0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
herkeze merhabalar.2004 avensis 1.6 elegant alarak arınıza katıldım,aracımda satın alırken abs vsc ve trc off lambası yanıyordu.bilgisayara bağlattık ve sol ön abs sensörü arızalı dediler.servisten sordum sensör 370 tl dediler.acaba bu 3 lambanında yanma sebebi bu sensörmüdür yoksa diğerlerindede sıkıntı varmıdır. bu konuyla tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.şimdiden teşekkürler
Kesinlikle ondan olur çünki şuanda sol ön teker kilitlenmişmi yoksa dönüyormu ECU nun haberi yok.
Ahmet bey ave konusunda baya elektronik bilgi birikimi oluşmuş.. Forumda böyle kişileri görmek sevindirici.
Benim arabamda 2003 model 2000 motor d4.. Bende de vsc ve trc ışığı yanıyor. Servis lpg den dolayı dedi. Hataları sildikten sonra tekrar yandı. ARabayı satın aldığım kişi lpg yi taktırdığında böyle bir hatanın olmadığını söyledi. Başka nerden kaynaklanabilir acaba?
bende aynı sorunu önlere 2 kışlık lastik taktırdığımda yaşamıştım..öndeki kışlıkların boyutu arkadakinden farklıydı.sebebi o imiş.araç teker dönüş hızlarını farklı algıladığı için olmuş aynı sizin söylediğiniz gibi olmuştu aracım.arkalara da lastik taktırınca düzelmişti.bilginiz olsun.
Arıza kodu bellimi?
Arıza Kodu C1201 olarak görünüyor
merhabalar bende de 2004 avensis 2.0 d4 varaynı ışıklar bende de yanıyordu samsunda toyota servisine ekspertiz yaptırdımoksijen ve kayma sensörünün değişmesi gerektiği söylendidaha sonra sanayide başka bir ustaya götürdük aracın sensörlerini cıkarıp temizledikten sonra tekrar taktıo günden sonra daha da yanmadı bilginiz olsun....
Tekrarlama periyodu şu şekilde. Hata silindikten sonra arabayı 10-15 dakika kullandığımda tekrar yakıyor.Diğer hataları bilmiyorum ama. 5-6 tane daha hata çıkıyor.Hepsi silindikten sonra diğer hataları hiç gözlemlemedim açıkçası.