Gönderen Konu: İlk muayenemiz hakkında birkaç soru ???  (Okunma sayısı 3204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk muayenemiz hakkında birkaç soru ???
« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2013, 21:22:13 »
Xenon'ları geri taktınız mı? Ne şekilde söktünüz? Ampul değiştirdiniz ve sonra da kabloları mı eklediniz.
Xenon ları geri takmadım şuan servise gittiğim bir gün geri taktırırım.Arabayı servise götürdüm orda değiştirdiler.Cam filmden korkarken xenon dan oldum.Benim gibi gelen tüm xenonluları geri gönderdiler yasakmış xenon far.
2019 Toyota Corolla Passion

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2013, 21:22:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 22, 2013, 21:44:53 »
Küfürü bırak dayan yiyeni mi ararsın,bıçaklananı mı ararsın,silahla vurulanlar dahi var.Ama gerçekten dayak atanları yadırgamıyorum insanların sinir katsayılarını yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Eski arabalar oh 2 dk da geçiyor yeni arabalarda kusur aramak için ellerinden geleni yapıyorlar.Yeni araçları bizde bundan yok şuna bir kusur bulayım falan diye ego tatmini yapıyorlar.Muayeneden geçmek zorunlu insanlara kendilerini çok önemli hale getiriyorlar.
haklısın abi adam akıllı işlerini yapmıyorlarki (genelleme oldu biraz ama adam akıllı yapanlar üstüne alınmasın)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 23, 2013, 12:51:27 »
Arkadaşlar bugün muayeneye gittim ve xenon farı görür görmez ağır kusurlu farı çıkart gel dediler mecburen çıkartmak zorunda kaldım ama aracım hafif kusurlu olarak geçti neymiş kısa far ayarı çok yüksek ,far ayarı çok düşük, farlar ayarsız diyerek hafif kusurlu gösterdiler.Sinirlenmemek elde değil.Herkes şikayetçi görevlilerden.Eski arabaları hemen muayeneden geçirirken yeni arabalarda sorun çıkartıyorlar.Ego tatmini yapıyorlar başka hiç bir şey değil.

Bu yasadiklariniz bende de oldu. Far sorunlarimiz ayni hafif kusurlu olarak gectim. Eski arabayla alakasi yok. Benim 97 model efsanede de aynisini yaptilar....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 23, 2013, 13:54:01 »
Arkadaşlar bugün muayeneye gittim ve xenon farı görür görmez ağır kusurlu farı çıkart gel dediler mecburen çıkartmak zorunda kaldım ama aracım hafif kusurlu olarak geçti neymiş kısa far ayarı çok yüksek ,far ayarı çok düşük, farlar ayarsız diyerek hafif kusurlu gösterdiler.Sinirlenmemek elde değil.Herkes şikayetçi görevlilerden.Eski arabaları hemen muayeneden geçirirken yeni arabalarda sorun çıkartıyorlar.Ego tatmini yapıyorlar başka hiç bir şey değil.
zenon farların karşıdan gelen araçları ne kadar rahatsız ettiğinin farkında değilsiniz herhalde..kanunen arabanızda zenon varsa otomatik far ayarı olması lazımki karşıdaki sürücüler size sövmesin, ben tüv ün muayenesinden çok memnunum.eskiden freni tutmayan arabalar bile muayeneden geçebiliyordu. siz şekil yapıcaksınınz zenonlarınızla güzel,peki benim kamaşan gözlerim ne olacak,ya kaza yaparsam 9000lik 10000 lik mor farlardan. trafikte sadece kendimizi değil karşıdaki sürücüyüde düşünelim. bi hata ettiysem affola. :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 23, 2013, 17:49:32 »
zenon farların karşıdan gelen araçları ne kadar rahatsız ettiğinin farkında değilsiniz herhalde..kanunen arabanızda zenon varsa otomatik far ayarı olması lazımki karşıdaki sürücüler size sövmesin, ben tüv ün muayenesinden çok memnunum.eskiden freni tutmayan arabalar bile muayeneden geçebiliyordu. siz şekil yapıcaksınınz zenonlarınızla güzel,peki benim kamaşan gözlerim ne olacak,ya kaza yaparsam 9000lik 10000 lik mor farlardan. trafikte sadece kendimizi değil karşıdaki sürücüyüde düşünelim. bir hata ettiysem affola. :DUR:
Kusura bakmayın ama madem bu kadar rahatsızsınız xenon farlardan siz taktırmayın ben ya da başkası kullanırım evet şekil yapıyorum nasıl anlamak isterseniz anlayın.Ama tüv en ufak ayrıntıları bile düşünerek araçları muayene yapıyorsa türkiyede xenon far satışı yasaklansın ama satış yasak değil ve muayeneye gelen araçların %90 ı xenon lu.Zevkler ve renkler tartışılmaz genco bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 23, 2013, 17:50:56 »
Bu yasadiklariniz bende de oldu. Far sorunlarimiz ayni hafif kusurlu olarak gectim. Eski arabayla alakasi yok. Benim 97 model efsanede de aynisini yaptilar....
Valla Müjdat bey benim gördüğümle eski model arabalar çok kolay muayeneden geçiriyorlardı.Yeni arabalarda sorun aramak için ellerinden geleni yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 23, 2013, 19:52:47 »
Valla Müjdat bey benim gördüğümle eski model arabalar çok kolay muayeneden geçiriyorlardı.Yeni arabalarda sorun aramak için ellerinden geleni yapıyor.

Vallaha ben Mersin merkezdeki muayene istasyonunda muayene ettim aracimi... 2011 yilinda da didik didik ettiler aracimi kusur bulmak icin degisen bir sey yok. Hepsinde ayni eski yeni fark etmiyor.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 24, 2013, 10:10:38 »
Kusura bakmayın ama madem bu kadar rahatsızsınız xenon farlardan siz taktırmayın ben ya da başkası kullanırım evet şekil yapıyorum nasıl anlamak isterseniz anlayın.Ama tüv en ufak ayrıntıları bile düşünerek araçları muayene yapıyorsa türkiyede xenon far satışı yasaklansın ama satış yasak değil ve muayeneye gelen araçların %90 ı xenon lu.Zevkler ve renkler tartışılmaz genco bey.
:)  :)