0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahsi geçen ses AE101 kasalardan beri var hatta ve hatta şu ana kullandığım e12 Corolla dada var kardeşimin aracında da ben ae101 varken takılmıştım bu ses öyle abartılacak bir ses değil özellikle 60-80 arası en net gelen zamandır hele ki düz bir yolda 70-80 km hızla 4-5 vites giderseniz daha net duyarsınız. Ben çok usta ve çok servisle konuştum bu konuyu hatta servis müdürüyle de konuştum Arkadaşlar bu sesin sebebi ayna mahruti dişlisinde kullanılan malzemeden kaynaklıymış. Ustaların hepsinin tek söylediği şey bu sesi kesemezsin bu araçların hepsinde vardır bu ses sorun teşkil etmez 60- 80 km hızlar arasında gelir dedi o yüzden bence hiç uğraşmayın ben arabayı yeni aldığımda ilk şim gelip gelmediğini dinlemekti baktım geliyor demik bundada var
Merhabalar 2011 yılında İzmir akdemirlerden satın aldığım Dizel Auris 6 ileri şanzıman aracımdan gelen 60-100 km hız arasındaki defransiyel/şanzıman sesinden dolayı geçen sene servise başvurmuştum. Servis yetkilisi ile yol testine çıktığımızda, aracın dizel olmasından kaynaklanan gürültüde eklenince benim duymama rağmen sesi usta ben duymuyorum gelen sesler normal diyerek şikayetimi kapattı. Bende yetinmedim İzmirdeki Tokullara gidip aynı şikayetimi yeniledim ordaki arkadaşlar daha fazla ilgilenmesine karşın sesin lastiklerden geldiğini aracın şanzıman yada defransiyelinden ses gelmediğini söylediler. Galiba kıllık bende diyerek üstüne gitmedim gel zaman git zaman aracı sattım.2 aylık araçsızlık sonrasında 2. el 2012 Avensis Elegant Extra araç buldum ve satın aldım ama bu ses peşimi bırakmadı bir zaman idare ettim normal diye ama araç zaten çok sessiz olunca ses dahada rahatsız etmeye başladı ve bu sabah servisin yolunu tuttum. Aynı usta servis danışmanı olarak verildi dedim ben kullanacağım duyamazsanız siz geçersiniz peki dedi ve yola çıktık 1-2-3-4 yaptım araç 60-70 gelince tamam dönelim duydum dedi ve normal olmadığını söyledi ve sesin ayna mahruti dişlisinden geldiğini değişmesi gerektiğini söyledi ve ilgili parça siparişi yapıldı.Bunları neden anlattığıma gelince ben ve forumda ki bir çok kişinin bu sesin 6 ileri şanzumandan geldiğini ve bu sıkıntıyı yaşadıklarını biliyorum. Önumuzdeki günlerde gelişmelere göre detayları burada yazacağım. Bu sıkıntıyı yaşayan ve sonuç alamayan tüm arkadaşlara servis bakım numarasını vererek üstüne gitmelerini ve bu sesten kurtulmalarını sağlamaya çalışacağım. Hayırlı günler
2011 Corolla comfort ekstra aracım ile bugün şehirlerarası sıcak asfaltta seyir halinde iken Gökalp beyin yaşadığı sorunları anımsadım,gayri ihtiyari olarak aracın şanzıman/diffiransiyel bölgesinden gelen seslere kulak kabarttığımda belli belirsiz inilti şeklinde sesin geldiğini farkettim,garip olan gaza basınca ses kayboluyor veya motorun sesi o sesi bastırıyor.Merak ettiğim şey,bu olay gerçekten 6 ileri araçlarda kronik arıza mı? Veya metal dişlilerin olağan sürtünme sesi mi? Bu ses ileride artar mı?,şanzıman ve diffiransiyel yağlarının sürtünmeyi azaltmak ve ortaya çıkan sesleri absorve etmek gibi bir görevi yokmudur?Ayrıca aracım henüz 35.000 km. de,fakat garantisi doldu,farzedelim ki servis de sesin varlığını kabul etti,iyi niyet garantisi bu tür arızalar için varmıdır?Teşekkür ederim.
Aynı ses benim 2012 corolla confort extra'da da olmuştu. ilginç ki sadece 5. viteste yapıyordu. servis uzmanı: "-ses iyice artsın da çaresine bakalım deyince", kızdım ve aracı sattım. sesler konusunda çok titizim. ancak çok şükür şu anki aracımda henüz böyle bir ses işitmedim ki km 33 bin.
Bu ses konusuna çok takılmamak lazım, kulaklarımızı radar gibi açıp dikkatimizi verirsek çok ses duyarız, bariz riskli sesler hariç ben açıkçası çok dikkat etmiyorum yoksa işkence olur gerçekten.