0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle Geçmiş olsun. Sizden ricam servise toyotanın çıkarım senle her yola sloganını hak etmediğini söylermisiniz. Gerçekten toyota kaliteyi ciddi derecede düşürdü hem araçlarının hemde servis hizmetinin.
doğru söylüyorsunuz mahmut bey . bundan sonra çıkarım sensiz her yola toyota servise götürdüm aracı garantiden yapacaklar . hararetide termostat arızalanmış ondan dolayı çonta yakmış. servis çıkarmış bende baktım üstünde çin malı yazıyo termostadın yani toyota markası çine yaptırdığı değil normal çin malı. servistedi usta daha önceki kasalardaki toyotaları bosch marka termostat kullanıyolardı. ama şimdi çindeki bir frima yapıyor dedi. toyotanın abs . asr sistemleri hariç bütün parçalarını çin friması yapıyormuş. ondan dolayı arıza çok veriyormuş yeni toyotalar. bu hararet problemi ile 2010 modellerinden buyana 3 yıl içerisinde 1160 araç gelmiş servise. yani nerde 2000 2005 model toyotalar tank gibiydi şimdi resmen çin arabası olmuş.
çok doğru mahmut bey bizim insanımız kendini kaybediyor toyota dendiğinde. aslında hiç övülecek bir araba değil toyota. bakın yani 2012 model bir araç hararet yapmaması lazım . araba istiyorsan alman malı alacaksın mahmut bey taş gibi oluyor, özellikli oluyor , kaliteli oluyor , ben hiç bir alman aracının yolda kaldığını hararet yaptığını görmedim. salih beye demişlerya serviste çin malı termostat diye. eskiden toyota almanyadan alıyodu termostadı bosch marka oda hiç hararet yapmıyordu. eski bir 97 efsane kasa kullanısıydım bir güne bir gün hararet yaptığını görmedim. çokda sıkıştırırdım ozaman kaliteliydi corolla. o seneki toyotalarında sağlamlığı almanyadan geliyor gene. efsane kasanın o 1993 ile 1999 yılları arası ürettiği parçaların %70 almanyadan gidiyordu ondan dolayı töbe bişey olmuyodu. herşeyde böyle bakın hepinizin dikkatini çekmiştir: 1980 ile 1993 arası üretilen arçeliğin çamaşır makinesi , bulaşık makinesi , buzdolabısı taş gibiydi en ufak arıza vermiyodu o seneler almanya siemensden alıyodu %60 parçaları . şimdiki arçeliğe bakın 3 ayda bir arıza veriyo neden çine türkiyeye yaptırıyo bütün malzemelerini. bu bir gerçek alman malı gerçekten çok yüksek teknolojik kaliteli lüks oluyo.
erdem bey uğur bey haklı hiç bir alman arabasıyla japon arabasını asla kıyas edemezsin. arada bırakın 50 seneyi 500 sene var desem doğrudur.