisi ile yol testine çıktığımızda, aracın dizel olmasından kaynaklanan gürültüde eklenince benim duymama rağmen sesi usta ben duymuyorum gelen sesler normal diyerek şikayetimi kapattı. Bende yetinmedim İzmirdeki Tokullara gidip aynı şikayetimi yeniledim ordaki arkadaşlar daha fazla ilgilenmesine karşın sesin lastiklerden geldiğini aracın şanzıman yada defransiyelinden ses gelmediğini söylediler. Galiba kıllık bende diyerek üstüne gitmedim gel zaman git zaman aracı sattım.
2 aylık araçsızlık sonrasında 2. el 2012 Avensis Elegant Extra araç buldum ve satın aldım ama bu ses peşimi bırakmadı bir zaman idare ettim normal diye ama araç zaten çok sessiz olunca ses dahada rahatsız etmeye başladı ve bu sabah servisin yolunu tuttum. Aynı usta servis danışmanı olarak verildi dedim ben kullanacağım duyamazsanız siz geçersiniz peki dedi ve yola çıktık 1-2-3-4 yaptım araç 60-70 gelince tamam dönelim duydum dedi ve normal olmadığını söyledi ve sesin ayna mahruti dişlisinden geldiğini değişmesi gerektiğini söyledi ve ilgili parça siparişi yapıldı.
Bunları neden anlattığıma gelince ben ve forumda ki bir çok kişinin bu sesin 6 ileri şanzumandan geldiğini ve bu sıkıntıyı yaşadıklarını biliyorum. Önumuzdeki günlerde  gelişmelere göre detayları burada yazacağım. Bu sıkıntıyı yaşayan ve sonuç alamayan tüm arkadaşlara servis bakım numarasını vererek üstüne gitmelerini ve bu sesten kurtulmalarını sağlamaya çalışacağım. Hayırlı günler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 6 ileri şanzıman araçlardaki sorun ve yaşadıklarım.
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2013, 10:28:44 »
ya bi git hocam ya ses falan duymuyordum şimdi kulak arabada deli edicen beni:)
şaka bi yana bende 2012 avensis kullanıyorum 6 vites diğer viteslere göre zor geçiyor
bide sorması ayıp olmasın aracınızı kaça aldınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2013, 22:08:02 »
Takipteyim.
Buarada arac otomatik mi? manuel mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2013, 22:17:30 »
Ben bahsettiğiniz tarz bir sorun yaşamıyorum. Nasıl bir ses, biraz tarif edermisiniz ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2013, 10:04:10 »
Bu ses 60-100 km arasında inilti gibi gaza bastıkça inliyor şahin doğan kullananlar varsa aranızda bilir bu sesi 6. vitese geçmesinde bir sıkıntı yok vites geçişleri gayet rahat aracı 48.000 TL aldım beyaz elegance extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2013, 10:55:01 »
Bahsi geçen ses AE101 kasalardan beri var hatta ve hatta şu ana kullandığım e12 Corolla dada var kardeşimin aracında da ben ae101 varken takılmıştım bu ses öyle abartılacak bir ses değil özellikle 60-80 arası en net gelen zamandır hele ki düz bir yolda 70-80 km hızla 4-5 vites giderseniz daha net duyarsınız. Ben çok usta ve çok servisle konuştum bu konuyu hatta servis müdürüyle de konuştum Arkadaşlar bu sesin sebebi ayna mahruti dişlisinde kullanılan malzemeden kaynaklıymış. Ustaların hepsinin tek söylediği şey bu sesi kesemezsin bu araçların hepsinde vardır bu ses sorun teşkil etmez 60- 80 km hızlar arasında gelir dedi o yüzden bence hiç uğraşmayın ben  arabayı yeni aldığımda ilk şim gelip gelmediğini dinlemekti baktım geliyor demik bundada var

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2013, 13:20:51 »
Parçalar geldi pazartesi bıraktım dün aldım aracımı değişen parçaları aşağıda yazıyorum;

İstavroz kutusu
gövde defransiyel
şaft çıkış
rulmanx2
bilya çıkış mili arka
şanzıman rulmanı
debriyaj rulman ayrıcı

Sonuç sessiz sedasız mis gibi bir avensis  :) :) hiç ses kalmadı ama ilerde tekrarlarmı bilemem bunu önlemek içinde defransiyel katkısı koyacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Bahsi geçen ses AE101 kasalardan beri var hatta ve hatta şu ana kullandığım e12 Corolla dada var kardeşimin aracında da ben ae101 varken takılmıştım bu ses öyle abartılacak bir ses değil özellikle 60-80 arası en net gelen zamandır hele ki düz bir yolda 70-80 km hızla 4-5 vites giderseniz daha net duyarsınız. Ben çok usta ve çok servisle konuştum bu konuyu hatta servis müdürüyle de konuştum Arkadaşlar bu sesin sebebi ayna mahruti dişlisinde kullanılan malzemeden kaynaklıymış. Ustaların hepsinin tek söylediği şey bu sesi kesemezsin bu araçların hepsinde vardır bu ses sorun teşkil etmez 60- 80 km hızlar arasında gelir dedi o yüzden bence hiç uğraşmayın ben  arabayı yeni aldığımda ilk şim gelip gelmediğini dinlemekti baktım geliyor demik bundada var

AE 101 kulandık ailecek 8 yıl 186 bin km de sattık hiç ses yoktu, hatta 8 yılda ampulu bile patlamadı.

E12 kullandım 7 yıl 126 binde sattım bu ses yine yoktu , bunda da ampul bile patlatmadı 7 yılda

Şuan yeni kasa yaris dizel mmt kullanıyorum geçen yıl aldım 27binde şan ve bu ses yine yok , hatta D4D yağ yakma sorunuda yok , mmt ısınma koku , rampa çıkamama durumlarıda hiç olmadı, tatil dönüşü 3 yetişkin. 1 çocuk ve tavana kadar dolu bagajla izmirin dik mahallelerine sorunsuz çıktım.

Bu arada bu 3 araçta sıfır alındı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Merhaba
Benim 2010 Corolla mmt 6 ileri 77.000 km de olan d4d dizel de de oluştu o ses(düşük viteslerde daha fazla hissedilen inilti şeklinde gelen ses).
izmirde oturuyorum. ilk etapta tokullar servise götürdüm. orada sesin gelmediğini olan bazı sesleri çok azda olsa duyduklarını onlarında şanzıman içinde dönen birçok rulman ve dişli olduğunu ifade ettiler. servis müd sevgili mümtaz yakın arkadaşımdır ileride artabilir o zamanda çaresine bakarız dediler.
bu hafta sonu Toyota borovalı yakınından geçiyordum oradaki yetkili servise serkan ustaya dinlettim evet var dedi. garanti extranız varmış sipariş edelim çözeriz bazen karşılaşabiliyoruz dedi. daha sonra tokullarda bir daha dinleteceğim. marka Toyota olduktan sonra çözeceklerdir.
gelişmelerden haberdar edeceğim.
sağlıcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Merhabalar 2011 yılında İzmir akdemirlerden satın aldığım Dizel Auris 6 ileri şanzıman aracımdan gelen 60-100 km hız arasındaki defransiyel/şanzıman sesinden dolayı geçen sene servise başvurmuştum. Servis yetkilisi ile yol testine çıktığımızda, aracın dizel olmasından kaynaklanan gürültüde eklenince benim duymama rağmen sesi usta ben duymuyorum gelen sesler normal diyerek şikayetimi kapattı. Bende yetinmedim İzmirdeki Tokullara gidip aynı şikayetimi yeniledim ordaki arkadaşlar daha fazla ilgilenmesine karşın sesin lastiklerden geldiğini aracın şanzıman yada defransiyelinden ses gelmediğini söylediler. Galiba kıllık bende diyerek üstüne gitmedim gel zaman git zaman aracı sattım.
2 aylık araçsızlık sonrasında 2. el 2012 Avensis Elegant Extra araç buldum ve satın aldım ama bu ses peşimi bırakmadı bir zaman idare ettim normal diye ama araç zaten çok sessiz olunca ses dahada rahatsız etmeye başladı ve bu sabah servisin yolunu tuttum. Aynı usta servis danışmanı olarak verildi dedim ben kullanacağım duyamazsanız siz geçersiniz peki dedi ve yola çıktık 1-2-3-4 yaptım araç 60-70 gelince tamam dönelim duydum dedi ve normal olmadığını söyledi ve sesin ayna mahruti dişlisinden geldiğini değişmesi gerektiğini söyledi ve ilgili parça siparişi yapıldı.
Bunları neden anlattığıma gelince ben ve forumda ki bir çok kişinin bu sesin 6 ileri şanzumandan geldiğini ve bu sıkıntıyı yaşadıklarını biliyorum. Önumuzdeki günlerde  gelişmelere göre detayları burada yazacağım. Bu sıkıntıyı yaşayan ve sonuç alamayan tüm arkadaşlara servis bakım numarasını vererek üstüne gitmelerini ve bu sesten kurtulmalarını sağlamaya çalışacağım. Hayırlı günler

hocam aldığınız araç kaç kmdeydi ve kazası falan var mıydı.bende ses gelmiyor kronik olmadığı kesin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi

gökhan bey ilk defa böyle bir sorunu duyuyorum nasıl bir ses acaba? her iki arabada da aynı sesi duyuyor olmanız bu sorunun aslında kronik bir sorun olduğunu gösteriyor ama biz nasıl bir ses olduğunu bilmediğimizden algılamıyor olabliriz..nasıl bir ses bu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
2013 makyajlı T27 de bende çok dinledim bu ses varmı diye ama bir şey duyamadım tam olarak anlıyabilsek bizde teşhis koyabileceğiz.60-100 km arası diyor arkadaş ama bende bir ses yok.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
2011 Corolla comfort ekstra aracım ile bugün şehirlerarası sıcak asfaltta seyir halinde iken Gökalp beyin yaşadığı sorunları anımsadım,gayri ihtiyari olarak aracın şanzıman/diffiransiyel  bölgesinden gelen seslere kulak kabarttığımda belli belirsiz inilti şeklinde sesin geldiğini farkettim,garip olan gaza basınca ses kayboluyor veya motorun sesi o sesi bastırıyor.
Merak ettiğim şey,bu olay gerçekten 6 ileri araçlarda kronik arıza mı? Veya  metal dişlilerin olağan sürtünme sesi mi? Bu ses ileride artar mı?,şanzıman ve diffiransiyel yağlarının  sürtünmeyi azaltmak ve ortaya çıkan sesleri absorve etmek gibi bir görevi yokmudur?
Ayrıca aracım henüz 35.000 km. de,fakat garantisi doldu,farzedelim ki servis de sesin varlığını kabul etti,iyi niyet garantisi  bu tür arızalar için varmıdır?
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
2011 Corolla comfort ekstra aracım ile bugün şehirlerarası sıcak asfaltta seyir halinde iken Gökalp beyin yaşadığı sorunları anımsadım,gayri ihtiyari olarak aracın şanzıman/diffiransiyel  bölgesinden gelen seslere kulak kabarttığımda belli belirsiz inilti şeklinde sesin geldiğini farkettim,garip olan gaza basınca ses kayboluyor veya motorun sesi o sesi bastırıyor.
Merak ettiğim şey,bu olay gerçekten 6 ileri araçlarda kronik arıza mı? Veya  metal dişlilerin olağan sürtünme sesi mi? Bu ses ileride artar mı?,şanzıman ve diffiransiyel yağlarının  sürtünmeyi azaltmak ve ortaya çıkan sesleri absorve etmek gibi bir görevi yokmudur?
Ayrıca aracım henüz 35.000 km. de,fakat garantisi doldu,farzedelim ki servis de sesin varlığını kabul etti,iyi niyet garantisi  bu tür arızalar için varmıdır?
Teşekkür ederim.

kafa takılacak bir şey olacağını sanmıyorum öyle aracın her yerinden ses dinleyeceksek yandık biz :o
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Benim 2010 Avensiste de araba henüz 10.000 km civarlarındayken bu şekilde ses geliyordu. Servise o zaman söyledim. Kendileri teste çıkmış sesi duyunca telefon açtılar, bırakırsanız değiştirelim gerekenleri diye.

İstavroz kutusu
gövde defransiyel
şaft çıkış
rulmanx2
bilya çıkış mili arka
şanzıman rulmanı
debriyaj rulman ayrıc

Aynı böyle bir liste değişim gerçekleşti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
benim da 2010 model mmt 6 vites corollada ses olduğunu bu bölümde daha önce yazmıştım. izmir tokullar serviste yol denemesi süresince dinlediler onlarda sesi tespit ettiler.
parça isteği yaptılar. pazartesi randevu verdiler.
bu durumu şöyle test edebilirisiniz. derinden gelen inilti şeklinde hafif bir uğultu düşünün. bunu her viteste duyabilirsiniz. farkı yakalamak için düzgün bir yolda herhangi bir viteste gaza basın ve çekin. bastığınızda sesi yakalamalı gazdan ayağınızı çektiğinizde ise sesin yok olduğunu duymalısınız. test bu kadar. servisteki arkadaşlar nasıl tespit edebildiniz dediler. varsa neye mal olursa olsun kesinlikle değişime gidiyorlar.
bu sesin aslında hiç bir zararı yokmuş, sürüş güvenliğini azaltacak bir gelişme yaşamazsınız ancak zaman içinde uğultu çoğalabilir ve daha rahatsız edici düzeylere tırmanabilir dediler. şimdi arabanın extra garantiside olduğu içinde sıkıntısız problem çözülüyor.
işte bu markayı, servis yaklaşımını bu yüzden seviyorum. marka satılan malın arkasında duruyor servisim (izmir tokullar servisini bunun dışında tutuyorum.) sizden daha çok müşteri memnuniyetine önem veriyor. bu nedenle arabaya bir şey oldu diye kesinlikle tedirgin olmuyorum sadece periyodlarında rutin bakımlarına götürüyorum ve arabama keyfimce biniyorum.
sağlıcakla kalınız.
selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
yav ne çok kişide olmaya başladı benim aracın ekstra garantisi yok son 3 bakımda servise de gitmedi Allah muhafaza böyle bir şey olsa değiştirmeyecekler mi yani  :hoş: :huh: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Hem Corolla, Hem Avensis: İkisi Bir arada!
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • 3 kere teşekkür etti
Aynı ses benim 2012 corolla confort extra'da da olmuştu. ilginç ki sadece 5. viteste yapıyordu. servis uzmanı: "-ses iyice artsın da çaresine bakalım deyince", kızdım ve aracı sattım. sesler konusunda çok titizim. ancak çok şükür şu anki aracımda henüz böyle bir ses işitmedim ki km 33 bin.
Mala mülke olma mağrur, deme:"Var mı ben gibi?"
Bir muhalif yel eser, savurur harman gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Aynı ses benim 2012 corolla confort extra'da da olmuştu. ilginç ki sadece 5. viteste yapıyordu. servis uzmanı: "-ses iyice artsın da çaresine bakalım deyince", kızdım ve aracı sattım. sesler konusunda çok titizim. ancak çok şükür şu anki aracımda henüz böyle bir ses işitmedim ki km 33 bin.

Bu ses konusuna çok takılmamak lazım, kulaklarımızı radar gibi açıp dikkatimizi verirsek çok ses duyarız, bariz riskli sesler hariç ben açıkçası çok dikkat etmiyorum yoksa işkence olur gerçekten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bu ses konusuna çok takılmamak lazım, kulaklarımızı radar gibi açıp dikkatimizi verirsek çok ses duyarız, bariz riskli sesler hariç ben açıkçası çok dikkat etmiyorum yoksa işkence olur gerçekten.

yav aynen sonuçta mekanik hareket eden aksam ses illaki olacak  8-)