Gönderen Konu: Passatı Görünce İyiki Avensisim Var Dedim.  (Okunma sayısı 3480 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Passatı Görünce İyiki Avensisim Var Dedim.
« : Temmuz 28, 2013, 10:31:10 »
Arkadaşım aracını sattı ve dün bayileri dolaştık biraz. Passatın kabini hep merak etmişimdir. Test ettiği araç 1.6 dizel motorluydu. Aman Allahım o ne ses öyle. Yeminle traktör gibi çalışıyor ve motor sesi olduğu gibi içerdeydi. Arka koltukta oturduğum için azımsanmayakcak şekilde lastik seside duyuluyordur. Bu arada test yolu kaymak misali. Arkasında yeni golfü test etti arkadaş. Dizel dsg şanzumanlısını. İnanın onun yalıtımı passattan daha iyiydi. Bu arada dsg vites geçişleri muazzam.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Passatı Görünce İyiki Avensisim Var Dedim.
« : Temmuz 28, 2013, 10:31:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Passatı Görünce İyiki Avensisim Var Dedim.
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2013, 11:02:28 »
Arkadaşım aracını sattı ve dün bayileri dolaştık biraz. Passatın kabini hep merak etmişimdir. Test ettiği araç 1.6 dizel motorluydu. Aman Allahım o ne ses öyle. Yeminle traktör gibi çalışıyor ve motor sesi olduğu gibi içerdeydi. Arka koltukta oturduğum için azımsanmayakcak şekilde lastik seside duyuluyordur. Bu arada test yolu kaymak misali. Arkasında yeni golfü test etti arkadaş. Dizel dsg şanzumanlısını. İnanın onun yalıtımı passattan daha iyiydi. Bu arada dsg vites geçişleri muazzam.
Çok garip çok, ısrarınıza rağmen ben inanamadım açıkcası, 2 aracıda sürmüş biri olarak
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2013, 12:23:39 »
bu tarz 3 satırlık göndermeleri içeren başlıklar açıldığında ne kazanılıyor anlayamadım bir türlü. detaylı bir test incelemesi değil, fotoğraf yok. belirli bazı markaların araçlarına karşı bastırılmış duygular mı besleniyor? bunlar bir kenara, yazılanları komik ya da iftira olarak nitelendirebilecek üyeler başlığa gelecek. sonrasında yine vw-toyota/vw-opel tartışmaları alevlenecek. birileri çıkıp dsg şanzımana sallayacak, diğerleri malzeme kalitesi/yüksek hızlardaki dengeli sürüş/rüzgardan aşırı seviyede etkilenmeme gibi durumlarla cevap vermeye çalışacak. geçmişte neler yazıldığını, tartışmaların hangi boyuta ulaştığını çoğumuz gördük. yapmayın. etmeyin.

kişisel görüşlerimi belirtip cevap yazmak istemiyorum. "algı" konusu göreceli bir kavramdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2013, 14:23:42 »
Sen toyota forumunda passat yada opel e laf söyleyemezsin arkadaşim alamancı arkadaşlar linç eder adamı ama toyotaya atıp tutabilirsin sonuçta toyota kul yapısı bozulabilir ama opel öylemi ... :)
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2013, 14:26:56 »
Sen toyota forumunda passat yada opel e laf söyleyemezsin arkadaşim alamancı arkadaşlar linç eder adamı ama toyotaya atıp tutabilirsin sonuçta toyota kul yapısı bozulabilir ama opel öylemi ... :)
O almancilarin karsisindayim herzaman golfe binenler öyle bahsediyorlaki sanki sanırsın a8 biniyorlar :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2013, 14:27:19 »
buralar alır başını gider...
ben önlerden bir yer kapayım da kendime...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2013, 15:06:24 »
Geçen firmaya henüz 500km' de Passat 1.6 TDI DSG ikame araç verildi. Motordan hiç de traktör gibi ses gelmiyordu. Eski TDI PD motorlar olsa neyse de yeni TDI CR motorlarda ses o kadar da yok. Ha motor soğukken evet muadili diğer markalardan gerçekten biraz daha fazla ses çıkartıyor.
...yeni golfü test etti arkadaş. Dizel dsg şanzumanlısını. İnanın onun yalıtımı passattan daha iyiydi. Bu arada dsg vites geçişleri muazzam.
VW her zaman Golf e diğerlerinden daha fazla ihtimam gösterir. Golf ile Jetta platformları hemen hemen aynıdır ama Golf' teki tokluk hissi her zaman daha barizdir. ;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2013, 15:14:26 »
Sonu nereye varacak gozlemliyorum.oguzhan bir kisilikte bana kap.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2013, 16:12:49 »
Bitmez bu kavga:D:D:D:D:D:D:D:D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 28, 2013, 16:59:58 »
Burasıu kavga değil, ortak sorunların tartışılıp çözüm arandığı, bilinenlerin paylaşıldığı bir platform olması gerek diye düşünüyorum...:)))))
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2013, 17:07:10 »
Burasıu kavga değil, ortak sorunların tartışılıp çözüm arandığı, bilinenlerin paylaşıldığı bir platform olması gerek diye düşünüyorum...:)))))
+1111...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2013, 17:07:49 »

O almancilarin karsisindayim herzaman golfe binenler öyle bahsediyorlaki sanki sanırsın a8 biniyorlar :)

Aha! Şimdi bir de Audi girdi işin içine!  :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2013, 17:17:58 »
buralar alır başını gider...
ben önlerden bir yer kapayım da kendime...

Geldim geldim. Ne olur ne olmaz mısır içecek filan aldım, tufan iftardan sonra kopsa bari :D

Hasan Tahsin ben olayım.

bu tarz 3 satırlık göndermeleri içeren başlıklar açıldığında ne kazanılıyor anlayamadım bir türlü. detaylı bir test incelemesi değil, fotoğraf yok. belirli bazı markaların araçlarına karşı bastırılmış duygular mı besleniyor? bunlar bir kenara, yazılanları komik ya da iftira olarak nitelendirebilecek üyeler başlığa gelecek. sonrasında yine vw-toyota/vw-opel tartışmaları alevlenecek. birileri çıkıp dsg şanzımana sallayacak, diğerleri malzeme kalitesi/yüksek hızlardaki dengeli sürüş/rüzgardan aşırı seviyede etkilenmeme gibi durumlarla cevap vermeye çalışacak. geçmişte neler yazıldığını, tartışmaların hangi boyuta ulaştığını çoğumuz gördük. yapmayın. etmeyin.

kişisel görüşlerimi belirtip cevap yazmak istemiyorum. "algı" konusu göreceli bir kavramdır.

Öncelikle başlığı küçümsemeniz karşınızdakinin yaşına nazaran bile yanlış, ve ayrıca Yasin beyin forum profiline şöyle bir baktıgınızda bahsettiğiniz türde bir üye olmadıgını o tarz düşüncelerle yazmış biri olmadıgını görmenizde gayet kolay, kaldı ki Yasin bey sadece hissettiklerini söylemiş ve dsg şanzımanıda övmüş ;)

Algı göreceli bir kavramdır bağlamında bakarsakta heralde içeri gelen sesi kulağın algılaması olarakta göreceli ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2013, 17:20:57 »

kimsa bana kızmasın ama golf konusunda katılmamak elde değil  !  Ama bu kadarda celallenmiyelim sonuçta bir araba yani birbirimizi kırmaya değmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2013, 17:35:31 »
Geldim geldim. Ne olur ne olmaz mısır içecek filan aldım, tufan iftardan sonra kopsa bari :D

Hasan Tahsin ben olayım.

Öncelikle başlığı küçümsemeniz karşınızdakinin yaşına nazaran bile yanlış, ve ayrıca Yasin beyin forum profiline şöyle bir baktıgınızda bahsettiğiniz türde bir üye olmadıgını o tarz düşüncelerle yazmış biri olmadıgını görmenizde gayet kolay, kaldı ki Yasin bey sadece hissettiklerini söylemiş ve dsg şanzımanıda övmüş ;)

Algı göreceli bir kavramdır bağlamında bakarsakta heralde içeri gelen sesi kulağın algılaması olarakta göreceli ;)

yazılan iletiden başlığı küçümsediğime nasıl kanaat getirdiğinizi bilemiyorum fakat küçümseme durumu söz konusu olsaydı dikkate alıp yorum bile yazmazdım. ayrıca iletileri yazarken profil bilgilerine, kim olduğuna ya da forum geçmişine değil; ne yazıldığına bakarım. benim gözümde herkes eşittir. sizin için bazıları daha eşitse bilemem.

konuyu kişiselleştirip tartışma ortamına girme taraftarı değilim. yasin bey kendisine karşı küçümseyici ya da aşağılayıcı bir tutum olduğunu tespit ederse bunu dile getirebilir diye düşünüyorum. yanlış anlaşılan bir husus varsa konuşup hâlledilir. burada konumuz bu değil. başlıktaki iletilere göz atarsanız, yazdığım şeylerde haklı olduğumu görebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2013, 17:48:27 »
yazılan iletiden başlığı küçümsediğime nasıl kanaat getirdiğinizi bilemiyorum fakat küçümseme durumu söz konusu olsaydı dikkate alıp yorum bile yazmazdım. ayrıca iletileri yazarken profil bilgilerine, kim olduğuna ya da forum geçmişine değil; ne yazıldığına bakarım. benim gözümde herkes eşittir. sizin için bazıları daha eşitse bilemem.

konuyu kişiselleştirip tartışma ortamına girme taraftarı değilim. yasin bey kendisine karşı küçümseyici ya da aşağılayıcı bir tutum olduğunu tespit ederse bunu dile getirebilir diye düşünüyorum. yanlış anlaşılan bir husus varsa konuşup hâlledilir. burada konumuz bu değil. başlıktaki iletilere göz atarsanız, yazdığım şeylerde haklı olduğumu görebilirsiniz.

Yukarıda ki üye gayet normal bir tavırla ses olayından ve dsgden bahsetmiş sizde cevap olarak ''bu tarz 3 satırlık göndermeleri içeren başlıklar açıldığında ne kazanılıyor anlayamadım bir türlü.'' demişsniz işte buradan kanaat getirdim ;)
Hiçte göremiyorum haklı oldugunuz,sizin bi önceki iletiniz ile ilk ileti karşılaştırıldıgında sizin dediğiniz ithamların olmadıgından bahsettim ve öylede yani kimse birşey elde etmek için yazmamış bu başlığı ;)

Öyle cool tribine girmenizede gerek yok '' benim gözümde herkes eşittir. sizin için bazıları daha eşitse bilemem. '' gibi bu yargıya nasıl varabildiniz anlamadım? Yasin beyle forum ortamıda dahil ekstra bir muhabbetim olmadı, yani yukarıdaki iletiyi Yasin bey yazdı diye yazmadım aynı tutumda ki bir başkasıda olsa aynı şeyleri yazardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2013, 18:07:50 »
Passat yıpranmıştır belki. Her araba aynı olacak değil ya. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 28, 2013, 18:30:01 »

Aha! Şimdi bir de Audi girdi işin içine!  :olu:
Yok yanlış anladınız işin içine audi fln girmedi. Bu forumda öyle bi durum varki toyotayı övemiyorsunuz hemen tepki geliyor bu konuda da yasin bey passatla ilgili olumsuz bikaç şey yazmış ve tepkiyi alması gecikmemiş.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 28, 2013, 18:30:24 »
Bir dahaki testinize ait 20 sayfalık ayrıntılı rapor istiyoruz, ona göre yeniden değerlendireceğiz passatın ses alma durumunu  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 28, 2013, 19:14:05 »
 Im ready!! :ptm: :ptm: