0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 25 ağustosta ilk muayenemiz var ancak sizlere birkaç sorum olacaktı.Muayene ücreti ne kadar ? Lpg için sızdırmazlık raporu kalktı mı ? ve Egzos muayenesi muayene istasyonlarında yapılıyor mu ? Şimdiden teşekkür ederim.
Soner bey merhaba.Tüv.com'da sorduğunuz soruların hepsinin cevapları mevcut.Son zamanlarda o kadar çok şey de değişiklik oldu ki takip etmekte zorlanıyoruz.Tüv'ün web sitesinde de değişiklikler mevcut.Önceden bir çok bilgiyi doldurduktan sonra vergi,trafik cezası ile ilgili olarak uyarı çıkıyordu.Şimdi en başta plakayı girer girmez borcun olup olmadığını hemen öğrene biliyorsunuz...
Abi temmuzda girdik muayeneye sorularini cevaplayim. Muayene ucreti 160tl civari ve nakit.Lpg sisteminde degisiklik olmadiysa sizdirmazliga gerek yok.Egzost olcumu muayene istasyonunda yapiliyor ama tirrt Siz disarda yaptirin daha saglikli olcum olur. Mesela biz mecburen yaptirdik muayene istasyonunda araba benzinde hic carbon salmiyor sanki elektrikli araba lpgde olcerken gaza bastirdilar benzinde yapmadilar
Tüv den gerekli bilgileri öğrendim çok teşekkürlerİlke sızdırmazlıkla ilgili TÜV'ün internet sitesinde şöyle bir ibare geçiyor '' LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde "Montaj Tespit Raporu" ve "Gaz Sızdırmazlık Raporu" zorunlu evraktır.'' ama sen sızdırmazlığa gerek yok diyorsun geçen ay siz muayenede sızdırmazlık raporu aldınız mı ?
Montaj yenimi yapildi lpgnin abi eger onceden yapilip tuve girmisse sizdirmazlik raporuna gerek yok. Ama tup yeni takildi ise gerek var sizdirmazlik raporuna Bende yazmistim yukarda iste herhangi bir degisiklik yapildiysa gerek var diye
Lpg yi yeni taktırdım ilk taktıranlara sızdırmazlık raporu gerekliyse yaptıracağız napalım
Zaten abi lpg yi taktirip muayeneye girmen icin mutlaka sizdirmazlik gerekiyir bundan sonra daha gerek yok
yardımın için çok teşekkürler
xenon far ve cam filmi muayenede sıkıntı yaşatıyor mu ?
Otomatik yukseklik ayari ve far yikama yoksa veya sonradan takilmaysa skıntı cikarabilir abi cam filmi hafif kusur bizdede film vardi hafif kusur olarak geciyor
Arabanın orjinalinde far yıkama var zaten ama otomatik yükseklik ayarı yok sıkıntı çıkarmazlar umarım.Bizim muayene 25 ağustos pazara geliyor muayene istasyonları hafta sonu açık mı ?
Bilmiyorum abi tuvden bak acikmi diye
Baktım pazar günü kapalıymış ama benim muayene pazar gününe geliyor.Pazartesi günü gitsem ceza yazarlar mı acaba ?
Arkadaşlar bugün muayeneye gittim ve xenon farı görür görmez ağır kusurlu farı çıkart gel dediler mecburen çıkartmak zorunda kaldım ama aracım hafif kusurlu olarak geçti neymiş kısa far ayarı çok yüksek ,far ayarı çok düşük, farlar ayarsız diyerek hafif kusurlu gösterdiler.Sinirlenmemek elde değil.Herkes şikayetçi görevlilerden.Eski arabaları hemen muayeneden geçirirken yeni arabalarda sorun çıkartıyorlar.Ego tatmini yapıyorlar başka hiç bir şey değil.
zevk alıyorlar böyle kusur yazmaktan abi adam akıllı ölçüm yapmadan hemen kusuru basıyorlar. Valla abi tuv de çalışan olmak istemem çok küfür işitiyorlar