Gönderen Konu: 2012 corolla hararet problemi  (Okunma sayısı 5218 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2012 corolla hararet problemi
« : Ağustos 05, 2013, 20:49:49 »
selam arkadaşlar 2012 model corolla dizelim var ankara kızılay trafiğinde giderken aracın önünden buhar geldi. bende telaş ettim sağa çektim hararet sonuna dayanımış bende hiç dikkat etmedim. sonra kaputu açtığımda bi tane hortum gördüm şişmişti dokundum aradan 5 saniye geçti bi anda patladı yollar antifiriz oldu allahtan kaçtım kaçmasaydım benide haşlardı. sonra sanayiye gittim çekiciyle usta araba contayı kavurmuş dedi. bana 3.500 tl masraf çıkacağını söyledi. bende sizlere soruyum dedim 3.500 tl normalmidir diye sizce.

Toyota Club Türkiye

2012 corolla hararet problemi
« : Ağustos 05, 2013, 20:49:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 VVT-I Corolla C.Extra (Beyaz)
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla hararet problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2013, 20:55:15 »
Salih bey sanayide ne işiniz var.2012 dediğinize göre arabanın garantisi var.Neden servise götür müyosunuz?.Aradağınız bütün cevapları forumda değil serviste bulacaksınız...
1) 2000 Hyundai accent 1.3 lx  2) 1999 Opel vectra 2.0 cd  3) 2006 Honda civic 1.6 vtec  4) 2009 Honda civic 1.6 elegance  5) 2010 Toyota corolla 1.6 c.extra  6) 2012 Toyota corolla 1.6 c.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2013, 01:22:58 »
malesef farketmekte geç kalmışsınız. garanti kapsamındadır büyük ihtimalle aracınız servise gidin bence. önceden bi arızası falan varsa soğutma sistemi ile alakalı sıkışık trafikte hararet çok yükselmiştir
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2013, 09:10:46 »
çok doğru söylüyorsunuz ben onu  unutmuştum. sanayide ustanın dükkanında  duruyor arabayı alıyım servise götürüyüm. sanayideki ustaya   götürüyüm dedim sonuçta toyota ne olacakki dedim. ama servis  garantiden ücretsiz yapacaklar ben hemen götürüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2013, 13:00:38 »
kötü olmuş ya bide 2012 model bir araç sonuçta . soğutma sistemi arızası olabilir. işte malesesf yeni toyotaların hepsi kalitesiz malzemeden yapılıyor. nerde o  eski toyotalar sanayiye bile uğramazdı ama şimdi çok kaliteyi düşürdü toyota.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2013, 13:17:43 »
  Geçmiş olsun, arkadaşlar doğru yolu göstermiş zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2013, 13:29:41 »
Öncelikle Geçmiş olsun. Sizden ricam servise toyotanın çıkarım senle her yola sloganını hak etmediğini söylermisiniz. Gerçekten toyota kaliteyi ciddi derecede düşürdü hem araçlarının hemde servis hizmetinin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2013, 13:51:22 »
doğru söylüyorsunuz mahmut bey . bundan sonra çıkarım sensiz her yola  toyota :) servise götürdüm aracı garantiden yapacaklar . hararetide termostat arızalanmış ondan dolayı çonta yakmış. servis  çıkarmış bende  baktım üstünde çin malı yazıyo termostadın yani toyota markası çine yaptırdığı değil normal çin malı. servistedi usta daha önceki kasalardaki toyotaları  bosch marka termostat kullanıyolardı. ama şimdi çindeki  bir frima yapıyor  dedi. toyotanın abs . asr sistemleri hariç bütün  parçalarını çin friması yapıyormuş. ondan dolayı arıza çok veriyormuş yeni toyotalar. bu hararet problemi ile 2010 modellerinden   buyana  3 yıl içerisinde 1160  araç gelmiş servise. yani nerde 2000 2005 model toyotalar tank gibiydi şimdi  resmen çin arabası olmuş. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2013, 13:52:31 »
Öncelikle Geçmiş olsun. Sizden ricam servise toyotanın çıkarım senle her yola sloganını hak etmediğini söylermisiniz. Gerçekten toyota kaliteyi ciddi derecede düşürdü hem araçlarının hemde servis hizmetinin.

Doğru söze ne denir.İlk defa bi corollanın yolda kaldığını duydum.O da 2012 model!
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2013, 14:01:06 »
doğru söylüyorsunuz mahmut bey . bundan sonra çıkarım sensiz her yola  toyota :) servise götürdüm aracı garantiden yapacaklar . hararetide termostat arızalanmış ondan dolayı çonta yakmış. servis  çıkarmış bende  baktım üstünde çin malı yazıyo termostadın yani toyota markası çine yaptırdığı değil normal çin malı. servistedi usta daha önceki kasalardaki toyotaları  bosch marka termostat kullanıyolardı. ama şimdi çindeki  bir frima yapıyor  dedi. toyotanın abs . asr sistemleri hariç bütün  parçalarını çin friması yapıyormuş. ondan dolayı arıza çok veriyormuş yeni toyotalar. bu hararet problemi ile 2010 modellerinden   buyana  3 yıl içerisinde 1160  araç gelmiş servise. yani nerde 2000 2005 model toyotalar tank gibiydi şimdi  resmen çin arabası olmuş. :)

Salih bey tekrardan geçmiş olsun. Arabayı geçtim o sırada sizde haşlanabilirdiniz verilmiş sadakanız varmış . Toyota konusunda ise kendileri kaybediyor şahsen bana bundan sonra bedavaya verseler almak için düşünürüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2013, 19:16:17 »
çok doğru mahmut bey bizim insanımız kendini kaybediyor toyota dendiğinde. aslında hiç övülecek bir araba değil toyota. bakın yani 2012 model bi araç hararet yapmaması lazım . araba istiyorsan alman malı alacaksın mahmut bey taş gibi oluyor,  özellikli oluyor , kaliteli oluyor , ben hiç bi alman aracının yolda kaldığını hararet yaptığını görmedim. salih beye demişlerya serviste çin malı termostat diye.  eskiden toyota almanyadan alıyodu termostadı bosch marka oda hiç hararet yapmıyordu. eski bir 97 efsane  kasa kullanısıydım bir güne bir gün hararet yaptığını görmedim. çokda sıkıştırırdım ozaman kaliteliydi corolla. o seneki toyotalarında sağlamlığı almanyadan geliyor gene. efsane kasanın o  1993  ile  1999 yılları arası ürettiği  parçaların %70 almanyadan gidiyordu ondan  dolayı töbe bişey olmuyodu. herşeyde böyle bakın hepinizin dikkatini çekmiştir: 1980 ile 1993 arası üretilen arçeliğin çamaşır makinesi , bulaşık makinesi , buzdolabısı  taş gibiydi en ufak arıza vermiyodu o seneler almanya siemensden alıyodu %60 parçaları .  şimdiki arçeliğe bakın 3 ayda bi arıza veriyo neden çine türkiyeye yaptırıyo bütün malzemelerini. bu bir gerçek alman malı gerçekten çok yüksek teknolojik kaliteli lüks oluyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2013, 19:50:53 »
çok doğru mahmut bey bizim insanımız kendini kaybediyor toyota dendiğinde. aslında hiç övülecek bir araba değil toyota. bakın yani 2012 model bir araç hararet yapmaması lazım . araba istiyorsan alman malı alacaksın mahmut bey taş gibi oluyor,  özellikli oluyor , kaliteli oluyor , ben hiç bir alman aracının yolda kaldığını hararet yaptığını görmedim. salih beye demişlerya serviste çin malı termostat diye.  eskiden toyota almanyadan alıyodu termostadı bosch marka oda hiç hararet yapmıyordu. eski bir 97 efsane  kasa kullanısıydım bir güne bir gün hararet yaptığını görmedim. çokda sıkıştırırdım ozaman kaliteliydi corolla. o seneki toyotalarında sağlamlığı almanyadan geliyor gene. efsane kasanın o  1993  ile  1999 yılları arası ürettiği  parçaların %70 almanyadan gidiyordu ondan  dolayı töbe bişey olmuyodu. herşeyde böyle bakın hepinizin dikkatini çekmiştir: 1980 ile 1993 arası üretilen arçeliğin çamaşır makinesi , bulaşık makinesi , buzdolabısı  taş gibiydi en ufak arıza vermiyodu o seneler almanya siemensden alıyodu %60 parçaları .  şimdiki arçeliğe bakın 3 ayda bir arıza veriyo neden çine türkiyeye yaptırıyo bütün malzemelerini. bu bir gerçek alman malı gerçekten çok yüksek teknolojik kaliteli lüks oluyo.

Uğur bey söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Bende bundan sonraki aracımı alman malı almayı düşünüyorum. 
Ama sizden ricam sonuçta burası toyota forumu ve bir çok kişi toyota kullanıyor. Ondan toyotayı burada eleştirirken lütfen biraz dikkatli olalım.

Benim toyota servisinden ne çektiğimi bir Allah birde ben bilirim. Bu eleştiriler az bile ama dediğim gibi buradaysak bu markayı eleştirirken ölçülü davranmalıyız. Umarım mesajımdan siz ölçüyü kaçırdınız manası çıkarmazsınız. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2013, 19:57:50 »
çok doğru mahmut bey bizim insanımız kendini kaybediyor toyota dendiğinde. aslında hiç övülecek bir araba değil toyota. bakın yani 2012 model bir araç hararet yapmaması lazım . araba istiyorsan alman malı alacaksın mahmut bey taş gibi oluyor,  özellikli oluyor , kaliteli oluyor , ben hiç bir alman aracının yolda kaldığını hararet yaptığını görmedim. salih beye demişlerya serviste çin malı termostat diye.  eskiden toyota almanyadan alıyodu termostadı bosch marka oda hiç hararet yapmıyordu. eski bir 97 efsane  kasa kullanısıydım bir güne bir gün hararet yaptığını görmedim. çokda sıkıştırırdım ozaman kaliteliydi corolla. o seneki toyotalarında sağlamlığı almanyadan geliyor gene. efsane kasanın o  1993  ile  1999 yılları arası ürettiği  parçaların %70 almanyadan gidiyordu ondan  dolayı töbe bişey olmuyodu. herşeyde böyle bakın hepinizin dikkatini çekmiştir: 1980 ile 1993 arası üretilen arçeliğin çamaşır makinesi , bulaşık makinesi , buzdolabısı  taş gibiydi en ufak arıza vermiyodu o seneler almanya siemensden alıyodu %60 parçaları .  şimdiki arçeliğe bakın 3 ayda bir arıza veriyo neden çine türkiyeye yaptırıyo bütün malzemelerini. bu bir gerçek alman malı gerçekten çok yüksek teknolojik kaliteli lüks oluyo.

Benim yukarıda yazmış olduklarım saklı kalmak üzere bu söylediklerinizin tamamına katılmıyorum.Tamam belki toyota artık eski toyota değil ama japonun üstünü çizmek doğru değil gibi.Mesela Honda dünyanın en büyük motor üreticisi.Son çıkardıkları ve her yerde yerin dibine soktukları civic bile mükemmel bir araç kullanın anlarsınız.Tanıdığınız çok iyi bir ustaya kaputu açıp gösterin ne diyecek merak ediyorum.Kaya gibi motor üretiyorlar.Son çıkardıkları 1.6 dizel motor zaten bana göre şapka çıkarılacak cinsten.Sadece Honda değil.Bana göre Mitsubishi de mükemmel.Bence bu iki firmada motor ve dayanıklılık olarak Toyota'yı geçtiler.Alman arabalarının çok da öyle abartıldığı gibi olmadığını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2013, 20:58:01 »
Bazı noktalara katılıyorum ama 90 ların üretim ve ticaret anlayışı ile 2010 ların aynı değil. Bunun rasyonel sebepleri de var, direk suçlamak bence doğru olmaz.
 Corolla 93-97 kasa ve önceki kasa gerçekten kaliteliydi ama söylediğiniz "çoğunlukla Alman parçaları kullanılıyordu" tespiti kesinlikle doğru değil. Toyota'nın ana parça tedarikçileri(o yıllardaki)(Toyota Co., üretim kalite anlayışı doğrultusunda  bu firmaların hissesine de sahiptir) kimdi araştırabilirsiniz. Bu arada güncel Corollalar eskilerden daha çok avrupalıdır.

Bu arada bugün şans eseri, emn.yet şeridinde, üstünde su şişesi olan ve motor kaputu açık bir corolla gördüm. Tahminim 2010-2012 model. Fotoğrafını çektim, fırsat bulunca aktarırım. Hangi marka olursa olsun, kimin başına gelirse gelsin, üzücü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2013, 21:13:56 »
erdemcim peki alman araçları öyle abartılacak kadar bir araç değil diyorsun. peki alman araçlarından  başka sistem üreten kim var japonlarmı üretiyor sistem : :lol:  japon arabalarının geçmişi   30 sene 40 sene. alman araçlarınının geçmişi 170 seneye dayanıyor. ilk benzinli motoru 1840 da alman bulmuş, ilk dizel motoru alman bulmuş, ilk arabayı alman bulmuş, arabayla ilgili %96 bütün sistemi alman bulmuş araştıra bilirsiniz. (daha dünyada 1840 japon diye bişey yoktu dünyada :). japon arabaları çıkalı şurda 40 sene oldu 1968 de çıktı ilk japon arabası. sen gidipde alman arabasıyla japon arabasını kıyaslarsan doğaya aykırı olur. aralarda okyunuslar var. almanlar teknolojide dünyadan önde gidiyo: otomobil , makine ,sanayi , hastane , kimyasal,iş makinesi.inşaat malzemezi, sen gelmişin dünkü japon arabasını söylüyon bana. (mercedesle,bmw,audiyle,porschle,vw,bugattiyle,maybachle. bir tutuyon mıtsubıshiyla hondayı  ) alman araçları ben sana abartmadan söylüyürum ciddi konuşuyorum  50  sene önde gidiyo japon araçlarından. japon arabasının en iyisi almanın en kötü aracıyla bile eş değerde değil. yanlış anlama erdemcim kesinlikle aracını kötülemek için söylemiyorum. gücün toyotaya yetmişdir onu almışındır.   yarin imkanın olur   mercedes alırsın bmw alırsın. ama şimdi dünyada bilinen gerçekler var , bende corolla kullanıyorum 3 senedir. ama bak hiç alman aracıyla kıyas etmiyorum. alman araçları(mercedesle,bmw,audi ,porschle,vw,bugatti,maybac,wismann OTOMOBİL)    (japon araçları: mazda , honda,toyota,subaru,mıtsubishi ARABA) var bu işte.  sen bugün zenginlesen hemen alacağın araba mercedes veya bmw olurdu. :) motor konusuna gelince hiç bir japon motoru alman aracının motoruyla boy ölçüşemez. (bmw m power motorla, mercedes amg motorla, audi sline motorla,  porsche motorla ,  lamborginiyle (lamborgihini audi motor)  bugattiyle ( bugatti vw motor) volksvagen motorla asla kıyas dahi edemezsin en iyi japon motorunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 06, 2013, 21:32:52 »
erdem bey  uğur bey haklı hiç bir alman arabasıyla japon arabasını asla kıyas edemezsin. arada bırakın 50 seneyi 500 sene var desem doğrudur. :) alman teknolojide 1 numara iğneden ipliğe insanları rahat ettirmek için her türlü aksamı her türlü teknolojiyi düşünüyorlar. saten televizyona bakarsanız anlarsınız erdem bey hiç bir devlet büyüğü japon arabasına binmiyorlar. hepsi bmw ,mercedes, maybach. japon arabaları düz ve hiç bir sistem olmayan sadece üstünde taşımaya yarıyan arabalar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 06, 2013, 21:33:18 »
Affınıza sığınarak;

"Siftahı Yapmış Toyotacı"ların Alman sevgisi.

Diyip uzaklaşmak istiyorum.

Selametle.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 06, 2013, 21:53:02 »
erdem bey  uğur bey haklı hiç bir alman arabasıyla japon arabasını asla kıyas edemezsin. arada bırakın 50 seneyi 500 sene var desem doğrudur. :)
Forum yöneticilerimizin ve forum üyelerinin affına sığınarak size bazı örnekler vermek istiyorum.

Örnek 1: O çok övdüğünüz Alman araçlarının bazılarına örnek(sizin başınıza gelen duruma benzer yeni bir araç ve geldiği nokta)

http://forum.donanimhaber.com/m_68413227/tm.htm

Örnek 2:  55 Günlük aracıyla yolda kalan bir vatandaş
http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/1357-55-gunluk-450-kmlik-arabamla-yolda-kaldik.html

Örnek 3: Yakıt sistemi arızası ile yolda kalan birisi daha

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/4096-muhtemel-yakit-sistemi-arizasi-yolda-kaldim.html

Daha bunlar gibi nice örnekler mevcut.Eğer isterseniz özel mesaj yoluyla bana ulaşırsanız size daha fazlasını iletebilirim.Bir markayı yüceltmek adına diğer markaları yerin dibine sokmak(daha kaba tabirini yapıyorsunuz aslında ama bunu ahlaki olarak etik bulmadığım için söylemiyorum anladınız siz onu) o marka sanki hiç kusursuzmuş gibi göstermek ne kadar doğru? Yani her markada sorunlar olabilir ama bunu bu kıyaslama olayına çekmek ayrı bir şeydir.Mesela bundan 15 sene önce ae101(efsane kasa) corollamız yolda devirdaimden su kaçırıyordu ve sürekli tamamlayıp devam ediyorduk.Bir gün yolda artık öyle bir hale geldiki su eklemeye fırsat olmadan araç hararet yükselip stop etti bir dahada çalışmadı.Biz motor yandı sandık ve servisi aradık çekici için.Servisin bize verdiği cevap aynen şu oldu "Korkmayın hiç bir şey olmadı,motor kendisini korumaya aldı.Soğumasını bekleyin ve suyunu tamamlayıp devam edin buraya gelirsiniz" dediler.Aynen dedikleri gibi bir kelepçe kırılmış ve hiçbir masraf çıkmadı onun dışında.Sonrasında yine başka model araçlarda benzer durum oldu ve sonuç ne oldu biliyor musunuz? Ben söyleyeyim yaklaşık 4000 lira masraf açtı bize ve eskisi gibi olmadı sürekli tedirgin olarak bindik.Bu araçta sürekli servis bakımlı 2008 passat idi.Ama ne hikmetse 1995 model corolla korurken kendini sizin o devleştirdiğiniz Alman aracı 2008 passat koruyamadı.Ama ben yinede asla hiçbir markayı yerin dibine sokmadım(sağlığı tehdit edici bir şey olmadığı sürece) sokmamda.İnsanlar susuyorsa sizden korktuğundan yada siz haklı olduğunuz için değil;kendilerine olan saygısından,mantıklı düşündüklerinden susuyorlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 06, 2013, 22:38:09 »
Ah şu almancılar. Sorunsuzlukta ün yapmış olanlar japon. En büyük motor üreticileri japon. Ama almanlar 500 yıl önde :) where is the mantık ?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 06, 2013, 22:39:01 »
Uğur abicim doğrudur alman arabaları japon araçlarından çok daha eski bir maziye sahip.Ben japon araçlarını sorun çıkarmadıkları,ikinci el değerleri çok iyi olduğu için kullanıyorum.Bir örnek vereyim.2010 yılında peugeot arabamız vardı sattık.Ne alalım diye düşünürken aklımıza 3 marka geldi.Audi,volkswagen ve toyota.Yalan yok audi bütçemizi çok çok aşıyordu.O yüzden 2007 model avensis ve passat'ta karar kıldık ve başladık aramaya.Ama önceliğimiz passat'tı bunu belirteyim.Ankara'da adını veremeyeceğim bir volkswagen bayisi servisinde usta babamın arkadaşı vardı ona sorduk 2007 model benzinli full passat alacağız nasıl bu arabalar diye.Adam aynen şöyle dedi.Passatlar olmazsa biz aç kalırız!Birçok sorun ve arıza verdiğini söyledi.Detayına girmek istemiyorum.Bizde avensis almıştık.O günden bugüne hep toyota kullanır olduk.Çok da memnunuz ancak toyotanın son yıllardaki araçlarını bende övmüyorum.Burda birçok arkadaşım problem yaşadığında forumdaki çoğu kişinin aksine toyota fanatiği olarak bakmadım olaylara.Bu arkadaşlarımızın hepsi maalesef çoğunlukla mağdur oldular.Yine söylüyorum toyota fanatikliği yapmıyorum.Ancak japon araçları kötü demek bana göre çok yanlış.Örnek vermiştim.Civic'in son kasasını yerden yere vuruyorlar ama bana göre motor ve teknoloji araçta 10 numara.Türkiyedeki birçok insan bilmiyor Mitsubishi nasıldır.Haklılar çünkü türkiyeye bütün motor ve donanım seçeneklerini getirmiyorlar.Ancak bir araştırın ne demek isteğimi anlayacaksınız.Benim arabadan anladığım konfor,güvenlik,sağlamlık ve ikinci eldeki tutulabilirliğidir.Şu anda saydığım kriterler içinde en önde olan japon araçlarıdır.Tabi bence...