Gönderen Konu: kokluyor yav  (Okunma sayısı 4879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: kokluyor yav
« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2013, 16:33:24 »
+1
100km de 7lt benzin tüketen araç LPG de 8,5 lt tüketir. (LPG yi 2,70den alsa 23kuruş yapar.)
Bazıların aracın fabrika verilerinden bile az yaktırabilmesini anlayamıyorum. Herhalde çok usta şoför olduklarından...

Bence önce şu kuruş olayını bırakalım, o zaman konu daha iyi anlaşılır. Çünkü herkes yakıtı farklı fiyattan alıyor. Forumda belki 1-2yıl sonra da bu konuyu gören kuruştan birşey anlamaz, litre cinsinden söylesek 5yıl sonra bile anlamlı bir paylaşım olabilir.

kardeş yanşı hesaplıyorsun sıralıda olsa vvt i olsa farketmez.2,70 den lpg alıyorsan hayatta o  değerleri bulmaz...Ha su var lpg yi 1,90 2,00 den alıyorsan yakar ona birşey demem.lpg fiyatı 2,70 olmus  0,19 kurus yakması mumkun değil.Ya da farklı ebnzın ıstasyonlarından alıyorsun lpg basınclar farklı depoya az giriyo sen doldu sanıyon..
Burda 0,19 yazıyonuz sonra diğer 1,6 corolla cılar benım arabam fazla yakıyor dıye konu acıyor..lpg fiyatının 2,70 oldugu yerde 1,6 benzinli ş.arası en iiyi 0,23-0,25 .ş.içide 0,30-0,35 arası yakar(bıraz yogun trafik için dıyorum.Bazı ilçelerde ş.arası gibi dur kalk yapmadan ısıkta beklemedende kullanılabiliyor .)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2013, 16:33:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 18, 2013, 19:33:48 »
+1
100km de 7lt benzin tüketen araç LPG de 8,5 lt tüketir. (LPG yi 2,70den alsa 23kuruş yapar.)
Bazıların aracın fabrika verilerinden bile az yaktırabilmesini anlayamıyorum. Herhalde çok usta şoför olduklarından...

Bence önce şu kuruş olayını bırakalım, o zaman konu daha iyi anlaşılır. Çünkü herkes yakıtı farklı fiyattan alıyor. Forumda belki 1-2yıl sonra da bu konuyu gören kuruştan birşey anlamaz, litre cinsinden söylesek 5yıl sonra bile anlamlı bir paylaşım olabilir.

100 km de  şoför ve 120 kg yük ile 7.4 lt ortalama lpg tükettim. 7.4x2.70:19.98 tl / 100 =0.19.98 krş. ben ortalama 2.50 den lpg aldığım için 7.4x2.50:18.5 tl 100 km de km ye 0.18,5 kuruş yakmışım 927 km x 18.5 :171,495 yapıyor toplamada zaten hesaplamamda 176 tl ile 927 km gittiğimi yazmıştım yani ortolama değeri ile arasında 4.50 kuruş sapma var  oda %0.5 değer sapması yapar ki gayet normal  ama gerçekten olay şoförde bitiyor benim hız ortalamam 100-120 arası aracı sert kullanmam gereksis firen ve ani hızlanma yapmam gayet sakin kullanırım aracı sert kullanırsan değerler yükselir motorun zarar görür yakıt tüketimin fazla çıkar servise daha fazla para ödersin az veya çok yakması direksiyonda oturana hava yol ve yüke bağlıdır bunu asla unutmayın.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 19, 2013, 11:02:14 »
Çağrı bey araç ne? Benzinde 6lt yakıyor olmalı, ki gerçek hayatta zor tutturulan bir rakam, tutturana tebrikler...
Birde 100km nasıl bir yoldu? Çamlıyayla'dan inerken ölçüm olmaz ama :)
Yani ölçüm yapılan yol 50km gidip aynı yol geri gelinerek 100km tamamlanmalı.
100 km de  şoför ve 120 kg yük ile 7.4 lt ortalama lpg tükettim. 7.4x2.70:19.98 tl / 100 =0.19.98 krş. ben ortalama 2.50 den lpg aldığım için 7.4x2.50:18.5 tl 100 km de km ye 0.18,5 kuruş yakmışım 927 km x 18.5 :171,495 yapıyor toplamada zaten hesaplamamda 176 tl ile 927 km gittiğimi yazmıştım yani ortolama değeri ile arasında 4.50 kuruş sapma var  oda %0.5 değer sapması yapar ki gayet normal  ama gerçekten olay şoförde bitiyor benim hız ortalamam 100-120 arası aracı sert kullanmam gereksis firen ve ani hızlanma yapmam gayet sakin kullanırım aracı sert kullanırsan değerler yükselir motorun zarar görür yakıt tüketimin fazla çıkar servise daha fazla para ödersin az veya çok yakması direksiyonda oturana hava yol ve yüke bağlıdır bunu asla unutmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 19, 2013, 21:35:39 »
Çağrı bey araç ne? Benzinde 6lt yakıyor olmalı, ki gerçek hayatta zor tutturulan bir rakam, tutturana tebrikler...
Birde 100km nasıl bir yoldu? Çamlıyayla'dan inerken ölçüm olmaz ama :)
Yani ölçüm yapılan yol 50km gidip aynı yol geri gelinerek 100km tamamlanmalı.
02.08.2013 tarihinde mersin aydın didim  arası toplam 927 km yol yaptım yola çıkarken lpg yi fulledim yolda 2.55, 261. 2.45 ve 2.35 den değişik istasyonlardan yakıt aldım  didim de tekrar aracı fulledim, lpg ile toplamda 176 tl lik lpg tüketmişim araç  2008 1.6 avensis comfort.
(bu yazıyı daha önce yazmıştım okumamışsınız galiba 100 km araç yol bilgisayarına göre yazılmıştır. tatil dönüş değerini ayrıca paylaşacagım
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 20, 2013, 03:08:46 »
yegane megane ile 3 kişi+ bolca bagaj, Ankara-Sakarya arasında uzun yolda (100-120 km arası hızlarda) 6 litre LPG yakıyorum ben...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 20, 2013, 09:12:09 »
ne rakamlar varmış... ben lpg li araç kullanırken 7.5 lt/100 km değerinin altını hiç görmemiştim.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 20, 2013, 09:52:32 »
ankara da şehir içi ankarayı bilenler için tarif edeyim.
karapürçek - samsun yolu - gülveren - ankarahastanesi - opera köprüsü - ankara gar önünden - emniyet sarayı önünden konya yolu - aşti - eskişehir yolu odtü ye kadar. dönüşte aynı güzergah toplan 50 km. her gün.

8.1 lt lpg ölçümleri alınan lt. gaz / yapılan km.  klimayı akşamları mutlaka açarım. 2005 corolla sol. 2 sene olacak
kışın 9.5 yaktı.
yazın cok sıcaklarda 8.5 yaktı

aşırı sıcak yada soğuk olmaz ise 8 - 8.1 - 8.2 yakar.

bence tamamen aracın kullanım tarzı ve trafikteki yoğunluğa göre evden çıkış saatini ayarlamaya bağlı

mesela uzun yolda genelde 110 sabit hız 5 kişi yetişkin klima açık (yokuşlarda bile) 8 litre lpg yakıyor en az 7.9 gördüm. daha az yakmadı.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 20, 2013, 11:05:34 »
LPG fiyatlarının günden güne değiştiği bugünlerde araç yakıt hesaplamaları LT cinsinden olsa daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Mesela en son ki yolumda ( Ankara - Balıkesir arası ) hız olarak 120-160 arası, full klima açık ,yüklü araç ve manuel direksiyon;

1993 model 1.6 16V Karbüratörlü Toyota Corolla GL aracım 330 KM'de 33 LT gaz harcadı.

Bu şekilde aslında yakıt konusunda birbirimize daha yardımcı oluruz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 20, 2013, 11:41:49 »
arkadaşlar biliyorum belki inanmayacaksınız ama, 1.33 benzinli aurisle yozgat amasya arası(tokat üzerinden gittim) amasyaya vardığımda aracın ortalama yakıt tüketiminde yol bilgisayarında yazan rakam 4,6 idi şaka gibi, resmen koklamış, gerçi yol biraz inişliydi inişlerde vitesi boşa attım yokuşlarda ve düzlükte 90 ve 100 ü fazla geçmemeye gayret ettim
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 20, 2013, 11:49:57 »
arkadaşlar biliyorum belki inanmayacaksınız ama, 1.33 benzinli aurisle yozgat amasya arası(tokat üzerinden gittim) amasyaya vardığımda aracın ortalama yakıt tüketiminde yol bilgisayarında yazan rakam 4,6 idi şaka gibi, resmen koklamış, gerçi yol biraz inişliydi inişlerde vitesi boşa attım yokuşlarda ve düzlükte 90 ve 100 ü fazla geçmemeye gayret ettim
hakan bey
inişli yeri geri çıkıp başladığınız noktaya dönseydiniz muhtemelen sizin normalde olan ortalamanız ne ise onu görecektiniz diye düşünüyorum.
bununla beraber 90 km yi geçmeden sürebilen varsa sabırla, en az yakıtı tüketecektir, o kesin. 80 le giderken tam o koklama olayı gerçekleşiyor:)))
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 20, 2013, 12:11:36 »
hakan bey
inişli yeri geri çıkıp başladığınız noktaya dönseydiniz muhtemelen sizin normalde olan ortalamanız ne ise onu görecektiniz diye düşünüyorum.
bununla beraber 90 km yi geçmeden sürebilen varsa sabırla, en az yakıtı tüketecektir, o kesin. 80 le giderken tam o koklama olayı gerçekleşiyor:)))

Merhabalar Hakan bey;

Bildiğim kadarıyla yeni teknoloji araçlarda vitesi boşa alarak yakıttan tasarruf etme düşüncesi çok doğru bir uygulama olmamakla birlikte aracın hakimiyetini kaybetmesi açısından (disklerin kilitlenmesi gibi) tehlikeli sorunlara yol açacağını bu forumda okumuştum. Ayrıca viteste olsa bile ayağınızı gazdan çektiğiniz takdirde benim bildiğim herhangi bir yakıt harcaması olmuyor.

Yakıt açısından çok ciddi bir tasarruf gibi görülüyor ancak vitesi boşa alma durumu bana biraz tehlikeli gibi geldi. Bu nedenle de nacizane düşüncemi paylaşmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 20, 2013, 17:24:56 »
Hiçbir zaman yol bilgisayarının sarfiyat verilerine güvenmem....
En iyi ölçüm depoyu fullersin , gideceğin noktaya varınca yeniden fullersin ve km ye bölersin...
TL cinsinden sonuç almak iştiyorsan da verdiğin parayı gittiğin KM bölersin......
Gerisi hikaye....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 20, 2013, 21:43:20 »
bence gidilen hıza göre fazla yakmış uzun yolda ,istanbulda şehir içinde 210-230 arası yakıyorum 
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 23, 2013, 09:41:53 »
Hiçbir zaman yol bilgisayarının sarfiyat verilerine güvenmem....
En iyi ölçüm depoyu fullersin , gideceğin noktaya varınca yeniden fullersin ve km ye bölersin...
TL cinsinden sonuç almak iştiyorsan da verdiğin parayı gittiğin KM bölersin......
Gerisi hikaye....

lpg de pompadan pompaya fark ediyor ben denedim. başka pompa veya benzinlikten alırsam hesaplama yapmam çok garip rakamlar çıkıyor.

hatta hep aynı benzinlik aynı pompaya giderim oradaki görevli çok sinir oluyo bana biliyorum ama yüzsüzlük yapıyorum biraz.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ağustos 24, 2013, 11:57:30 »
lpg de pompadan pompaya fark ediyor ben denedim. başka pompa veya benzinlikten alırsam hesaplama yapmam çok garip rakamlar çıkıyor.

hatta hep aynı benzinlik aynı pompaya giderim oradaki görevli çok sinir oluyo bana biliyorum ama yüzsüzlük yapıyorum biraz.

Haklısınız ama uzun yolda gittiğiniz mesafeyi depoyu fulleyerek çıkarsanız , varış noktasında tekrar fullemeniz neticesinde yine de sarfiyat konusunda bilgi sahibi olursunuz....Zaten insan aracının deposu boşken  fulleyince kaç lt aldığını bilir. Benim simit depo 47 LT her zaman 44 LT alır....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 24, 2013, 13:47:56 »

Haklısınız ama uzun yolda gittiğiniz mesafeyi depoyu fulleyerek çıkarsanız , varış noktasında tekrar fullemeniz neticesinde yine de sarfiyat konusunda bilgi sahibi olursunuz....Zaten insan aracının deposu boşken  fulleyince kaç lt aldığını bilir. Benim simit depo 47 LT her zaman 44 LT alır....
her zaman 44 almaz, basınçlı kaplar kuralına göre basınç eşitlenince gaz akışı durur. yani siz sağlam basıncı olan bir istasyondan alırsanız 46 litre hatta 47 litre bile doldurabilirsiniz.
En başta aldığınız yerden en sonda bir daha alırsanız aradaki toplamları toplam km ye bölerek en doğru ölçümü yaparsınız
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 24, 2013, 14:56:04 »
her zaman 44 almaz, basınçlı kaplar kuralına göre basınç eşitlenince gaz akışı durur. yani siz sağlam basıncı olan bir istasyondan alırsanız 46 litre hatta 47 litre bile doldurabilirsiniz.
En başta aldığınız yerden en sonda bir daha alırsanız aradaki toplamları toplam km ye bölerek en doğru ölçümü yaparsınız

İşte orda yanılıyorsunuz....O bahse konu basınçlı kaplar kuralı LPG li araçlardaki güvenlik valfi nedeniyle sonuna kadar almaz... Belli bir oranda gaz akışını keser bu da benim aracımda azami 44 lt ye tekabül ediyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 24, 2013, 15:31:13 »

İşte orda yanılıyorsunuz....O bahse konu basınçlı kaplar kuralı LPG li araçlardaki güvenlik valfi nedeniyle sonuna kadar almaz... Belli bir oranda gaz akışını keser bu da benim aracımda azami 44 lt ye tekabül ediyor...
Haklisiniz ancak emniyet valfi cok basincli istasyonda devre dışı kalabiliyor... umarim sizinki böyle olmuyordur
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 24, 2013, 15:47:59 »
Benimde 47 litre 41 den fazla aldığını görmedim.  44 çok fazla geldi.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 24, 2013, 15:53:28 »
Benimde 47 litre 41 den fazla aldığını görmedim.  44 çok fazla geldi.

Dolmasına yakın şamandıradan Tırrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bir ses gelir orda kesersem 40- 41 LT falan alıyo....devam edersem 44 alıyor...Bu sesi ve 44 lt olayını tehlike yaratır mı diye bir kaç yere sordum sıkıntı yok dediler.... ;)